Tagovi

O Haaškom cirkusu, kemijskom oružju, grupnjacima, brzim Gonzalesima, plišanim lešinarima i - Vlatkici

Što bi nam sad imala reći gospođa Karla koja nam je godinama ispijala mozak s Gotovinom? Da li je imao pravo što joj se nije tako lako dao u ruke? S obzirom na tijek događaja čini mi se da je / S brodovima, stiglo je i 8.000 gusara, a kad su dame čule da stižu gusari sa zlatom, nahrlile i one iz svih krajeva domovine i svita. Kažu, njih 400. Kako li će samo opslužit njih 8.000? / Vladimir Šeks, kao iskusni kuhar, savjetovao je Pančiću da svoju hobotnicu baci na lešo, dok je Đapić Sanaderu reko da je lešinar. Za fotelju je čovik stvarno spreman na svašta, spustit se na najniže grane / Vlatkica je najprije sve učinila da svi ismiju njezin privatan život, na račun toga dobila je poslove, a kad joj se nasmiješila filmska karijera, poludila i preko odvjetnika traži zabranu emitiranja svoje epizode Zauvijek susjedi. A čudne žene, majke ti.
Nema pravde, nema pravde, nema pravde, riječi su koje grozničavo ovih dana odjekuju hrvatskom javnošću. Zapaljeno je na tisuće svijeća za poginule i nestale branitelje. Nakon razočarenja presudom izrečenom u vezi slučaja Srebrenica, jauk majki željnih pravde zaorio se Vukovarom, a i cijelom Hrvatskom. Politički je vrh za trenutak zakopao ratne sjekire složno izrekavši neodobravanje sramotnoj Haškoj presudi. I što sad? Hoće li taj Haški cirkus i dalje egzistirati, pitanja su koja se nameću. Što bi nam sad imala reći gospođa Karla koja nam je godinama ispijala mozak s Gotovinom? Da li je imao pravo što joj se nije tako lako dao u ruke? S obzirom na tijek događaja čini mi se da je. Nameće se pitanje da li smo tisuće hrvatskih zarobljenika, ranjenika, logoraša, smrtno stradalih sanjali. Jesmo li sanjali Šljivančanina usred razorenog Vukovara, egzodus, plač, jauke? S kim smo mi uopće ratovali?
Dobro bi bilo da pročitate knjigu «Hijerarhija zavjerenika, Klub 300». Čitajući je, neke stvari čovjeku djeluju nevjerojatno, ali sagledavajući stvarnost, na žalost, sve vjerojatnije. Plan, sve je unaprijed isplanirano, podijeljeno. U ovom slučaju, Srbiju se treba udobrovoljiti zbog Kosova, izjednačiti agresora i žrtvu, zajedno nas utrpati u Europu, ali planovi sežu i dalje. Florens Hartmann sve je lijepo napisala u svojoj novo objavljenoj knjizi. Ali pitamo se, kada je sve to znala, zašto je šutjela, zašto na vrijeme nije iznjela istinu na vidjelo, zašto je pristala i dalje sudjelovati u takvoj muljaži? Ali eto, proradila joj je savjest, a što će biti sa savješću egzekutora hrvatskih vojnika i civila, sudaca koji su donijeli ovu sramotnu presudu, i svih koji su na bilo koji način sudjelovali u ovakvoj konačnici? Ništa, oni je i nemaju.
Kažu da je pravda dostižna ali spora. Čekat ćemo, ali, da li će i doći? Poznaje li današnji svijet uopće ta moralna načela?

"Baš smo se zaželjeli pucanja i otpada"
Haška presuda stigla je baš u vrijeme boravka NATO-ovih brodusina u hrvatskim teritorijalnim vodama. Pitanje koje se u ovom slučaju nameće: Šta oni rade kod nas? Kakve veze mi imamo s Nato savezom? Nismo niti službeno njegova članica, ali sigurno to žarko želimo postati pa smo pustili brodiće da malo pucaju po Splitu i Kaštelima, za vježbicu. Malo ćemo se igrati. Mi smo, eto, gusari koji kao imamo skladište kemijskog oružja (s kojim su oni još od Iraka opsjednuti). Tako i Iran glumi da ima atomsko oružje, a zapravo ima naftu. Mi doduše nemamo naftu, ali sigurno imamo nešto što je njima zanimljivo. Imamo more, poslušni smo, naguzimo se kad god triba. U igri sudjeluje 40 gusarskih brodića, a i tri podmornice ući će u teritorijalne vode Jadrana. Malo otpada baš nam je super za turizam. I onako su nedavno mjerili stupanj onečišćenja Jadrana pa su vjerojatno zaključili da nam baš to nedostaje. Naši političari, uglavnom, na cijeli ovaj slučaj gledaju s odobravanjem. Proljetos je Sabor glatko odobrio vježbu Big brothera. Ministar obrane Rončević kaže kaže da je Nato-va vježba važna jer o njoj ovisi usvajanje Nato-ovih standarda i spremnost na ulazak u taj savez. A narod niko ništa ne pita, vjerojatno Ameri nisu pitali ni naše čelnike. Tko njima smije odbit kad izraze želju za nečim. Šta je dopušteno ovnu nije kozi, stara je izreka. Oni jednostavno sve mogu. Neće niti jedan Američki vojnik u Haag, a za vježbicu će koristiti i pravu bojevu municiju. Pa nek pucaju malo, baš smo se toga i zaželili. A mi se plašimo proglasit ribolovni pojas.

Kako ući u trag utajenom porezu na pušenje?
S brodovima, stiglo je i 8.000 gusara, a kad su dame čule da stižu gusari sa zlatom, nahrlile i one iz svih krajeva domovine i svita. Kažu, njih 400. Kako li će samo opslužit njih 8.000? Valjda imaju neku posebnu tehniku. Vrag će ga znat. Moraće to bit neki grupnjak ili tzv. brzi Gonzales. Kažu da će gusari biti izolirani od normalnog gradskog života, gotovo se neće niti približavat obali. Lažu. Ja ih vidila. Pun ih je grad i kafići. Od šume ne vidiš stablo - od stranaca domaće. Okupirali su grad. Osim toga, kako će doći do dama, nisu one Karoline Riječke da mogu skoknuti do broda.
Eto, da su naši izglasali zakon ko Mađari, prema kojem prostitutke postaju poduzetnice, mogli su sad ubrati dobar porez. Ali pod uvjetom da se svaka radnja prijavi. Ali kako tome ući u trag? Trebalo bi od Mađara prepisat taj zakon. Ali porez se uvik da zaje… Recimo ne prijaviš cijelo pušenje, nego samo do pola. Ko to može provjerit.
I dok kod Mađara poduzetnice već poduzimaju odlučujuće korake, u Amsterdamu se bordeli zatvaraju. Tamo prostitutke unajmljuju izloge za 100 € na sat. A jedan izlog dnevno koristi nekoliko dama. Sad bi vlada prenamjeru prostora za veću najamninu,a gdje će dame,opet po kućama.
I dok Mađari i Nizozemci za zadovoljavanje svojih seksualnih potreba ponekad zatraže takve usluge, jedna anketa je pokazala da 95% Švicaraca masturbira, odnosno imaju tzv. sigurni seks. Sam svoj majstor. Austrijanci ipak više vole da im se popuši, a mi smo, mislim, neka kombinirana tehnika. Ko zna šta će se kod nas za boravka gusara još dogodit?! Bit će tu i malih gusarića usrid Splita.

Iskusni kuhari s plišanim životinjicama
Političari, a i osobe iz javnog života i dalje se časte sve ljepšim epitetima, tako da možemo što više od njih naučit. SDP-ovac Ivan Pančić u srijedu je u Sabor unio plišanu hobotnicu i savjetovao Sanaderu da je uzme kao svoj zaštitni znak, simbol sveopće korupcije. «Krakovi hobotnice su kriminal, a zna se tko je glava», poručio je premijeru. To je ambicija. Trebalo je tražit takvu plišanu životinjicu po Kineskim shopovima. To su ozbiljne pripreme za saborske rasprave. Tko će koga zaje… i tko će kome podmetnut. Vladimir Šeks, kao iskusni kuhar, savjetovao je Pančiću da je baci na lešo, dok je Đapić Sanaderu reko da je lešinar. Mamić je pak posla u sve u tri pi... materine - tko god mu se našao na putu. Čudna je ta borba za fotelje. Za nju je čovik stvarno spreman na svašta, spustit se na najniže grane. Hoćemo li ikad doživit da netko kaže: «Suprotna strana ili netko… bolji je od mene».

Vlatka Pokos VII
Kaže: «Smjestili su mi». Žena se predstavila naciji kao nova glumačka nada, snimila jednu od epizoda «Zauvijek susjedi» i kad je sve bilo gotovo sjetila se da su je zajebali. Kaže da se tamo ismijava njezin privatni život. A čudne žene, majke ti. Najprije je sve učinila da svi ismiju njezin privatan život, na račun toga dobila je poslove, a kad joj se nasmiješila filmska karijera, poludila i preko odvjetnika traži zabranu emitiranja te epizode. Sad ti razumi tu ženu. Gomila novinara prati je do Radeljakova stana kada ide po svoje rublje, a da ga prikaže ne želi. I još jadna nije znala niti šta čita. Kako li glumac može odglumiti nešto i poslije se sjetiti da to nije tako.

Komentari

Vi niste "Drugi film", vi

Vi niste "Drugi film", vi ste "Filmski mozaik". A strpali ste Vlatkicu u ist koš s NATO-vim vježbama, pa politikom. Zaista interesantne kombinacije.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Brkić nehotice otkrio tajnu: HDZ-ova nova retorika je u funkciji parlamentarnih izbora od sm komentara 3
 2. Review: A ‘Sleeping Beauty’ Revival Rich in Details and Rewards od likedress komentara 0
 3. Putopis preko grane i prekogranična suradnja od drvosjek komentara 63
 4. Beyoncé Hated the Wedding Dress Her Mom Designed for Her od likedress komentara 0
 5. Hoće li središnja tema prijevremenih izbora biti Zoran Milanović ili gospodarski rezultati i reforme? od sm komentara 20
 6. Nasilje lokalnih crvenih šefova HDZ-ovaca, nad članovima HDZ-a, da se poništi "jedan čovjek-jedan glas" od ppetra komentara 74
 7. Michelle Obama Wears $1750 Designer Dress on Africa Visit od likedress komentara 0
 8. Jill Scott secretly ties the knot in stunning wedding od likedress komentara 0
 9. Exit strategy od Julijana Mirkov komentara 53
 10. Fama o SOA-i od drvosjek komentara 40
 11. Uspjeh pučana i neuspjeh Podemosa na izborima u Španjolskom : je li Brexit utjecao? od Zoran Oštrić komentara 5
 12. Invite my kid to your wedding: Trust me — you’ll regret it if you don’t od likedress komentara 0
 13. Proslava Dana državnosti, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope na isti dan? od Feniks komentara 60
 14. How To Make Sure You Actually Have Sex On Your Wedding Night od likedress komentara 1
 15. Svadba u EU od drvosjek komentara 22
 16. Konačno: „Raspad EU diktature!“ od ppetra komentara 44
 17. Here's What Happens When You Dress Like a Game of Thrones Character IRL od likedress komentara 0
 18. I poslije Karamarka Karamarko: Bez promjene cijelog vodstva, HDZ se nema čemu nadati od sm komentara 47
 19. Zašto 22.lipnja od drvosjek komentara 18
 20. Antifašistima i „antifašistima“, a da pročitaju i „antitotalitaristi“ od Feniks komentara 12
 21. 4 Naija brides reveal rude guests' worst behavior od likedress komentara 0
 22. Svaki hrvatski domoljub danas se s ponosom sjeća antifašističkih boraca i borkinja od Zoran Oštrić komentara 56
 23. Plenković iskače iz paštete na HRT-u, NOVOJ TV, RTL-u, Index-u..., kao da im se ukazao novi drug TITO od ppetra komentara 71
 24. MADE Berlin to Feature Ottolinger and Eckhaus Latta at Mercedes-Benz Fashion Week Berlin od likedress komentara 0
 25. NEKA PATI KOGA SMETA od JPeratovic komentara 27

Preporučeni dnevnici

Tko je online

 • Bigulica
 • dinamitd
 • drvosjek
 • indian
 • janus
 • klipan
 • otpisani
 • sm

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 8
 • Gostiju: 39

Novi korisnici

 • style chic
 • Praseća glava d...
 • McKrmak
 • TORINO 67
 • sabina