Tagovi

Tko to i zašto kreće u prosvjede?

Prema najavama u tisku umirovljeni general Željko Sačić organizira u subotu 26. 02. 2011. prosvjedni skup u Zagrebu na glavnom gradskom trgu, a već sutradan, u nedjelju, isti takav u Splitu, pa tko voli nek' izvoli.

Što je to toliko ogorčilo ovog "pravednika među braniteljima" da se primi ovog poduhvata silno ogorčen postupanjem hrvatskih vlasti u slučajevima Marić i Purda, a onda i "maćehinskim odnosima" hrvatske Vlade prema braniteljima u cjelini, pa će se na skupovima tražiti ostavke ministra pravosuđa Bošnjakovića i glavnog državnog odvjetnika Bajića, koje vrli general u miru prepoznaje kao glavne neprijatelje hrvatskih branitelja, valjda zato što su propustili malo pomnije istražiti i njegovu ulogu pri nekim nečasnim radnjama koje su počinili pojedinci u odorama posebne policije u zoni odgovornosti našeg prosvjedovoditelja. Ili možda zato što su se dosad i hrvatski represivni aparat i pravosuđe pokretali tek na "poticaje izvana" kad su u pitanju zločini koje su počinili pojedinci iz redova braniteljske populacije?

Tako je i bilo moguće da se npr. pipnulo nije u istraživanju svih onih silnih zločina počinjenih na području Siska i Banije, a da se T. Merčepa salapušilo i to jako nevoljko s jedno, ako bismo bili dobronamjerni, petnaestak godina zakašnjenja, a i punih dvadesetak u odnosu na vrijeme počinjenja (ne)djela koja mu se stavljaju na dušu.

To međutim našeg vrlog generala ne smeta, ta on je jedan od onih koji dobro znaju da se u obrambenom ratu, radio u njemu tko što mu drago, zločini ne mogu počiniti. Tako se dotični zalaže za Hrvatsku kao državu vladavine prava u kojoj su svi njeni državljani pred zakonom jednaki. Ili bi on da neki budu iznad zakona samo zato jer su kao i on "stvarali državu". Hvala im, nisu trebali!

Točno je da hrvatski represivni aparat i pravosuđe nisu radili svoj posao, jer da jesu, onda slučajeva Marić i Purda danas ne bi bilo, jer bi oni bili ili pravomoćno oslobođeni svake sumnje ili bi u slučaju da su počinili zločin bili na izdržavanju kazne ili bi kaznu već izdržali. Ista priča je i s Merčepom. I da, da su hrvatski represivni aparat i pravosuđe radili svoj posao, nijednog Hrvata se ne bi ticalo postoji li u den Haagu nekakav sud ili ne. Ali i vrli general-organizator je svojim ponašanjem pridonio da je sud u den Haagu nužan i za Hrvate. Toliko o vjerodostojnosti generala Ž. Sačića.

Na prosvjedima u Zagrebu i Splitu vrlog generala će u njegovom "pravednom gnjevu" podržati braniteljska "squadra mobile", oni koji su i dosad organizirali prosvjede, ne ustručavajući se ni izricati prijetnje oružjem. Najavljeno je i sudjelovanje najbranitelja M. P. Thompsona, koji ali ne bi trebao pjevati, nego se onakav elokventan, politički pismen i relevantan, kakvim ga je već Bog dao, obratiti govorom, valjda da skrene pažnju na sve nedaće kroz koje je prolazio i još prolazi radi maćehinskog odnosa vlasti u Nizozemskoj, Švicarskoj i još ponegdje prema njemu osobno i to samo zato što je Hrvat i branitelj, a onda i prema svim braniteljima.

E sad, obzirom na sastav i svjetonazorno i politčko uvjerenje organizatora, braniteljske "squadre mobile" i rečenog Thompsona, bilo bi uputno upitati treba li na skup doći u ustaškoj unifomi ili bar pod ustaškom kapom?

E ali oragnizator prosvjeda, kojemu se uvelike probudiše političke ambicije, neće biti poduprt samo "braniteljma", jer je svoje sudjelovanje na skupu najavio i notorni šef HUS-a O. Matijašević, čovjek bliskih svjetonazornih i političkih uvjerenja našem vrlom generalu.

Spominju se i neke seljačke udruge čiji članovi bi se trebali pridružiti skupu, a najavljuju se i predstavnici radnika iz onh tvrtki u kojima vlasnici misle da se radnicima za obavljeni posao ne treba dati plaću, što bi kao trebalo dati dodatnu težinu i legitimitet najavljenim prosvjednim skupovima.

Inače da se razumijemo, po meni nije sporno da ovu nesposobnu i kriminalom prožetu i neposobnu vlast, kao i HDZ u cjelini, treba govnjivom motkom najuriti s hrvatske političke scene svim sredstvima dopuštene političke borbe u koja spadaju i javni prosvjedi, ali prijetnje oružjem u ta sredstva ne spadaju, pa ja osobno to pravo odričem likovima poput Ž. Sačića, braniteljske "squadre mobile" i Thompsona, kojima je najmanje stalo do Hrvatske kao prosperitetne države, države vladavine prava.

Izbori se bliže, a Ž. Sačić misli da je došlo vrijeme da i on na hrvatskoj političkoj sceni "uzme svoj dio kolača", to je po mojem sudu glavni spiritus movens njegovog angažmana.

Samo nam još i takvi trebaju!

Komentari

Hrvatska, to sam JA

Točno je da hrvatski represivni aparat i pravosuđe nisu radili svoj posao, jer da jesu, onda slučajeva Marić i Purda danas ne bi bilo, jer bi oni bili ili pravomoćno oslobođeni svake sumnje ili bi u slučaju da su počinili zločin bili na izdržavanju kazne ili bi kaznu već izdržali. Ista priča je i s Merčepom. I da, da su hrvatski represivni aparat i pravosuđe radili svoj posao, nijednog Hrvata se ne bi ticalo postoji li u den Haagu nekakav sud ili ne.
Ovo je suština stvari.
Žalosna činjenica je da se u Hrvatskoj apsolutno ništa ne dešava i ne pokreće bez nekog uskog, osobnog interesa. Taj interes se onda prvo upakuje u stranački interes, a onda se diže na opće državni nivo i postaje - državni interes.
I onda imamo situaciju da kada netko i ukaže na konkretni kriminal ili zločin konkretnog čovjeka, dobijemo odgovor - to je napad na Hrvatsku.
I tu, naravno, priča staje.
Jer, tko bi se usudio napasti Hrvatsku?
Tako se protiv kritika i optužbi redovno branilo hrvatsko političko-domoljubno cvijeće - od Tuđmana do Sanadera i danas Šeksa.
Naravno da u takvom načinu funkcioniranja države ozbiljnim i sustavnim istragama i procesuiranjima zločina i kriminala jednostavno nije bilo mjesta.
Istrage i procesi protiv kriminalaca i zločinaca vođeni su isključivo kao rezultat osobnog ili političkog sukoba i trenutnog interesa (Glavaš, Sanader npr), a ne kao redovni posao.

Zato se slažem sa Feniksom i prilično sam skeptičan prema motivima ovog prosvjeda.

Tko je glasao

Rezultat:

zapaljeni kontejneri sa smećem, na policiju bacane petarde, staklo i drugi predmeti... To baš nisu "mirni prosvjedi"...

Baby Pernar je i danas imao dobru žetvu: ima ga u medijima! O njemu se piše! On je heroj dana!

A sutra? Ako poteče krv? Ne daj bože da se to dogodi, ali što će mladoliki vijećnik Gradske četvrti Stenjevec učiniti ako stvari izađu iz okvira onoga što si je on zamislio? (Ako je uopće išta zamislio!) Misli li on da može time upravljati? Da će se to zaustaviti onda kada on procijeni da se treba zaustaviti? Je li on iz dječjih slikovnica stekao pojam o tome što je građanski rat?

Dragi dečec, daj organiziraj prosvjede tako da se ne pale kontejneri za smeće! Oni nisu ništa krivi! Ni Holding, ni Bandić nemaju novaca za nove kontejnere - a građanima Zagreba kontejneri trebaju!

Tko je glasao

Nja-nja-nja

Foma, vjerujem da si ti pristojna, poštena i ispravna žena kakvom se nadam da i mene smatraju, te da kao i ja sa zabrinutošću i strahom promatraš zbivanja i premda sebi možda ne želiš priznati, vjerojatno je i tebi, kao i meni, draže izvjesno danas nego neizvjesno sutra. Eto, tako sam i ja danas, s nemirom i blagim stidom, otišla na roditeljski, umjesto na prosvjed, a razlog je bio čisti strah i nemogućnost da zamislim sebe kako me špricaju suzavcem i trpaju u maricu, a ja se javljam klincima (ako i kad dobijem onaj jedan tel. poziv kojim smo indoktrinirati američkim serijama) - čujteeee, mama bu noćas jako kasnila doma, sve vas volim, spremite knjige... Vjerojatno sam prestara, šta ja znam...

U svakom slučaju, premda ih razumijem, žalosno mi je vidjeti otjelovljenje defetistizma i špotancije u vidu poruka, poput ove tvoje. Već mjesecima, svaki je pollitičar koji drži do sebe, a i šire, slijeva i zdesna, više ili manje direktno p(r)ozivao ovu vladu na ostavku. Ne da ja mislim da su pollitički foteljaši i dokoni blogeri u mogućnosti promijeniti svijet... Međutim, činili su to i brojni novinari, udruge ove i one, opozicija... Vlada je poziv na ostavku čula tisuću puta, ali to nije spriječilo Kosoricu da nam se svakodnevno sveudilj smije i mijenja broševe, kao da ništa nije bilo. Koliko glasna javnost mora biti, da oni čuju?!

S prijekorom je Kosorica pošpotala branitelje i potsjetila ih tko im je majka, a maćehinski se postavila prema nezaposlenima, implicirajući kako upravo među njima ima onih lažnih, usput nam servirajući priču o tome kako smo na putu prema putu za pravi put, drsko potcjenjujući ovu naciju... Pa fakat, dosta je bilo!

Ako će ti biti lakše pojmiti bunt ovih većinom mladih i hvala bogu mentalno urbanih ljudi, kao i moguće posljedice, pokušaj zamisliti da je npr. cijelu vladu i sabor nedajbog zadesila žešća salmonela nakon saborskog ručka... I što sad, cijela se vlast, da prostiš, zasrala i odstupila na nekoliko tjedana! Treba li sad Hrvatska propasti, ili možda postoje neki mehanizmi samoodržanja?

Na ovim stranicama postoje brojni maheri za izborne zakone, Ustav itd... Oni bi mogli kvalificirano adresirati tvoje brige i nedoumice vezane za formalnosti, legalitet i slično.

Što se mene pak tiče, mislim da treba tražiti načine komunikacije kojima se do vlasti može doprijeti, a to do sada nikakve nja-nja-nja spike nisu uspjele. Ovi su prosvjedi na tom tragu (dopiranja).

Bit će zanimljivo gledati kako će izgledati prosvjedi u subotu - ovi Pernarovi i braniteljski. Branitelji su si nagrbačili uzoritog Željka Sačića, sindikalističke uhljebe te plagijatora, muljatora i čovjeka koji tako lijepo simbolizira ovu vlast (pola milijuna € ni za šta), a na žalost nacionalnu ikonu, MPT-a. To bi te trebalo više brinuti, nego nekoliko zapaljenih Bandićevih kontejnera!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Foma, vjerujem da si ti

Foma, vjerujem da si ti pristojna, poštena i ispravna žena kakvom se nadam da i mene smatraju,...
Tko Te takvom smatra?

Tko je glasao

Draga Bigulice,

i ja tebe simpatiziram, i dajem ti plus!

Upravo sam čitala komentar, u kojem se kaže otprilike ovako (ne citiram doslovno): "I '91. se masovno zanemarilo razmišljanje o finim nijansama... Bilo je važno samo srušiti komunizam, a tko će zasjesti na vlast umjesto komunista - to nije bilo važno! Zasjeo je HDZ - populistički pokret koji se ni nakon 20 godina nije uspio formirati kao prava demokratska stranka. Danas smo ogorčeni na taj HDZ, i opet ne mislimo što će biti poslije, nego samo trubimo da oni moraju pasti!"

Ja sam ovih 20 godina redovito izlazila na izbore, i ni jedan jedini jedincati put nisam dala svoj glas HDZ-u. Niti na prvim predsjedničkim izborima, niti ikada!

'91. nije bilo ugodno biti ta manjina! Da sam se na krivim mjestima s time hvalila, prišili bi mi vrlo ružne epitete. Ali eto, vrijeme je prolazilo, moja mala savjest je ostajala čista, moje malo žensko srce je iz godine u godinu dobivalo potvrdu da sam bila u pravu. Meni danas ne treba da skakućem za zajapurenim Pernarom koji jednostavno nema dovoljno referenci da bi bio vođa bilo čega, a kamoli revolucije. Još manje mi treba da skakućem za braniteljima, koji za 20 godina nisu bili u stanju sebe organizirati, sebe očistiti od korova, sebi priskrbiti ozbiljnost i političku odgovornost.

Ja 20 godina aktivno radim za dobrobit Hrvatske - naime, ne glasam za HDZ!

Taj mali kao da je jučer izašao iz pelena: pali fitilj, a nema blagog pojma kako će kontrolirati požar, nema blagog pojma što će učiniti kada shvati da nije zapalio šibicu, nego golemi plast sijena.

Jesi li vidjela sinoć na TV onog tipa za zavojima na licu koji pred kamerama već apelira: "Ovo je miran prosvjed, ovdje ne smije biti nasilja, ovo mora biti mirno!"? - Dobio je malo, samo malo po njonji, i odmah se dao u apeliranje za mir! Ali je zakasnio! Kad se ulica zavalja, pozivanje na mir i razum se više ne čuje!

Molim te, vodi brigu o svojim klincima, i ne odlazi na prosvjede! Danas kontejneri, sutra ljudska krv! Preksutra - građanski rat! Ne želim biti zloguka... Ne želim da ispadne da sam bila u pravu!

Pusa!

Tko je glasao

Foma, ovo su prosvjedi, a ne

Foma, ovo su prosvjedi, a ne revolucija - hoće li prerasti u revoluciju, u što sumnjam, zavisit će u mnogočemu o ponašanju zajapurenih policajaca i zajapurenim izjavama političara, a ne o zajapurenom Pernaru.

"Ja 20 godina aktivno radim za dobrobit Hrvatske - naime, ne glasam za HDZ!"

Svaka čast, ja također, samo što nas to još nikuda nije dovelo, a ni neće! Jedini rezultat toga je pasivizirana opozicija koja se bori za vlast "njihovim sredstvima", zauzima pozicije, a većini je čist' dobro i to što mogu drijemati u saboru, glumiti oporbu i čekati svoju povlaštenu saborsku mirovinu.

Uostalom, kaj je tebi i feniksu, odakle takvo povjerenje u civilizacijske tekovine demokratske procedure na hrvatski način?! Čovječe, pa USUD nije dozvolio niti potpuno legitiman referendum... A sve je bilo odrađeno fino i pristojno, pravi uzor demokracije na djelu, ko' da smo Švicarska...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Znam, Bigulice, ali

Znam, Bigulice, ali demokratskoj proceduri nema alternative! Nema!

Ja se nadam da će ovo biti samo prosvjed, a ne revolucija, samo, to nitko, a najmanje Pernar, ne može garantirati.

Tko je glasao

@Foma Fomič

Sama demokracija je procedura, skup pisanih i nepisanih pravila, koja se moraju poštovati u cijelosti, a ne vaditi iz ormara ono što nam odgovara, a odbacivati ono drugo, što je način na koji demokraciju pojmi HDZ.
Zato to i nije demokracija, jednako kao što HDZ nije demokratski profilirana politička stranka nego još uvijek nekakv pokret u svakom slučaju nešto neprilagođeno višestranačju što i ne čudi jer u njemu glavnu riječ vodi reciklirani komunistički otpad.
Takvo ponašnje je omogućeno prvenstveno oportunističkom politkom oju je vodio Ivica Račan, koji ili nije imao snage suprotstaviti se Tuđmanu ili je s njime imao deal.
Pitam se kako bi se stvari odvijale da je Ivica Račan bio čovjek od formata, poput recimo M. Kučana u Sloveniji, koji je preuzeo odgovornost, započeo proces i dovršio ga, koji nikad nije šurovao sa fašistima, niti plazio po "bleiburzima"?
Zato je Slovenija punopravna članica EU, a Hrvatska još na čekanju.

Tko je glasao

Ne znam odgovoriti na tvoje

Ne znam odgovoriti na tvoje "zašto"....

Imali smo i ljudi od formata: Savka, Vlado Gotovac...Ali birači baš i nisu zamjećivali njihov "format" - nažalost.

U Hrvatskoj se čak našao i jedan bijednik koji je s leđa nasrnuo na Gotovca... Sjećaš li se tog prizora? To je bila slika hrvatskog dna...

Tako da se Račana možda može smatrati "oportunistom", a možda mu se mogu naći i neke prednosti...Pitanje je da li bi Hrvatskoj život bio veseliji da Račan nije bio "miran" čovjek koji prihvaća kompromise. Da je bio nekakav "lijevi radikal"...

Ne bih ja samo optuživala političare za sva naša zla, nego bih se i zapitala o političkoj i demokratskoj kulturi hrvatskih birača...

Što je nagnalo Splićane da izaberu Keruma za gradonačelnika? Zar to što su prethodni bili loši opravdava izbor još gorega?

Lustracija? A tko će lustrirati narod?

Tko je glasao

@Foma Fomič

I to je to, niti što dodati, niti što oduzeti!
Samo u ovoj jadnoj zemlji glas razuma se nije čuo ni '90., a bogami se ne čuj ni danas, buka i "šumovi na vezama" su prejaki.

Tko je glasao

razum

feniks,

po onome što pišete na pollitici vi svakako niste taj glas razuma.

Tko je glasao

ja priznajem...

... da sam ponosan na puno sugrađana kako su ovo "odigrali" večeras i kako su bili i normalni i pristojni i sve... ok, bilo je par navijača, oni su malo žešći :)

... što je najbolje, sad će svi ovi demonstranti doći i u subotu na prosvjede, iako možda to nisu planirali... i ponavljam, bio sam tamo, od početka do kraja, nisam vidio niti jedan zapaljeni kontejner.

Tko je glasao

zapaljen je...

... koliko sam vidio, jedan papirić u jednoj kanti za smeće... i to bezuspješno... 99,9% prosvjednika je bilo mirno i samo vikalo... a onaj suzavac i opasno naguravanje studenata baš i nije bilo pametno..

Foma, ne pretjeruj, nit je čovjek "dečec" niti možeš napraviti da hoda 1000 ljudi a da nema 10-ak malo agresivnijih.

Tko je glasao

Policija radi svoj posao, jer

Policija radi svoj posao, jer ga mora raditi!

Moraju zaraditi plaću, nahraniti djecu... Oni su samo zaposlenici.

1991. su bili "naša draga hrvatska policija" koja nas brani, danas su "svinje" koje bacaju suzavac - a oni su uvijek jedno te isto!

Oni su "država"!

A država je represija uvijek, po definiciji! I onda kad nema ni jednog pajkana na ulici - država je represija!

Zato je meni i 1991. načelno išlo na živce "pjevanje borbenih" o "svojoj državi", i to još od "stoljeća sedmog"!

Najprije, nisam na ovom svijetu od stoljeća sedmog, a nisu ni oni koji me uvjeravaju da ja želim svoju državu od stoljeća sedmog! Prema tome, moguće je da me uvjeravaju u nešto što i nije sasvim objektivna istina, nego je samo neka njihova predodžba. A onda, ako je država po definiciji - represija, a jest, što me briga da li se ta represija zove "Jugoslavija" ili "Hrvatska"? U krajnjoj liniji?

20 godina poslije se pokazuje da sam bila u pravu!

Iz te perspektive je meni danas "normalno" da pajkani postupaju po svojim pravilima: prosvjed nije prijavljen, prosvjed je na Markovom trgu zabranjen...! Što bi drugo mogli i trebali činiti?
Nisu oni krivi!

Krivo je hrvatsko društvo!

Krivo je zato jer se nikada nije išlo boriti za sebe, za "hrvatsko društvo", nego uvijek za neku "državu"! Tuđu, ili svoju - svejedno!

Mali Pernar se umorio za dva dana! Traži pauzu do ponedjeljka! Da se naspava! Ma, molim te lijepo! Jaca je prilično starija od njega, a još uvijek ima više kondijcije od njega! To je porazno!

:)) (Ovo je izraz simpatije!)

Tko je glasao

@Foma

Samo ću te bezobrazno pitati - jesi li ikada provela noć u nekoj policijskoj stanici? Imaš li prijatelje kojima se to dogodilo? Pitaj ih kako je sjediti tamo po 15 sati.

Čovjek je uhapšen dva puta u tri dana. I na stranicama je već objavio da je novi prosvjed na Cvjetnom trgu u ponedjeljak u 18h - ovaj će prosvjed biti prijavljen. I rekao je da nikoga ne sprečava da dođe sutra na Trg.

Pravila policije su vrlo široka, kao i ovlasti.

Postoji mod "stojim kao kip, dignem štit i ne trzam, a iza čelične barikade sam". Malo će se izvikati i otići."

A očito postoji i mod "usred prosvjeda otvorim barikadu, čekam prvi ekces, tada slijedi naredba 'palice van' i krećemo."

Na prosvjedima 1998. koji su bili cca 20 puta masovniji bilo je žestokih naguravanja s policijom prsa o prsa - i skoro nitko nije ozljeđen s niti jedne strane. Uopće nisam rekao da su krivi - policija jednostavno sluša svoje zapovjedi. A tko je izdao takvu zapovjed - to je drugo pitanje.

Tko je glasao

Nisam nikada bila u buksi!

Nisam nikada bila u buksi! Vjerujem da je neugodno... Ne želim probati!...

Tko je glasao

@Foma Fomič

"Buiksa" je mjesto za budale.

Tko je glasao

A, čuj...

sve je relativno, ali... Onaj tko se svađa sa svakim uličnim pandurom, koji traži na uvid osobnu iskaznicu (a to sam negdje pročitala da se Pernaru stavlja u "zaslugu" i izraz "hrabrosti") - taj je svakako budala!

Sad sam se sjetila jedne dragocjene knjige koju vrijedi pročitati: Ivo Jakovljević: "Konc-logor na Savi".

To bi svi mladi "komunikolozi" trebali pročitati da nauče koja je razlika između "komunikologije" s jedne strane, i najviših zahtjeva savjesti, s druge strane. Kako to izgleda kad se vlastitoj savjesti postavljaju standardi koje ni vlastito bolno tijelo ne uspijeva izdržati - ali se uporno i dalje postavljaju!

Jako bolna biografija, a nikome u ovoj zemlji nije palo na pamet da nekoj uličici dadne ime tog čovjeka...

Jakovljeviće se je, naime, izvukao živ iz Jasenovca, a onda je uskoro poslije rata skončao u "našem" zatvoru... Po svemu sudeći, bio je svima kriv jer je uvijek i ustrajno pripadao - samo sebi. Ali takvi ljudi obično ne dižu mnogo prašine, i ne predstavljaju nikakvu naročitu senzaciju... Nisu "fotogenični"... Nisu zanimljivi "medijski"...

Boravak takvih ljudi u "buksi" ima smisla, samo ga malo tko ima volje pročitati...

Tko je glasao

Dobro, prijatelj!

Kritizirajte me, primam kritike na svoja nejaka pleća...!

Nisam bila tamo, samo sam čitala i gledala vijesti.

Daj bože da ostane na samo 10-ak agresivnijih! Daj bože da padne Vlada! Daj bože da ne dobijemo još desniju, još rigidniju, još manje demokratsku vlast nego što je bila ova HDZ-ova!

Tko je glasao

@Foma

Ne kužim zašto ovoliko zgražavanja nad građanskim prosvjedima.

Jel Markov trg mjesto gdje "stoluje Vlada". Jest. Je li u svakoj demokratskoj zemlji normalno izraziti negodovanje radom nekoga koga si izabrao i koga plaćaš? Je li normalno da baš Trg zabraniš za prosvjede - ali dozvoliš Bushu i političkoj eliti da mu tamo plješće baš na tom Trgu?

Kakva revolucija, kakvi krvavi nemiri, o čemu je riječ? Pričaš o svojim sugrađanima, preteženo studentima. I ja nisam nikada glasao za HDZ... pa opet HDZ stalno pobjeđuje i stalno imamo vlast kakvu ne zaslužujemo.

Moj je logičan zaključak onda da izlaženje na izbore i samo glasanje nije dovoljno. Osim toga - uvijek sam podržavao sve građanske inicijative - od 101-ice, Cvjetnog, anti-Nato i razne druge. To je moje građansko pravo. I to smatram dobrim, da se vlast i premijerku koja ne zna koliko je litra benzina - podsjeti da postoje i građani. Eto.

Tko je glasao

krađa izbora

zaphod,

za vašu informaciju posljednji izbori su sdp-u ukradeni, ali analizu o toj krađi koju sam podatrijeo zoranu milanoviću "veliki vođa" nije uvažio. jadna je hrvatska socijaldemokracija s takvim liderom.

Tko je glasao

@vkrsnik

Gospodine Krsnik, zadnji Vaš upis namijenjen meni je bio kada ste me nazvali "lažnim braniteljem iz Osijeka"... Pošto sam slučajno bio predsjednik jednog izbornog povjerenstva i pošto pratim politku otkako sam punoljetan, stvarno ne trebam pouke od osobe koja se tako izražava.

Osim toga - nikada nisam tvrdio da je SDP jedina alternativa HDZ-u, tj vladajućima. Kako vrijeme odmiče - možda i uopće nije alternativa.

Još samo da shvatim kako sam to iz Osijeka :)

Tko je glasao

TANJUG sve zna

Još samo da shvatim kako sam to iz Osijeka :)

nemaš ti šta shvatiti odakle si...ako TANJUG kaže da si iz Osijeka onda je to tako i nikako drugačije :)))

________________________________________
"where ignorance is bliss, 'tis folly to be wise"

Tko je glasao

Pa ja se slažem s time da je

Pa ja se slažem s time da je to tvoje građansko pravo. I ne mogu te spriječiti da sutra budeš tamo. I bilo bi mi puno draže da rezultat sutrašnjeg prosvjeda bude taj da Kosor podnese ostavku i da se odredi datum parlamentarnih izbora, nego da se napune crne marice, da se dimi suzavac, da iza prosvjednika ostanu razbijeni izlozi, zapaljeni kontejneri, ranjeni ljudi...

Sretno!

Tko je glasao

@zaphod

Samo takvih "10-ak malo agresivnijih", a bilo ih je bar desetak puta toliko, su ono što izaziva strah.
Nije to prosvjed kojim se ruši nekakav hrvatski Gadafi, nije to prosvjed kojim se traži više demokracije i više sloboda za političko djelovanje, Pernarove ideje su mi potpuno nepoznate, nisam nigdje vidio njegovu politčku platformu, isticanje zahtjeva za raspisivanje prijevremnih izbora bilo bi legitimno i smisleno, ali toga nema, a rušenje radi rušenja ja ne podržavam.
Kako misli obuzdavati one koji će mu se pridružiti samo radi tučnjave s policijom, razbijanja izloga, uništavnja druge imovine i na kraju pljački i drugog uličnog nasilja?

Što se pak tiče Sačića i njegovog skupa, on je još pogubniji, jer ima dvojak cilj, inauguriranje Sačića ko nekakvog relevantng političkog čimbenika, možda budućeg "vođe revolucije", kao i zalaganje za očuvanje prvo, nezasluženih privilegija, privilegija koje u materijlnom smislu daleko nadilaze mogućnosti hrvatskog društva i drugo zalaganje da jedna umjetno stvorena kasta bude u RH iznad zakona.
Taj je skup i daleko opasniji od Pernarovog jer su njegovi protgonisti profašistički orijentirani i prepuni oružja, kojeg su očito radi očuvanja privilegija spremni i upotrijebiti.
Ako se pak Pernarovi i Sačićevi udruže, bit će to kraj i ovakve demokracije koju danas imamo.

Volio bih da ne budem u pravu i da pušem na hladno, ali mi moje životno i političko iskustvo govore da sve ide upravo u smjeru u kojem sam rekao.

Tko je glasao

@Feniks

Prvo da obradim Pernara... ima ga sada pun internet - ali evo nekih linkova.

Njegova službena stranica: http://zelenapolitika.wordpress.com/

Na facebooku se nalazi, ehm, ajmo tako reći politički program :)
http://www.facebook.com/update_security_info.php?wizard=1#!/pages/Savez-za-Promjene-SP/166258406739056?v=info

Mali p.s. Ovdje uopće ne zastupam niti njega niti njegove ideje. Čak nisam siguran ima li čvrstu ideju.

No, kao i kod nadolazećeš "Sačićevog prosvjeda", mislim da se ovdje radi o nečemu drugome - mislim da je ljudima sve manje bitno čiji je prosvjed, protiv koga je usmjeren. Ja nikada nisam vidio prosvjed gdje se dva puta zaredom prvo uhapsi organizatora, a prosvjed uspije :)

Iskreno, za sada mi se čini (ne kažem da sam u pravu) da niti jednoj strani koja bi mogla dići prosvjede nije cilj destabiliziranje zemlje niti neredi. Već samo ozbiljno upozoravanje na to da je "narodu dosta".

Tko je glasao

Pernarove stavove/program

Pernarove stavove/program možeš vidjeti na http://zelenapolitika.wordpress.com/2010/11/18/postani-dio-tima/. On uopće ne taji da se želi politički angažirati, zapravo, on je već i angažiran, kao gradski vijećnik na Stenjevcu (http://stenjevecmojkvart.blog.hr/). Glupo mi je što mu neki spočitavaju kako skuplja političke poene - on dakako skuplja političke poene ;)

O njegovom programu bi se moglo raspravljati, ljevičari bi mu sigurno mogli zamjeriti nedostatak ljevičarenja, a desničari nedostatak desničarenja... Ja pak, premda uz neke nedostatke, prepoznajem program koji uvažava slobode pojedinca, njegov integritet i napredak, a preko toga i napredak cjelokupnog društva, a to su ideje koje ja uglavnom cijenim.

Iskreno s nadam da se Pernar neće merge-ati sa Sačićevom gomilom - to bi za Pernara bila preuranjena politička smrt, barem što se mene tiče.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

U ovoj zemlji parlamentrna demokracija već postoji, pojedinac se opredjeljuje za onu političku opciju koja je najbliža njegovom svjetonazoru.
Kao što rekoh vlast se mijenja na izborim, a legitimnim metodama političke borbe u koje spadaju i prosvjedi, izbori se mogu ubrzati, sve izvan toga je revolucija.
Pernar niti nudi nešto novo, niti ističe zahtjev za održavnjm prijevremenih izbora.
Za što se onda zalaže?

Tko je glasao

pa ja živim u teškoj zabludi, jer

"U ovoj zemlji parlamentrna demokracija već postoji"
"vlast se mijenja na izborima"
"pojedinac se opredjeljuje za onu političku opciju koja je najbliža njegovom svjetonazoru"

Mijenjam mišljenje;
Molim vas nemojte razbijati kontejnere - tim činom osiromašit ćete ovu našu dobrostojeću pravnu demokratsku državu kojom vlada politička opcija najbliža svjetonazoru većine mojih sugrađana.

Tko je glasao

Pernar niti nudi nešto novo,

Pernar niti nudi nešto novo, niti ističe zahtjev za održavnjm prijevremenih izbora.
Za što se onda zalaže?

No @Feniks - da konačno i ja tebi upišem +.
100% si u pravu što se tiče Pernara. Mislim da je i tebi itekako jasno što je on i čiji je on. On radi savršen posao upravo za Jacu.

Tko je glasao

Mi dva brata skupa ratujemo...

Slobodni i neindoktrinirani ljudi u državi gdje vladaju ista pravila za sve...!? Bojim se da je to nešto što niti ti niti feniks uopće zamisliti ne možete!

(Dobro ste prepoznali pravu opasnost - vidi se, to su godine i godine iskustva)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bojim se da je to nešto što

Bojim se da je to nešto što niti ti niti feniks uopće zamisliti ne možete!
@Feniks i @jelenska znaju to što znaju! Niti on a ni ja ništa ne "zamišljamo" jer znamo!
Puno je teških riječi i oštrih sukoba palo na ovim stranicama između @Feniksa i mene, ali, što se mene tiče, ja nisam @Feniksu nikakav "smrtni neprijatelj" već onaj koji misli skoro pa uvijek dijametralno suprotno od njega o bezbroj stvari.
Ne priječi me to ni najmanje da mu jasno i javno kažem kada je u pravu a ovaj puta je.
Što se tiče iskustva..., mojeg a i njegovog??? Da, ni on ni ja nismo baš "od jučer". :):):)
Što se tiče tvog "iskustva"?? ... pa mislim da si tehniku savladala a sram Te je već odavna prešel... :):):):):)
P.S. Negdje je ovdje, na nekom dnevniku, @Aisha upisala svoje mišljenje o Pernaru. Pogodila je skoro pa 100%. nisam u stanju naći njen komentar trenutnoi kojem sam također upisao +.

Tko je glasao

Aishi bi sama činjenica da si

Aishi bi sama činjenica da si je ti podržao u komentaru trebalo zvoniti na uzbunu - isto kao i feniksu! Kad bih dobila tvoju podršku, odmah bih išla preispitivati svoje stavove!

To je upravo toliko banalno!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Kad bih dobila tvoju podršku,

Kad bih dobila tvoju podršku, odmah bih išla preispitivati svoje stavove!
Daaa? Vidim da u teb i spava demokracija iskonska. :):):)

Tko je glasao

Demokracija

Ne spava, jelenska, nego se budi!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, tko se "u podne

Bigulica, tko se "u podne budi" nije baš neki vrijadan radnik.. :):):)

Tko je glasao

No dobro - ovo su onda

No dobro - ovo su onda legitimni oblici političke borbe u koju spadaju i prosvjedi, da bi se ubrzali izbori! Za to se zalaže.

U ovoj zemlji, da te podsjetim, parlamentarna demokracija do sada nije iznjedrila bogznakakve promjene (osim onih prvih), izbori su puni zakulisnih igara, prema nekima imamo pola milijuna mrtih duša koji glasaju, a sad se ti pozivaš na legitimne metode parlamentarne demokracije!

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Upravo oni "prvi" izbori iznjedrili su ono najgore, ovo što danas imamo posljedica je upravo tih "prvih" izbora.
Ti izbori značili su korak unazad u procesu demokratizacije društva, jer je sustav neposredne demokracije (istinaibog uz neka ograničenja) zamijenjen sustavom nakaradne posredne demokracije zasnovane na zovu "krvi i tla".

Nisam čuo da uopće spominje izbore, a osim toga svaki onaj tko svojim političkim djelovanjem pokušava liječiti nekakve vlastite frustracije je nepodoban za bilo kakvu smislenu i ne samo političku akciju koja vodi općem boljitku društva.
A ovi prosvjedi bi valjda trebali iznjedriti nekakvu drugačiju, odgovornu i socijalno osjetljivu vlast, a to nije moguće mantrajući iste mantre o stvaranju države i zaslugama na koje se rasipaju teške milijarde poreznih obveznika.
Jer nama se pokušava nametnuti nekakve purde i tromblone kao conditio sine qua non opstanka hrvatske države i naroda. Ata država je poduzela sve što je mogla uz ograničenja koja si je sama nametnula i koja joj nameću "branitelji" zalažući se ustvari za protuzkonito djelovanje.
Jer sulude optužbe za "progon branitelja" vode do oslobađajućih presuda kao u slučaju npr. jednog Benca za zlodjela za koja bi da ih je počinio nekakav normalni građanin "odsjedio" bar pet godina. Samo normalnom građaninu takve stvari ni na um ne padaju. A Benac nije ni sam ni usamljen, ali eto ubostvo u pokušaju nije mu uspjelo, čeka se da mu uspije, jednko kao i u slučaju Korade.

Tko je glasao

Dva prosvjeda

Feniks, ne znam jesi li primijetio da se radi o dva (barem) prosvjeda, onom braniteljskom koji će se dogoditi sutra na Trgu, i ovome koji je poveo Pernar (koji su se dogodili jučer i koje će Pernar ponoviti u subotu, ako ga puste iz hapsa)? To nisu isti prosvjedi - u nedjelju pod vodstvom Željka Sačića dogodit će se ovi prosvjedi - (http://www.index.hr/vijesti/clanak/branitelji-dovode-thompsona-na-veliki...), a njih ne podržava čak ni Vekić, koji kaže:

"Ustvrdio je kako će se u subotu, 26. veljače, braniteljske udruge, koje će sudjelovati u prosvjedu, u 12 sati sastati u ministarstvu branitelja, "u 13 sati će otići na prosvjed, pročitali nekoliko govora, otpjevati nekoliko pjesama i poduprijeti ovu nesposobnu vladu"." - http://www.nacional.hr/clanak/102720/vekic-protiv-okupljanja-u-zagrebu-p....

Pernarovi prosvjedi nemaju veze s ovim prosvjedima, barem se ja nadam da nemaju!

Razlozi za Pernarove prosvjede su sljedeći (citiram iz njegovog intervjua):

1) Zbog kojih sve razloga organizirate prosvjed? Da li ste jedini organizator?

"Smisao prosvjeda je rušenje ove kriminalne i nesposobne vlade sa vlasti. Svakim danom je sve gore i mislimo da ne postoji racionalan razlog zašto bi morali čekati da nas Jadranka Kosor i njeni koalicijski partneri unište do kraja.
...
Mi ne želimo duže lance i veće kaveze, mi želimo slobodu. Slobodu od stranih banaka koje nas pljačkaju i izrabljuju, slobodu od korumpiranih i nesposobnih poslušnika HDZ-ove klike, slobodu od državnog aparata koji visokim porezima uništava našu ekonomiju i sve nas izrabljuje kako bi održavao svoj represivni i stranački aparat pod stegom." - http://zelenapolitika.wordpress.com/.

Oni prvi, koji su po tebi "iznjedrili ono najgore", da te podsjetim, uopće i nisu došli na vlast nikakvim prosvjedima, već demokratskim putem.

Osim toga, i prosvjedi su legitimni instrumenti demokracije. Ova vlast ne želi otići, za to bi se svi trebali načekati do izbora koji bi mogli biti tek krajem godine. "Nelegitimno" u Pernarovim prosvjedima je jedino to što ih želi održati pred Markovim trgom, a što je zabranio još bivši premijer. Kad bi prosvjedi pred Markovim trgom bili dozvoljeni, ne bi se dogodili niti oni incidenti s barikadama, suzavcem i hapšenjima.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

biti će još većih pizdarija

""Jer, tko bi se usudio napasti Hrvatsku?""

Najprije je bilo ono sa Marićem,njega Srbi direktno oteli i strpali kod sebe u zatvor i tamo je već ,koliko mjeseci,10.Jel kriv ili nije,ne znam,međutim,što su radile hrvatske vlasti.
Nekako je to u Hrvatskoj prošlo nezamjećeno.

Onda,ajmo drugačije,neki benigniji,vrlo nategnut slučaj,pazi molim te,spominju se zakoni SFRJ,idemo vidjeti kako će to proći. Purda,pazite, bio u logoru,mučenik,bio balavac kad je rat započeo i samo je ostao u svom gradu,brani sebe i svoju kuću,možda mu se dogodila akcija sa mrtvim i ranjenim vojnicima "JNA".

Idemo vidjeti kako će to proći.

Tko god misli da je slučajno je naivan ili nema pojma o tome kako neke stvari (službe) funkcioniraju.
Sudilo se Purdi ili ne. Bilo valjanih dokaza ili ne. Sama činjenica da se čovjeka ma i pozove na ispitivanje je već nezgodna.a naročito ako se nema za što.

Kako god prošlo ovo sa Purdom,ne valja za nas branitelje,a posebno za one koji su bili dragovoljci 91 i koji su bili u borbenom kontaktu i sa jna.

Što hoću reći. Evo,ovaj slučaj će kao pasti u vodu i čovjeka će recimo pustiti. Zašto?
Zbog nedostatka dokaza,jel.

Kako je njemu,e to se nitko ne pita.Međutim, ispada da se malte ne bilo kojeg iz borbene jedinice može pozvati i ispitivati ga danima,mjesecima,e ako je tamo par vojnika na drugoj strani bilo mrtvih.

Recimo kao,jel taj i taj bio odmah mrtav ili si mu sprašio za svaki slučaj još jedan rafal,budući je imao bombu kod sebe,ili ranjen je ali još ima oružje i legitiman je cilj.

Znači,ako se hoće,može se još desetljećima pozivati na razgovore,ispitivati,pritvarati branitelje.

Neke snage (struje) od toga imaju višestruke koristi.

Ovi neki naši, e sada imaju razlog da ne objavljuju registar branitelja (Ivić je to čak i bubnuo da je to krivo za Purdu)

Srbi žele da se i njih prestane skidati na granici.

Onda ,pokušavaju se branitelji pacifizirati da se ne bi "petljali" u politiku,jer bi mogao uslijediti "Purdin poučak".

Znači,ovo sa Purdom će proći ali -pitamo se tko je slijedeći.

Zato tome treba stati na kraj jednom,a ne živjeti u strahu.

Pokraj ovih naših nesposobnjakovića i aljkavaca u diplomaciji,još će nam doslovce srbijanska služba dolaziti kućama i hapsiti nas i sprovoditi u njihove zatvore.

Znamo da je UDBA ubijala "ustaše" po cijelom svijetu.

Zato im treba poslati poruku da tako neće ići.

Slažem se sa onima koji kažu da nije trebalo dopustiti da naši budalaši rade gluposti,trebalo ih je odmah sankcionirati,pa se ne bi pozivalo na zapovjednu odgovornost.

Međutim,kladim se da je i tu bilo pete kolone koja je radila u korist hrvatske štete.

sve dobro...

Tko je glasao

laufer

Slažem se. Principijelnost nam ni u kojem segmentu nije jača strana! To je problem.

Tko je glasao

Branitelji moraju preuzet političku odgovornost

Bilo je i vrijeme da se branitelji uključe u politički život u Hrvatskoj.Vrijeme da je preuzmu političku odgovornost za ono što su krvlju branili,od roditelja dotičnog pročetničkog Feniksa.A i danas neko isto treba da obrani Hrvatsku od sve učestalijih napada četničkih gnjusoba koje razmišljaju kao Feniks.Sjetimo se samo kriminalca i bijednika Mesića,on je izjavio da oni koji su stvarali Hrvatsku,ne moraju nužno i voditi ju.Da,moraju ju oni voditi jer oni znaju kako je to krvariti za Domovinu.Dok Mesić i njemu slični paraziti znaju samo kako je to krasti i varati Domovinu.Do sad su Hrvati bili udaljeni iz rada parlamenta,Zadnji normalni i radišni zastupnik je bio autor ZERPA Tonči Tadić,pravaš.I zato se pročišćeno pravaštvo,od gnjusoba kao što je Đapić, ponovno mora uključiti u politički rad u vlasti,jer smo ionako propali,ali ove prodane duše nas ne mogu ni izvuć van iz gliba.
Josipović i Kosor izdajnici!
Bog i Hrvati!

M.
Lobor,grad.

Tko je glasao

Vrijeme je da zahtjevamo

Vrijeme je da zahtjevamo revizije braniteljskih mirovina i invaliditeta.Ti lažni su najglasniji "domoljubi"!Vrijeme je da prestanu te udruge šljama govoriti u ime svih i braniti zlodjela Merčepa,Norca,Gotovinu...i ostalih uhljebljenih zlikovca.Doći će vrijeme kada će čitav narod razumjeti da konce vuče Glavaš i njemu slični mafijaši koji su zavladali institucijama nasilnim metodama,pomoću medijskih poltrona i time sustavno uništili pravosuđe,institucije,poduzeća.Dosta nam je reketarenja u ime "domoljublja".Zar ne vidiš da je sve namještaljka!?Karamarko je znao za interpolovu potjernicu.Zašto nije procesuirao Purdu,proveo istragu pomoću hrvatskih pravnih mehanizama?Ne!Trebao im je "napad"!!!!Znao je kada će izvuči karte jer ideologiju laži je teško braniti.Posegli su za starim trikom...dogovorili se sa srpskom pravosudnom mafijom da naprave cirkus kada za to dođe vrijeme.Zašto se ne pitaš zašto srpske vlasti nisu pokazivale interes za istragama nad ubijenim i zlostavljanim civilima srpske nacionalnosti u RH?Zato što su isti šljam kao i naši.Moraju čuvati guzice kapetanu Draganu,Mladiću i ostaloj mafiji "u ime otadžbine"....

Tko je glasao

Vrijeme je da zahtjevamo

Vrijeme je da zahtjevamo revizije braniteljskih mirovina i invaliditeta.Ti lažni su najglasniji "domoljubi"!Vrijeme je da prestanu te udruge šljama govoriti u ime svih i braniti zlodjela Merčepa,Norca,Gotovinu...i ostalih uhljebljenih zlikovca.Doći će vrijeme kada će čitav narod razumjeti da konce vuče Glavaš i njemu slični mafijaši koji su zavladali institucijama nasilnim metodama,pomoću medijskih poltrona i time sustavno uništili pravosuđe,institucije,poduzeća.Dosta nam je reketarenja u ime "domoljublja".Zar ne vidiš da je sve namještaljka!?Karamarko je znao za interpolovu potjernicu.Zašto nije procesuirao Purdu,proveo istragu pomoću hrvatskih pravnih mehanizama?Ne!Trebao im je "napad"!!!!Znao je kada će izvuči karte jer ideologiju laži teško braniti.Posegli su za starim trikom...dogovorili se sa srpskom pravosudnom mafijom da naprave cirkus kada za to dođe vrijeme.Zašto se ne pitaš zašto srpske vlasti nisu pokazivale interes za istragama nad ubijenim i zlostavljanim civilima srpske nacionalnosti u RH?Zato što su isti šljam kao i naši.Moraju čuvati guzice kapetanu Draganu,Mladiću i ostaloj mafiji "u ime otadžbine"....

Tko je glasao

koliko građana stvarno ima...

Kada bi stanovništvo RH podijelili na:
- branitelje
- seljake
- umirovljenike
- zaposlene
- majke
- nezaposlene
- ribare
- studente
- one kojima nije vraćena nacionalizirana imovina
- one koji dugo čekaju rješavanje sudskih sporova
- štediše
- one koji imaju kredit
- one koji imaju minus na tekućem računu
- roditelje
- one bez djece
... sve te grupacije zajedno imale bi cca 100.000.000 stanovnika.

Nikada neću shvatiti (niti podržati) da su branitelji nekakva masa ljudi koji nisu i ribari i očevi i poslodavci i umirovljenici... i nejasno mi je zašto se sami izdvajaju time što se nazivaju "branitelji" iz populacije.

Tko je glasao

@jelenska i @vkrsnik

Budući su "minusi" vaši pretpostavljam da je po vama odrednica "branitelj" jača od svih ostalih odrednica i da onaj tko je branitelj ne može biti ništa drugo?

Drago mi je da sam branitelj (ne, nisam nikakav heroj) koji uopće nije samo to - kojemu je "to" bila odrednica dok je rat trajao - i koji je to uspio "pospremiti" u ladicu s natpisom - obavljen posao.

Kad se samo sjetim koliko su se ljudi smijali na račun subnor-a i sličnih organizacija koje su same sebi postale svrhom i pred kraj služile samo za sprdačinu. Zašto gurate ljude da ponavljaju iste greške?

Tko je glasao

Krivo pretopstavljaš

Krivo pretopstavljaš @zaphod.
I pazi da te balavci ne vode...., poglavito oni što bacaju petarde na policiju.

Tko je glasao

@jelenska

Kada me tvoj prijatelj krsnik iznenada nazove "lažnim braniteljem" to te ne smeta, a kada mu zbog toga kažem da je idiot, to ti smeta. Eh, licemjerje :)

No, o golobradim vođama... Što mogu, još uvijek sam dovoljno glup da više cijenim da netko ostvari svoju ideju, negoli da samo priča o njoj. Čovjek s 25 godina, građanin Zagreba, želi doći na svoj trg i reći svoje mišljenje. I uspješno skače preko barikada. I to je baš fora. Eto :)

A onako oklopljena policija se ne bi baš trebala bojati dječjih petardi.

Tko je glasao

@zaphod, iskreno rečeno ja

@zaphod,
iskreno rečeno ja uopće ne poznajem gospodina Krsnika.
Pernar je "video-igrica"; a plus toga - trojanski konj Vlade.
Treće, ovo može "izvaliti" samo totalna budala ili čovjek koji pojma nema što radi: "Pozivam Jadranku da se mirno preda..." Šta, on to kao vodi neki rat, vojsku, dobio je neku bitku međunarodnih razmjera... Mislim da je dečec popil koju "đuz-votku" viška ako nije što gore.
Jesi li razmislio o ovoj njegovoj rečenici, izdrečanoj u falsetu:"Ako se mirno preda - kazna će joj biti manja..."
To je ta nova "šmrkljivec-demokracija"? Šta, Pernar je "narodni sud"... Sprema se puniti jame ...
On je Valter, Koba, Ajhman... Tko je on - tužitelj, sudac i đelat u istom? Atila - bič božji"?
U kojem taj stoljeću živi?
Ako je to ta nova demokracija koju donoise mladi..., - sačuvaj me Bože.

Fora? Skakanje preko barikade? Dječja fora!

Policija je reagirala vrlooo, vrloooo blago! Čak mislim da je prekršila neke odredbe koje joj nalažu da u slučaju napada eksplozivnim sredstvima mora točno primjeniti "to i to" a ne pošpricati "biber-sprejom" par balavandera koji se već eto, nisu dugo imali priliku potući sa "smrtnim neprijateljem" - Torcidom.

Nadam se da će sutra general Sačić znati obraniti se od takvih.

Tko je glasao

@jelenska

Ajde pogledaj video-zapise (na dnevniku StariPil - U subotu rušim... na samom vrhu...) pa mi objasni malo tu policiju :)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. U Hrvatskom saboru mnogi zastupnici od drveta ne vide šumu od Feniks komentara 4
 2. Međunarodni cirkus Franjo Tuđman od Mucke komentara 10
 3. Neka dosadna razmišljanja o kapitalizmu i socijalizmu od Zoran Oštrić komentara 13
 4. Ne pakirati drugovima Saucha-Milanović / Slon ima velike uši da bi lakše skakao sa cvijeta na cvijet od Laganini komentara 10
 5. prijatelju, tražim ovlaštena potpisnika od aluzija komentara 0
 6. Dnevni SHOWinist – Revolucija je narodna igra sa pjevanjem i pucanjem od Laganini komentara 4
 7. sistem gospodara tuđeg života (osvježeno) od aluzija komentara 0
 8. Jedan čekića dok drugi žanje od bube komentara 8
 9. Plenkovićev zadatak: uništiti zauvijek Tuđmanov HDZ od ppetra komentara 137
 10. Dugoročni cilj: Prgometovom kandidaturom Plenković kani konačno ovladati zagrebačkim HDZ-om od sm komentara 14
 11. The Wariors, by Walter Hill - FILM od petarbosni4 komentara 1
 12. majmun jesam, jer moram biti čovjek od aluzija komentara 0
 13. Što bi bilo da smo 1991. u SFRJ … od Feniks komentara 40
 14. Ljevičari i pro-ljevičarski dio HDZ-a pokušavaju nagovoriti Brunu Esih da im svojom kandidaturom pomogne osvojiti Zagreb od ppetra komentara 16
 15. Rakarova dvostruka mjerila od MKn komentara 54
 16. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 69
 17. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 0
 18. Izbori u Nizozemskoj: kako će utjecati sukob s Turskom? od Zoran Oštrić komentara 1
 19. utopija nije ŠEFovanje ŠEFova USAVRŠAVATI ! od aluzija komentara 0
 20. ŠEFovanje ŠEFova... kako zaustaviti ! od aluzija komentara 0
 21. Samo luđaci i luđakinje će ovdje naći poveznicu s kraljicom Balkana od bube komentara 4
 22. ŠEFovanje ŠEFova... zaustavimo ! od aluzija komentara 0
 23. ŽURNO OTVORENO PISMO VLADI RH od petarbosni4 komentara 59
 24. ŠEFovi profiteri talentirani su ŠEFovi od aluzija komentara 0
 25. "Afera dnevnice", skrivena i zajednička igra tripartitne vlasti i DORH-a od ppetra komentara 50

Tko je online

 • hlad
 • indian

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 2
 • Gostiju: 47

Novi korisnici

 • mAjAdrK1IO
 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199