Tagovi

Navodno pravi govor Zorana Milanovića pri šampionskoj zdravici

Mislavi, remetinečki i prisavski, Bago i Togonal, su nas doveli u zabludu. Doveli u zabludu taman kad su fanfare i pleh glazba utihnuli, mačkule odgrmjele, alkarski vojvoda Hrvatin proglasio slavodobitnika, Josipović kao izaslanik predsjednika Vandorena dao sablju krivošiju i privezao plamenac na koplje ponosnog slavodobitnika Zorana a momku Ratku dao kuburu, svoje odradili rukoljupci, ramenotapšači i felacionisti, dok su čepovi Bakarske vodice probijali svodove nejakog betonskog meandra u dnu urbanizirane Holjevčeve njive po spuštanju s Mosta slobode...
Posredstvom suvremene tehnologije i hipnotičkog djelovanja precizno plasiranih subliminala iz tajnih centara moći narod je čuo neki govor i odmah se neizlječivo zatelebao u novog lidera regionalne velesile. Kako se svaka tajna kad tad dozna i ovog puta na kapaljku cure detalji, cvebe, nijanse, điđe, baje i bakrači. Trač se brzo širi čemu u recentnom slučaju akcelerativno služi činjenica da agenata iz barem tri kronološka režima nije nedostajalo. Stvarnost se ponešto razlikuje od slike odaslane u domove patriota zamotanih u konjsku ćebad.
Zoran Milanović je, navodno, neslužbeno ali od pouzdanog visoko pozicioniranog izvora, stigao u Carringtonku gdje mu je ljubazni portir INA-e objasnio da se MSU nalazi preko puta, zavirio je naočiti muškarac u Avenue Mall gdje pak od dražesne šankerice doznaje da je taj vražji eMeSU tam dijagonalno s druge strane najvećeg križanja u državi. Sva sreća da je pomalo izgubljenog putnika namjernika ćaća Stipe naoružao ljekovitom brljom od 14 najaromatičnijih trava Cetinske krajine pa je vrijeme brže išlo a krv vedrije kolala. Takav, donekle veseo, ne pijan, više supijan, je dostojanstveno trpio Sanjin ubojit prijekorni pogled. Nakon kraćeg prepucavanja s strogom recepcionerkom, nekom ražalovanom kustosicom, koja ga nije od prve prepoznala, se nakon dugog marša bespućima novozagrebačkog 4S (Sigeta, Sopota, Sloboštine i Središća) konačno probio do partijskih kamarada, novih elitnih divizija domaće političke aristokracije. Čestitara u takvim prilikama ne nedostaje pa je junačka desnica, ne više tako mladog, friško elektiranog predsjednika Vlade radila prekovremeno. Put do mikrofona je naprosto nalikovao kombinaciji lanca probijanca, trule kobile i graničara. Da se sačuva pribranost i osmijeh od milijun $ pomogao je vrč mudrijaša u ruci koji se stalno dopunjavao koalicijskom malvazijom i merlotom po popularnoj cijeni od 170kn/buteljka.
Onda je netko pustio DVD, mali kućni video iz Muzeja revolucije obasjanog svijećama tužnih građana koji su došli na sprovod jednoj drugoj revoluciji. Govorila je neka gospođa u crnini, dugo i rastrzano, s suzama koji su iznutra zalijevali nepce a van sramežljivo provirivale preko teških tmastih podočnjaka. U MSU se muha nije čula. Sve dok ono naricanje iz centra grada nije završilo pa u glas, gromko zborski počelo odjekivati "Zoki, Zoki...". Fetivi purger u društvu letalnog purgera i dve puležanske barokne mrcine se glavom i bradom našao pred razdraganim kolegama.
- "Bok deca, kak ste kaj, ča ima novega? Bok Jadranka, baš te gledam na teve, di si to? U Muzeju voštanih figura? Kaj ti nije to Lenjin zdesna, Cyrano de Bergerac slijeva a Danny DeVito iza tebe? Daj DeVitu tinidil, nitroglicerin, masku s kisikom, viš' da ga herc lovi. Ha, jel'da da si tam? Ajde, glavu gore, sad buš konačno mogla na plac s onim crvenim cekerom zbog kojeg ti se maj felou Barak smijao u Pragu a ona prokleta Michelle gledala kak da ti ga mazne. Hik, jebote Nino, jak ti ovaj delanec, pa ne meće se toliko sumpora u malvaziju. Aj bok Jaco i čuvaj leđa da te ovi tvoji ne raščetvore i puno mi Tomca pozdravi.. E pa dragi moji, najdraži moji, jesmo ih - ha? Hahahaha. O, pa koga to moje oči vide. Ajmo škvadro jedno spontano skandiranje za našeg Shena Zhifeia. Poštovani ambasadore NR Kine, fluentan sam na mandarinskom a ne na vašem Min Zhongu pa ću samo reći da vas na izvjestan način volim i da provjerite je li lijepa mašna na riječkoj luci, ravničarskoj prugi i Hrvatskim šumama. Helou tu mister James Foley, jebemti kak špreham američki, i to na engleskom. Ju es ej, ju es ej, ju es ej. Od Požege do Županje sve do Vukovara, nigdje nema kao Uncle Sama bećara. Nije tu među nama na kirvaju ali me zvrcnula ona Lagarde iz MMF, ti, kužiš ono, ženska ima tri imena Christine Madeleine Odette. Ludilo. Rekla je da se moramo pod hitno vidit. Ajde da i to vidim. Ratko, kaj si tak smrknut, daj udri brigu na veselje, možda ne buš u bajbokanu pa ćemo se ko zveri nalokat na Balatonu. Silvano, zakaj zoveš s Nininog mobitela, vidiš da je oduzet, obamro ko vepar. A šaljem pusu Sanji, draga, nisam te tukao niti ću te tuć nit ću tamburu kupit, javi onim svojima u Zavod da smo sad u sedlu i kad se raspištoljimo s gripama, epidemijama, virusima, cjepivima ima da se sve praši. Sjećaš se briselskih ručkova prije 15 godina kad su nas častili oni Bluberiji, Bevereni, kak se zovu, Bildebergdžije. A evo i njih. Bok Joža, bok Buda, bok Stipe. Joža, dobro se držiš a i Stipe pored tebe izgleda ko momčić. Daj, zemite si, ima švargle, prezvuršta, makovnjače, nema čega nema. Štrok, kaj ti tu delaš, pozdravio te Lukšić, Lukoviću, brate, odriješi kesu, imam kredu u švicarcima. Hik, hik, Milanka, daj mi još malo natoči ovog duduma. Rajko, Ranko, Veljko, di ste, Oooostojićiiii, di ste sunce vam kalaisano. Malo vas je, malo vas je pi... Hehe. Ingrid, pa ti si opet bila kod kirurga, Pusićka kak me nervira ovaj tvoj iritantni brat, Goldstein, kaj ne kužiš da te Maković i Grlić uopće ne slušaju. I tak, aj bok, moram na ispumpavanje, onaj zadnji nek ugasi svijetlo."
E sad, da li je baš tako bilo, teško je reći. Ja ne vjerujem.

Komentari

hehehe

Dugo se nisam ovako nasmijao :)))))) (doduše, upravo iskušavam novo Božićno pivo, možda zato...)

Tko je glasao

Likvidnost

Vezano i uz posljednji tvoj dnevnik. Čekam vrijeme kad ćeš unaprijed biti plaćen da nešto napišeš.

Tko je glasao

Mižerija

Ma pusti, MRakar ne hebe živu silu, a mogao bi počet s honorarima. Internacionalac, šta ćeš... :)

2decicrnog

Tko je glasao

U ( h )umoru je spas

Nema ničeg ljepšeg nego kad se čovjek nasmije od srca. Kad bi barem naše novine shvatile da su to kolumne koje bi trebali objavljivati. Brzo bi im se vratili čitatelji.

Tko je glasao

Zoki je ipak stigao na

Zoki je ipak stigao na vrijeme.
Naq kraju ciskuskog programa su uvijek najsjajnie izvedbe sa slonovima lavovima i dr.
Kako god bilo pocelo je furiozno bez 100 dana mamurluka.
Ono najbitnije za njihove glasace se rijesava:
Tko ce bitic( milijuner?) kojeg ministarstva ministar, tko ce biti direktor kojeg javnog (NASEG!!!!) poduzeca, tko njegov zamjenik a tko ce cuvati ( u gacama) drzavni pecat....
Ta se bome kljucna pitanja rijesavaju tako zustro da u kokosinjcu perje frca na sve strane.

http://www.vecernji.hr/vijesti/nakon-razgovora-milanovicem-cacic-potpuno...

Tesko nama....

Tko je glasao

Gazimir Prva runda..

.....joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

genial, vraiment genial; Zoki bi se morao molit bogu da ovu "najslabiju kariku" of Kukuriku Madžari pospreme u aps; samo ne znam kako bi to rvacka preživjela, jer, Gazimirka kaže da bi to veliki gubitak za rvacku....ahahaahah..

i love them, i just love ovaj gazimirski.dvojac ...slutim da ćemo se zbog njih počesto hametice bacat na patos od očaja.

joj, joj...al' onaj poljubac Manolija, eee, to je ludilo..i onda mu ga zakuca (Zokiju), partija je uvijek bila moja prva ljubav...LOL, LOL, LOLČINA..

predlažem Zokiju da formira savjet mudraca: Manoli, Meske, stari Perković....a ko' fakultativnog člana Savo Štrbac bi bio just fine..
mislim, šta ćemo se cifrat, jelte, sve je jasno..Pussy baca tužbu against Serbia u koš, zakon o ništetnosti auch (dobro, to se čak i slažem dijelom)...referendum za EU se odgađa...pa dajmo onda počekajmo Serbiu, šta ćemo sad jurit u EU tamo je ionak sad frka i sve to..

CC

Tko je glasao

pa ipak

.joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

ne sekiraj se za novinare. ubrzo će nabaviti opremu interventne policije i činiti štetu na službenom vozilu r. čačića. ja sam i dalje zabrinut za ograde, stupove, prometne znakove i ležeće policajce na koji će vrli ministar nalijetati.

Tko je glasao

a vidi se po faci i da trpi bolove

.....joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

Samo za ovo deset pluseva. Nasmijala sam se do suza i još se smijem. A nije mi do smijeha. Analiziram proračun da pomognem kukurikavcima jednim dnevnikom o smanjenju troškova.

Tko je glasao

Pomalo, pomalo

Škvadro, ne zanosite se unaprijed. To je stari esdepeovski štos, u čemu su najbolji i zapravo jedino pri tome na visini kakvog takvog političkog odnosno politikantskog zadatka, a to je spičit partnere u mišju rupu da ne velim u mp3. Oni su kao, šatro, kamilica, gospina trava, valerijana i xanax zajedno pa se moraju borit protiv đavola i njegovih odvjetnika. Lideru čak i Jergović ode piše (a prisjetimo se predmetne relacije dok je Drivo bio među "živima"), pametnom dosta tko je medije preuredio po svojoj slici i prilici. Kizo, za razliku od tebe, Račan je glavonju barem nakratko stavio iza rešetaka.

2decicrnog

Tko je glasao

prisjećanje...

...zamišljajući Tvoje likove iz dnevnika učinilo
mi se da su svi redom o umijeću politike
učili iz nekih drugačijih verzija skripti i knjiga.
Otprilike, kao moj pogrešni mladenački
izbor verzije naputaka o umijeću koječega.
Dugo je trebalo da shvatim da Jaccovittijeva
poetična verzija nije niti izvediva niti ugodna
a bormeć niti praktična.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Exit strategy od Julijana Mirkov komentara 5
 2. Fama o SOA-i od drvosjek komentara 3
 3. Uspjeh pučana i neuspjeh Podemosa na izborima u Španjolskom : je li Brexit utjecao? od Zoran Oštrić komentara 5
 4. Invite my kid to your wedding: Trust me — you’ll regret it if you don’t od likedress komentara 0
 5. Proslava Dana državnosti, Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope na isti dan? od Feniks komentara 54
 6. How To Make Sure You Actually Have Sex On Your Wedding Night od likedress komentara 1
 7. Svadba u EU od drvosjek komentara 22
 8. Konačno: „Raspad EU diktature!“ od ppetra komentara 33
 9. Here's What Happens When You Dress Like a Game of Thrones Character IRL od likedress komentara 0
 10. I poslije Karamarka Karamarko: Bez promjene cijelog vodstva, HDZ se nema čemu nadati od sm komentara 39
 11. Zašto 22.lipnja od drvosjek komentara 18
 12. Antifašistima i „antifašistima“, a da pročitaju i „antitotalitaristi“ od Feniks komentara 12
 13. 4 Naija brides reveal rude guests' worst behavior od likedress komentara 0
 14. Svaki hrvatski domoljub danas se s ponosom sjeća antifašističkih boraca i borkinja od Zoran Oštrić komentara 56
 15. Plenković iskače iz paštete na HRT-u, NOVOJ TV, RTL-u, Index-u..., kao da im se ukazao novi drug TITO od ppetra komentara 58
 16. MADE Berlin to Feature Ottolinger and Eckhaus Latta at Mercedes-Benz Fashion Week Berlin od likedress komentara 0
 17. NEKA PATI KOGA SMETA od JPeratovic komentara 27
 18. Dva dana pred referendum: UK ipak ostaje u EU? od Zoran Oštrić komentara 37
 19. Want free tickets to 'Mike and Dave Need Wedding Dates'? od likedress komentara 0
 20. SDP i njegovi mediji HDZ-u četiri godine smjenjuju predsjednika, a onda mu novoga postavljaju objavom na HRT-u od ppetra komentara 125
 21. Hrvatska omerta - CVH od sjenka komentara 14
 22. Navijači i " prostor navijačkog suvereniteta" od drvosjek komentara 63
 23. Night Nurse getsc at Riccarton before Winter Cup od likedress komentara 0
 24. Počnite gledati da tako biste vidjeli i slušati tako da biste čuli! od Feniks komentara 21
 25. nobelovci i znanstvenici od aluzija komentara 0