Tagovi

Stanje Hrvatske Politika

Da je Hrvatska ponekada „poseban slučaj“ pokazuje i vrhunac ljetne sezone. Hrvatska je jedina od jedinstvenih zemalja koja u svoja bogatstva ubraja toliko raznolik i bogat prirodni inventar, a s druge strane, iako je turizam važna gospodarska grana, i dalje ga ne iskorištava u punoj snazi. Tome svakako doprinose i politička događanja u Hrvatskoj koja nisu usmjerena na poticanje i razvijanje turističkih mogućnosti već se iz potencijalnog turističkog diva pretvaramo u zemlju apsurda o kojoj izvještavaju i strani mediji.

Zemlja apsurda

Jedan od prvih apsurda koji je prouzročila politika u Hrvata jest broj nezaposlenih . Udio nezaposlenih osoba Republike Hrvatske u ukupnom stanovništvu je 11%, a dok bi se te brojke jedna zemlja Europske Unije itekako trebala stidjeti i ulagati sve svoje napore da se taj ključni problem riješi, s druge strane u špici sezone i sve većim dolascima turista na Jadranu nedostaje radne snage i ugostitelji muku muče s rješavanjem tog problema. Nisu li ovdje situacija i poruka jasne?! S jedne strane imamo ljude koji odlaze iz Hrvatske jer ne mogu pronaći posao te se u pojedinim dijelovima Hrvatske, kao što su Osijek i okolica u slavonskim ravnicama, događa da ne postoji obitelj iz koje nije barem netko morao otići „trbuhom za kruhom“… Dok ugostitelji od države, s druge strane, traže da se omogući i povećanje kvota stranih radnika kako bi uspjeli nadoknaditi broj potrebnih djelatnika.

Stranke ispred naroda

U nizu loših političkih djelovanja, izbora, odluka čak su i strani mediji počeli shvaćati banalnost hrvatskih političara. Iako su Nijemci jedni od najvažnijih i najmnogobrojnijih hrvatskih turista, jedan njemački portal prenio je početkom ljetne sezone upozorenje svojim sugrađanima. Za sve one koji su to propustili, ponavljam kako biste se uvjerili u važnost naših političara kada je u pitanju „doprinos državi i narodu“. Naime, Nijemci su izvijestili o tome kako se u Hrvatskoj i nakon održanih lokalnih izbora nastavljaju prepirke oko najbanalnijih stvari, ali jedna od onih koja je važna za turiste jest i kome će ove sezone biti dana plaža u koncesiju za iznajmljivanje ležaljki. Kako su to njemački mediji pojasnili, sve ovisi o tome kako će se dogovoriti lokalne vlasti i da se moglo dogoditi da turiste dođu, a naši političari se još uvijek raspravljaju oko krivaca za loš uspjeh na izborima svojih stranaka, ali pri tome ne poduzimajući ništa za dobrobit stranke, simpatizera i naroda, već samo okrivljujući druge.

Građani sve ogorčeniji

Posljednjih dana, na žalost, bili smo svjedoci velikih požara u Splitu. Požari su u Hrvatskoj jedan od gorućih problema svakoga ljeta i tragedije koje su se već dogodile još nisu osvijestile političku strukturu da se nešto konkretno i poduzme. Naime, građani Splita sami su se organizirali kako bi pomogli vatrogascima u spašavanju i sprječavanju mogućih velikih ljudskih tragedija i uništavanja nekretnina. Osim toga, Splićani su sve ogorčeniji i organiziraju i prosvjede na kojima ističu da su sve ovo posljedice loših političkih odluka i cjelokupne politike koja kroji loš život u njihovom gradu. Ovo je samo jedan od najsvježijih primjera kako Hrvatska sama ne prepoznaje vlastita bogatstva i ne štiti ih. Splićani su i naglasili, što je i opće poznato, kako je to jedna od prijestolnica hrvatskog turizma, gdje se treba paziti i na živote i sigurnost domaćih ljudi, ali i mnogobrojnih i različitih stranaca. No, uz to i nekretnine Hrvatske koje su u Splitu dragocjene, kao i sva druga kulturna i prirodna bogatstva. Mogu li ogorčeni građani utjecati na poboljšanje svih ovih političkih djelovanja, ostaje nam samo vidjeti i nadati se najboljem.

Novi dnevnici

 1. VLASNITVO I UPRAVLJANJE NJIME - ius gubernandi od petarbosni4 komentara 1
 2. Ne prestanete li s „pomirbom“, zakrvit ćemo se još i više od Feniks komentara 12
 3. kobna diktatura ŠEFovanja - ažuriranje 2017-08-16 od aluzija komentara 0
 4. naređenje/izvršenje (a za NE poslušnost kažnjavanje) od aluzija komentara 0
 5. Vlada treba služiti građanima od Mucke komentara 0
 6. Porez na nekretnine u RH je agresija mainstream političara-na daljinski iz EU, na hrvatske građane i RH od ppetra komentara 13
 7. Sloboda je tu! A gdje smo mi? od boltek komentara 9
 8. enciklopedija ažuriranja (nacrt) od aluzija komentara 0
 9. Ustaško-revijalna komponenta proslave „Oluje“ izmještena iz Knina u Slunj od Feniks komentara 7
 10. Hrvatska je narodna demokracija, u čemu postoji kontinuitet posljednjih 45 godina od Zoran Oštrić komentara 14
 11. Godina 1941. za nas još nije završila, dok je za svijet godina 2050. već započela od Zoran Oštrić komentara 8
 12. ŠEFovi i paraŠEFovi od aluzija komentara 0
 13. Stanje Hrvatske Politika od AlexD komentara 0
 14. Sad je već sigurno: bliži se kraj ere benzinskih automobila od Zoran Oštrić komentara 26
 15. ŠEF NE MORA... a zašto zločesto nešto uradi od aluzija komentara 0
 16. gramatika ŠEFizma (vladavine ŠEFova) od aluzija komentara 1
 17. Krstičević i MORH, programom proslave"Oluje"napadaju Predsjednicu i hrvatske branitelje od ppetra komentara 2
 18. sutra zar neću biti živ od aluzija komentara 1
 19. VLASNIŠTVO od petarbosni4 komentara 0
 20. Preko ministra obrane Krstičevića, Plenković ruši „Inicijativu triju mora“ i K.G.Kitarović, jer smetaju njemačkim interesima od ppetra komentara 13
 21. Ukrasti Ubiti... hranu od aluzija komentara 0
 22. mene čovjeka spasi od aluzija komentara 1
 23. znanje za konkretni rad od aluzija komentara 0
 24. povjerovati NE moramo od aluzija komentara 0
 25. ŠEFovi zastupnici vijećnici od aluzija komentara 3

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 41

Novi korisnici

 • gived
 • AlexD
 • Voltron
 • IMOTA MORLAK
 • pzbunj