Tagovi

Thesis No. – 3

Jedite kod Džoa - Eat at Joe’s

Naslov je sjajnog crtića iz 30-tih godina prošlog veka, sa onim tek nazirućim karakterima koji će svoj pun izraz dobiti kasnije u radovima Diznija, Jonesa,Freelinga i ostalih.Uvek sam bio sklon tom ranom periodu crtića jednostavnih poteza, naoko ne baš spretnih, ali (to je danas vidljivo) gotovo savšenih.,,Jedite kod Džoa,, je kult od crtića i prava je šteta što nisam uspeo da ga pronađem i okačim ga ovde. Story? Šuma, jaka zima, svi gladni.Jedan žestoko pokvareni meda (molim da ga svako zamisli), mučen glađu pronalazi rešenje! Na zgodnom mestu u šumi, okači tablu –Restaurant- i naslov firme ,,Jedite kod Džoa,,.
Sav simpatičan (koliko to pokvareni meda može da bude) namesti se ispred firme, sve ljubazan i sa keceljom, čeka mušterije.Kako rekoh, u šumi svi gladni, zima, eto divlje ćurke ( wild turkey,ofucana sva i glupa ko`…), gladna, ulazi u ,,restoran,, meda za njom i u okretu stigne da nam ljupko namigne.Kad, eto i zeke (gladan), meda uredno ispred firme –Jedite kod Džoa-, samo mu trbuščić nešto popunjeniji.
Dalje možete pretpostaviti….
-Jedite kod Džoa- je apsolutno genijalna studija mentaliteta (karaktera). Vrlo rado bih razvio ovu temu ali budući da je ovo Blog, zadovoljiću se sa par kroki poteza, ostalo prepuštam Vama.
Elem, eto me na ulici ispred komunalnog preduzeća, držim u ruci one račune i ulazim da platim (na to mi ide trećina plate zimi) i baš tu na prvom stepeniku, onako u hodu vidim firmu gore, piše:,,Jedite kod Džoa,,!
Pošto sam već napolju, a plata ,,legla,, ajde reko’ da svratim do pošte i platim telefon,adsl i to.Čekam u redu, renovirana pošta, sve lepo, ima dovoljno šaltera i na svakom od njih, ljupkim dizajnom piše:,,Jedite kod Džoa,, i onaj meda mi nešto namiguje!
Dobro, šta ću, pošto me već pozivaju da jedem, svratim u kasapnicu da kupim nešto mesa dok još ima nešto na kartici.Malo me nervira mobilni, čim provuku karticu ovi ,,kod Džoa,, meni odma’ svira –new message- od moje banke (,,Jedite kod Džoa-city bank,,) i lepo mogu da vidim koliko još imam love pre nego što uđem u Džoovu mesaru da kupim to meso.
Eto mene kući, tu žena, tu sin koji ide u Gimnaziju –Jedite kod Džoa- i traži od mene da mu dam neke pare za školu.Ja to dam, ženi dam meso, mir u kući i namestim se ispred svoje (Džoove) kafe i našeg televizora.Na daljinskom imam nekih 50-tak Džoovih kanala i reko’ da zapalim i pogledam njegove vesti.Sve regularno, prebacim na Džoovu skupštinu da vidim šta rade njegovi poslanici.
Ništa posebno, i tu regularno, pa reko’ da upalim mašinu i putem Mozilla FireJoa pretraživača pretrčim neke sajtove (pa i Zokster/Joe’something).
E sad možda mislite da sam nešto zabrinut zbog tog Džoa i njegove firme, ili da sam pao u depresiju.Jesam, nije da nisam, ali nije sve to baš tako.
Ako slučajno svratite do mene, videćete moju skromnu i baš ruiniranu kućicu, lako je možete prepoznati, na kapiji gore skromno ali ipak čitljivo, piše:,,Jedite kod Džoa,,.Jebiga, nisam ni ja baš toliko naivan.Svratite!

Tagovi

Komentari

Ovo si, priznaj, plasirao

Ovo si, priznaj, plasirao kao siguran pogodak - u sridu. Kod nas je kampanja za državne izbore i sve praši od milijardi i obećanja. Ai ovo zadnje je najbolje - blizu smo da preokrenemo situaciju, prolazi samo tko kao žrtva sa nešto love svrati kod nas.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. reKapitulacija državnih političkih činjenica od aluzija komentara 0
 2. BUDUĆE DRUŠTVO I GLOBALNA DRŽAVA od petarbosni4 komentara 0
 3. državni politički rashod od aluzija komentara 0
 4. pobačaj i lopovi tuđe pameti od aluzija komentara 0
 5. čovjek kako živi svoj opstanak od aluzija komentara 0
 6. znanje pojedinca od aluzija komentara 0
 7. Dan neovisnosti od smogismogi komentara 1
 8. Pred izbore u Austriji: “mali Kenedy” postaje kancelar? od Zoran Oštrić komentara 0
 9. NEW SOCIETY AND GLOBAL STATE od petarbosni4 komentara 0
 10. ministri sumnjive vrijednosti od aluzija komentara 0
 11. Istru i Rijeku je oslobodila i matici zemlji priključila KC od Feniks komentara 80
 12. Pred referendum o otcjepljenju Katalonije od Zoran Oštrić komentara 28
 13. Fašistička obilježja od Skviki komentara 0
 14. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 15. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 16. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 17. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 18. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 19. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 20. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 98
 21. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 22. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 23. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 24. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 25. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0

Tko je online

 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 27

Novi korisnici

 • mikepear
 • psyPEbl
 • mmarijan
 • Crvena
 • gived