Tagovi

Pravaši : Wikipedija

Pravaši pripadaju u red pećinskih primata. Često obitavaju u pasivnim krajevima gdje ih se može vidjeti u predvečerje kad pijani kreću u lov toljagama. Hoće li plijen silovati ili pojesti ovisi o uspjehu lovne sezone. Od ostalih pećinskih primata možemo ih razlikovati po karakterističnim „frizurama“ jer su ili ćelavi ili vojnički podšišani što im je glavna karakteristika. Glasaju se neartikuliranim vokalima koji podsjećaju na uzvik „Za Dom spremni“. Premda sezona lova na pravaše traje tijekom cijele godine i to svim sredstvima (bez posebnih ograničenja), dosta su rašireni među širokim narodnim masama i to s tendencijom rasta (postoji opravdana bojazan da imaju jatake među akademskim građanima). Glavna bojazan nas urbanih političara proisteklih iz boljševičkih krugova je ta da se pravaški primati sve češće mogu naći (na opće zaprepaštenje) i u urbanim sredinama. Što je vrlo ozbiljna i zabrinjavajuća pojava, jer su oni sve češće maskirani u, na oku obične građane, te ih je teško prepoznati i uništiti (odstrijeliti). Svi mi progresivni partijci (bez obzira na ime neke od progresivnih partija) znamo koliko su to krvoločne zvijeri kad nanjuše nacionalnu izdaju i pljačku (što je naša uža preokupacija), te stoga moramo dobro paziti da se njihove bogohulne neartikulirane izjave tipa : obiteljske vrijednosti, vjera u Boga, nacionalni ponos i jedna po nama najopasnija - uvođenje lustracijskog zakona, ne udomaće među gojimima koje „dugo indoktrinujemo“ našom ideologijom (jer svi znamo kakve bi bile posljedice po nas). Prema istraživanju naših najuglednijih akademika iz JAZU-a (lapsus, ali mi je ponestalo korektora) ta se vrsta pećinskih primata ozbiljno približila kritičnoj masi, pa bi neki od naših novinara iz današnjih preslobodnih medija možda mogla drznuti pa da čak i objavi neke njihove nazovi stavove. Pravaši (prema objavljenim naučnim istraživanjima naših akademaca) razlikuju se i regionalno. Tako one iz kontinentalnih krajeva možemo prepoznati kao „ mjerače visine kukuruza u dozrijevanju“, a u primorskim krajevima kao „ pokazivače visine valova za najžešćih bura“., dok one iz gorske Rvatske (najgori tip mrskih Dinarci iz Thompsonovih pisama) “kao pokazivače snijega na vrhovima brda”.
Stoga obratite pozornost na sve navedene karakteristike, a po uočenim karakteristikama hitno izvijestiti centar za uzbunjivanje radi pravovremene reakcije (diskreditirajućim priopćenjima, pismima razjarenih i zacrvenjelih građana te javnim štrajkovima protiv tih spodoba).

Pismo o pravašima je za potrebe Wikopedije izradio F...... te mi ga je ljubazno ustupio na recenziju pa vam ga ja sad dajem na uvid i javno vrednovanje njegovih demokratskih i tolerantnih stavova u našem pluralističkom društvu gdje do sada još nije zabranjena niti jedna stranka!

p.s.
Oprostite dragi kolega bilo je jače od mene. Znam da nećete vjerovati i ako sam pravaš i ja sam samo čovjek Bog i Hrvati ups oprostite Smrt fašizmu sloboda (privilegiranom) narodu

Pošto sam rođen u kraju "Satira ili ti divjeg čovika" moj skromni doprinos. Uživajte

Tagovi

Komentari

Prije mene potop!

Prema istraživanju naših najuglednijih akademika iz JAZU-a (lapsus, ali mi je ponestalo korektora)
Valjda si htio biti duhovit ali meni se čini da si samo ispao neobrazvan.

Za dom nespreman

leddevet

Tko je glasao

Svatko ima pravo na svoje

Svatko ima pravo na svoje mišljenje. Moje viđenje akademije sam obrazložio u svojim tekstovima. Smatram ih suodgovornim za pretvorbu (pljačku), to jest njihovu šutnju (službeni stav akademije)

Tko je glasao

Pretvaranje J u H

Možda ne bi bilo loše da razlikuješ JAZU od HAZU.

Ono što je isto je samo zgrada.

P.S. @lovac21, jel u vas pravaša trebate proći nekakav test opće kulture pri upisu?

leddevet

Tko je glasao

Test

Tko može delje plunuti ili vršiti malu nuždu dalje od dva metra, ima velike šanse uspjeti kod pravaša, a kod drugih ne znam

Tko je glasao

Dometnik

Nešto mi je govorilo da je to važan kriterij i stvarno mora da je Đapić mogao . . eto . . . barem do Drine ako ne čak od Triglava do Vardara.

leddevet

Tko je glasao

Dragi kolega kakvo pitanje

Dragi kolega kakvo pitanje takav i odgovor. Vjerovatno niste čitali dovoljno pažljivo ovaj dnevnik jer da jeste primjetili bi napomenu u zagradi. Ali ako hoćete isprovocirati raspravu nađite drugi argument, pa će mo raspraviti

Tko je glasao

Plus...

....za odličnu satiru, a što se same poruke tiče mislim da su pravašima najveći neprijatelji i jame unutar vlastitih redova, jednom (i ako) se pravaštvo očisti kukolja spreman sam biti simpatizer.

Tko je glasao

Mukotrpan posao

Poštovani kolega na tome se uveliko radi, ali to nije događaj, to je proces koji traje. Bitan je smijer kojem se teži. Za to do negdje prije nije bilo predispozicija , ali stvari kreću na bolje.

Tko je glasao

Razumijem...

...da se radi o procesu, dakako.

Osobno smatram da postoje svi preduvijeti za jednu pravu, čvrstu i kompaktnu pravašku opciju u politici, zato navijam da se te težnje ostvare, za opće dobro.

Tko je glasao

Sretnog li naroda ...

... i prosperitetne države koji ima sterilne sifilističare za očeve domovine, a uskogrudne mračne askete za svece.
I nacional-šoviniste koji se na njih furaju.

Tko je glasao

nacional-socijalisti, a ne šovinisti

Mada na inačicu ove dvije riječi svi ustaju na zadnje noge i ržu kao napaljeni "dorati", ja ne vidim u njima ništa loše, uostalom neke zemlje tzv. zapade kulturološke, političke hemisfere žive i vode svoje države upravo na navedeni način, npr, Švedska, Danska, Finska, Norveška i tako sve redom Nordijeske zemlje.Ljudi čuvaju svoje nacionalne interese i nedaju u njih kao u svetinju, s druge strane socijalna politika prema svojem narodu je takova da nema potrebe pisati o njoj, školstvo, zdravstvo, radnici, seljaci, eventualno nezaposleni (ako ih uopće ima) itd., itd..Ali kada se radi o Hrvatskoj svi iole slični pokušaji završavaju "na nož" od naših dušebrižnika i vladajučih kasta i njihovih nalogodavaca iz Bruxelles-a, pa smo onda ksenofobi, sterilni sifilističari (šta mu to dođe ???), šovinisti, ustašoidi i razni sufixi, prefixi u svim negativnim varijacima.U pravu je g. Fenix kada veli da se furamo na ......, pola mu je kovanice točno, a pola se nalazi u tekstu pa neka izvoli složiti.A onaj tekst od g. lovca 21 je odličan auto ironični komentar na nekoga tko razmišlja da nam je vrijeme ponovno zbiti redove kao "91.,jedina razlika ovoga puta je u neprijatelju i načinu borbe ("bitke svih bitaka"), inače nas nebu.No kako reče "Panonski mornar" ................."Ne volim,šizove i nervne bolesnike, pre ih puštali za vikend sad ih puste pravo pred kamere. Ne volim,lopuže što voze tuđa kola, znaju azbuku do pola, miču usnama dok sriču pejdžer. I ne samo da ih ne volim nego ih se malo i gadim ... Ne volim, što odasvud samo čujes daj mi, il' se prosi il' se zajmi.........jebote ja nikad nisam isko.Ne volim,štrebercine, večne odlikaše,crne rolke i sektaše, ne padam na Tibet ili Burmu. Al'...al' tebe volim,to je fakat ti si mi ljubav jedina", da Hrvatska-dodano.

Tko je glasao

Dragi kolega pokušao sam (kao

Dragi kolega pokušao sam (kao što sam i napisao u prošlom komentaru) progovoriti o predrasudama u politici. Nacionalista jesam, ali šovinista nisam. Poznajem također i članove stranaka lijeve provincijencije koji su veći nacionalisti od mene. Zbog čega je nacionalizam zabranjen nama Hrvatima, a drugima nije. Zbog čega nositelje neke ideje etiketirati određenim etiketama (uskogrudan, sifiličar, itd.). Tesla je bio Srbin i govori se da je bio homoseksualac, a za mene (retrogradnog desničara) bio je jedan od najvećih naučnika i vizionara uopće (za vas očito nije)

Tko je glasao

prekljinjem vas Hrvati

ne govorite i ne pišite "nacionalista", "šovinista", nego "nacionalist", "šovinist".

Tko je glasao

valovi

"....Tako one iz kontinentalnih krajeva možemo prepoznati kao „ mjerače visine kukuruza u dozrijevanju“, a u primorskim krajevima kao „ pokazivače visine valova za najžešćih bura“...."

Ispravak- mi na moru pokazujemo veličinu uhićenog ugora !

Za Dom spreman !
(iako je zasad poštenije bit primaran pa makar i u pećini :-)

Bert

Tko je glasao

Oni sa mora

Oni sa mora kad nisu pokraj njega nego negdje po planinama ovako dižu ruku.

link:
http://img99.imageshack.us/img99/7126/visina5.jpg

photo by grdi

Tko je glasao

Duhovito.

Mada ne mislim, da zaslužuje biti ovdje poslano kao poseban dnevnik. To je satira, spada u književnost, ne u debatni klub.

Tko je glasao

Mene samo zanima...

....zašto književni uradak ne može biti fitilj za debatu, katkad se u priči ili stihu krije puno više poruka i promišljanja nego u pustom lamentiranju podacima i brojkama u dnevnicima koji nalikuju na uredske spise.

Tko je glasao

zato jer knjizevnim uratcima

zato jer knjizevnim uratcima u pravilu ne mozes formulirati jasan argument, pa je rasprava u samom startu hendikepirana za jasno artikulirane stavove. doduse, puno je tekstova koji nisu "knjizevni uradak" ali su svejedno toliko konfuzno postavljeni da je nemoguce provesti kvalitetnu raspravu.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Ne slažem se.

Postoji puno književnih uradaka koji su prožeti biografskom notom sa gomilom podataka, svjedočanstava i činjenica, tako da ne vidim zašto nije moguće jasno izraziti stav?

Tko je glasao

Satira

Znam, ali sam htio progovoriti o predrasudama i među političarima, a da ne budem naporan, probao sam to izraziti u obliku satire.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 6
 2. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 3. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 4. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 28
 5. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 6. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 7. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 14
 8. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 9. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 10. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 11. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 12. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 13. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 14. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 15. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 16. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 17. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 18. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 19. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 20. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 21. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 22. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 23. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 24. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49
 25. satnica obiteljskog preživljavanja od aluzija komentara 0

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 34

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan