Tagovi

Pismo premijeru Sanaderu

Poštovani gosp. Sanader,

moje ime je Alen Bećirović, student sam Pravnog fakulteta u Rijeci i imam 21 godinu. Za razliku od velikog broja mladih trudim se pratiti politiku i trudim se shvatiti poteze koje Vi ili Vaši kolege u stranci ili Saboru radite.

Zašto nastaje ovo pismo? Zato što sam došao do jedne točke nakon koje više ne shvaćam ništa, a volim se smatrati inteligentnom osobom.

Kao vrlo mlad i još neiskusan novinar ( kolumnist ) u proteklih nekoliko mjeseci objavio sam nekolicinu tekstova kojima izravno kritiziram Vaše poteze i poteze Vaših suradnika. Objavljujem tekstove na više mjesta i u većini slučajeva povratna informacija čitatelja je istovjetna onoj koju iznosim ja. Što to iznosim? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan – nezadovoljstvo. Ne smatram se politološkim, ekonomskim, međunarodnopravnim, zakonodavnim ili bilo kojim drugim stručnjakom, jer to naprosto nisam. Ja sam običan građanin ove zemlje koji želi što bolje živjeti, želi vidjeti pozitivnu budućnost za svoju djecu i prije svega želi razumijeti kako potezi vladajućih ( u ovom trenutku Vas i Vaših suradnika ) mogu dovesti do tog toliko željenog cilja, ne samo mene, već i velikog broja ( ne usudim se reći svih ) građana ove zemlje.

Većina građana ove zemlje nije stručnjak u navedenim područjima što, dakako, ne znači da nemaju sposobnosti razmišljati vlastitom glavom i priupitati se gdje i kamo nas vodi, u ovom trenutku, Vaša politika.

Donedavno, prije samo par mjeseci govorili ste ( i pod time mislim i na Vas i na Vaše suradnike, prvenstveno ministre ) kako Hrvatska nema razloga za brigu jer će nas kriza samo okrznuti. Nakon upozoravanja ekonomista koji su govorili kako će nas kriza zahvatiti protivili ste se rebalansu proračuna, kada je postalo sasvim jasno da je kriza pred vratima govorili ste kako se mjere već provode i to intenzivno da biste nedugo nakon te izjave donijeli paket od 10 antirecesijskih mjera. Kao običan čovjek pitam se sasvim logično jeste li nam čitavo vrijeme govorili neistine i niste li dovođenjem tih mjera praktički sami sebi skočili u usta?

Sada kada je evidentno da smo u krizi i Vi to priznajete tražite solidarnost od građana, a prvenstveno od zaposlenih u javnoj upravi. Izostavimo mišljenje da se čitava situacija mogla izbjeći, ali smatrate li da je kresanje plaća, prvenstveno liječnicima i profesorima produktivno? Drugim riječima, ako se želimo nazivati državom znanja, ne bi li onda oni koji državu trebaju učiniti takvom trebali biti krema društva i dovoljno dobro plaćeni da dnevno ne moraju prelaziti stotine kilometara kako bi dobili novac koji objektivno ( barem većina njih ) zaslužuje za rad na jednom mjestu, jednom fakultetu? A što se liječnika tiče nije li malo neodgovorno, pa čak u neku ruku i bezobrazno degradirati ih smanjenjem plaća kada smo svi, pa i Vi svjesni kolika je uloga liječnika ne samo u našem društvu, već liječnika općenito kao osoba u koje svi mi trebamo imati neizmjerno veliko povjerenje, a koje zbog njihovog nezadovoljstva možda čak i ne možemo imati?

S obzirom da rebalansom proračuna niste i nećete postići dovoljno za izlazak iz krize pitam se hoćete li novac početi tražiti od nas građana, na koji način i hoćemo li imati Vaše ( i tu mislim na vas osobno, ne na državu ) jamstvo da ćemo jednom kada kriza bude iza nas na ovaj ili onaj način dobiti nazad ono što smo uložili u državu?

