Tagovi

Što se dogodilo u Dubrovniku?

Završio je prvi krug lokalnih izbora i dogodilo se, ustvari, očekivano. Prema dvije relevantne ankete, rezultati odgovaraju upravo njima. Što je bitno za naglasiti? Bitne su (naravno, govorim za sada o razini grada Dubrovnika) razlike u broju glasova pojedinaca i stranačkih listâ.

Primjećuje se znatna razlika između kandidata lijeve koalicije, Andra Vlahušića, i liste SDP-HNS - čak 1330 glasova! Treba napomenuti i da je listu SDP-HNS-a nosila Olga Muratti, jedina aktivna gradska vijećnica, tj. jedina osoba koja je ukazivala na činjenicu da SDP u Gradu uopće postoji. Razlika u broju glasova, kada se oduzmu eventualni glasovi koji su pošli nezavisnim listama (svega 200-300 glasova) može se pripisati samo biračima koji su zaokružili HDZ-ovu ili HSP-ovu listu. Dakle, zaključak je, suprotno uvriježenom mišljenju, da se i u prvom krugu glasuje PROTIV, a ne ZA. I može se slobodno reći da je Šuica izgubila izbore, prije nego da ih je Andro dobio. To temeljim i na dojmovima sa sučeljavanja kandidata neposredno pred izbore (tu Šuice, naravno, nije bilo) kada Andro Vlahušić nije ničim pokazao da odudara od bilo kojeg (ispod)prosječnog političara - podosta "Ja pa ja", poneka frazetina i nekoliko polusmiješnih ideja, uz standardno spominjanje "dostignuća iz svijeta koji se mogu dovesti kod nas" (poput Guggenheimovih muzeja, vjerojatno odabranih pop principu "na što sam prvo naletio")... Ukratko, daleko najbolji dojam bio je ostavio Pero Vićan (Mariju Deliju ne treba ni spominjati, jer to je nešto krajnje neozbiljno). Uspu rečeno, i njegovi zamjenici (SDP) ne odudaraju od te slike - predsjednica Gradskog odbora SDP-a kojoj je važnije da je proglašena najbolje odjevenom političarkom nego hoće li dobiti izbore i pročelnik županijskog odjela za zaštitu okoliša kojemu je supruga na Jambovoj listi za drugu općinu (Dubrovačko primorje)?!

Što će se dogoditi u drugom krugu? Može biti svašta, a sve ovisi o odazivu - ukoliko bude preko 40% Andro ima velike šanse. Jer omraženost Šuice je dosegla kritične razmjere tako da je najvažnije da u ovih 10-ak dana ne napravi neku kardinalnu grešku. A što će "narod" dobiti? Ništa osobito, ali će se "dvori" malo zatresti. Moramo biti zadovoljni s činjenicom da se mijenja vlast tako da se barem izbjegne "privatizacija" Grada...

Komentari

Izađite na izbore , da ne

Izađite na izbore , da ne bi umjesto vas glasali duhovi. Izađite na izbore glasujte za onoga koji je za vas najbolji, poručio je sinoć na „ruševinama Grada" Srđan Kera brojnim Dubrovkinjama i Dubrovčanima koji su se okupili na jedinstvenom sučeljavanju kandidata za gradonačelnike, musiclu Udruge Nazbilj „Mamma Mia 2". http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=5997
...eh...dok je humora...ne treba se bojati ničeg...Grad je takav ..kakav je...može se polemizirati do sudnjeg dana...o ovome ..o onome...potvrđuje se po tko zna koji put...da je Grad užasno zatvorena i primitivna sredina...u kojoj vladaju...korupcija...laži...pljačke...i t.d...tko će to promijeniti..???...tko je taj..koji će zasjesti na gradski stolac...i voditi Grad prema naprijed....TKO...???...Vlahušić....Vićan....Šuica...???...pa to je trojac koji već jako dugo "vlada"...Gradom ( sa svojim trabantima )..na ovaj ili onaj način...principjelinim ..ili neprincipjelnim koalicijama...pa na listi HDZ-a...i ne samo na listi HDZ-a...nego i na svim drugim listama ...je po jedan "ugledni"...Bošnjak...nezamislivo kad se zna da su bili..."meso" za odstrel davne ...`94 ili...`95..( ispravite me ako griješim )...i mogu samo ponoviti ..pitanje..sam sebi a i vama....TKO..je taj ili ta...da vodi Grad prema naprijed...prema nazad su ga dosta dugo vodili...

Tko je glasao

Ma stavio bi ruku u vatru da

Ma stavio bi ruku u vatru da je većina autohotnog dubrovačkog stanovništva protiv Šuice, jer je njeno ponašanje naprostu sušta suprotnost konavalskoj jednostavnosti.

No nažalost kao što smo zadnjih dana po stotinu puta mogli čuti primitivna, ali poslušna HDZ-ova glasačka mašinerija će živim i mrtvim, domaćim i prekograničnim snagama, dati svoj glas Šuici, jer Dubrovnik je biser i zlatna koka čija se jaja, još uvijek nisu do kraja oplodila i unovčila u Drivinoj riznici.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Za Dube su oni koji ne žele

Za Dube su oni koji ne žele promjene jer im ova vlast omogućava da dobro žive i natrpavaju svoje džepove.I kažu :nema boljeg.OK u Gradu se nešto i napravilo.Ali kojeg li iznenađenja,došli turisti a Dube se čudi da su trgovine zatvorene.Otvorila se garaža,koje čuđenje,probudili se pa mislimo kako bi ju napunili.I kako će ljudi do Grada kad ostave auto.A Dubrovnik nije samo Grad.Ako idete pješice od Pila prema Gružu onda će te tek vidjeti kakav je Dubrovnik.Prljav i zapušten.Svuda korov,pobacano smeće,nema nogostupa,u dvorištu Policije neuređeno,pred zgradom Croatia osiguranja trava jedan metar .Jer kakva je Dube takav je i grad.Uglavnom bez frizure,loše obojene kose,šlampavo obučena.Zaista može bolje od toga .

cvjetići

Tko je glasao

@cvjetići, super zapažanja

@cvjetići, super zapažanja na koja bi ja ovako nepismen i neobrazovan kakav jesam, samo dodao da je Dubrovnik, (ali ne samo Dubrovnik) izvana onakav kakvi su Šuica i niz drugih njenih kolega i kolegica iznutra.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Ima jedna konavoska koja ide

Ima jedna konavoska koja ide otprilike

Kad ne moze drukcije, onda cemo posteno.

P.S.:
Da li je vama HDZ isto napravio vanrednu liniju za CG ka sto je 50 buseva stiglo u knin?

Tko je glasao

Dobro obrađeno Petre!

Dobro obrađeno Petre! Nažalost se nasši političari bore za nekada bogati Grad koji više nema niti će imati dovoljno novaca, pa promjena na bolje ne može biti ne samo radi subjektivnih nego i objektivnih razloga. Rupe u financijama će biti kurioština saznati (ako se budu otkrivale), pa sve nekako mislim da se ovdje, kao i svugdje u Hrvatskoj, nakjviše odvija borba kako te rupe ostaviti tajnima ili ih prokazati javnosti (ili ipak zajednički pokrivati što je nešto što se također zna događati iza savjesa pozornice).

No ono što je svakako najvažnije, i što sam ovdje više puta spominjao jest da je najveća vrlina i doseg demokracije smjenjivost vlasti, i drago mi je da se to baš tu kod nas u Dubrovniku događa, pa neka nab Grad opet postane perjanica ovih balkanskih vukojebina.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. VLASNITVO I UPRAVLJANJE NJIME - ius gubernandi od petarbosni4 komentara 1
 2. Ne prestanete li s „pomirbom“, zakrvit ćemo se još i više od Feniks komentara 12
 3. kobna diktatura ŠEFovanja - ažuriranje 2017-08-16 od aluzija komentara 0
 4. naređenje/izvršenje (a za NE poslušnost kažnjavanje) od aluzija komentara 0
 5. Vlada treba služiti građanima od Mucke komentara 0
 6. Porez na nekretnine u RH je agresija mainstream političara-na daljinski iz EU, na hrvatske građane i RH od ppetra komentara 13
 7. Sloboda je tu! A gdje smo mi? od boltek komentara 9
 8. enciklopedija ažuriranja (nacrt) od aluzija komentara 0
 9. Ustaško-revijalna komponenta proslave „Oluje“ izmještena iz Knina u Slunj od Feniks komentara 7
 10. Hrvatska je narodna demokracija, u čemu postoji kontinuitet posljednjih 45 godina od Zoran Oštrić komentara 14
 11. Godina 1941. za nas još nije završila, dok je za svijet godina 2050. već započela od Zoran Oštrić komentara 8
 12. ŠEFovi i paraŠEFovi od aluzija komentara 0
 13. Stanje Hrvatske Politika od AlexD komentara 0
 14. Sad je već sigurno: bliži se kraj ere benzinskih automobila od Zoran Oštrić komentara 26
 15. ŠEF NE MORA... a zašto zločesto nešto uradi od aluzija komentara 0
 16. gramatika ŠEFizma (vladavine ŠEFova) od aluzija komentara 1
 17. Krstičević i MORH, programom proslave"Oluje"napadaju Predsjednicu i hrvatske branitelje od ppetra komentara 2
 18. sutra zar neću biti živ od aluzija komentara 1
 19. VLASNIŠTVO od petarbosni4 komentara 0
 20. Preko ministra obrane Krstičevića, Plenković ruši „Inicijativu triju mora“ i K.G.Kitarović, jer smetaju njemačkim interesima od ppetra komentara 13
 21. Ukrasti Ubiti... hranu od aluzija komentara 0
 22. mene čovjeka spasi od aluzija komentara 1
 23. znanje za konkretni rad od aluzija komentara 0
 24. povjerovati NE moramo od aluzija komentara 0
 25. ŠEFovi zastupnici vijećnici od aluzija komentara 3

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 24

Novi korisnici

 • gived
 • AlexD
 • Voltron
 • IMOTA MORLAK
 • pzbunj