Tagovi

„Ništa nije slučajno, pa čak i slučajno nije slučajno“ …….


Nekako baš i nisam bio na čisto trebam li ili pak ne pisati neki dnevnik sa osvrtom na prethodno održane izbore, no niz do sada objavljenih dnevnika i „dnevnika“ naprosto mi ne ostavlja previše manevarskog prostora,…. posebno nakon ovog (odličnog) zadnjeg od @frederik-a koji je kroz jednu vrlo aktualnu „prizmu“ (naroda – DEMOS-a) poslao jednu izuzetno jaku poruku koja će još dugo zvoniti, a posebno u ušima svih crkvenih dostojanstvenika u Hrvata, pa sve do samog do Rima.

Nije mi nakana biti general poslije bitke i sada vam na pollitici pametovati ili objašnjavati kako i zašto su se neke stvari odvijale glede sudjelovanja SU-a u ovom izbornom procesu jer sam to u već dovoljnom broju komentara (+@DEMOS) objasnio onima koji razumiju političke realitete u RH, stoga molim pokušati preskočiti SU u možebitnim komentarima…..

Realno sagledavajući i analizirajući izborne rezultate nije teško zaključiti kako bi bilo pogrešno krenuti u valorizaciju istih isključivo gledajući kroz prizmu nekakvih izbornih gubitnika ili dobitnika jer na tako uspostavljenu crno bijelu mjernu jedinicu se može kazati i da su svi sudionici predsjedničkih izbora gubitnici ali isto tako i da su svi sudionici i dobitnici…. no ni to nije tema ovog dnevnika…..

I da više ne duljim,…..
Da, „Milan Bandić“ je tema ovog dnevnika……, no nisam siguran što će niže napisano izazvati kod dijela čitatelja i posjetitelja pollitika.com…..

Nema naime (ili ja ne uočih) dnevnika, reportaže, komentara, videa, kolumne itd, itd, itd….. u kojima se između ostalog listom ne zaključuje kako je Milan Bandić upravo ta osoba koja je ovim predsjedničkim izborima izgubila, odnosno u najmanju ruku, najviše izgubila, pa čak dotle da je sve izgubio….
Slučajno?? Ne, ne vjerujem…

….. No jeste li baš posve sigurni u to da je Milan Bandić uopće i išta izgubio???
OK, već znam koji vam komentari u ovom trenutku naviru iz vašeg korteksa, no uz malo strpljenja i (tko može i želi) čitajući ovaj tekst do kraja možda više i ne budete toliko sigurni u sve vaše dosadašnje zaključke,… no hajdemo redom vidjeti o čemu ja to… (***)??

Tko je od vas uopće toliko siguran da je Milan Bandić stvarno mislio ili planirao da će pobijediti na ovim izborima???
Mogućnost za pobjedu je naravno ulaskom u utrku uvijek postojala, no meni se prije čini da je genijalno zamišljenom igrom Milan Bandić ipak mnoge žedne preko vode preveo, a SDP posebno.
Kada se ovome doda i niz uočenih „propusta“ tijekom kampanje koji se nikako nisu otklanjali, ispada da je glavni (možda čak i jednini) cilj Milana Bandića bio priprema iliti „praktično sondiranje“ terena za osnivanje – ustoličenje nove političke stranke ili nezavisne liste sa konačnim ciljem ulaska u H Sabor kao šefa te iste dakle jedne ozbiljne parlamentarne stranke – liste koja će „dati budućeg premijera RH“….
Slučajno?? Ne, ne vjerujem….

300 000 glasova koje je Milan Bandić dobio u prvom krugu predsjedničkih izbora je u ovom trenutku njegova realna startna politička težina koja da su danas parlamentarni izbori donosi između 15 i 25 saborskim mandata,… a sa toliko mandata se puno toga može „tražiti“ i još više dobiti. Vrlo sam sklon vjerovanju da bi njega išta drugo u ovom trenutku i zanimalo jer je kao gradonačelnik Zagreba praktično drugi čovjek izvršne vlasti u Hrvatskoj, a po logici sa takve pozicije (u milijardama) se zasigurno ne ide sa „konja na magarca“ (na milijune)…. već upravo obrnuto…. ide se na kontrolu desetina milijardi …..

Nema tog genijalca ili toliko karizmatične osobe koja bi u ovom trenutku mogla dobiti predsjedničke izbore u Hrvatskoj a da ne raspolaže (osim novcem) i jakom infrastrukturom koja bi organizacijski pokrila cijeli teren, a Milan Bandić, kao što je svima poznato uopće nije imao pokriven teren sa mrežom svojih ljudi. No još zanimljivije od toga je činjenica da tu mogućnost korištenja (čak i) „nečije“ infrastrukture nije niti pokušao riješiti u drugom izbornom krugu kroz neke od parlamentarnih stranaka koje bi mu zasigurno stavile na raspolaganje svu svoju mrežu organizacija na terenu…. samo da je to zatražio. Ali nije, što se moguće je, uopće nije dogodilo slučajno…..

Nadalje, morali ste zamijetiti da se Milan Bandić tijekom cijele kampanje nije obratio sa ni jednom jasnom porukom doslovno ni jednoj ciljanoj skupini birača …. Dakle čak ni samim braniteljima čije su ga udruge (čelnici) masovno podržale, ni umirovljenicima, ni radnicima, ni seljacima, ni studentima i đacima, ni prosvjetnim djelatnicima,…. naprosto nikome nije bila upućena jasna poruka….
Slučajno? Ne, ne vjerujem…..

Slijedeća zanimljiva stvar je „početak i završetak“ izborne kampanje… Kad su svi započinjali sa svojom izbornom kampanjom Milan Bandić je objavom svoje kandidature 05.11.2009. svoju naprasno prekinuo te krenuo u „radni“ obilazak lijepe naše doslovno zalazeći u svako dvorište želeći dodirnuti što više ljudi,… i istu (izbornu kampanju) nastavio tek nakon održanog prvog izbornog kruga….
Slučajno? Ne, ne vjerujem….

Odnos prema suparnicima je isto tako posebno zanimljiva tema jer je onih 300 000 glasova u prvom krugu dobiveno na sliku i priliku samog Milana Bandića,… dakle ne na isticanju odnosno napadanju ovih ili onih osobina svojih suparnika već isključivo slobodnim odabirom samih građana RH. Napadi na glavnog konkurenta su došli relativno kasno (i stihijski) jer više nije bilo dovoljno vremena „napasti“ neke uočene loše točke „suparnika“ mada se već prvog dana, pa i prije samog početka izborne kampanje znalo da će u drugi krug sigurno ući Ivo josipović…. Mnogi se pitaju pa zašto onda nije odmah izlazio sa onih nekoliko pitanja (a pouzdano znam da ih ima još sasvim dovoljno) koji su zorno pokazali da se i suparnika poput Ive Josipovića vrlo lako može ostaviti bez teksta, a k tome ga još navesti i da počne griješiti. Tek iznenadna pojava Ive Sanadera u završnom „kadru“ drugog kruga izbornog ciklusa je donekle pokvarila planirani ukupni odnosno konačni omjer glasova koji bi po svoj prilici bio oko 55 : 45 što je čini se bio i Bandićev željeni-očekivani rezultat.

Pokrivanje medijskog prostora, a sagledavajući ga ukupno u smislu kvalitete i kvantitete sadržaja proizišlih iz izbornog stožera (PR-a) je bilo na takvoj razini da sam čak i ja kao „vanjski suradnik“ u jednom trenutku kazao (i u jednom „im“ dopisu obrazložio) da bi ja to tako radio, „baš tako kako oni to rade“, samo ako bi žarko želio izgubiti izbore….. i sve to dovoljno na vrijeme da se poprilično toga moglo popravit, ali nije.
Slučajno?? Ne, ne vjerujem……

Možda je doista Milan Bandić i krenuo u ovu izbornu utrku sa željom da postane treći predsjednik RH, no i tek površnom analizom se lako uočava da je odmah na početku službene kampanje odlučio zaigrati jednu sasvim drugačiju igru….
Slučajno?? Ne, ne vjerujem…..
Previše je taj igri odigrao da bi tako lako ispao…… no opet, sa druge strane stoji i ona….

I potpuni idiot može izvesti „genijalan“ potez……ali i da su najveći genijalci „popušili“ na nevjerojatno „glupim“ potezima….
Slučajno?? Ne, ne vjerujem….

„Ništa nije slučajno, pa čak i slučajno nije slučajno“ ……..

Komentari

„Ništa nije slučajno, pa

„Ništa nije slučajno, pa čak i slučajno nije slučajno“ ……..
Vjerojatno to stoji u opciji da smo nešto rekli gdje će pravi smisao biti vidljiv i u slučaju kad su rezultati takvi da, bez obzira kakvi su trebali biti i kakve smo očekivali, sasvim su smisleni i očekivani te ih ne treba promatrati kao zatvorenu mogućnost . . .

Mene ovaj dnevnik podsjeća ne nogometne trenere koji nešto objašnjavaju nakon što je njihova ekipa na domaćem terenu izgubila 3:0. Navedeni mudroseri će nas udaviti raznim kombinacijama i permutacijama, a stvar je beskrajno jednostavna - izgubili su utakmicu!

Je, ali to je bila samo jedna bitka što ne znači da smo izgubili i rat i zato ćemo osnovati stranku i pobijediti u ratu tako da postanemo premjer - "čovjek a ne stranka".

Zanimljiva taktika, nešto kao kod vodozemaca. Volimo biti "čovjek a ne stranka", no ne možemo biti baš dugo bez zraka i zato eto nas malo u stranci, njihovoj ili našoj, svejedno. Bitno je sada biti "stranka a ne čovjek". Zatim s obnovljenim rezervama smo opet "čovjek a ne stranka". Možda tako postanemo u pleteru transformacije i "premjer a ne čovjek". No sumnjam da je to kraj jer nakon toga nam sigurno predstoji barem još jedan izron do puta u europski parlament gdje će se naš vodozemac napokon smjestiti na dno gdje je od uvijek i pripadao "čovjek a ne stranka" ili još bolje rečeno "zmija a ne žaba".

I još da preduhitrim standardni odgovor koji su svi komentatori dobili na ovom dnevniku:
Istina je da puno tog ne razumijem i sigurno je da ne razumijem Bandića, ali puno gora istina je da još manje razumijem one koji mogu dati podršku jednoj takvoj nevjerojatnoj pojavi čudnovatog kljunaša primijenjene katoličke vjeroispovijesti na ovim prostorima.

A možda i razumijem, samo mi je takvo rješenje suviše mučno da bi ga samo tako prihvatio.

P.S. Svakako nakon ove avanture gdje ste dali potporu Bandiću, i time ušli u "Blok" s Merčepima, Kerumima, Kikašima, Sudcima za mene SU ima trajnu oznaku "BLJAK". No možda je ipak problem da ništa ne razumijem kao što ljudi ne razumiju ni Đurđu Adlešić i njene fantastične programe.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

@leddevet, ja ti ne mogu

@leddevet,
ja ti ne mogu pomoći da dođeš do točnog odgovora na mnoga pitanja jer ih ni sam ne znam.... kao što ih vjerujem ni vpenzić ne zna... zato je valjda i otvoreno toliko pitanja i još više mogućnosti a sve u kontekstu i kako čak ni slučajno nije slučajno.... Dakle o ovome će svatko razmišljati za sebe..... no ovo
P.S. Svakako nakon ove avanture gdje ste dali potporu Bandiću, i time ušli u "Blok" s Merčepima, Kerumima, Kikašima, Sudcima za mene SU ima trajnu oznaku "BLJAK". ..... kako SU sa navedenima nije ušo ni u kakav "blok", ovo što pišeš doista jest BJAK jer je pisano sa jedinom namjerom blačenja jedne stranke.... valjda sa razlogom jer se kroz pljuvanje na SU napada i BLOK "Umirovljenici zajedno", a sve jer u vremenu koji dolazi izgleda postaje kost u grlu (a kome sve, još bumo vidjeli)......

I svaka usporedba sa bilo kime je ...... ma već znaš ;-)

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

..... kako SU sa navedenima

..... kako SU sa navedenima nije ušo ni u kakav "blok", ovo što pišeš doista jest BJAK jer je pisano sa jedinom namjerom blačenja jedne stranke....
Ma naravno da nije ušao u nikakav formalni blok. Radi se o tome da su svojom potporom, odnosno svrstavanjem na Bandićevu stranu, sami sebe upakirali u nakakav neformalni blok i nemoj mi reći da nisi shvatio što sam htio reći i zašto je "Blok" bilo pod navodnicima.

A ovo o "blaćenju jedne stranke" je standardna frazetina koju se dobije od politikanata kad im se uputi neka kritika. Što se mene tiče, shvati kako hoćeš, no ja smatram da je ova vaša "Bandićevanje" bljak i razloge za takav stav sam obrazlagao kroz priličnu količinu svojih komentara i najviše upravo na tvojim dnevnicima.

Svakako "blaćenje jedne stranke" ste si sami obavili, a ja sam to htio zaustaviti, znači upravo suprotno od onog što ti misliš.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

@leddevet, sorry ako sam

@leddevet,
sorry ako sam ponekad malo oštar u nekim odgovorima,... koji doduše ponekad doista znaju biti i politikantski... no svodim to na minimalu.... jer od svih političkih opcija u Hrvatskoj SU je jedina koja svoju "kožu" izlaže javnosti na ovakav način. Da li je odnosno da li će to na kraju biti dobra opcija je stvar koju će budućnost potrvrditi ili demantirati no diosta iskreno želimo neka naša razmišljanja i poteze raspraviti i ovako... javno... no to ne znaći da kroz odgvor i na neku od opravdanih kritika nećemo odgovriti ..... ok, ponekad i "politikantski".
Bilo je dosta kritika ili razmišljnaja sa kojima se nisam složio ali sam nekima sa razlogom davao pluseve....... kao poruku koju su neki uočili a neki i ne..... no nema ljutnje.....

Naravno da sam ne znam gdje sve ne dao pluseve na konstataciju da je Bandiću sjedenje sa merčepom donmijelo veliki minus kao i još niz sličnih slikanja ili izjava .... no ipak je malo previše crniti SU radi toga,... kao što je frecimo i Josipović pogriješio sa nekim stvarima za koje možda nisu ni sami članovi SDP-a.... i ne lijepi se nikome tko ga je podržao ... IDS, HNS ...... Sve to nadmudrivanje spada u PR i sa realnim političkim stajalištima vrlo često nemaju previše veze stoga to tako treba i promatrati. Ako se to pobrka sa političkim stajalištima onda je realno očekivati i kontra strijelu..... i to bez obzira na namjeru... jer u nju možemo vjerovati ali ne i biti 100% sigurni da je tako.... ono preventive radi...

I naravno da je SU imao određenih "šteta" kao što je normalno očekivati u svakom "poslu" ali zbrojivši sve pluseve i minuse.... ostao nam je popriličan plus....
E sad me nemoj pitati da li bi slijedeći put opet isto uradili jer slijedećeg puta nema.... kao ni okolnosti koje su prethodile ovom....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Da je kojim slučajem

Da je kojim slučajem pobijedio Bandić, bila bi to katastrofalna slučajnost za sve slučajne intelektualce,
kao i za mene sasvim slučajnog naivca.

Tko je glasao

@pravednik vz zar @penzićev

@pravednik vz
zar @penzićev dnevnik ne završava sa....
„Ništa nije slučajno, pa čak i slučajno nije slučajno“ ……..

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

DEMOS, slažem se samo

DEMOS,
slažem se samo djelomično; naime vaša potpora Milanu sigurno nije bila slučajnost.
on vas je , dakako, podmazao sa pinkicom, kako bi pod stare dane mogli još malo migati;)))
ali, pošto ja nisam nikome jalnuš , divim se vašoj dovitljivosti, glede čak i ovog dnevnika.
srdačan pozdrav i budite nam zdravi i živahni.
senilko iz vz

Tko je glasao

@pravednik vz pa već smo

@pravednik vz
pa već smo kazali da ništa nije slučajno pa tako ni davanje podrške Milanu Bandiću, no rezultat togav nije bilo nikakvog podmazivanja niti pinkice.... samo neki principi....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

A da pogledamo realnije na

A da pogledamo realnije na "avanturu" SU unutar "Bandićevog eksperimenta". Unutar umirovljeničkog bloka su htjeli promociju i dobili je, i to je prihvatljivo. U svom ratu s Hreljom će imati moju podršku ali treba pripaziti da ne ulete u istu zamku u kojoj se Hrelja davi. Misilim da bi neka od ozbilnijih stranaka doista trebala početi računati na umirovljeničku populaciju, i da bi umirovljenički blok bio bolje prošao s promocijom uz SDP (jer je promocija uvijek lakša uz pozitivne naboje) ali to SDP nije prepoznao. I šteta je - valjda će drugi put.

Moj "slatki limun ili kiseli kupus" (post koji se spominje - oboje je jestivo pa prihvaćam bez zadnjih primisli) ukazivao je na niz loših procjena na kojima se temeljio "Bandićev eksperiment". Zato mi se čini da je besmisleno to naknadno racionalizirati. Loša utemeljenoist tog projekta najblje se ogleda u činjenici da je Bandić bio navodni favorit i umirovljeničkog bloka (koji broji sam oko milijun i dvjesto tisuća članova), te katoličke crkve koja je navodno "raspolagala" s 90 posto ili skoro 4 milijuna hrvatskih birača, a da je projekt Bandić dobio tek 300.000 u prvom odnosno 600.000 u drugom krugu, i da mu je navodno "neomiljeni protivnik" premoćno odnio prevagu, onda je došlo vrijeme iskrenog preispitivanja vlastitih političkih težina - i Bandićevih aspiracija, i ispolitiziranih crkvenih krugova - pa i umirovljeničkih očekivanja, sbvi su oni navodno raspolagali velikim glasačkim potencijalom ali s mizernim efektima. Suočavanje s tom činjenicom bi bilo puno korisnije svima.

Isti onaj moj prigovor upućen onima u katoličkoj crkvi (Ne Crkvi kao instituciji - što je očito neke pogađalo - no bez razloga) koji su projektu Bandić "garantirali" ogromne glasove vijernika a dali mu mućak, odnosi se i na umirovljenički blok koji je sa sobom donosio velik broj umirovljeničkih glasova a doprinijeli šipak - jer ni vjernici ni umirovljenici nisu slušali nikoga od svojih samozvanih tutora - nego svoj untarnji glas.

Trebalo bi očito naći neke druge metode i puteve kako doprijeti do tih unutarnjih glasova birača - i da su to "lijevi i crveni" mnogo bolje obavili unatoč ooćem sotoniziranju zato što su prepoznali trenutak razočaranja kod birača s postojećom siuacijom.

Ajmo se dogovoriti i prestati se šutirati iluzijama - ajmo stvar prizemljiti i zaključiti da od svega ipak ima neke koristi (recimo obrušavanje Hrelje pretvoriti u ujedinjavanje svih umotovljenika radi zajedničkih interesa), a zaboraviti nesretnog Bandića, kojega treba prepustiti njegovim procijenama vlastite političke težine - po onoj "sam skočio sam se udario". One baš i nisu prvelike jer o vrijednosti neke nove stranke sjedinjene od jednog političara po vokaciji (Bandić) s jakim individuama gusarskih (Jambo) ili švercerskih (Kerum) orjentacija najbolje svjedoče one neretvanske babe koje su ih prozrele da dolaze ubirati političke poene na njihovim nesrećama.

Tko je glasao

@frederik, slažem se sa

@frederik,
slažem se sa dobrimdijelom ovog ašto si napisao no moram dati jedan mali ispavak,...
Loša utemeljenoist tog projekta najblje se ogleda u činjenici da je Bandić bio navodni favorit i umirovljeničkog bloka (koji broji sam oko milijun i dvjesto tisuća članova), Milan Bandić nije bio spomentu u kontekstu bilo kakve priče oko koalicije BLOK "Umirovljenici zajedno" doslovno ni jednom....
Točno je da je SU trebao promociju i da ju je dobio ovom podrškom, .. ok i nešto kritika,... no podršku treba sagledavati u kontekstu odbijanja (ok nije se oglasio) iste od jedne strane kojoj je bila ponuđena prije..... jer se tada na jesen nije ni znalo da i Milan Banidć biti kandidat....
Dakel nitko nije u ime koalicje BLOK "Umirovljenici zajedno" pozvao umirovljenike da glasuju za ovog ili onog kandidatra niti je za tako nešto imao mandat...... a ponavljam kako je SU tu podrškudao mjesec dana prije nastanka koalicije i da je korektno i do kraja izbornog ciklusa ostao uz onog kojem ju je i dao..... i ništa više ni manje....

Sada dlijedi novi izborni ciklus i vidjeti će mo tko će sve sada željeti surađivati sa koalicijom BLOK "Umirovljenici zajedno" ..... jer vrata su svima otvorena za razgovor.... ali ne i suradnja

U svom ratu s Hreljom će imati moju podršku ali treba pripaziti da ne ulete u istu zamku u kojoj se Hrelja davi. Misilim da bi neka od ozbilnijih stranaka doista trebala početi računati na umirovljeničku populaciju, i da bi umirovljenički blok bio bolje prošao s promocijom uz SDP (jer je promocija uvijek lakša uz pozitivne naboje) ali to SDP nije prepoznao. I šteta je - valjda će drugi put. Glede Hrelje se neke stvari već odvijaju unutar samog HSU-a je rljudi nisu blesavi..... ali ova konstatacija oko SDP-a i možebitne suradnje je nešto što tek slijedi i naravno da je otvoreno.... no ne za povlačenje za nos već za ozbiljan razgovor.... Ako im je Hrelja unutar HNS-a neka osmišljena igra kojom će eutanazirati umirovljenike onda su se grdo prevarili..... jer penzići po logici stvari moraju biti bliži socijalno osjetljivijim opcijama no ovdje se ne radi o ideologiji već o konkretnoj politici... dakle neka pregovori započnu..... ali bez figa u đžepu.... jer će to penzići znati kazniti....

PS. da sada ovim komentarom ne trkeljam previše samo ću postaviti jedno pitanje svima vama sa namjerom da nešto razjasnim:
Koliko je vas sa pollitke (a više je od 100 000 posjetitelja) do prije par mjeseci uopće nešto znala o SU-u ili općenito o umirovljeničkim političkim opcijama... a koliko vas to sada zna.....???? ... i ne morate ništa napisati jer odgovre znamo.... thanks.

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

PS. da sada ovim komentarom

PS. da sada ovim komentarom ne trkeljam previše samo ću postaviti jedno pitanje svima vama sa namjerom da nešto razjasnim:
Koliko je vas sa pollitke (a više je od 100 000 posjetitelja) do prije par mjeseci uopće nešto znala o SU-u ili općenito o umirovljeničkim političkim opcijama... a koliko vas to sada zna.....????

Mogli ste komotno minirat katedralu ili barem dimnjak od toplane, te javit svim medijima da je to upravo vasih ruku djelo. Znali bi za vas od Havaja do Tokija. Istina, kao budale.

gpgale blog

Tko je glasao

Osobno vjerujem da uopće ne

Osobno vjerujem da uopće ne postoji slučajnost, nego da svaki trenutak nosi sa sobom razlog zbog čega postoji. Ništa se nije dogodilo slučajno. Sve je stvar uzroka i posljedica, sve se dogodilo sa nekim razlogom jer smo nešto prije napravili ili nismo napravili da bi do došlo do te situacije.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Pišeš Ništa nije

Pišeš Ništa nije slučajno, pa čak i slučajno nije slučajno, a želiš reći: Nitko nije gubitnik pa čak ni gubitnik nije gubitnik.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

@silverci, a da "zabave"

@silverci,
a da "zabave" radi pokušaš zamijeniti riječ gubitnik sa dobitnik...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Bandić se okružio ljudima

Bandić se okružio ljudima koji su ga konstantno uvjeravali da je mudar i sposoban... Na kraju je i sam u to povjerovao:-)
Inače, savjetujem za pročitati Bottona: Statusna tjeskoba. Svašta se da iz nje shvatit...
Što se tiče njegove stranke, ne dajem mu velike šanse!
Njegova moć nije politička nego financijska; tj. Bila je dok je bilo financijera...bojim se da je tu sad malo tanak. Pogotovo bi bilo jako zanimljivo čuti na kojoj političkoj platformi bi ta stranka djelovala?! Otro - dotro-:)? A i ovih 300.000 glasova ne mogu se uzeti relevantnim za parlamentarne izbore.
Mislim da mu je realno sa svojim pajdom Ljuštinom tavoriti u nekoj strančici ( tu se slažemo- izvan politike njega nema i ne postoji) i nutkati se za koalicije... Kako je SU več u bloku koji ga baš ne miriše, ostaje mu Kerum; ako i taj poživi do tada...mislim naravno politički.

Statistička pogreška

Tko je glasao

@Sanjar61, BKOK

@Sanjar61,
BKOK "Umirovljenici zajedno" nije sudjelovao u ovoj izbornoj kampanji.... a nije iz više razloga, a jedan je i radi toga jer je koalicij apotpisana mjesec dana nakon početka izbornog ci9klusa.... drugi je jer je koalicija planirana, dogovarana i potpisana za parlamentarne izbore.... itd....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Ma znam to, ali to je bilo

Ma znam to, ali to je bilo pa prošlo...sad se rade preslagivanja za dalje --> za parlamentarne izbore, kako si i sam naveo.

Inače, pozdravljam stvaranje BLOKa od sveg srca..samo najte Bandiću blizu :-)

Statistička pogreška

Tko je glasao

@penzić Ne, ništa nije

@penzić
Ne, ništa nije slučajno baš ništa - i vi dvojica, penzić i DEMOS, na čelu Stranke umirovljenika niste slučajno podržali Bandića. A ne bi li vi sada odgovarali toj stranci koju ste poveli i - zaveli?
A da je on, Bandić, htio PORAZ ili nešto drugo, baš je priča za malu djecu. Toliko grčevito željeti Pantovčak nije se moglo primijetiti kod drugih kandidata za predsjednika RH. I čitajući ovaj dnevnik, s tezom kako Bandić nije gubitnik, odnosno da je u pitanju bila neka igra, dođe mi na trenutak da pomislim da je Josipović gubitnik, a Bandić pobjednik ovih predsjedničkih izbora.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

@Danimir, Ne, ništa nije

@Danimir,
Ne, ništa nije slučajno baš ništa - i vi dvojica, penzić i DEMOS, na čelu Stranke umirovljenika niste slučajno podržali Bandića. Naravno da se podrška nije dogodila slučajno... i naravno da je istu mogao dobiti još samo Josipović... koji je kako sam već kazao i prvi birao..... i "izabrao".... a mi "odgovorili".... i kako se u SU-u radi o ozbiljnim ljudima riječ zavođenje baš i ne prolazi tako lako... no ako sw malo vratiš na svoje upise onda bi se tako nešto vrlo lako moglo kazati za tebe.... no to je ipak samo tvoj problem ako uopće jest problem.

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@DEMOS Naravno da za mene

@DEMOS
Naravno da za mene nema problema - za razliku od vas dvojice, ja sam podržavao(i obrazlagao zašto) jako rano pobjednika predsjedničkih izbora, a vi dvojica - ipak gubitnika. A da on pokušava loviti i dalje na mutan, populistički način, potvrđuje i ovaj događaj s obilaskom poplavljenih područja...i "dobrodošlica" koja mu je tamo priređena. Umjesto "idemo delati" on i dalje pokušava manipulirati ljudima i njihovim nesrećama i stvarno bi mu bilo najbolje da se prihvati zagrebačkih problema i radi, ili da - PODNESE OSTAVKU NA MJESTO GRADONAČELNIKA ZAGREBA...
Danimir

Danimir

Tko je glasao

@Danimir, ja vjerujem da si

@Danimir, ja vjerujem da si Ti pošten i inteligentan čovjek, ali jako se varaš ako misliš da je samo Bandić "grčevito želio Pantovčak".
Pitaj Montgomerya jesam li u krivu!

Tko je glasao

@Jelenska Naravno, želio

@Jelenska
Naravno, želio je to i dr. Josipović, ali puno inteligentnije i ukupno, spretnije, za javnost, bez grča, a mislim i u realnosti, mnogo ležernije od Bandića.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

Danimir, željela je to USA

Danimir, željela je to USA administracija!
Zato je to ovaj proveo "inteligentnije"!!??

Pamtiš li "molitveni doručak" a naročito "večeru" kod USA senatora Vojnovića! Znaš li tko je bio na toj večeri?
Kako meni tako i tako ne vjeruješ, pitaj Slavena Leticu i još neke, naročito one koji su bili i na "dorućku" a odbili "večeru" ...
Ne vjerujem da bi se Ti ugodno osjećao među nekolicinom četnika i četničkih vojvoda...

Eto vidiš, zato su mediji u RH mjesecima prije izbora promovirali Josipovića, za kojeg u narodu ama baš nitko ništa nije znao niti ga se igdje vidjelo ni čulo.
Tko je uopće taj Josipović, pitalo me već na desetke običnih radnika i seljaka ovog naroda a ova država živi od njihova rada a ne od "ozbiljnih klavirskih nota". Ne, ja to ne podcjenjujem, ali govorim o "kruhu našem svagdašnjem", elitizam ne hrani ovaj narod koji je sve gladniji i gladniji...

Tko je glasao

@Jelenska Ne poričem

@Jelenska
Ne poričem određeni interes inozemstva da u Hrvatskoj dođe na čelo obrazovan, kulturan, konačno "normalan" predsjednik, ali stalno naglašavati da nekakvi tajni ili polutajni centri moći određuju Hrvatskoj predsjednika je nerazumijevanje snage naroda, javnog mnijenja, na koncu, i snage samih pojedinaca koji ulaze u predsjedničku trku.
Danimir

Danimir

Tko je glasao

@Danimir, naravno da ja puno

@Danimir, naravno da ja puno toga ne razumijem. No, jedno mi je kristalno jasno: U "tim i takvim" banana-državama kao što je naša, ključne osobe na ključna mjesta određuju savim jasno, javno i javni lobiji. Nema razloga da se skrivaju, zar ne?

Misliš li da Tuđman i Mesić nisu bili "normalni"?

Tko je glasao

Sklon sam vjerovati da u

Sklon sam vjerovati da u ovoj priči ima nešto istine. Naime, Milana Bandića, ma koliko ga prezirao već godinama, nikako ne bih okarakterizirao kao glupog čovjeka. I motivacija u kojoj se on odriče svega (a imao je puno) radi male vjerojatnosti postizanja nečega upitno boljega mi zvuči prenaivno. No ni ove predložene teze mi ne zvuče puno ozbiljnije. Kao prvo, izgubljeni izbori troše političare, kao drugo, Bandić je godinama uživao u svom izoliranom carstvu i SDP ga je ostavljao na miru jer su licemjerno radije prihvaćali zastupanje od strane lažljivog populiste i gospodarskog kriminalca, nego se odrekli nominalnog vodstva svoje stranke u Zagrebu. Siguran sam da bi to do daljnjega ostalo tako da nije istupio kao kandidat. Ok, malo su ga nastojali suspregnuti nakon prošlih lokalnih izbora, ali ni blizu to nije onome što ga sada čeka. U takvim okolnostima, zašto bi Bandić ušao u kamikaznu bitku protiv BOLJEG kandidata (zapravo nekoliko njih, ali ostale je pobijedio), zakomplicirao si do krajnosti zagrebačku situaciju, te riskirao etiketu gubitnika i to sve skupa u cilju budućeg pozicioniranja za izbore za koje se ne zna kad će se održati? Ne bi li u tom slučaju pametnije bilo pričekati izvjesnost izbora te tada prikupiti sve svoje snage i kandidirati se?

Ukoliko je priča točna, evo mog predviđanja za parlamentarne izbore: Bandić i njegovih 2-3 ljudi ulazi u sabor te participira u vlasti samo ako na vlast dođe desna opcija. Na sljedećim izborima ispada iz sabora. To isto mogao bi postići kandidiranjem na listi SDP-a te potom istupanjem sebe i svojih pristaša uz zadržavanje mandata. Prema tome, mislim da ova racionalizacije ima previše rupa, iako ne otklanjam mogućnost da je točna. Jer, i Sanaderov plan, koji je umnogome sličan ovom Bandićevom ritualnom samoubojstvu, je bio pun rupa, a za sada ispada da je bio točan (danima sam mislio da nešto drugo sprema i da je glupi pokušaj puča samo kamuflaža pravih namjera).

Nego, u svjetlu teza iz ovog dnevnika pitanje za Penzića i Demosa: s obzirom da ste, od trenutka kad ste ga odlučili podržati čvrsto zagovarali Bandićevu pobjedu i njegovu adekvatnost za predsjedničku funkciju, jeste li i vi prevareni jer ste navučeni na podršku kandidatu koji ne planira pobijediti, ili ste i vi dio ovog spina i buduće političke snage koju će Bandić predvoditi?

Tko je glasao

@ rock roll, morao si

@ rock roll,
morao si zamijetiti da u dnevniku nema iznesene ni jedne tvrdnje već samo niz hipoteza sa nekim poveznicama koje i ne/moraju biti točne..... dakle riječ je o možda možda ili ako ako itd.....
Realno gledajući sada bi doista bilo teško prognozirati što će se događati većž danas na predssekjdništvu SDP-a ili u subotu na glavnom odboru iste stranke jer ako informacij atočna dogoditi će se čistka odnosno moglo bi se dogoditi na sam Milanović svojim odlukama pomogne u stvaranju neke nove poloitičke opcije koja u tom slučaju ima dobre izglede za opstanak i uspjeh.... no za išta relevantno kazati treba sačekati..... tako da znatio što će biti za njesec dva je stvarno u sferi gatanja...

@penzić je samo otvorio nisku pitanja i mogućnosti,... ali i nedoumica oko samog tijeka izbornog procesa jer je jedan od rijetkih sa ovog portala koji je imao priliku vidjeti (diejlom i sudjelovati) izborni procews i sve radnje iznutra.... a to onda znači i da ima jednu sasvimduugačiju sliku od recimo trebe ili mnogih drugih koji izbore prate sa svoje starne ekrana ili kao čitatelj tiskanih medija.... iznutra ti sve to izgleda sasvim drugačije.... a tako doista i jeste.
trebaš uvijek uzeti u obzir da sve informacije ima uviejk samo jedan, nešto manje još jedan ili dva tri, a ostatak opet ono što im prethodni daju.... "treči ešalon" najčešće nema pojma ni o ćemu........ osim kada se izda neka "naredba"...

Tko je i koliku "rupu" kome iskopao unutar SDP-a je sada doista teško kazati jer u ovoj utakmici se rezultat vrlo često mijenja pa se zna dogoditi da današnji gubitnik sutra iz sada nepredvidljivog razloga postane dobitnik.... jer opasnost uvijek vreba..... a opuštanje se skupo plača....

Izvana gledajući bandić je narodski kazano popušio, no meni je zanimljiva ta lakoće "pušenja", a posebno jer znam da se ne radi o naivcima... no kako rekoh za nas u SU-u su izbori završili i mi se okrečemo slijedećim utakmicama....

Nego, u svjetlu teza iz ovog dnevnika pitanje za Penzića i Demosa: s obzirom da ste, od trenutka kad ste ga odlučili podržati čvrsto zagovarali Bandićevu pobjedu i njegovu adekvatnost za predsjedničku funkciju, jeste li i vi prevareni jer ste navučeni na podršku kandidatu koji ne planira pobijediti, ili ste i vi dio ovog spina i buduće političke snage koju će Bandić predvoditi? Ovo što si napisao je temeljem onoga što si mislio da si pročitao, (jer tako nešto nisi), pa bi volio da linkaš na neki dnevnik ili komentar kojim ćeš svoje navode potvrditi..... samo pazi da se ne iznenadiš .... jer davanje podrške nije isto što i zagovaranje pobjede, a braniti pravo na podršku nije isto što i drukanje, kao što traženje dokaza - argumenata nije isto što i aboliranje, kao što i postavljeno pitanje nije napad......

PS. pa nije @penzić bez veze napisao da preskočite SU u svojim komentarima...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@rock roll, mogao si tako sa

@rock roll,
mogao si tako sa istom "preciznošću" linkati na bilo koji ili čak i bilo čiji dnevnik.... taj na koji si linkao očito nisi razumio... ili možda ne želiš... ili...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Pokušaj da se mene uvrijedi

Pokušaj da se mene uvrijedi nerazumijevanjem dnevnika nimalo ne umanjuje činjenicu da ste vi u njemu ili krivo razumjeli političke okolnosti ili pak da ste svjesno lagali. Sve ovo sad je samo izvlačenje od jednog ili drugog. S obzirom da očito neću dobiti jasan odgovor na prijašnje pitanje je li vas lažljivi Bandić izmanipulirao pa ste sudjelovali u kampanji u kojoj on "možda" nije ni namjeravao pobijediti, ili ste to svjesno učinili u želji da mu se kasnije priključite u ekipu zajedno sa Glavašom, Merčepom, Kerumom i sličnim spodobama, odustajem od daljnje polemike. Sam Ljuština je rekao da treba bit dostojanstven u porazu, možda da ga poslušate.

Tko je glasao

@rock roll, niti mi je

@rock roll,
niti mi je namjera da te uvrijedim niti sam te uvrijedio time što sam napisao da očito nisi razumio dnevnik na koji si stavio link...
niti si toliko informiran da možeš meritorno o nečijoj odluci ovako nešto napisati, n o kada već pišeš onda moraš bioti spreman i na odgovarajući odgovor.... i ve to bez uvrede.
I niti smo mi koga izmanipulirali niti je nas istko izmanipulirao kako ti piošeš, a to pišeš jer ili želiš da je tako ili nisi shvatio što je SU davanjem podrške Milanu Bandiću želio i što je postigao....
I zašto se ti nebi priključio glavašu, Kerumu, Merčepu.... jer si im možda puno bliži no bilo tko iz SU-a....
I kako SU s obzirom na svoje sudjelovanje - potporom jednom kandidatu u ovom izbornmom ciklusu nije ništa mogao izgubiti ostaje samo zbrojioti što je ovime dobio.... narvno ako je dobio jer očekivati od političkog suparnika ili neistomišljenika prihvačanje nečije odluke je ....... (upiši sam)
Dakle da skratim priču: Uopće ne očekujem da se bilo tko tko zastupa neku drugu političku opciju dati dobru ocjenu ili mišljenje o političkom potezu SU-a ......
A ti postavi konkretno piotanje pa ćeš dobiti i konkretan odgovor... ili minimalno onakav kakvog politički trenutak omogućava....

I sve bude Ok...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

@DEMOS Samo bih primijetila

@DEMOS

Samo bih primijetila da na komentare ili pitanja često odgovaraš s "nisi informiran", "ne razumiješ", "nisi shvatio" itd. To može značiti samo dvije stvari: ili ozbiljno potcjenjuješ inteligenciju sugovornika (valjda zato što misliš da ti članstvo u MENSI daje to pravo) ili zagovaraš anti JOT vođenje politike. I jedno i drugo izaziva krajnje odbojan odnos dobronamjernih ljudi koji se trude shvatiti i/ili prozrijeti koje je to dobro koje se može ili namjerava uvećati antipolitičkim kabalama.

Mislim da je jedini ispravni odgovor na ovo pitanje dao penzić kad je u dnevniku spomenuo da Bandić nije lud da se odrekne drugog po veličini budžeta u državi i da je njegov pravi cilj ovladati državnom riznicom. Nema tu ni ideologije ni legitimacijskog napora ni odgovornog i poštenog odnosa prema biračkom tijelu, samo gola pohlepa manijakalnih razmjera. To što su mu se prikačile kojekakve grupacije, a među njima i vaša penzionerska, potvrđuje o kakvoj se ambiciji radi (u svih uključenih, da ne bi bilo zabune).

Možda u vašem shvaćanju politike cilj opravdava sredstva, ali nemojte nas onda zamarati i potcjenjivati nekakvim kvazi zagonetkama, zakukuljenim i zamumuljenim govorom i kojekakvim prozirnim pričicama. Budite ljudi i recite otvoreno da ćete se držati egomanijaka i pomagati njegov suludi pohod na vlast radi toga što vam je obećao da ćete sami reći koliko vam treba da zadovoljite interese svojeg dijela glasačke baze. Pa nije to tako teško ni shvatiti ni opravdati. Idemo, karte na stol pa da konačno otvoreno razgovaramo.

nemesis

nemesis

Tko je glasao

@nemesis, Samo bih

@nemesis,
Samo bih primijetila da na komentare ili pitanja često odgovaraš s "nisi informiran", "ne razumiješ", "nisi shvatio" itd..... jako mi je žao ali kada netko pokušava pričati "argumentirano" o nečemu o čemu nije informiran iz prve ruke (recimo bio sudiopnik toga o čemu priča) onda ja pokušam dati informaciju ili objasniti.... no kako ovdje dima i onih koji sve znaju pa i ono što ne znaju, a nemam volje ili vremena obajšnajvati i ponavljati neke stvari i po stoti put onda raspravu skratim ik kažem to što kažem jer sugovornik bud edoista neinformiran, ili ne razumije kontekst nekog komentara ili teskta ili jednostavno nije shvatio radi površnog pračenja teme, sugovrnika, itd itd itd... i sve to kažem sasviom pristojno kako bi sugovrniku dao dovoljno prostora da za sve što mu nije jasno pita...
.... neki to i koriste pa znaju zaredati i zanimljive rasprave na pp a neki i dalje tupe svoje.... i onda se ljute,... pa da bi podebljali tu "moju bahatost" poseže se i MENSA... jer bože moj pa kad ti član mense kaže da ne razumiješ onda sigurno podcjenjuje tvoju inteligenciju.... ma moš mislit...

Možda u vašem shvaćanju politike cilj opravdava sredstva, ali nemojte nas onda zamarati i potcjenjivati nekakvim kvazi zagonetkama, zakukuljenim i zamumuljenim govorom i kojekakvim prozirnim pričicama. Budite ljudi i recite otvoreno da ćete se držati egomanijaka i pomagati njegov suludi pohod na vlast radi toga što vam je obećao da ćete sami reći koliko vam treba da zadovoljite interese svojeg dijela glasačke baze. Pa nije to tako teško ni shvatiti ni opravdati. Zar je tako teško shvatiti kada kažemo da je prethodni izbvorni ciklus iza nas i da je to gotova priča... zar je teško shvatiti da se nije ništa tražilo pa time ni dobilo u materijalnom smislu kako pretpostavljam vi mislite.... zar je teško shvatiti da smo podržali jednog od dva kandidata za koje smo pretpostavljali (znali) da idu u drugi krug.... možda je jedino teško shvatiti zašto je suradnju odbio (ako je) sam Josipović prije no što se Bandić i kandidirao... jer je rekao sam već prvi birao.... zar je teško shvatiti da je (i zašto) ova potpora bila samo od SU-a a ne i od BLOK "Umirovljenici zajedno", a sve jer je BLOK nastao mjesc nana nakom početka kampanje.... zar je teško shvatiti da bi bilo politički nekorektno usred kampanje kazati kako si se predomislio... zar je teško shvatiti što je to biti korektan u nekom dogovoru... zar je teško shvatiti da je SU apsolutno protiv bilo kakvog oblika korupcije i kriminala, no da bi nekog avezali uz to netko ipak sve to treba dokazati u pravnoj državi...
I sve tio je na stolu samo trebaš znati čitati..... dakle osim ovoga što pišem,... a posebno i one "druge znakove".... a kako na ovom portalu ima raznih opredjeljenja nije baš uputno staviti sve karte na stol.... da su sve stranke to bi bilo Ok, ali nisu..... pa je i ovo što ovdje piše SU daleko ispred bilo koje druge političke opcije...

A da su neki komentari i tekstovi pisani baš tako kako su pisani uopće nije slučajno.... jer ima dosta toga što prolazi nezamijećeno, i nemam namjeru pojašnjavati onome koji to nije primjetio.... i sve to bez ikakve uvrede..... a da neke nervira to znam.... no što je tu je....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

(valjda zato što misliš da

(valjda zato što misliš da ti članstvo u MENSI daje to pravo)
demos je u mensi?
danas su svi u toj mensi :)

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe, danas su svi u toj

@Debe,
danas su svi u toj mensi :) da, vidiša da ima i organizacija u kojima nitko neinteligentan ne može biti član..... zamisli što bi bilo da to "pravilo" primjenimo i u nekim drugim "djelatnostima".... ;-)

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

ne poznam skoro nikog tko se

ne poznam skoro nikog tko se išo testirat a da se nije kvalificiro. za neke bih čak mirne duše reko da nisu odveć inteligentni

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe, ovo bi STVARNO moglo

@Debe,
ovo bi STVARNO moglo ući u izjavu godine... LOL

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

slobodno me citiraj

slobodno me citiraj

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao
Tko je glasao

je, baš mi to treba u

je, baš mi to treba u životu

http://www.youtube.com/watch?v=4UdmYInXplY&feature=related

p.s. zašto si izabrao nick demos, ako smije pitati?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe, je, baš mi to treba

@Debe,
je, baš mi to treba u životu mislkim da bi na ovo @seneka dao odličan odgovor... (zato preskačem)

p.s. zašto si izabrao nick demos, ako smije pitati? Da, naravno da se sve smije pitati.....

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

ima jedna zanimljiva

ima jedna zanimljiva organizacija s tim imenom.. navodno neki inteligentni ljudi unutra

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe,... nije isto DEMOS i

@Debe,...
nije isto DEMOS i demos.... a glede inteligentnih i organizacije koja ih okuplja vidi pod.... znaš već... jel da??
PS. i zaboravih ti kazati da nick nije slučajno odabran... (od preostalih i slobodnih, naravno....)

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

a tko kaže da je taj

a tko kaže da je taj testić kojim se tamo dičite pouzdano mjerilo inteligencije? mene to nekak više podsjeća na eksperimentalne majmune kak se lupaju o prsa jer su dobili bananu :)

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe,... de jure?? ...

@Debe,... de jure??
... upoznao sam u svojih nekoliko desetljeća (sticajem mnogih okolnosti i zanimacija) podosta frustriranih osoba,... pa i takvih koji se ponašaju kao što se ti želiš prikazati... no možda ni to nije slučajno??? ;-)

U i na ovom svijetu postoji i zbiva se mnogo toga što i o čemu ni ti ni ja nemamo pojma... a sve to rade ljudi koji su sve samo ne glupi odnosno neinteligentni.... stoga bez nakane da te uvrijedim,.. jer neke ili nešto se doista i ne može uvrijediti, ... moram kazati da sam takve komentare imao priliku ćuti isključivo kod onih kojima logika (inteligencija) baš i nije nešto sa čim es emogu pohvaliti....
.... ili u prijevodu..... ti si samo jedan slučaj u nizu onih koji su došli na testiranje,... koje redovito oraniziraju podružnice MENSA,.. koji nisu postigli rezultat dostatan za članstvo u MENSA.... što i nije ništa strašno jer ne uspjeti postići rezultat unutar 2% populacije ne mora značiti da je čovjek manje vrijedan od ostalih..... samo je nešto manje (po rezltratima testa) inteligentan od onih unutar 2%....

Imam utisak da te ta spoznaja da nisu unutaar tih min. 2% poprilično "proganja" ili mi se to ipak (bilo bi mi drago) samo čini..... no bilo kako bilo, malo ću te razočarati i reči ti da ni u prolaz unutar tih 2% još uvijek ne znači da mi glede "toga" možeš nešto trkeljati.... (o MENSA i toj inteligenciji i "inteligenciji") jer za to moraš ući u nešto manji %-ak od prethodno navedenog ..... što opet ne znači da ćeš (ili sam) biti vrijednija od ostalih....

Dakle da ne duljim,... jer crtanje slijepom je isto što i pričati ghuhom ni slijepom...... a shvaćanja radi sama sebi odgovori na pitanej da li je čovjek nastao - postao od majmuna (evolucijom)...... ili je točnije da su neki to isto...... ali od "dva"...

PS. onaj koji ne zna uvijek ima priliku i mogućnost naučiti, ali glup nikad ne može postati pametan... ;-)

PPS. I da ne bi bilo neke zabune......... "95%" ovog komentara nije upućen tebi @Debe.... ali "banana",... može! :-)

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

možda je to samo moj

možda je to samo moj subjektivni dojam, no nekak si mislim da nekome natprosječno inteligentnom ne bi trebalo biti preteško uzeti u obzir vrlo realnu mogućnost kako sam ja to "testiranje" uspješno prošao prije nego se ovako zakopa :).
bilo zbog toga što je osoba poput mene, ovako neinteligentnih stavova, to u stanju riješiti, bilo zbog činjenice da se netko iz mense da ovako navuć na tanak led potcijenjivanjem "manje inteligentnih" (posebno porazno ako si ti u tom "još manjem postotku"), rezultat je porazan za mensu.

žalosno je da netko stavove o inteligenciji sugovornika temelji na nekakvim statistikama iz testova koje je valjda sastavio Bog otac osobno, pa su sad ti isti apsolutno mjerilo nečije inteligencije do zadnjeg postotka i promila.

Sama zamisao da je grupa odraslih, navodno inteligentnih ljudi, u stanju na osnovu nekog tipiziranog testa s kružićima, kockicama i iksićima (smišljenog od nekog eugeničkog psihopata) birati svoj socijalni krug mi je prilično degutantna.

Čitao sam jednom prilikom mensin forum (dio otvoren za javnost) i jedini komentar koji mogu dati je zaista:

http://www.youtube.com/watch?v=4UdmYInXplY&feature=related

p.s. oprosti ako sam bio grub, ništa osobno.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

@Debe, nisam naravno

@Debe,
nisam naravno isključio mogućnost da si i ti član mense,... no po zaključcima koje izvodiš za takvu opciju ne dajem puno.... a zaključivati možeš ipak samo po onom što ti je dostupno... a ovako nešto ama baš nitko iz mog okruženja niakda ne bi izvalio... žalosno je da netko stavove o inteligenciji sugovornika temelji na nekakvim statistikama iz testova koje je valjda sastavio Bog otac osobno, pa su sad ti isti apsolutno mjerilo nečije inteligencije do zadnjeg postotka i promila. jer je vrllo neinteligfentna tvrdnja koju nigdje nisam ne samo izrekao već ni insinuirao ili sl.... ali napisano zorno pokazuju tvoje frustracije....

Sama zamisao da je grupa odraslih, navodno inteligentnih ljudi, u stanju na osnovu nekog tipiziranog testa s kružićima, kockicama i iksićima (smišljenog od nekog eugeničkog psihopata) birati svoj socijalni krug mi je prilično degutantna. a ovo još samo malo više potvrđuje tvoju razinu.... ne inteligencije (to smo već riješili) već nečeg drugog...

Čitao sam jednom prilikom mensin forum (dio otvoren za javnost) i jedini komentar koji mogu dati je zaista: Čitao si kažeš mensin forum .... i to onaj otvoreni dio gdje može svatko sudjelovati pa si izvukao zaključak o .... kome ono??? članovima mense ili sebi???

p.s. oprosti ako sam bio grub, ništa osobno. ... sve ok, još si ti i jako fin u usporedbi sa nekima... ;-)

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Pa koji je onda smisao

Pa koji je onda smisao objavljivanja na pollitici ako ovdje nema kompetentnih za komentiranje dnevnika. Davno je postignut konsenzus kako ovo nije puka oglasna ploča :)

Mislim da ste u zabludi oko toga kako Bandić nije definiran kandidat (a preko njega i vi). On se u drugom krugu jasno obratio jednom bloku hrvatskih glasača, "desnom bloku". Ako vi mislite kako to neće biti upotrebljeno protiv vas, grdno se varate. Vi lomite HSU, oni lome vas ali s argumentom više zašto niste pogodni za lidera "umirovljeničkog bloka".

Tko je glasao

@Darko Krnic navedeno u tvom

@Darko Krnic navedeno u tvom drugom pasususu ne vidim tako. Po meni nema apsolutno nikakvih opravdanih i razumljivih razloga koji bi opravdali tvoje ničim argumentirano osobno stajalište izraženo u završnoj rečenici tvog komentara: Vi lomite HSU, oni lome vas ali s argumentom više zašto niste pogodni za lidera "umirovljeničkog bloka".

Vjerujem da si mislio na SU, što nije istovjetno, već je dapače u suštoj suprotnosti sa HSU-om i njenim šefom, profiterom Silvanom Hreljom. Koliko mi je poznato Silvano Hrelja i njegova prćija HSU nisu pripadnici "umirovljeničkog bloka".

Razloga za promašenost tvoje tvrdnje ima više, a temeljni razlog smatram je taj, što za razliku od svih drugih stranaka glasači SU-a i HSU-u su pripadnici svih vjera, i multinacionalnog spektra hrvatskog biračkog tijela.

Glasači SU-a i HSU-u su pripadnici svih svjetonazora i orijentacionih opredjeljenja, a njihovo jedino zajedništvo je umirovljenički status. Naravno kao i kod svih ostalih stranaka i umirovljenici imaju članove obitelji, prijatelje i ostalu rodbinu, čime bi je bar teoretski potencijalno biračko tijelo SU-a i HSU-a bilo najbrojnije.

Razlog je i taj što su sve dosadašnje stranke koje su prodefilirale Markovim trgom iznevjerile umirovljenike, štoviše svi su profitirali na njihov račun, pa tako ni ona farsa s povratom umirovljeničkoga duga nema puno veze s političkim dobročiniteljstvom.

No tu tvoju zadnju rečenicu niukom slučaju nebi tako olako odbacio, jer mi ona nagovještava i ukazuje na onu narodnu da "neprijatelj nikada ne spava" i da je već detektirana opasnost koja političkom etablišmentu i sinekturama vlasti prijeti od "umirovljeničkog bloka", ali ne od osobne prćije Silvana Hrelje HSU-a.

Najbolja je ona oprobana metoda bacanja drvlja, kamenja i klipova pod noge i stvaranje razdora unutar potencijalnih lidera i čelništva umirovljeničkog bloka i upravo tako tumačim: Vi lomite HSU, oni lome vas ali s argumentom više zašto niste pogodni za lidera "umirovljeničkog bloka".

Da sam malo zločestiji rekao bi ako nisi njegovo duboko grlo, onda će ti Silvano Hrelja za takve i slične komentare, poslati zahvalnicu.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

@kukljica, što god on htio

@kukljica,
što god on htio ili ne poručiti sve im je jasno... dakel vrata BLOK "Umirovljenici zajedno" im je otvoren a tko je koordinator se isto ako zna... i tako će i ostati dok se unutar BLOKA drugačij en edogovori.... što naravno neće biti na temelju muzičkih želja nikoga pa ni HSU-a.... dakale čekamo vas sa ili bez Hrelje... svejedno.... i nitko neče doalzak HSU-a tumačiti nikako drugačije no logičan potez ozbiljnih ljudi, a sve kazano do sada pripisati političkom nmadmudrivanju..... i taj dan staviti točku.... i krenuti dalje zajedno....

upravo mogućnost da se BLOK-u priključi i HSU mnog emuči pa će u tom smjeru biti još dosta klipova... no ništa što već nismo predjeli i za što nismo spremni...

SU - Stranka umirovljenika

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Zašto Hrvatska tolerira puzajući fašizam od sjenka komentara 3
 2. Otrovno pismo predsjedniku SDP-a Bernardiću od Laganini komentara 25
 3. Tisuće antidemokratskih sredstava u državi od rodjen komentara 1
 4. Poslušně hlásím je vinen Hrvatski bog Mars od lunoprof komentara 34
 5. HDZ se vraća stilu vladanja nepodnošljivom lakoćom od Feniks komentara 26
 6. Je li Božo Petrov još uvijek legalni predsjednik Mosta? od Zoran Oštrić komentara 7
 7. Lekovićev progon novinara, zataškavanje kriminala i demonstracija sile na zastupnicima u Saboru od Laganini komentara 5
 8. Genocid od petarbosni4 komentara 2
 9. Kad NATO Kolinda digne noge od sjenka komentara 24
 10. Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10 od rodjen komentara 1
 11. Analogije ili Vlada Idiotkracije od lunoprof komentara 48
 12. Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani. od rodjen komentara 0
 13. Merkel i nacizam od Zlatno doba kap... komentara 62
 14. ŠEFOVI naređuju bez promjena i bez bitnih razlika od aluzija komentara 0
 15. Liječnik sadist od rodjen komentara 3
 16. Novi val nove vrste kriminala u građevini od rodjen komentara 6
 17. Kako elite osvajaju i porobljavaju neku državu! od Busola komentara 5
 18. Donald Trump protiv vjetroelektrana: prijeti li opoziv zbog zastupanja osobnih interesa? od Zoran Oštrić komentara 3
 19. Tripartitna vlast HDZ-a, MOST-a i SDP-HNS-a napada gradonačelnike Zagreba i Zadra, preko GRIZLI-DORH-a od ppetra komentara 8
 20. siromaha osiromašiti ili siromaha obogatiti od aluzija komentara 0
 21. Trump nije pobjedio od Zlatno doba kap... komentara 6
 22. mirko-test od Harlekino komentara 0
 23. Točno i netočno g. Varoufakisa od rodjen komentara 0
 24. Njemačka deset mjeseci pred parlamentarne izbore: ide li Merkel po četvrti mandat? od Zoran Oštrić komentara 15
 25. Je li Andrej Plenković pobjednički ili gubitnički premijer od vkrsnik komentara 3

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • Elnino
 • indian
 • Laganini
 • sjenka
 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 5
 • Gostiju: 26

Novi korisnici

 • Puležan
 • Ljerka Ivanković
 • Harlekino
 • trtamrta123
 • Astricaster