Postoji još milijun problema, milijun pitanja koja bih Vam želio postaviti, ali bojim se da bi sve bilo uzaludno. U društvu se stvorila slika da sve što pojedinac radi postaje uzaludno. Ljudi su sve počeli prihvaćati zdravo za gotovo. Srećem ljude, pričam sa njima. Mnogi za politiku ne žele niti čuti, oni koji žele smatraju sve političare lopovima. Kada ih pitam što kane poduzeti po tom pitanju uvijek dobijem isti odgovor - ¨A ništa. Šta ću? Tako je kako je. Krali su nas uvijek, nek nas kradu i dalje.˝ Zašto sam ovo spomenuo? Ne želim Vas proglašavati lopovom. Niti Vas niti bilo koga u Saboru, ali pitam se odgovara li Vam takva percepcija javnosti, takva percepcija pojedinaca koji misle da ništa ne mogu promijeniti i samo se poslušno poklanjaju režimu ( iako bi u ovom slučaju točniji izraz bio Oligarhija )? Objasniti ću i zašto pitam odgovara li vam takva percepcija. Naime, sa takvim razmišljanjem naroda vama ( političarima ) se otvara nevjerojatno veliki manevarski prostor za činjenje bilo čega i sa bilo kime, a da vam se za to nitko ne suprotstavi jer svi počnu gledati na sve loše i na sve dobro kao jednako. A kada se nekome otvori ogroman manevarski prostor sasvim logično je da ga malo po malo počne iskorištavati ( možda čak i nesvjesno ) i to neminovno dovodi do 'zadovoljstva' ( ili vladavine ) manjine ( u ovom slučaju političara, u ovom konkretnom trenutku Vas i Vaše stranke sa partnerima ), a nezadovoljstva ( ili podređenosti, tj. poslušnosti ) većine ( u ovom slučaju naroda ). Prema definiciji čista Oligarhija, a možda se i varam. To je još jedno pitanje na koje biste mogli odgovoriti.

S obzirom da se, eto pomalo bavim i novinarstvom, slijedeće je pitanje vezano upravo uz ono za što se novinari najviše bore i za što, na neki način 'žive', a to je sloboda govora. Sjećam se kada je ( na žalost ) ubijen Ivo Pukanić ne press konferenciji novinarka Nove TV rekla je, tj. upitala Vas nešto što očito niste očekivali i što Vas je na trenutak ostavilo bez teksta, a to je da građani ove zemlje misle kako zemljom vlada mafija. Na što aludiram ovim malim uvodom u pitanje? Vrlo jednostavno – novinari ove zemlje ( ili barem veliki broj njih ) vjeruje kako medijima vlada politika. Nije mi namjera izjednačavati politiku i mafiju. Ono što želim izjednačiti jest osjećaj koji građani imaju vjerujući da zemljom vlada mafija sa onim novinara koji vjeruju da medijima vlada politika. Nataša Škaričić, Hrvoje Appelt, Denis Latin – to su prva imena koja mi padaju na pamet za koja su se često vezale priče o ( u posljednje vrijeme vrlo popularnoj ) političkoj nepodobnosti. Osobno, u svom kratkom novinarskom stažu nisam se sretao sa cenzurama ili dokazima političkog monopola u medijima, ali s obzirom da je takvih priča sve više i više i da se stječe jedan opći dojam da je situacija uistinu takva, molio bih Vas da mi odgovorite na pitanje vlada li politika ili vladate li Vi medijima? Ako je odgovor ne molim Vas da mi ( odnosno svima nama novinarima ) ga pojasnite.

Nekako sam se u ovom mailu postavio kao 'glasnik naroda' pa ću nastaviti u istom ritmu. EU – što sa njom i što bez nje? Da pojasnim... Europska Unija početno je bila u narodu odbijana kao mogućnost ( barem prema velikom broju anketa ), da bi se s vremenom ta brojka mijenjala. Sada smo u situaciji da narod EU prihvaća kao nekakvo nužno zlo. Moje pitanje jest što nam EU nosi? Bi li u tu istu Uniju trebali gledati kao jedini spas da je Vaša politika bila drugačija? I možemo li ulazak očekivati 2009., 2012. ili 2014. i što nam pojedina godina ulaska u Uniju zapravo znači?

Ivica Kirin, Miomir Žužul, Ana Lovrin, Berislav Rončević – samo su neki od ministara koje ste Vi smijenili, neke zbog mutnih poslova, neke zbog nekompetentnosti, neke iz trećeg razloga. Prvo što Vam pada na pamet zasigurno je ona stara ˝Tko radi, taj i griješi.˝ Ali moje pitanje je smijete li Vi toliko griješiti s obzirom na činjenicu da od Vaše odluke zavisi život građana ove zemlje. Također sam svjestan da Sabor glasa za sve ministre, ali logično je da zastupnici vjeruju prosudbi premijera u tako važnom pitanju.

Ostalo je puno pitanja koja Vas želim pitati, koja zanimaju građane ove zemlje. Međutim ne želim ispisati mail od stotinu stranica.
Za sam kraj želim Vam pojasniti zašto šaljem ovo pismo i zašto sam se osjećao pozvanim da to baš Ja učinim. Pisao sam već prije da su građani postali indiferentni, pa čak i ignorantni što se tiče mnogih pitanja krucijalnih za živote svih nas. Kako bi fizičari rekli da je sve u životu fizika, tako se ja usudim reći da je sve oko nas politika.

Zašto ovo pismo ide baš Vama? Ne smatram Vas politikom, ne smatram Vas centrom svemira ( a nadam se da tako nešto niti ne očekujete od nikoga ), ali Vi ste trenutačno najjača karika u ovoj 'mojoj' politici, politici koja izravno kroji moj, kao i život mojih bližnjih, mojih prijatelja, znanaca. Otvoreno govorim da nisam zadovoljan sa onime što vidim. Osobno ne vidim veliku nadu u bolje sutra, ne vidim ono svijetlo na kraju tunela, a siguran sam da moje mišljenje dijeli veliki broj građana.

Ne očekujem od Vašeg odgovora ništa revolucionarno, ne očekujem okretanje stanja od lošeg u fantastično, ali očekujem od Vas da pokažete pravu odgovornost prema meni, prema građanima tako što ćete dati izravne odgovore na izravna pitanja koja sam Vam postavio. Nije mi namjera, kako bi Vaš kolega Luka Bebić rekao, 'rušiti Sabor', ili u ovom slučaju rušiti Vladu. Moja namjera i želja jest shvatiti gdje smo u ovom trenutku i gdje idemo od ovog trenutka dalje.

Također želim ili bolje rečeno priželjkujem da se ne vraćate u prošlost, da ne tražite krivce u svima drugima osim u sebi. Volio bih kada biste mi točno i argumentirano ( bez uobičajenih političkih govora u kojima se puno priča, a malo kaže ) rekli što u ovoj zemlji ne valja, tko je za to kriv, zašto je do toga došlo i postoji li objektivno mogućnost izlaska iz krize i problema bez radikalnih promjena ( a pod radikalne promjene podrazumijevam prijevremene izbore )?

Građani ove zemlje odabrali su Vas i vaše suradnike da ih vodite u bolje sutra. Smatrate li da ste povjerenje naroda izigrali? Ako je odgovor DA, hoćete li prihvatiti odgovornost i suočiti se sa posljedicama, a ako je odgovor NE, dakako obrazložite i njega.

Za kraj želim Vam puno sreće u daljnjem radu. I to moram priznati ne samo zbog Vas osobno i za Vaše dobro, već prvenstveno za moje dobro i dobro svih nas koji na neki način ovisimo o Vama.

Ovaj tekst biti će sigurno objavljen na 4 portala na kojima i inače objavljujem tekstove, a poslati ću ga i drugim medijima koji su voljni objaviti ga. Nadam se Vašem brzom i konkretnom odgovoru.

Poštovanje,
Alen Bećirović
alen_becirovic@hotmail.com

Ovaj mail poslao sam premijeru Ivi Sanaderu i ostalim medijima. Nadam se da će ovo pismo objaviti i da ćemo svi skupa ubrzo dobiti odgovor...

Komentari

Nadam

Nadam se.............................. da ćemo svi skupa ubrzo dobiti odgovor...

Daj ne budi smiješan, nije opravdanje to što imaš 21 godinu.

Tko je glasao

Što sam trebao napisati da

Što sam trebao napisati da se nadam da će bacit pismo u smeće?? Naravno da se nadao odgovoru dok sam pismo pisao, iako sam svjestan da ga neću dobiti. To je ono think pink ;)))

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan...

Tko je glasao

eto, sada kada smo se popeli

eto, sada kada smo se popeli "NA TO", platili, vidjeh na ttext-u, kartu od 30 milijuna dolara godišnje (ili eura, ne vidjeh točno) da možemo slati našu djecu da popuše koji metak u Afganistanu, možda sad doktor uhvati pokoju minuticu da ti (nama) odgovori. naravno, treba mu dati par dana da presloži onaj stav pudlice koja vjerno gleda one strašne "peacemakere" iz NATO-a a repić joj čini lijevo-desno dok čeka da joj bace lopticu koju će spremno donijeti nazad. treba vratiti onaj poznati gard poluotvorenih okica doktora koji sve zna, koji će slagati ili uvrijediti bilo koga u našoj suverenoj, demokratskoj, neodvisnoj... bez da trepne.

Tko je glasao

Božo Pendo Ul.30

Božo Pendo
Ul.30 BR.62
20260 Korčula
Croatia

Dear Mr.Barroso,

My name is Božo Pendo, and I decided to contact you, although I think that you will not be able to help, however my duty is to inform you about some important issues. My English is not so good, but I will tray to be clear, short and specific because I don’t want to take too much of your precious time. I hope that you will understand me.

I am sending you booth, my letters received from Croatian government and Croatian Constitutional court, and my answers to same letters. Whole last year, especially last fall I was sending similar documents to yours Croatian commission situated in Zagreb. I also provided unbeatable evidences that state of Croatia is not based on legality, or on valid Constitution. To be specific Croatians authorities are not acting by the law, and they are ignoring all kinds of legal stuff on purpose. That fact is making them same as criminal organization witch concern me a lot, because my all constitutional and human rights vanished.

Furthermore the rights of all citizens of Croatian republic are in great danger. Croatian government is using illegal, non ethical, criminal way to deal with people who are trying to point their mistakes and criminal acts. All conventions, human rights, pacts and truth worth nothing to the government, which is pretending to be democratic. Democracy is just a theoretical term that is not happening in Croatia. Highest institutions like Croatian Congress, Government of Croatia, and Supreme Court of Croatia have installed mafia’s law of silence and political violence booth to “opponents” and to “small” citizens.

Please answer me to my one and only question: Why are you as a head of commission closing yours eyes in front of this obvious problem? Actually whole European Union is doing a same mistake, while civil and human rights are in great danger. You may still solve this problem with your authority and position. The only question that you may have is: why bother? Today we have problem in Croatia, however “tomorrow” Croatian problem could became European. That scenario is very likely to happen and no one wants it. For this all serious accusations concerning Croatians authorities I have solid and valid written proofs.

Please don’t get me wrong, I am not speaking only in my behalf, and I am not trying to solve my problem. I am trying to make things right.

Finally, thank you four your time spend on this letter. I would appreciate your answer or your point of view if it is possible. I could mean a lot.

Once more, thank you in advance for you answer, that I am awaiting so anxious,

Yours Sincerely and Respectfully Božo Pendo

Ovo sam pismo, s prilozima poslao predsjedniku Evropske komisije u utorak, 24. ožujka 2009. Prilozi su prijeteće pismo iz Vlade RH (Katarina Fuček), koja se usudila upozoravati me kako moram paziti, jer neistinite optužbe mogu prouzročiti neugodne posljedice po njenog Voljenog Vođu, a što predstavlja kazneno djelo. Drugi prilog je Rješenje Ustavnog suda kojim se odbija, nakon četiri i po godine čekanja, procijeniti ustavnost Zakona o sigurnosti prometa na cestama. A zbog njegove neustavnosti samo prošle godine je na cestama poginulo 45 ljudi više nego 2007 godine. Dakako, Barrosu sam poslao i moje odgovore na ove nebuloze.

Naravno da od Evropske komisije očekujem odgovor, ali to ne znači da ću čekati. Kroz travanj ću Evropsku komisiju i sve njene povjerenike zasuti hrpom pitanja zašto i s kojim interesima toleriraju nasilje, totalitarizam i kriminal hrvatskih vlasti. Samo ono što se događa u pravosuđu je čisti fašizam i vrijeme je da se to promijeni. Ne pričom, nego djelom.

U svibnju ću sistematski razbijati stranačke skupove u predizbornoj kampanji, tako što ću argumentirano optuživati stranke i njihove kandidate za neviđenu korupciju i manipulaciju ljudima. Pri tome se uopće neću uzbuđivati: zabavljati ću se iz obijesti. Jednostavno, ne želim postati jedan od njih i boriti se protiv. Namjera mi je ukazivati na potrebu uspostave vladavine prava i pravne sigurnosti građana, a na to nema kvalitetnog odgovora ( u smislu mogućnosti sudskog proganjanja).

Tko je glasao

Božo ne brini se, citaju

Božo

ne brini se, citaju oni tvoja pisma...

niije za dzaba EU komisija pokazala sanaderu zuti karton pred iskljucenje... Znaju oni itekako sto je trulo u drzavi hrvatskoj.
pozz

Tko je glasao

Ja se, Alene, nadam da u

Ja se, Alene, nadam da u tvojoj generaciji klija sjeme novog doba! Moja je generacija rezignirana i cinična, ali među Vama ima još i pameti i životne snage! Samo naprijed, mi ćemo za vama...

Tko je glasao

Ne bih se čudio kad bi

Ne bih se čudio kad bi banda nesposobna iznajmila telefonsku liniju. Pa počnu vrtiti reklame :

NAZOVITE 060 xxxxxx Pozivom na ovaj broj donirate 5 kuna za spas državnog proračuna...

Alene, pismo je na mjestu a sad mi ozbiljno reci. Jel se nadaš odgovoru? Mislim , i novinari kao da su pali sa drveta pa ne znaju istjerati stvar do kraja. Evo npr Urar br2. Ili Urar br1. Da li je ijedan novinar pitao nekog od njih za račun? 10000 kn? U kojoj trgovini ? Znam da su se ljudi smijali Vukšiću kad je kupio avion, ali on je u saboru mahao sa papirom i rekao nešta ovako: Gospodo ja imam račun za ovaj avion, a vi za svoje stvari?

Put za pakao je popločen dobrim namjerama...

Tko je glasao

Mr. No, naravno da ne

Mr. No, naravno da ne očekujem odgovor. Moja namjera nije bila ta da od premijera dobijem odgovor nego da vidim kako narod 'diše' sa jedne strane i sa druge da isti taj narod mućne glavom i počne razmišljati. Želim da sve loše stvari koje se događaju ne prolaze kao nešto normalno jer to nisu. Nije samo Sanader takav. Danas je tu on, sutra će biti Milanović i nakon toga tko zna tko. Ali priča će uvijek biti ista ako ne počnemo razmišljati i ne dignemo glas kada je to potrebno.
Dakle moj cilj nije rušenje premijera, dobivanje odgovora ili ne znam niti ja što, već 'buđenje' naroda iz sna u kojem ne trebaju biti jer postaju suučesnici ovako lošeg stanja u zemlji...

Bolje pet do dvanaest, nego nijednu poslije jedan...

