Tagovi

Stanje Hrvatske Politika

Da je Hrvatska ponekada „poseban slučaj“ pokazuje i vrhunac ljetne sezone. Hrvatska je jedina od jedinstvenih zemalja koja u svoja bogatstva ubraja toliko raznolik i bogat prirodni inventar, a s druge strane, iako je turizam važna gospodarska grana, i dalje ga ne iskorištava u punoj snazi. Tome svakako doprinose i politička događanja u Hrvatskoj koja nisu usmjerena na poticanje i razvijanje turističkih mogućnosti već se iz potencijalnog turističkog diva pretvaramo u zemlju apsurda o kojoj izvještavaju i strani mediji.

Zemlja apsurda

Jedan od prvih apsurda koji je prouzročila politika u Hrvata jest broj nezaposlenih . Udio nezaposlenih osoba Republike Hrvatske u ukupnom stanovništvu je 11%, a dok bi se te brojke jedna zemlja Europske Unije itekako trebala stidjeti i ulagati sve svoje napore da se taj ključni problem riješi, s druge strane u špici sezone i sve većim dolascima turista na Jadranu nedostaje radne snage i ugostitelji muku muče s rješavanjem tog problema. Nisu li ovdje situacija i poruka jasne?! S jedne strane imamo ljude koji odlaze iz Hrvatske jer ne mogu pronaći posao te se u pojedinim dijelovima Hrvatske, kao što su Osijek i okolica u slavonskim ravnicama, događa da ne postoji obitelj iz koje nije barem netko morao otići „trbuhom za kruhom“… Dok ugostitelji od države, s druge strane, traže da se omogući i povećanje kvota stranih radnika kako bi uspjeli nadoknaditi broj potrebnih djelatnika.

Stranke ispred naroda

U nizu loših političkih djelovanja, izbora, odluka čak su i strani mediji počeli shvaćati banalnost hrvatskih političara. Iako su Nijemci jedni od najvažnijih i najmnogobrojnijih hrvatskih turista, jedan njemački portal prenio je početkom ljetne sezone upozorenje svojim sugrađanima. Za sve one koji su to propustili, ponavljam kako biste se uvjerili u važnost naših političara kada je u pitanju „doprinos državi i narodu“. Naime, Nijemci su izvijestili o tome kako se u Hrvatskoj i nakon održanih lokalnih izbora nastavljaju prepirke oko najbanalnijih stvari, ali jedna od onih koja je važna za turiste jest i kome će ove sezone biti dana plaža u koncesiju za iznajmljivanje ležaljki. Kako su to njemački mediji pojasnili, sve ovisi o tome kako će se dogovoriti lokalne vlasti i da se moglo dogoditi da turiste dođu, a naši političari se još uvijek raspravljaju oko krivaca za loš uspjeh na izborima svojih stranaka, ali pri tome ne poduzimajući ništa za dobrobit stranke, simpatizera i naroda, već samo okrivljujući druge.

Građani sve ogorčeniji

Posljednjih dana, na žalost, bili smo svjedoci velikih požara u Splitu. Požari su u Hrvatskoj jedan od gorućih problema svakoga ljeta i tragedije koje su se već dogodile još nisu osvijestile političku strukturu da se nešto konkretno i poduzme. Naime, građani Splita sami su se organizirali kako bi pomogli vatrogascima u spašavanju i sprječavanju mogućih velikih ljudskih tragedija i uništavanja nekretnina. Osim toga, Splićani su sve ogorčeniji i organiziraju i prosvjede na kojima ističu da su sve ovo posljedice loših političkih odluka i cjelokupne politike koja kroji loš život u njihovom gradu. Ovo je samo jedan od najsvježijih primjera kako Hrvatska sama ne prepoznaje vlastita bogatstva i ne štiti ih. Splićani su i naglasili, što je i opće poznato, kako je to jedna od prijestolnica hrvatskog turizma, gdje se treba paziti i na živote i sigurnost domaćih ljudi, ali i mnogobrojnih i različitih stranaca. No, uz to i nekretnine Hrvatske koje su u Splitu dragocjene, kao i sva druga kulturna i prirodna bogatstva. Mogu li ogorčeni građani utjecati na poboljšanje svih ovih političkih djelovanja, ostaje nam samo vidjeti i nadati se najboljem.

Novi dnevnici

 1. reKapitulacija državnih političkih činjenica od aluzija komentara 0
 2. BUDUĆE DRUŠTVO I GLOBALNA DRŽAVA od petarbosni4 komentara 0
 3. državni politički rashod od aluzija komentara 0
 4. pobačaj i lopovi tuđe pameti od aluzija komentara 0
 5. čovjek kako živi svoj opstanak od aluzija komentara 0
 6. znanje pojedinca od aluzija komentara 0
 7. Dan neovisnosti od smogismogi komentara 1
 8. Pred izbore u Austriji: “mali Kenedy” postaje kancelar? od Zoran Oštrić komentara 0
 9. NEW SOCIETY AND GLOBAL STATE od petarbosni4 komentara 0
 10. ministri sumnjive vrijednosti od aluzija komentara 0
 11. Istru i Rijeku je oslobodila i matici zemlji priključila KC od Feniks komentara 81
 12. Pred referendum o otcjepljenju Katalonije od Zoran Oštrić komentara 28
 13. Fašistička obilježja od Skviki komentara 0
 14. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 15. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 16. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 17. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 18. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 19. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 20. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 98
 21. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 22. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 23. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 24. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 25. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0

Tko je online

 • hlad
 • indian
 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 3
 • Gostiju: 29

Novi korisnici

 • mikepear
 • psyPEbl
 • mmarijan
 • Crvena
 • gived