Tagovi

Nastavlja li SDP svoj put prema dnu?

Nakon, za njih neočekivanog, a za znalce očekivanog poraza na izvanrednim parlamentarnim izborima u redovima SDP-a, dotad druge po veličini hrvatske stranke, počelo se grintati o gubitku stranačkog identiteta i putu u propast kamo je stranku, sad su progledali, svojim autoritarnim vođenjem poveo Zoran Milanović.

Istina je ipak malo drugačija, ja bih rekao da Zoran Milanović samo nije zaustavio put u propast, jer početak potpunog gubitka, ne samo bilo kakve vjerodostojnosti, nego i stranačkog identiteta, SKH je doživio kad je njegovo članstvo preko delegata 12. kongresa SKH izabralo ideološki bezbojnog kunktatora i kukavicu Ivicu Račana za predsjednika CK SKH.

Svojim preimenovanjem u SKH – SDP, Stranka demokratskih promjena, na prvoj Konvenciji preimenovana u SDP, ali ovaj puta u Socijaldemokratska partija, kad je donošenjem Deklaracije o odricanju od jednog dijela svoje prošlosti dobrano narušila svoj ugled i identitet lijeve političke stranke.

Taj identitet lijeve političke stranke se kasnije gotovo potpunu gubi manijakalnim masovnim učlanjivanjem, ne vjernika, vjernici nisu problem, nego katolika, svojih ideoloških protivnika u partiju, a katolici već jesu problem, jer se pored vjernika može biti ateist, ali se to pored katolika ne može, već i zato što katolici pripadaju organizaciji koja je zasnovana na dogmi, kojoj bi svaka ne samo socijaldemokracija, nego svaka demokracija bili strane.

Samo jednako tako kako možemo postaviti pitanje SDP-u zašto je svoje redove masovno kontaminirao s katolicima, svojim ideološkim protivnicima, tako i katolike, koji su se učlanili u SDP, možemo pitati što oni traže u redovima svojih ideoloških oponenata.

Posebna priča su pritom učlanjivanja s „konopca i konca“ koja je provodio Milan Bandić u Zagrebu, jer je on učlanjivao u SDP sve one koji su to htjeli, pa i one otvoreno proustaških uvjerenja, samo kako bi osigurao masovnost i tako stvorio osnovu za svoje biračko tijelo.

Poslije gubitka izbora i ostavke Zorana Milanovića SDP-ovci su si između više ponuđenih imena odlučili za predsjednika izabrati Davora Bernardića kojeg su njegovi navijači isticali kao „gotovo idealnog kandidata za predsjednika SDP-a“.

Da samo vrag kao i obično čuči u detalju.

Pogledajmo tog „idealnog kandidata“, Davora Bernardića što je radio i kako se ponašao u Skupštini grada ...
Zagreb se praktički već čitavo desetljeće, guši u smeću, od uništenja PUTO-a nema baš nikakvog rješenja za opasni otpad.
Zato ako i kad kome dođe iz dupeta u glavu da Zagreb, koji leži na ogromnim zalihama pitke vode, jedan od rijetkih gradova u svijetu koji i ulice pere pitkom vodom, radi Bandićevog nemara, nerada i neodgovornosti, uskoro može ostati bez pitke vode, jer radi nekontroliranog odlaganja prvenstveno opasnog otpada na gotovo svim vodonosnim područjima, prijetnja zagađenjem je svaki dan sve veća, sanacija dosad učinjene štete trajat će godinama.

Misli li itko da na Skupštini Grada nema baš nikakve odgovornosti, ako misli, onda nam Skupština i nije potrebna, a ja vas pitam što je "naš Bero" u SGZ poduzimao, što poduzeo i što poduzima da se moguća katastrofa spriječi i maksimalno zaštite zalihe pitke vode?
Da ukupno rješenje odlaganja i zbrinjavanja otpada u Zagrebu i ne spominjem.
Doslovno ništa!
Pa valjda radi tog ništa je on za politički nepismene bio „gotovo idealni kandidat“ za predsjednika SDP.

SDP-ovci, su se izborom Davora Bernardiča za predsjednika SDP-a odlučili honorirati to ništa.

Iz stranačkog staža ideološki potpuno bezbojnog Davora Bernardića, čovjeka bez vlastitog stava o bilo čemu, čovjeka koji nikada ništa ne poduzima, niti predlaže, već uvijek čeka rasplet, a onda se kalkulantski opredjeljuje, izabrao sam upravo detalj iz SGZ-a gdje je imao priliku predlagati, djelovati i odlučivati, a odlučivao je, zajedno sa svojim intimusom Brumnićem, jedino da, kao gori učenik goreg učitelja, spašava svojeg političkog tvorca i mentora Milana Bandića.

O tome da od Davora Bernardića ne mogu očekivati nikakve reforme niti bilo kakvo vraćanje stranačkog identiteta, a onda niti repozicioniranje SDP-a na lijevu stranu političkog spektra postaje jasno već i poslije njegovog približavanju Stepinčevoj crkvi i HDZ-u, hrljenjem Tuđmanovom grobu na godišnjicu njegove smrti, snishodljivog nuđenja suradnje MOST-u, mlake rasprave o prijedlogu uništavajućeg državnog proračuna za 2017. godinu, a da izbor vodstva stranke, odnosno najbližih suradnika, od glavnog tajnika, Zvane Brumnića, preko predsjednika Glavnog odbora, Erika Fabijanića, pa do direktora SDP-a, Nikše Vukasa i ne spominjem, oni će mu osiguravati nepodnošljivu lakoću vođenja SDP-a u nestanak.

Ako se uskoro ne dogodi neko čudo, Davor Bernardić će SDP dovesti do toga da će kroz koju godinu netko pokušavati sakupljati njegove ostatke, na način kako se to dogodilo HSLS-u ili HSS-u.

Komentari

Fenix

Zemlja je postala vukojebina. Mislim na planet Zemlju.

Tko je glasao

Phoenix

Tvoja dijagnoza, koja je zapravo autopsija ili obdukcija vrlo je točna i precizna, ali je nebitna. No kako je društvo, u stanovitom smislu (premda ne u svakom slučaju), besmrtan entitet, traži se izvrstan terapeut, a ne dijagnostičar, niti stručnjak koji će izvršiti obdukciju. Reanimator, potreban nam je reanimator - i to takav koji je sposoban inducirati ili barem inicirati stvarno uskrsnuće, uskrsnuće društva ili društvenosti, i to ne samo kod nas i u sličnim vukojebniama countries.

Tko je glasao

ispravak netocnog navoda

jer početak potpunog gubitka, ne samo bilo kakve vjerodostojnosti, nego i stranačkog identiteta, SKH je doživio kad je njegovo članstvo preko delegata 12. kongresa SKH izabralo ideološki bezbojnog kunktatora i kukavicu Ivicu Račana za predsjednika CK SKH.

Nisam pa baš 100 % siguran, ali zar nije SKH te 1989 godine (pretpostavljam) imao izbor između Račana i onog drugog tipa kojeg je podržavao Milošević ? Ako je su njih dvojica bili kandidati za predsjednika SKH, onda su oni dobro izabrali.

ps. pretpostavljam da ti znaš više o tome

Tko je glasao

Ispravljati njegove krive navode je kao pišati uz vjetar

Ili učiti vola da pjeva

Ili lešinara da svira

e

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Samsung Galaxy Feel is the Galaxy Mini od arvin komentara 0
 2. LEVITACIJA od petarbosni4 komentara 1
 3. ŠEFovi... ŠEFovanje... država... proračun... od aluzija komentara 1
 4. Lećevica pokazuje budućnost Hrvatske: zemlja staraca, renti, smeća i monopola HDZ-a od Zoran Oštrić komentara 0
 5. Zagrepčani prepoznali „rukopoloženog“ i odbacili ga. Hasanbegović naprema Plenković 2:0 u velikim gradovima Zagrebu i Osijeku od ppetra komentara 8
 6. ako staneš ispred Plenkovića od aluzija komentara 0
 7. Dilema SDP-a: kad momčad loše igra, je li kriv (samo) trener? od Zoran Oštrić komentara 3
 8. Prva očita posljedica izbora u Zagrebu: ukida se ime Trga maršala Tita od Zoran Oštrić komentara 21
 9. iPhone user would like to buy another iPhone od arvin komentara 0
 10. civilizirano živjeti od aluzija komentara 0
 11. ŠEFovi... prije... a što znače... NOVOM ... ŠEFU... od aluzija komentara 0
 12. ŠEFove post-izborne RH milijunaši već ugovaraju od aluzija komentara 0
 13. 100 godina vladavine Beograda nad Hrvatskom, kako izaći iz psihološkog i fizičkog ropstva? od Laganini komentara 23
 14. Proslava Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope à la HDZ-iana od Feniks komentara 3
 15. čovjek bez prihoda ogladni od aluzija komentara 0
 16. POVODOM DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM od petarbosni4 komentara 24
 17. faraon-izam... i... plenk-izam od aluzija komentara 0
 18. Lokalni izbori u Zagrebu: 1. za Tomaševića, 2. protiv Bandića od Zoran Oštrić komentara 12
 19. Deveti krug (za trg) pakla od Feniks komentara 2
 20. otkaz od aluzija komentara 0
 21. Za ideale ginu budale, pokornima bar nešto kapne od Zoran Oštrić komentara 9
 22. znanstvenici uništavaju bez kažnjavanja od aluzija komentara 0
 23. Nevjerodostojni srušio crvene ćuprijanere od ppetra komentara 6
 24. Nešto o logoru Jasenovac - nažalost, moramo ponavljati od Zoran Oštrić komentara 18
 25. majmun sisavac od aluzija komentara 1

Tko je online

 • Zoran Oštrić

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 35

Novi korisnici

 • arvin
 • IMOTA MORLAK
 • pzbunj
 • Zbunj
 • talk500