Tko je glasao

@alene,... sada ti je

@alene,... sada ti je sigurno odmah malo lakše..... :-)

PS. A nije mi nikako jasno zašto bi netko kupio blindirani auto ako zn da je jedina realna opasnost poneka trula rajčica ili eventualno jaje,... a bogme u ovoj krizi čak ni to...... možda tek neka psovka ili kamenčić.... :-)

Portal "Ruža trogirska"

Tko je glasao

Problem je što se on boji

Problem je što se on boji Talibana jer ovi uviđaju da ih je HDZ poslao u rat da dobiju metak, dok drugovi u međuvremenu pokupe imetak!

Tko je glasao

@crazy_alen........... no

@crazy_alen...........
no comment....imaš plusić...i još dobiješ pet ( 5 )....

Tko je glasao

Ne pomaze pisanje pisama

Ne pomaze pisanje pisama sanaderu, pomogao bi jedino glogov kolac!

Tko je glasao

Pismo tvoje... učinit će

Pismo tvoje... učinit će čuda,
Katica Fuček za njim je luda!
Uhvatit će to... sa dva prsta,
ubacit u koš, nek tamo se svrsta.
Ivo će i dalje... blindirca furat,
i prljavštine sve ...pod tepih gurat.

Tko je glasao

Alene, dvolično je od nas

Alene, dvolično je od nas koji samo stojimo u pozadini govoriti: samo tako naprijed. No, ako stvar poprimi veće razmjere potpora bi mogla narasti eksponencialno...

Tko je glasao

Bravo Alene ... ! Samo ti

Bravo Alene ... !

Samo ti piši ali se i bori ako treba i prosvjedima , jer najgore je šutiti i sebi govoriti u bradu...

E o ovim mladima (iako ni ja nisam star 30 godina...) ja govorim zasucimo rukave izađimo na ulicu, "stisnimo zube" i sam znaš da su Sanader i takvi jedni obični muljatori , lopovi koji ne znaju voditi državu nego idu linijom lakšeg otpora , dokle ide (zato su i govorili nema krize, zato su govorili nema prodaje generala, zato su govorili neće nas nitko sprdati mi hoćemo svoj ZERP, zato su i davali toliko PTSP mirovina ... (polovica nezasluženo...)

Još jednom bravo samo imam mišljenje da ovo pismo Sanader neće ni pročitati njega boli briga za običnog hrvatskog čovjeka... ali koga briga za toga "šišmiša"

Justice for all !

Justice for all !

Tko je glasao

Alene, kada bi svi bili

Alene, kada bi svi bili odgovorni i decidirani kao ti... ne bi bili u ovakvoj političkoj situaciji kao danas. Iskreno, sve višem mislim kako ovi isti nisu zapravo 'nesposobni' već to rade namjerno odnosno po nekom diktatu... i sve više počinjem vjerovati u one neke 'teorije' urota ...jer je ova situacija više nego nadrealna da bi izgledala stvarna!

Sretno!

Tko je glasao

Svaka čast Alene, lijepo

Svaka čast Alene, lijepo sročeno i sve na mijestu. Ali bojim se da će ostati gluhi na tvoj apel, odnosno apel svih nas koji si ti "stavio na papir".

No svejedno mi je drago da ima još mladih ljudi u Hrvatskoj koji vide da nas voze ko ovce na klanje i da su voljni pobuniti se protiv toga!

Lijep pozdrav!

Tko je glasao

Svaka čast Alene, lijepo

Svaka čast Alene, lijepo sročeno i sve na mijestu. Ali bojim se da će ostati gluhi na tvoj apel, odnosno apel svih nas koji si ti "stavio na papir".

No svejedno mi je drago da ima još mladih ljudi u Hrvatskoj koji vide da nas voze ko ovce na klanje i da su voljni pobuniti se protiv toga!

Bit je ljudi da ne šutimo i da se javno usporstavimo tome... Svi zajedno...

Nevoli demagogiju ... samo naprijed... makar i na ulici...

Justice for all !

Tko je glasao

Bravo! Alene,radi tebe i

Bravo! Alene,radi tebe i sličnih tebi ja i dalje vjerujem u mlade.

Tko je glasao

Dobar pokušaj Alene, ali

Dobar pokušaj Alene, ali kad bi tebi i nama premijer odgovorio prije bi morao podnijeti ostavku; obzirom da se opremio sa puno "novih konja" možda nestane, iluzionistički.

Tko je glasao

Alenu dobrodošlica. Što se

Alenu dobrodošlica.

Što se opremanja i "novih konja" tiče, u Slavoniji se znalo reći "što manji pimpek to veći mercedes".
Ajde da se vidi tko sada u svijetu ima najvećeg:

Predsjednik Nicolas Sarkozy - Citroën C6 - oko 200,000 €,
Premijer Fredrik Reinfeldt - Volvo S80 - oko 200,000 €,
Kim Jong II - Mercedes Benz S600 - oko 242,500 €,
Kancelarka Angela Merkel - Volkswagen Phaeton - oko 250,000 €,
Premijer Silvio Berlusconi - Maserati Quattroporte - oko 250,000 €,
Premijer Gordon Brown - Jaguar Super V8 - oko 300,000 €,
Predsjednik Obama - GM Cadillac DTS - oko 460,000 € (cijena iz USD pretvorena u Eur odnos 1,31),
Premijer Ivo Sanader - BMW serije 7 - oko 580,000 €.

Naravoučenije: Jebeš Ameriku!

Tko je glasao

Mislim da su sva ta vozila

Mislim da su sva ta vozila državnika ustvari državna vozila za potrebe predsjednika, premijera i sl. dok je ovaj bmw 7 stranački odnosno hdz-ov a ne državni. (nemojte me držati za riječ, nisam 100 % siguran u ovo)

Tko je glasao

Stranački, ali za državne

Stranački, ali za državne potrebe, ako ćemo vjerovati Mehunu:

Kako kaže Mehun, automobil je nabavljen po sistemu "staro za novo", a HDZ ga je kupio pa zatim ustupio na korištenje Ministarstvu unutarnjih poslova, koje će ga zapravo koristiti prilikom transporta premijera Ive Sanadera, dok će HDZ plaćati i troškove održavanja. Tako je, kaže glasnogovornik Vlade, HDZ doprinio štednji ove države.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/vlada-hdz--kupovinom-bmwa-doprinosi-s...

Tko je glasao

Mislim da nikada nećemo

Mislim da nikada nećemo saznati koliko love je HDZ drpio iz proračuna i poslao na svoj račun.

Zanima me što sirotinja duhom koja je na vlasti tom kupnjom BMV 7 želi dokazati?

Ovo je pitanje na koje bih violio čuti Vaša mišljenja.

inigo

Tko je glasao

Ma zamislite molim vas HDZ

Ma zamislite molim vas HDZ ustupio vozilo MUP - u radi štednje. To sigurno nije sprega stranke i vlasti.

Tko je glasao

Kada primjenimo metodu

Kada primjenimo metodu razmjene ideja u primjeru kako nesebično pomoći državi koju volimo (mislim da se tako zvala jedna lekcija u političkom menadžmentu), iznosim jednu novu vezano za izbore:

Koliko odmah kupiti i pokloniti SIS-u (ili drugoj odgovarajućoj instituciji) opremu za prisluškivanje, instalirati je u svoje stranačke prostorije i štednje radi na tome zaposliti volonterski mlade članove stranke.

Cilj je uštedjeti na troškovima kao posljedici promjene sadašnjih vodećih ljudi u gradovima i općinama.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 0
 2. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 3. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 4. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 16
 5. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 6. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 7. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 14
 8. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 9. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 10. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 11. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 12. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 13. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 14. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 15. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 16. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 17. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 18. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 19. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 20. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 21. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 22. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 23. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 24. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49
 25. satnica obiteljskog preživljavanja od aluzija komentara 0

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 35

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan