Tagovi

Recimo lopovima, lopovi

Godinama se Milana Bandića sumnjiči za bezbroj ne zakonskih radnji. Jedna od, za njega najvažnijih je, utjecaj na pravosuđe. Da, Bandić utječe na pravosuđe i to pravosuđe žmiri, ne vidi i ne poduzima ništa u sprečavanju Bandića u provođenju kaznenih dijela. Utjecaj gradonačelnika na pravosuđe nije ništa novog. On je prvi čovjek grada i u uvjetima galopirajuće korupcije, Bandić to obilato koristi. Sam Bandić utjecaj na pravosuđe prepustio je odvjetniku koji na top listi bogatih i pokvarenih zauzima prvo mjesto, Marijanu Hnažekoviću.

Gradonačelnika Milana Bandića, 15 okrivljenika i dva trgovačka društva Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči za, citat: počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine, sprečavanja dokazivanja, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja na davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, kraj citata.Milan Bandić tradicionalno će i ove godine dati otkaz poštenom policajcu

Izvor: NewsBar

Uz ovako rekordan popisa kaznenih dijela koji se sastoji od pola kaznenih dijela iz kaznenog zakona, Bandić i dalje, bez ograničenja upravlja gradom kojeg je, temeljem optužnice, opljačkao.

Ne da upravlja gradom, odlučuje o sudbini države, formiranju vlade, temeljem na izborima dobivenih dva mandata za Sabor Republike Hrvatske. Bandićev jedini cilj kod upravljanja gradom i kod formiranja vlade je spašavanje sebe i svoje kriminalne organizacije.

Ovaj splet moći i kriminalnih dijela, bez sankcija omogućio mu je upravo onaj, gore naveden, utjecaj na pravosuđe i njegov egzekutor, ubojica pravnog sustava, Hanžeković.
Praksa gdje osumnjičena osoba za organiziranje i upravljanje kriminalnom skupinom, upravlja gradom kojeg pljačka, večera i slika se s predsjednicom i stranim državnicima i odlučuje o vladi države, nije zabilježena nigdje u demokratskom svijetu. Takva praksa jednostavno nije svojstvena zdravom razumu
Ukoliko postoji itko razuman i dovoljno utjecajan u ovoj državi, vratiti će slučaj u normalne okvire. Osumnjičene suspendirati sa svih funkcija, položaja, mjesta iz područja njihovih kriminalnih radnji i smjestiti u istražni zatvor. Blokirati imovinu. Kada je blokirana imovina nema jamčevine. Položenu jamčevinu blokirati.

Za Bandića, lopova, izuzeti zagrebačke sudove.

Navedeno primijeniti bez obzira bio on biran od građana ili dragog boga. Kaznena djela, prvenstveno bi trebala biti sankcionirana kod osoba koja su birana i koja bi trebali biti uzorak čovjeka.

Prvenstveno treba spriječiti političku korupciju i kupovinu zastupničkih mjesta a što se zbog vremena objave optužnice može smatrati kao pritisak, ucjena, korupcija.

Navedeno je minimum dezinfekcije potrebne da se počne čistiti od štetočina koje su se posljednjih godina množile u Zagrebu i Hrvatskoj. Ova optužnica nabraja zanemariv broj kaznenih dijela i zanemariv broj izvršitelja. Pljačke i pljačkaša daleko je više. Za pravosuđe, ako ga ima, lijepog posla na pretek. Sve kapitalac do kapitalca.

Optužnica USKOKA u cijelosti

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta Podignuta optužnica protiv 16 okrivljenika i dva trgovačka društva

USKOK je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv šesnaestero hrvatskih državljana M. B. (1955.), S. LJ. (1958.), P. P. (1957.), Ž. H. (1960.), I. T. (1962.), I. M. (1980.), F. Č. (1965.), M. B. (1959.), I. B. (1963.), K. R. U. (1968.), B. M. (1960.), V. B. (1949.), M. L. (1968.), Z. A. (1964.), D. K. (1949.), A. D. (1958.) i dva trgovačka društva zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem, utaje poreza ili carine, sprečavanja dokazivanja, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te poticanja na davanje lažnog iskaza, zlouporabu položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem. (11. 12. 2015.)

Optužnicom se I. okr. M. B., gradonačelniku Grada Zagreba, i II. okr. S. LJ., predsjedniku Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o kojeg je jedini osnivač Grad Zagreb, stavlja na teret da su od listopada 2013. do svibnja 2014. godine, po dogovoru i na traženje III. okr. P. P., predsjednika Uprave XVII. okr. trgovačkog društva CE-ZA-R d.o.o., člana C.I.O.S. grupe, u namjeri da društvima C.I.O.S. grupe pribave znatnu nepripadnu materijalnu korist na štetu Zagrebačkog holdinga d.o.o, autoritetom svoga položaja osobno i posredstvom IV. okr. Ž. H., posebnog višeg savjetnika gradonačelnika i glavnog koordinatora za otpad Grada Zagreba, nalagali poduzimanje radnji radi dodjele poslova na zbrinjavanju otpada po žurnom postupku bez provedbe propisanog postupka javnog natječaja za korist društava C.I.O.S. grupe, iako je postojala mogućnost zbrinjavanja istog na drugi način. Sukladno njihovim nalozima, u cilju realizacije opisanog dogovora, ostali okrivljenici i to V. okr. I. T., član Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o. koji je na temelju specijalne punomoći ovlašten zamjenjivati predsjednika Uprave, VI. okr. I. M., v.d. direktora Službe za nabavu Zagrebačkog holdinga d.o.o., VII. okr. F. Č., referent nabave u Službi za nabavu Zagrebačkog holdinga d.o.o. i VIII. okr. M. B., voditelj u Zagrebačkom holdingu d.o.o.- Podružnica Čistoća, poduzimali su naložene radnje, tako da je neosnovanim pozivanjem na žurnost i usklađivanjem natječajne dokumentacije mogućnostima društava C.I.O.S. grupe u konačnici ugovoreno i realizirano zbrinjavanje znatno manje količine otpada koje je plaćeno po cijeni planiranoj za znatno veće količine otpada. Na opisani način Zagrebačkom holdingu d.o.o.-Podružnica Čistoća nanesena je šteta od 2.006.294,09 kuna, u kojem iznosu je pribavljena nepripadna korist društvima članicama C.I.O.S grupe, pa tako i XVII. okr. trgovačkom društvu CE-ZA-R d.o.o. u iznosu od 1.270.828,07 kuna.


Nadalje, u vremenu od ožujka 2006. do 19. siječnja 2012., u cilju pribavljanja znatne materijalne koristi XVIII. okr. društvu Bramgrad projekt d.o.o. Zagreba, na štetu Grada Zagreba, sukladno dogovoru I. okr. M. B., gradonačelnika Grada Zagreba i XI. okr. B. M., direktora XVIII. okr. trgovačkog društva Bramgrad projekt d.o.o. Zagreb, da se prilikom zamjene zemljišta u vlasništvu navedenog trgovačkog društva na lokaciji Pešćenica, sa zemljištem u vlasništvu Grada Zagreba na lokaciji Trnje, pogoduje XVIII. okr. društvu Bramgrad projekt d.o.o. i to primjenom nepropisnog obračuna vrijednosti zemljišta te neosnovanim priznavanjem navodnih troškova XVIII. okr. društva Bramgrad projekt d.o.o. na lokaciji Leprovečka – Ivekovićeva i troškova koji će navodno nastati zbog preseljenja na lokaciju u Trnju, poduzimane su nezakonite radnje u Gradu Zagrebu u cilju realizacije opisanog dogovora. Sukladno nalozima i traženjima I. okr. M. B. i XI. okr. B. M., takve nezakonite radnje su, zajedno s I. okr. M. B. poduzimale IX. okr. I. B., pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, i X. okr. K. R. U., načelnica Odjela za pravne poslove unutar Sektora za pravne poslove Gradskog ureda za imovinsko-pravne poslove i imovinu Grada. Opisanom zamjenom zemljišta s XVIII. okr. trgovačkim društvom Bramgrad projekt d.o.o., Grad Zagreb je oštećen za 20.296.487,75 kuna, u kojem iznosu je pribavljena korist XVIII. društvu Bramgrad projekt d.o.o.


Ujedno se I. okr. M. B. stavlja na teret da je vezano za izbore za predsjednika Republike Hrvatske održane krajem 2009. i početkom 2010. godine, na kojima je bio predsjednički kandidat te je u svrhu financiranja izborne promidžbe na svoje ime otvorio žiro račun na koji je zaprimao donacije do dana održavanja izbora 10. siječnja 2010., nakon čega je Državnom izbornom povjerenstvu Republike Hrvatske podnio završno izvješće o visini i izvoru sredstava korištenih za financiranje izborne promidžbe, nakon podnošenja spomenutog izvješća, suprotno zakonskim odredbama, na navedeni račun nastavio primati uplate fizičkih i pravnih osoba pa je tako od 3. ožujka 2011. do 5. lipnja 2012. zaprimio uplate u ukupnom iznosu od 15.741.500,00 kuna. Uplate primljene nakon održavanja izbora se, sukladno odredbama Zakona o porezu na dohodak, smatraju drugim dohotkom za koji je bio u obvezi podnijeti prijavu poreza na dohodak nadležnom poreznom tijelu, a što nije učinio. Na taj je način I. okr. M. B. izbjegao plaćanje poreznih obveza u ukupnom iznosu od 3.714.994,00 kuna, čime je na ime neobračunatih i neplaćenih poreza Državni proračun Republike Hrvatske oštetio za 542.912,50 kuna, a na ime neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza proračun Grada Zagreba je oštetio za 3.172.081,50 kuna.
Također se optužnicom okrivljenicima stavlja na teret počinjenje više kaznenih djela zlouporaba položaja i ovlasti te trgovanja utjecajem i to prilikom zapošljavanja više osoba u Gradu Zagrebu, u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. te trgovačkom društvu Gradska plinara Zagreb d.o.o. osnivač kojega je Grad Zagreb, kao i prilikom korištenja službenih vozila Grada Zagreba.


Tako se I. okr. M. B. stavlja na teret počinjenje kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti na način da je u više navrata zatražio od XII. okr. V. B., pročelnika Stručne službe gradonačelnika Grada Zagreba i XIII. okr. M. L., pročelnika Ureda gradonačelnika, da osobama s kojima je privatno i poslovno povezan, osiguraju premještaje na radna mjesta u Gradu Zagrebu s većim koeficijentom za obračun plaće, pri čemu je u pojedinim slučajevima I okr. M. B. u svrhu realizacije navedenoga mijenjao Pravilnik o unutarnjem redu Ureda gradonačelnika kojim je sistematizirao nova radna mjesta upravo za navedene osobe, a sukladno kojim traženjima su XII. okr. V. B. i XIII. okr. M. L. poduzimali radnje iz svojeg službenog djelokruga za korist osoba bliskih I. okr. M. B., iako osobe za to nisu zadovoljavale postojeće uvjete, na koji način su im omogućili nezakonite premještaje i neosnovano povećanje osobnog dohotka.


U vezi nezakonitog zapošljavanja u Zagrebačkom holdingu d.o.o. optužnicom se I. okr. M. B., gradonačelniku Grada Zagreba i predstavniku Skupštine trgovačkog društva Zagrebački holding d. o. o., stavlja na teret da je, koristeći svoj službeni i društveni autoritet, na traženje XIV. okr. Z. A., te V. okr. I. T., na traženje VIII. okr. M. B., zatražili od II. okr. S. LJ., predsjednika Uprave trgovačkog društva Zagrebački holding d.o.o., da se u podružnici Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Upravljanje sportskim objektima, zaposle osobe s kojima su privatno povezani. U cilju realizacije navedenog kao i zapošljavanja osobe s kojom je i sam rodbinski povezan, II. okr. S. LJ. je zajedno s XV. okr. D. K., voditeljem podružnice Zagrebačkog holdinga d.o.o. - Upravljanje sportskim objektima i privremenim ravnateljem Ustanove za upravljanje sportskim objektima, poduzimao potrebne radnje radi zapošljavanja istih iako te osobe nisu ispunjavale propisane uvjete radnih mjesta na koje se zapošljavaju, te naknadno po isteku ugovora radnje u svrhu produljenja istih, a na koji način su spomenutim osobama omogućili nezakonito zasnivanje radnog odnosa i ostvarivanje svih prava iz rada.


Nadalje, optužnicom se II. okr. S. LJ., kao jedinom članu Skupštine trgovačkog društva Gradska plinara Zagreb d.o.o., stavlja na teret da je, na traženje III. okr. P. P., od V. okr. I. T. i XVI. okr. A. D., direktora društva Gradska plinara Zagreb d.o.o., zatražio da u navedenom društvu na neodređeno vrijeme zaposle poznanicu III. P. P., na radno mjesto pomoćnika direktora. Pri tome je II. okr. S. LJ. potpisao suglasnost za navedeno zapošljavanje, iako svjestan da nema potrebe za takvim zapošljavanjem jer su oba sistematizirana radna mjesta pomoćnika direktora popunjena, a potom su V. okr. I. T. i XVI. okr. A. D. realizirali traženo zaposlenje koje nije bilo sistematizirano Pravilnikom o sistematizaciji radnih mjesta.


Optužnicom se također I. okr. M. B. stavlja na teret da je, sam ili na traženje XIV. okr. Z. A., koristeći svoj službeni i društveni položaj i utjecaj, od XIII. okr. M. L., pročelnika Ureda gradonačelnika Grada Zagreba, u više navrata zatražio da, suprotno Pravilniku o korištenju službenih vozila Grada Zagreba, službena vozila Grada Zagreba sa ili bez vozača stavi na raspolaganje njemu bliskim osobama u privatne svrhe. U svezi navedenoga je XIII. okr. M. L. izdavao suglasnosti za službena putovanja koja je svojim potpisom odobravao I. okr. M. B., a potom je XIII. okr. M. L. donosio rješenja kojim se odobravaju službena putovanja i potpisivao putne naloge, pri čemu su obojica bili svjesni da se službena vozila koriste u nedozvoljene privatne svrhe. U pojedinim slučajevima XIII. M. L. je nakon završenih putovanja odobravao te nalagao i neosnovane isplate dnevnica osobama koje na to nisu ostvarivale pravo. Na opisani način je Grad Zagreb oštećen na ime troškova korištenja službenih vozila za privatne svrhe neovlaštenih osoba u ukupnom iznosu od 17.964,68 kuna, dok su se pojedine privatne osobe okoristile neovlaštenim korištenjem službenih vozila Grada Zagreba te neovlaštenom naplatom dnevnica.


Osim navedenog, optužnicom se I. okr. M. B., kao osnivaču i upravitelju Zagrebačke zaklade za pomoć osobama oboljelim od cerebralnovaskularnih bolesti, stavlja na teret da je tijekom istrage koja se protiv njega i drugih osoba vodila od strane USKOK-a, u cilju da značajno oteža dokazivanje te postupak osiguranja oduzimanja imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom, vezano za umjetničke slike i skulpture pronađene kod njega tijekom pretraga, poduzeo niz nezakonitih radnji. Tako je sačinio i vlastoručno potpisao neistinit i antidatiran dokument naziva „Naputak“ iz kojega proizlazi da se radi o umjetninama koje su proteklih 10 godina donirane Zakladi, iako je znao da umjetnine nisu donirane Zakladi i da ona nije vlasnik istih, koji dokument je potom dostavio Županijskom sudu u Zagrebu kao prilog žalbama na rješenje suda o određivanju privremene mjere osiguranja oduzimanja imovinske koristi zabranom otuđenja ili opterećenja spomenutih pokretnina. Osim navedenog, I. okr. M. B. je od svjedokinje, predsjednice Upravnog odbora Zaklade, zatražio da neistinito iskazuje u vezi vlasništva spomenutih umjetnina na način da ih prikaže kao vlasništvo Zaklade te joj je u cilju realizacije navedenog na potpis predao dva dokumenta vezana za spomenute pokretnine, a koji su trebali dokazivati da su iste vlasništvo Zaklade, iako svjestan da navedeno ne odgovara istini, a o čemu je svjedokinja obavijestila USKOK.

Komentari

stara he, he, vlaškovuličanska...

Recimo lopovima "loopooviii" ...pa idemo delat´...

Tko je glasao

Lopovi su na Croatia

Lopovi su na Croatia osiguranju opljačkali RH. Recimo lopovima da su lopovi i kaznimo ih!

Tko je glasao

Tako je, recimo lopovima da

Tako je, recimo lopovima da nismo zaboravili.
Imam još jedan primjer, hrvatske autoceste.
Milovanovic je prje oko mjesec dana otvorio dionicu autoceste prema sisku. Najskuplja dionica do sada. Nema zlatnu ogradu niti dijamantne stupice.
Za skupcu nema opravdanja ali nema niti odgovornosti. Nitko nije odgovoran niti od politicara niti od strucnjaka.
Banana država

Tko je glasao

Mučke, Teško mi je momentalno

Mučke,

Teško mi je momentalno dati komentar koji bi nešto rekao o temi, jer sam u zadnje vrijeme neinformiran kaj se tiče Zagreba, no vidim da kod 34 čitanja nema podrške tvojem pisanju.

Gdje su samo nestali ti borci za pravicu i istinu?

Tko je glasao

Skviki, zato smo tu da jedni

Skviki,
zato smo tu da jedni druge informiramo.
Lijepi pozdrav!!!

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. president Trump od Zlatno doba kap... komentara 5
 2. Pernarov teror ima dalekosežne posljedice po Hrvatsku / Domovinski zakon i Domovinska sigurnost jedini jamac stabilnosti od Laganini komentara 21
 3. Human Rights Watch, slučajno ili namjerno, pridružuje se naci-četničkom hibridnom ratu Četničke Džamahirije protiv Hrvatske od Laganini komentara 5
 4. Godina boli od otpisani komentara 5
 5. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 42
 6. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 7. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 8. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 40
 9. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 10. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 17
 11. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 12. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 13. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 14. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 15. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 16. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 17. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 18. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 19. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 20. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 21. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 22. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 23. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 24. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 25. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1

Tko je online

 • sjenka
 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 2
 • Gostiju: 29

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan