Tagovi

Navodno pravi govor Zorana Milanovića pri šampionskoj zdravici

Mislavi, remetinečki i prisavski, Bago i Togonal, su nas doveli u zabludu. Doveli u zabludu taman kad su fanfare i pleh glazba utihnuli, mačkule odgrmjele, alkarski vojvoda Hrvatin proglasio slavodobitnika, Josipović kao izaslanik predsjednika Vandorena dao sablju krivošiju i privezao plamenac na koplje ponosnog slavodobitnika Zorana a momku Ratku dao kuburu, svoje odradili rukoljupci, ramenotapšači i felacionisti, dok su čepovi Bakarske vodice probijali svodove nejakog betonskog meandra u dnu urbanizirane Holjevčeve njive po spuštanju s Mosta slobode...
Posredstvom suvremene tehnologije i hipnotičkog djelovanja precizno plasiranih subliminala iz tajnih centara moći narod je čuo neki govor i odmah se neizlječivo zatelebao u novog lidera regionalne velesile. Kako se svaka tajna kad tad dozna i ovog puta na kapaljku cure detalji, cvebe, nijanse, điđe, baje i bakrači. Trač se brzo širi čemu u recentnom slučaju akcelerativno služi činjenica da agenata iz barem tri kronološka režima nije nedostajalo. Stvarnost se ponešto razlikuje od slike odaslane u domove patriota zamotanih u konjsku ćebad.
Zoran Milanović je, navodno, neslužbeno ali od pouzdanog visoko pozicioniranog izvora, stigao u Carringtonku gdje mu je ljubazni portir INA-e objasnio da se MSU nalazi preko puta, zavirio je naočiti muškarac u Avenue Mall gdje pak od dražesne šankerice doznaje da je taj vražji eMeSU tam dijagonalno s druge strane najvećeg križanja u državi. Sva sreća da je pomalo izgubljenog putnika namjernika ćaća Stipe naoružao ljekovitom brljom od 14 najaromatičnijih trava Cetinske krajine pa je vrijeme brže išlo a krv vedrije kolala. Takav, donekle veseo, ne pijan, više supijan, je dostojanstveno trpio Sanjin ubojit prijekorni pogled. Nakon kraćeg prepucavanja s strogom recepcionerkom, nekom ražalovanom kustosicom, koja ga nije od prve prepoznala, se nakon dugog marša bespućima novozagrebačkog 4S (Sigeta, Sopota, Sloboštine i Središća) konačno probio do partijskih kamarada, novih elitnih divizija domaće političke aristokracije. Čestitara u takvim prilikama ne nedostaje pa je junačka desnica, ne više tako mladog, friško elektiranog predsjednika Vlade radila prekovremeno. Put do mikrofona je naprosto nalikovao kombinaciji lanca probijanca, trule kobile i graničara. Da se sačuva pribranost i osmijeh od milijun $ pomogao je vrč mudrijaša u ruci koji se stalno dopunjavao koalicijskom malvazijom i merlotom po popularnoj cijeni od 170kn/buteljka.
Onda je netko pustio DVD, mali kućni video iz Muzeja revolucije obasjanog svijećama tužnih građana koji su došli na sprovod jednoj drugoj revoluciji. Govorila je neka gospođa u crnini, dugo i rastrzano, s suzama koji su iznutra zalijevali nepce a van sramežljivo provirivale preko teških tmastih podočnjaka. U MSU se muha nije čula. Sve dok ono naricanje iz centra grada nije završilo pa u glas, gromko zborski počelo odjekivati "Zoki, Zoki...". Fetivi purger u društvu letalnog purgera i dve puležanske barokne mrcine se glavom i bradom našao pred razdraganim kolegama.
- "Bok deca, kak ste kaj, ča ima novega? Bok Jadranka, baš te gledam na teve, di si to? U Muzeju voštanih figura? Kaj ti nije to Lenjin zdesna, Cyrano de Bergerac slijeva a Danny DeVito iza tebe? Daj DeVitu tinidil, nitroglicerin, masku s kisikom, viš' da ga herc lovi. Ha, jel'da da si tam? Ajde, glavu gore, sad buš konačno mogla na plac s onim crvenim cekerom zbog kojeg ti se maj felou Barak smijao u Pragu a ona prokleta Michelle gledala kak da ti ga mazne. Hik, jebote Nino, jak ti ovaj delanec, pa ne meće se toliko sumpora u malvaziju. Aj bok Jaco i čuvaj leđa da te ovi tvoji ne raščetvore i puno mi Tomca pozdravi.. E pa dragi moji, najdraži moji, jesmo ih - ha? Hahahaha. O, pa koga to moje oči vide. Ajmo škvadro jedno spontano skandiranje za našeg Shena Zhifeia. Poštovani ambasadore NR Kine, fluentan sam na mandarinskom a ne na vašem Min Zhongu pa ću samo reći da vas na izvjestan način volim i da provjerite je li lijepa mašna na riječkoj luci, ravničarskoj prugi i Hrvatskim šumama. Helou tu mister James Foley, jebemti kak špreham američki, i to na engleskom. Ju es ej, ju es ej, ju es ej. Od Požege do Županje sve do Vukovara, nigdje nema kao Uncle Sama bećara. Nije tu među nama na kirvaju ali me zvrcnula ona Lagarde iz MMF, ti, kužiš ono, ženska ima tri imena Christine Madeleine Odette. Ludilo. Rekla je da se moramo pod hitno vidit. Ajde da i to vidim. Ratko, kaj si tak smrknut, daj udri brigu na veselje, možda ne buš u bajbokanu pa ćemo se ko zveri nalokat na Balatonu. Silvano, zakaj zoveš s Nininog mobitela, vidiš da je oduzet, obamro ko vepar. A šaljem pusu Sanji, draga, nisam te tukao niti ću te tuć nit ću tamburu kupit, javi onim svojima u Zavod da smo sad u sedlu i kad se raspištoljimo s gripama, epidemijama, virusima, cjepivima ima da se sve praši. Sjećaš se briselskih ručkova prije 15 godina kad su nas častili oni Bluberiji, Bevereni, kak se zovu, Bildebergdžije. A evo i njih. Bok Joža, bok Buda, bok Stipe. Joža, dobro se držiš a i Stipe pored tebe izgleda ko momčić. Daj, zemite si, ima švargle, prezvuršta, makovnjače, nema čega nema. Štrok, kaj ti tu delaš, pozdravio te Lukšić, Lukoviću, brate, odriješi kesu, imam kredu u švicarcima. Hik, hik, Milanka, daj mi još malo natoči ovog duduma. Rajko, Ranko, Veljko, di ste, Oooostojićiiii, di ste sunce vam kalaisano. Malo vas je, malo vas je pi... Hehe. Ingrid, pa ti si opet bila kod kirurga, Pusićka kak me nervira ovaj tvoj iritantni brat, Goldstein, kaj ne kužiš da te Maković i Grlić uopće ne slušaju. I tak, aj bok, moram na ispumpavanje, onaj zadnji nek ugasi svijetlo."
E sad, da li je baš tako bilo, teško je reći. Ja ne vjerujem.

Komentari

hehehe

Dugo se nisam ovako nasmijao :)))))) (doduše, upravo iskušavam novo Božićno pivo, možda zato...)

Tko je glasao

Likvidnost

Vezano i uz posljednji tvoj dnevnik. Čekam vrijeme kad ćeš unaprijed biti plaćen da nešto napišeš.

Tko je glasao

Mižerija

Ma pusti, MRakar ne hebe živu silu, a mogao bi počet s honorarima. Internacionalac, šta ćeš... :)

2decicrnog

Tko je glasao

U ( h )umoru je spas

Nema ničeg ljepšeg nego kad se čovjek nasmije od srca. Kad bi barem naše novine shvatile da su to kolumne koje bi trebali objavljivati. Brzo bi im se vratili čitatelji.

Tko je glasao

Zoki je ipak stigao na

Zoki je ipak stigao na vrijeme.
Naq kraju ciskuskog programa su uvijek najsjajnie izvedbe sa slonovima lavovima i dr.
Kako god bilo pocelo je furiozno bez 100 dana mamurluka.
Ono najbitnije za njihove glasace se rijesava:
Tko ce bitic( milijuner?) kojeg ministarstva ministar, tko ce biti direktor kojeg javnog (NASEG!!!!) poduzeca, tko njegov zamjenik a tko ce cuvati ( u gacama) drzavni pecat....
Ta se bome kljucna pitanja rijesavaju tako zustro da u kokosinjcu perje frca na sve strane.

http://www.vecernji.hr/vijesti/nakon-razgovora-milanovicem-cacic-potpuno...

Tesko nama....

