Tagovi

Terapijsko i sviranje i skladanje u Glazbenom studiju Cerovac

U srijedu 23. prosinca 1. program HTV-a emitirao je u sklopu emisije Dobro jutro Hrvatska prilog o Glazbenom studiju Cerovac. Ovdje taj prilog donašamo u cijelosti.

Paula Rossini je svirala i pjevala Djetešce nam se rodilo i Spavaj mali Božiću.
Tomislav Majdandžić je svirao svoje vlastite skladbe.
Gospođa Mirela Rossini rekla je nekoliko riječi o bolesti svoje kćeri dok je Ivan Cerovac govorio o svom radu s to dvoje mladih.

Ovo gornje je vijest a rado bih nakanu ovog dnevnika objasnio onima koje to bude zanimalo. Prije nešto više od godinu dana javila mi se liječnica fizijatar i ispričala mi je povijest male Paule. Rođena je s rijetkom ali teškom bolesti artrogripozom. Lječnica je bila uvjerena da bih mogao pomoći kao glazbenik. Pristao sam na prvi susret i upoznao Paulu. Nakon što mi je liječnica objasnila sve probleme Pauline lijeve ruke odlučio sam pokušati iskoristiti u korist djevojčice moje glazbeno znanje. Izradio sam plan vježbanja i počeli smo po njemu raditi.

Na moje veliko veselje zdravstveno stanje moje učenice rapidno se poboljšavalo. Ubrzo je svladala vještinu sviranja sintesajzera, vrlo je marljivo vježbala tehničke vježbe za lijevu ruku i za koordinaciju s desnom a isto tako ubrzo smo otkrili da Paula rado i lijepo pijeva. Rezultate te suradnje (koja se odvijala pod stalnom liječničkom kontrolom) možete vidjeti na gornjem prilogu HTV-a.

Tijekom vremena javili su se ili roditelji ili liječnici i druge djece kojoj bi glazbena terapija trebala. Nisu svi došli meni nego ih ima i na drugim našim odjelima.

I za djecu ali i za roditelje dolazak nama na terapiju predstavlja višestruko opterećenje. Treba puno vježbati i raditi a treba i dolaziti što je za mnoge roditelje komplicirano jer dolaze iz Zagreba, Velike Gorice, Samobora, Kutine i Popovače.

Tako, to je jedna strana medalje.

Uz Paulu predstavio sam Tomislava Majdandžića mog učenika glasovira. Tomislavu opet, kao da je Bog u koljevku položio sposobnost sviranja glasovira. Svira tek godinu dana a siguran je na tipkama kao da svira barem četiri. Pri tome uopće ga ne forsiram jer tako žele njegovi roditelji.

U jesen me je iznenadio viješću da je skladao niz vlastitih kompozicija. Bio sam iznenađen jer znam da Tomislav nema teoretskog znanja da bi pa makar i najlakše kompozicije zapisao. No, ipak smo se odmah dogovorili da će na prvom našem koncertu Tomislav odsvirati jednu svoju kompoziciju. Pustio sam ga da tu kompoziciju svira na svakom satu tijekom rujna i listopada. Niti jednom nije pogriješio, svaki put je odsvirao točno onako kako je to sastavio u glavi. Tomislav ima tako napamet skladanih desetak kompozicija i to je nešto sasvim posebno kod njega.

Bez suradnje roditelja, liječnika, dijece, mojih kolega nastavnika sve to ne bi bilo moguće zato im zahvaljujem.

Svima vama koji budete ovo čitali želim sretnu Novu godinu.

Komentari

Veseli me vidjeti kako je

Veseli me vidjeti kako je "salji dalje" premasilo 1000.
Ima vise razloga zasto je ovaj dnevnik dragocjen za siru edukaciju i strucnjaka i laika.
Paula zorno svjedoci o oporavku osjetne funkcije njene ruke, sto je postigla vjezbanjem sviranja na sintisajzeru. Zaista je malo autetnicnih dokaza u prilog neuroplasticnosti mozga, a ovaj je jedan od njih.
Mirela, Paulina mama, jasno porucuje da je teziste na sposobnosti koju treba prepoznati te da se uz podrsku uze i sire okoline, moze ostvariti uspjeh, toliko vazan za kvalitetu zivota svakog covjeka.
Maestro Cerovac, zaista superiorno i profesionalno dirigira ovom glazbenom slicicom iako se samo naslucuje njegova dirigentska palica, ali je ocito da bez umjeca i pozrtvovnosti vrsnog ucitelja, ostvarenja koje postizu Paula i Tomislav, ne bi bila moguca. Moj duboki naklon svima.
Moniki Bradaric i Tv ekipi takodjer, s zeljom da i dalje prati i prikaze nam priloge poput ove glazbene slicice.
ABG
(rehabilitacija mi je uza specijalnost, pa se usudih komentirati na ovaj nacin)

Tko je glasao

Sve čestitke gospodinu

Sve čestitke gospodinu Cerovcu od sugrađanke.

Tko je glasao

@Ivan Cerovac ovakvi

@Ivan Cerovac ovakvi dnevnici su kao kapljica rose na jutarnjem suncu. Nažalost HTV je previše orijentiran politici, umjesto općem dobru i zajednici.

Svako dobro i puno ovakvih svjetlih i ohrabrujućih uspjeha u daljnjem radu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

gospodin Cerovac i svojim

gospodin Cerovac i svojim dnevnikom djeluje terapijski na članove pollitike. stvarno se osjećaš bolje kad pročitaš njegov dnevnik.

što se tiče HTV-a meni je već neko vrijeme možda i najbolja emisija Dobro jutro Hrvatska, pričaju o raznim važnim temama, gosti su stručnjaci a ne političari.
ono što mi se najviše sviđa jesu voditelji koji gostima dopuštaju da se izraze, ne glume zvijezde i ne pametuju previše iako se vidi da su pametni i dosta upućeni o onome o čemu pričaju (ovo se osobito odnosi na voditeljski par Leib i Novokmet).

Tko je glasao

Bravo meštre! Svaka vam

Bravo meštre! Svaka vam čast! Gdje bi vam bio kraj kada biste ovakva "čuda" radili svjesno i ciljano? Iz svega priloženog se jasno vidi da ste oduševljeni rezultatima koliko i iznenađeni. Zapamtite, sve što čovjek može zamisliti i povjerovati, može i ostvariti. Nije važno koliko to izgledalo nemoguće ili neostvarivo.

Moja vam je preporuka da vašu stručnost i otkriće iskoristite na veliko. Na svoju korist i zadovoljstvo, a kao veliku pomoć mladima. Bez obzira dali su hendikepirani ili talentirani. Sposobnosti su sposobnosti i vaša je obaveza pametno ih otkrivati, razvijati i izvlačiti na površinu.

Osmislite ideju i zaštitite je vlastitim znakom. Na primjer, pod svojim znakom zaštitite ideju kvalitetne glazbene škole, ili terapeutske glazbene škole. U svakom slučaju, zaštitite ideju na kakvu još nitko na svijetu nije ni došao. Potom, po cijelom svijetu prodavajte svoju franšizu. Bogatite se pomažući drugima. Mislim da vam takav pristup ne može biti pošteniji.

U redu, možda neće biti lako ideju osmisliti i definirati, možda će biti teško realizirati je. Uvijek će biti mediokriteta koji će pružati otpor. Ali to je pravilo zbog kojeg se ne bi trebalo zabrinjavati ili odustati. Uostalom, sreća nije cilj. Sreća je napor na putu da je se dostigne. Na opće zadovoljstvo.

Još jednom vam od srca čestitam i zahtjevam od vas da svojim djelom zadužite svijet. Vi to možete i ne smijete se služiti izgovorima.

Tko je glasao

Dubok naklon.

Dubok naklon.

Tko je glasao

Pridružujem se čestitkama

Pridružujem se čestitkama gosp. Cerovcu i njegovim učenicima a također i njihovim roditeljima.Radite plemenit posao pa svaka vam čast.Muzikoterapija je vrlo korisna metoda liječenja a kao što je poznato, terapeutski djeluje i na zdrave ljude.Trebalo bi više slušati i uživati u dobroj glazbi.Uzimati je svakodnevno,kao obavezan lijek.
Pozdrav i samo naprijed!

Tko je glasao

prosto sam impresioniran

prosto sam impresioniran ovim činjenicama i komentarima ljudi koji su inače nesmiljeno britki na mnoge društvene nebuloze, a na ovo (uključujući i mene), pokažu svoje sputane, ali najbolje emocije i osjećaje. za mene je ovo najljepši i najviši oblik Božje providnosti, razlog zbog kojeg je čovjek zapravo Čovjek. šteta što ovo vrlo rijetko vidimo...osjećam se nedostojnim i komentirati
profesor

Tko je glasao

Čestitam gospodine

Čestitam gospodine Cerovac!
Mislim da je ovo najbolje što sam vidio. pročitao i u čuo u ovo vrijeme Božića!
Ja Vas ne poznajem (na moju žalost), ali ovo je prava suština i značaj Božića - donijeti nekome istinsku radost!

Vi ste to očito uspjeli i ja Vam se zahvaljujem u svoje ime, i u ime svoje (hvala Bogu) troje zdrave djece i dvoje unučadi.

Pravi problem ovog društva je to što "vijest dana" nisu ovo dvoje djece već npr. Ante i Simonica ili neka Nives Faranhajt ili kako se već zove. Moje je mišljenje dok takvi pune medije - narod ide u kolektivni mediokritet-um.
"Vijest" je neki luđački ispad nekog Mamića ali nije vijest Cerovac i ovo dvoje djece.
Mi smo dno dna. Zaglupljivanje ovog naroda dosiže svoj vrhunac. Pitam se, dokle smo spremni to trpjeti?

Čestitam još jednom gospodine Cerovac! Fascinantno!

Sretan Božić! - Vama, vašim najmilijima i želim Vam još puno ovakvih istinskih uspjeha u slijedećoj i svim slijedećim godinama.

(Oprostite, stvarno sam dirnut..., a to baš i nije lako postići kod mene i u mojim godinama.)

Tko je glasao

mali je impresivan

mali je impresivan

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Sretnu Novu 2010.g vama i

Sretnu Novu 2010.g vama i vašim štićenicima želim od sveg srca.

Tko je glasao

Gledao prilog prošli tjedan

Gledao prilog prošli tjedan u Dobro jutro Hrvatska, lijepo.

Vama, svima vašima, vašim učenicima želim sretnu novu godinu i puno uspjeha u 2010!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Kolumna koja je autora u SD stajala glave od sjenka komentara 24
 2. U slučaju izborne pobjede, kako će Karamarko kompilirati vladu? od sm komentara 12
 3. Brkanje uzroka teškoća i teškoća od rodjen komentara 1
 4. Izborni program HDZ-a, nastavak siromašenja građana i pada kvalitete javnih usluga 2016.-2019. od rodjen komentara 2
 5. Migracije od Zlatno doba kap... komentara 5
 6. The Jerry Springer Show od boltek komentara 23
 7. Isprika prije vožnje sa TESLOM od vladimirar komentara 7
 8. A+++ od Skviki komentara 5
 9. Soldados de Salamina - Spašavanje civilizacije od frederik komentara 23
 10. NDH i maturanti od Weteran komentara 89
 11. Izgubljeni plato od 2573 komentara 0
 12. Presjednica – barbi na štrangi od bube komentara 56
 13. Ti-to, par-ti-ja, om-la-di-na, armi-ja! Uh, hm... Hrvat-ska! Hrvat-ska! od MKn komentara 65
 14. Mržnjom,agresijom,primitivizmima,seksizmima, vulgarizmima,omalovažavanjima, fiz. prijetnjama po političkim neistomišljenicima od ppetra komentara 61
 15. Duplikat dnevnika od ppetra komentara 12
 16. Amerikanac je prisilio Zorana Milanovića i SDP da budu Hrvati od vkrsnik komentara 12
 17. Predlažem. Učiteljima 50% više plaće (da, ozbiljan sam) od Zoran Oštrić komentara 45
 18. Romance stil od Jasmin komentara 4
 19. hi iz Danske od Jasmin komentara 0
 20. Eh ti siromasi od mario121 komentara 5
 21. Obespamećenost od rodjen komentara 7
 22. Vojska, žica, granica od Weteran komentara 82
 23. Je li SDP režirao „sukob“ sa Srbijom od vkrsnik komentara 8
 24. Eh ta ljudska prava od mario121 komentara 17
 25. Nadzor u Ministarstvu graditeljstva štiti ljudske slobode Lučke uprave SDŽ od lunoprof komentara 11

Preporučeni dnevnici

Tko je online

 • drvosjek
 • indian
 • lunoprof
 • Zlatno doba kap...

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 4
 • Gostiju: 33

Novi korisnici

 • Jasmin
 • kalifast
 • Ludi Lo
 • KraljicaM
 • odjebi