Tagovi

Trump nije pobjedio

Trump nije pobjedio nego je Clinton izgubila

Sada već dva tjedna traje medijska histerija o Trumpovoj pobjedi na američkim predsjedničkim izborima i o navodnom bijesu radnika. Na žalost pošto živimo u kako je to The Economist izjavio dobu nakon istine te sve priče su lažne. Trump nije pobjedio koristeći bijesne radnike nego je Clinton predstavljajući lažnu lijevicu izgubila.
Red je da kada govorimo o američkim predsjedničkim izborima prije svega pogledamo izborne rezultate. Trenutačno u američkom establišmentu postoji rasprava ili preciznije rečeno slabašna nada da će Clinton na kraju osvojiti identični ili sličan broj glasova kao Obama 2012 kao da će to na kraju imati ikakve veze s ičim. Možemo pretpostaviti da je na predsjedničkim izborima u SAD-u glasovalo negdje 2 milijuna glasača više nego na izborima 2012. godine. Do sada je prebrojeno milijun više glasačkim listića nego prije 4 godine,a prebrojavanje dopisnih glasova još uvijek nije dovršeno tako da moramo prihvatiti taj broj od 2 milijuna više glasača kao realističan.
Kada govorimo o postocima nužno je reći da je Donald Trump po do sada prebrojenim glasačkim listićima osvojio 47.03 % glasova (61.1 milijun). Mick Romney, kandidat Republikanske stranke je na izborima 2012 godine bio osvojio 47.20 % glasova (60.9 milijuna). Ti podaci nam jasno ukazuju da svi oni medijski tekstovi i televizijske emisije koji govore o bijesu i konzervativnoj revoluciji ne govore istinu. Ako gledamo osvojene glasove pobjeda Donalda Trumpa predstavlja ništa drugo do izlazak lojalnog biračkog tijela Republikanske stranke na izbore.
S druge strane Hillary Clinton je do sada osvojila 48.01 % glasovala (62.3 milijuna) ili u prijevodu 3.09 % manje nego Obama 2012 godine (65.9 milijuna). Razlog zašto je približno 4 milijuna glasača koji naginju Demokratskoj stranci odbila izaći na izbore nije teško pogodit. U jednom trenutku tijekom kampanja Clinton je sama izjavila da razumije zašto je osoba koja radi u trgovačkom centru bez nade u bolje sutra nezadovoljna, ali nije razumila da ta osoba predstavlja njenog glasača.
U zapadnoj demokraciji mi imamo ili možda je bolje reći imali smo stranku kapitala u ovom slučaju Republikansku stranku i stranku običnog čovjeka koja je u ovom slučaju Demokratska stranka. Na ovim izborima nakon 8 godina vladavine Demokratske stranke tijekom čijeg mandata se životni uvjeti stanovnika nisu poboljšali 4 milijuna glasača demokratske stranke je odbilo izaći na izbore. Ti glasači su odbili podržati lažnu ljevicu koja se bavi pravima migranata, pravima LGBT zajednice, jednakošću žena i muškaraca u primanjima,a ne bavi se stagnacijom životnih uvjeta stanovnika SAD-a.
Praktički identični politički potresi su se dogodili u Njemačkoj gdje je došlo do kolapsa ljevice nakon što je ona drastično srezala radna prava,a praktično identična stvar se dogodila u Hrvatskoj ove godine gdje se broj glasača SDPa smanjio za 300.000 u odnosu na 2011 godinu nakon što je došlo do snižavanja životnog standarda tijekom Milanovićeve vlade.
Za kraj je nužno ponovno naglasiti da se u SAD nije dogodila konzervativna revolucija. Kao što sam često znao govoriti ove godine Donald Trump (ili netko kao on) je povjesna neminovnost trenutačnog gospodarsko-političkog modela isto tako kao što je to Staljin bio za komunističkim režim. U slučaju Trumpa riječ je o milijarderu koji se predstavlja kao branitelj sirotinje čime je potkopao protivničku biračku bazu dok je u komunističkoj diktaturi riječ bila o poziciji generalnog sekretara koja je postala doživotna tako da je prva osoba na toj poziciji (Sverdlov) postala istovremeno predsjednik Sovjetske Rusije dok je druga bila Staljin.
Donald Trump i Republikanska stranka nisu pobjedili nego su Hillary Clinton i Demokratska stranka izgubili zbog svoje izdaje interesa glasačkog tijela koje ih je podržavalo. Jedina realna nada za sve nas koji živimo u zapadnim demokracijama predstavlja mogućnost da će lijeve stranke napokon ponovno naučiti svoju ulogu u demokratskom procesu. Ako to ne nauče tada će Donald Trump biti samo početak problema naših demokracija ....

Tagovi

Komentari

gensek

Nikada Sverdlov nije bio nikakav gensek. Taj institut je uveden otprilike '22, a Sverdlov je umro'19.

Gensek nema veze sa "predsjednikom Sovjetske Rusije" (tako nešto uopšte nije ni postojalo), ako već hoćeš tražiti nekog predsjednika, onda je najbliže tome Predsjednik Prezidijuma Vrhovnog Sovjeta SSSR, a to je uvedeno tek '36. i prvi na toj dužnosti bio je Kalinjin.

Tko je glasao

Sverdlov

Citat:
"Do proljeća 1919 godine Sverdlov je bio glavni organizator partije. Mi do tada još nismo izmislili ime generalni sekretar, ali on je to u realnosti bio" -Trotsky 1925 godine

"Takvog čovjeka mi nikada nećemo moći zamjeniti, ako se pod zamjenom smatra mogućnost nalaska osobe s njegovim sposobnostima" - Lenjin 1919 godine (ipak su našli zamjenu....)

Sverdlov je bio predsjednik sekretarijata centralnog komiteta. Ta titula je 1922 godine ukinuta i zamjenjena titulom generalnog sekretara centralnog komiteta (Staljin)

Sverdlov je bio i predsjednik komiteta Sveruskog kongresa sovjeta. Nakon smrti Sverdlova na to mjesto je postavljen Mihail Kalinjin predsjednik Sovjetske Rusije.

ps. prijatelje drži blizu, neprijatelje još bliže

Tko je glasao

...sa zadovoljstvom

...sa zadovoljstvom zaključujem da od dvije mogućnosti ponuđene, izgubila je bar jedna,
bilo bi bolje da su izgubile obje...ali ne ide sve odmah,

...i dobro je da se je pojavila kao sila na tren u javnosti ona koja pokriva cca 80% teritorija, proisvede najmanje 80% hrane, i najmanje 80% energije, i najmanje 80% manufakture,
...a da se na tren našla u defanzivnoj poziciji strana koja prizvodi skoro sve ideje, vrijednostne papire, derivate, kredite, obećanja, preraspodjele, zakone...na temelju tih stvorenih više od 80% hrane, energije, sirovina i manufakture...
Na tren, velim, jer će to stvarno trajati tek povjesni tren,

Tko je glasao

Trump je pobijedio, a Clintonica je izgubila

.. Mediji su poluga zajere protiv demokracije- oni bi krojili izbore lažnim anketama i ispiranjima mozga birača
Tvoji argumenti o tome da Trump nije pobijedio su slični argumentima onoga koji kaže da je pobijedio u nogometnoj utakmici jer je imao više kornera, loptu u duljem posjedu, više atraktivnih šansi, više atraktivnih dodavanja i "driblinga".
Ali, sviam ej ajsno tko je pobijedio, jer pravila su jasna- pobjednik je onaj koji ima više priznatih prelazaka crte , preko gol-linije protivničke ekipe.
Ove druge filozofije, neka budu utjeha gubitnicima koji su imali i svoje suce i svoje mjerače vremena,...( u analogiji medije, ankete, ugledne osobe kao komentatore,.., ali srećom nisu imali APIS d. o.o. bez kontrole)

Trump je pobijedio, jer njemu pripada mjesto u Bijeloj kući u sljedećem mandatu. Sve drugo je "kiselo grožđe je previsoko-" kako lisica opravdava svoj neuspjeh da dođe do njega.

TZV. ljevica je postala crvenofašistička banda , jer je ugasila slobodu tiska ( u svim zemljama Europe i u SAD-u uzurpirala je gotovo sve medije, a javni mediji su postali njihovo partijsko glasilo), i jer je nametnula svjetonazor suprotan građanima tih država ( rodna ideologija, ksenonacizam, LGBT prava izdignuta na nivo Božjih zapovijedi, nasrtaj na obitelj, brak, vjeru,..., koji neviđenom do sada agresijom, diktaturom, kontrolom medija, obrazovanja, represivnog aparata, prisilnim ispiranjima mozga i silovanjem prirode žele nametnuti kao novu religiju).

Ljevičari su izgubili izbore i sada i daleje bjesne, preko medija koje su okupirali, jer su protiv istinske demokracije, za diktaturu u kojoj oni vladaju svim aspektima života ljudi i nameću svoje nakaradne životne i gospodarske zahtjeve.
Oni ogromnim porezima uzimaju onima koji stvaraju, da bi sebe pretvorili u plemenitaše-vladare koji raspoređuju tuđi novac i pripadaju novom visokom plemstvu .

Došlo je vrijeme da se ljevičarskih mlatitelja prazne slame i praznoglavih ideologa, štetnih niškoristi parazita, otresu sve demokracije, jer su počeli gušiti gospodarstva i najjačih zemalja na svojim izmišljanjima i nezajažljivoj želji da oduzimaju sposobnima i daju sebi i podobnima.

Takva neoliberalna diktatura došla je do svoga kraja : demokracija u Engleskoj (Brexit) i u SAD-u im je potpisala smrtnu kaznu, jer su postali uteg za uljuđeno čovječanstvo,- uteg koji je čovječanstvo vukao u ništavilo, bespomoćnost, neproduktivnost i beznačajnost -vukao ga u ponor, u nestanak.

Kada se sjetim što je izjavio Plenković nakon referenduma u V. Britaniji ( otprilike ovako: kako su im (narodu) dopustili referendum!?), onda mi je jasna razlika između naših komunjara koje su se samo premazale neoliberalizmom, a nikada stvarno nisu izašli iz komunjarske ideologije i diktature, a koji bi narodu zabranili takav referendum svojim diktatorskim komunjarskim instiktom i između zemalja koje cijene svoj narod i istinsku demokraciju.

Narod je taj koji vlada u demokraciji i odlučuje o najvažnijim pitanjima za državu., o sebi i svojoj budućnosti.
Još se nadam da će prokomunjarsku babetinu Merkel odbaciti Nijemci, tako da cijela EU odahne od ludila te diktatorske babetine.

Izbori u Americi, pogrešne ankete svugdje, pa i kod nas, pokazuju da su mediji postali leglo antidemokeatske zavjere, a novinari plaćenici koji tu zavjeru antidemokratsku zavjeru odrađuju i šire ljevičarsku agresiju u sve pore društva.

Tko je glasao

Posljednji podaci o rezultatu popular votes:

Clinton = 64,154,610 (47.91%)
Trump = 62,213,384 )46.46%)

http://uselectionatlas.org/RESULTS/index.html

Sve ostalo u članku je jednako "otprilike", iz glave i bez imalo truda, kao i navođenje brojeva glasova. Demokrati = stranka običnog čovjeka nasuprot kapitalu!? :-) Daj molim te…

Tko je glasao

tekst

Ovaj moj tekst je objavljen na jednom portalu prije 3-4 dana. Od onda su se podaci o broju glasova promjenili. Bilo bi lijepo da kažeš što drugo nije Ok (zar nisu Demokrati formalno lijeva stranka kao SDP i SPD ?)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Agrokorovanje od Feniks komentara 4
 2. ŠEFovske istine neka nestanu od aluzija komentara 0
 3. U Hrvatskom saboru mnogi zastupnici od drveta ne vide šumu od Feniks komentara 7
 4. Međunarodni cirkus Franjo Tuđman od Mucke komentara 13
 5. Neka dosadna razmišljanja o kapitalizmu i socijalizmu od Zoran Oštrić komentara 13
 6. Ne pakirati drugovima Saucha-Milanović / Slon ima velike uši da bi lakše skakao sa cvijeta na cvijet od Laganini komentara 10
 7. prijatelju, tražim ovlaštena potpisnika od aluzija komentara 0
 8. Dnevni SHOWinist – Revolucija je narodna igra sa pjevanjem i pucanjem od Laganini komentara 4
 9. sistem gospodara tuđeg života (osvježeno) od aluzija komentara 0
 10. Jedan čekića dok drugi žanje od bube komentara 8
 11. Plenkovićev zadatak: uništiti zauvijek Tuđmanov HDZ od ppetra komentara 137
 12. Dugoročni cilj: Prgometovom kandidaturom Plenković kani konačno ovladati zagrebačkim HDZ-om od sm komentara 14
 13. The Wariors, by Walter Hill - FILM od petarbosni4 komentara 1
 14. majmun jesam, jer moram biti čovjek od aluzija komentara 0
 15. Što bi bilo da smo 1991. u SFRJ … od Feniks komentara 40
 16. Ljevičari i pro-ljevičarski dio HDZ-a pokušavaju nagovoriti Brunu Esih da im svojom kandidaturom pomogne osvojiti Zagreb od ppetra komentara 16
 17. Rakarova dvostruka mjerila od MKn komentara 54
 18. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 69
 19. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 0
 20. Izbori u Nizozemskoj: kako će utjecati sukob s Turskom? od Zoran Oštrić komentara 1
 21. utopija nije ŠEFovanje ŠEFova USAVRŠAVATI ! od aluzija komentara 0
 22. ŠEFovanje ŠEFova... kako zaustaviti ! od aluzija komentara 0
 23. Samo luđaci i luđakinje će ovdje naći poveznicu s kraljicom Balkana od bube komentara 4
 24. ŠEFovanje ŠEFova... zaustavimo ! od aluzija komentara 0
 25. ŽURNO OTVORENO PISMO VLADI RH od petarbosni4 komentara 59

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 33

Novi korisnici

 • mAjAdrK1IO
 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199