Tko je glasao

Gazimir Prva runda..

.....joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

genial, vraiment genial; Zoki bi se morao molit bogu da ovu "najslabiju kariku" of Kukuriku Madžari pospreme u aps; samo ne znam kako bi to rvacka preživjela, jer, Gazimirka kaže da bi to veliki gubitak za rvacku....ahahaahah..

i love them, i just love ovaj gazimirski.dvojac ...slutim da ćemo se zbog njih počesto hametice bacat na patos od očaja.

joj, joj...al' onaj poljubac Manolija, eee, to je ludilo..i onda mu ga zakuca (Zokiju), partija je uvijek bila moja prva ljubav...LOL, LOL, LOLČINA..

predlažem Zokiju da formira savjet mudraca: Manoli, Meske, stari Perković....a ko' fakultativnog člana Savo Štrbac bi bio just fine..
mislim, šta ćemo se cifrat, jelte, sve je jasno..Pussy baca tužbu against Serbia u koš, zakon o ništetnosti auch (dobro, to se čak i slažem dijelom)...referendum za EU se odgađa...pa dajmo onda počekajmo Serbiu, šta ćemo sad jurit u EU tamo je ionak sad frka i sve to..

CC

Tko je glasao

pa ipak

.joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

ne sekiraj se za novinare. ubrzo će nabaviti opremu interventne policije i činiti štetu na službenom vozilu r. čačića. ja sam i dalje zabrinut za ograde, stupove, prometne znakove i ležeće policajce na koji će vrli ministar nalijetati.

Tko je glasao

a vidi se po faci i da trpi bolove

.....joj, ovo je super kak' je sasjeko' tupe novinarčiće....u drugoj rundi će ih obarat s blatobranom direkt na cestu ak postave opet kakvo "glupo" pitanje;

Samo za ovo deset pluseva. Nasmijala sam se do suza i još se smijem. A nije mi do smijeha. Analiziram proračun da pomognem kukurikavcima jednim dnevnikom o smanjenju troškova.

Tko je glasao

Pomalo, pomalo

Škvadro, ne zanosite se unaprijed. To je stari esdepeovski štos, u čemu su najbolji i zapravo jedino pri tome na visini kakvog takvog političkog odnosno politikantskog zadatka, a to je spičit partnere u mišju rupu da ne velim u mp3. Oni su kao, šatro, kamilica, gospina trava, valerijana i xanax zajedno pa se moraju borit protiv đavola i njegovih odvjetnika. Lideru čak i Jergović ode piše (a prisjetimo se predmetne relacije dok je Drivo bio među "živima"), pametnom dosta tko je medije preuredio po svojoj slici i prilici. Kizo, za razliku od tebe, Račan je glavonju barem nakratko stavio iza rešetaka.

2decicrnog

Tko je glasao

prisjećanje...

...zamišljajući Tvoje likove iz dnevnika učinilo
mi se da su svi redom o umijeću politike
učili iz nekih drugačijih verzija skripti i knjiga.
Otprilike, kao moj pogrešni mladenački
izbor verzije naputaka o umijeću koječega.
Dugo je trebalo da shvatim da Jaccovittijeva
poetična verzija nije niti izvediva niti ugodna
a bormeć niti praktična.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Je li Andrej Plenković hrvatski demokrat ili briselski autokrat od vkrsnik komentara 0
 2. ŠEFovi bez ideja od aluzija komentara 2
 3. Zna Indijanac ali ne zna Plenković!!!! od otpisani komentara 57
 4. Obranimo HEP, ne dajmo naše svjetlo onima koji bi ga odnijeli drugima! od ppetra komentara 7
 5. president Trump od Zlatno doba kap... komentara 6
 6. Pernarov teror ima dalekosežne posljedice po Hrvatsku / Domovinski zakon i Domovinska sigurnost jedini jamac stabilnosti od Laganini komentara 21
 7. Human Rights Watch, slučajno ili namjerno, pridružuje se naci-četničkom hibridnom ratu Četničke Džamahirije protiv Hrvatske od Laganini komentara 7
 8. Godina boli od otpisani komentara 9
 9. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 49
 10. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 1
 11. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 12. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 42
 13. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 14. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 17
 15. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 16. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 17. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 18. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 19. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 20. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 21. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 22. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 23. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 24. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 25. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • indian
 • Laganini
 • otpisani

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 3
 • Gostiju: 33

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan