Tagovi

Najluđe vijesti mjeseca 3.dio

„Tko vas špijunira preko facebook-a“ glasio je naslov u nekim, vjerojatno svim novinama. Mislim, stave ljudi tamo svoje podatke da ih svi gledaju, i onda gle iznenađenja, netko to i gleda! Pogotovo kad su svi web portali po novome postavili facebook sekciju, gdje se redaju slikice ovaca koje su dodale taj portal valjda u gupe ili prijatelje, pojma nemam kak to dela... Priznajem i ja ponekad pogledam kakvu lijepu slikicu, jednako kako ponekad klikam na sise i guzice fotogalerija dnevnih novina.. za to i služe. Doduše, vjerojatno mnogo manje od prosjeka. Da je facebook glavni alat internetskih političkih manipulacija i da tamno redovito švrlja policija, kao i po svim drugim forumima, valjda nije potrebno posebno naglašavati. Uostalom, tko vas tjera da tamo stavljate svoje privatne informacije? Što mislite, kako se facebook financira? Piše vam sve u uvjetima korištenja.

Navodnog tvorca ustava „izvrijeđali na naplatnoj kućici zbog cestarine“. Riječ je o Branku Smerdelu, čovjeku dovoljno hrabrom i kreposnom da stavi svoje ime na jedan tako tragikomičan dokument kao što je hrvatski ustav, koji, kako gledamo već preko deset godina, ne jamči ništa, osim vlasti. Uglavnom čovjek koji piše zakon valjda (opravdano) misli kako on jest zakon, pa može sam birati čega će se držati, a čega ne. Ovog puta, 18 kuna je bila šteta koju ovaj principijelni čovjek jednostavno nije mogao otrpjeti. No, lijepo je znati kako se naš ustavotvorac još uvijek aktivno bori za pravdu, a ne samo za pravo, ovog puta na hrvatskim cestama.

Digi-telna tele-vizija. Ovo doduše nije vijest, nego propagandna poruka, no koja je razlika? Uglavnom, osim što je apsolutno odvratno onakvo izrugivanje sa sprovodima (gdje su sada NGO-i da galame?) koje govori o moralnom ništavilu svih uključenih, izravan je napad na inteligenciju hrvatskih stanovnika tzv. razlog za uvođenje iste. Pa tako prikazuju „loš signal“ analogne televizije pokraj „kristalno čistog“ digitalnog signala, sve jako lijepo i čisto vidljivo na svim analognim televizorima. Ovaj projekt, vjerojatno težak nekoliko stotina miliona kuna, očito je prioritet hrvatske države kojoj je jako bitno da svi mi gledamo digitalnu televiziju. Doduše, jako im je bitno da uopće gledamo televiziju, jer da ju ne gledamo, ne bi nam bili u stanju raditi to što nam rade. Mediji su desna ruka svake vlasti, oduvijek i u svim vremenima. Tako da vam garantiram, da ovce nisu otrčale kupiti digitalne prijemnike, analoni signal bio bi emitiran toliko dugo koliko bi bilo potrebno. Zanimljivo je da se ne buni nitko od privatnih televizija, koje će ovo vjerojatno isto koštati milionske iznose, plus što će uvesti još konkurentskog televizijskog smeća. Ovo je mandat odozgora, a zašto, o tome nekom drugom prilikom.

„Holdingu treba svježa krv“ izjavila je određena gđa Čičin-Šain za neku žutu novinu, prezime koje kao da je došlo iz nekih prošlih vremena, dok još nismo „imali demokraciju“. Dakle, čuli ste, dragi naši anemični Zagrepčani, ako ste mislili da je ispijanje krvi završilo, u debeloj ste zabludi. Zato brzo po flašu crvenog vina u konzum, pa neka je i Ribar, to je dobro za krv i za živce. Trebat će vam, kad već rakiju ne smijete peći.

Još jedna propagandna poruka našeg ministarstva propagande je ona protiv diskriminacije. Dragi građani, diskriminaciju morate prijaviti! Znate, u policijskim državama sve se mora prijavljivati. To vam je oblik mržnje, a to je zabranjeno još od vremena druga Lenina. Tako, ako vidite nekog da hoda s kišobranom po kiši, prijavite ga, on diskriminira između sunčanog i kišovitog vremena. Ako vam se približi istospolna osoba istospolne sexualne orijentacije sa sexualnim intencijama, morate joj udovoljiti, jer ne smijete diskriminirati na temelju izgleda, karaktera, spola i seksualne orijentacije. Slobodno idite na crveno, jer zeleno i crveno je danas zaista nemoguće diskriminirati. Prolaženje kroz smeđe je isto poželjno.
Ali morate diskriminirati između onih s uniformom i onih bez nje. Kroz plavo se ne prolazi. Plavo, kao i nebo, je iznad vas. One s uniformama morate slušati bez pogovora, inače će pljuštati bez diskriminacije. Sjetite se 1. maja.

Eto, baš dok ovo pišem, nesrećom sam krajičkom oka i uha uhvatio kraj današnjeg dnevnika. Neki čovjek pomalo boležljiva izgleda, prilično feminiziran govorio je kako Hrvatska bez raščišćavanja sa korupcijom i kriminalom neće u EU. Kad bih mu barem mogao vjerovati. No vjerojatno je i u pravu, pošto su on, njegovi pajdaši u saboru, vladi i pravu ZAKON, sve što je protiv zakona, tojest njih, odmah je po definiciji kriminal i korupcija. Pošto se to ne odnosi na njih, očito se odnosi na nas dolje, koji nismo zakon. Tako da prvo moraju raščistiti s nama, pa u EU. Bti će jebeno, u to se možete kladiti.

Kako bi poruka bolje sjela, odmah nakon ovog čovjeka boležljivog izgleda i pomalo feminiziranog, slijedila je reportažica o našoj dragoj pomili-ciji. Oni i njihovi psi „dobroćudni, a opasni“, koji izgledaju baš poput onih iz partizanskih filmova kad se narod borio za slobodu a protiv fašizma, a koji su tada lajali njemački (danas vjerojatno vEU, vEU, uz V(aš)AU), potrudit će se da policijska opresija bude sexy. Svoj će reality show emitirati na you tube-u (ti-cijev-i). Ako se možda pitate što državna institucija ima raditi na youtube-u, privatnoj i to stranoj internet stranici, to je zato jer ne znate da se takva pitanja ne smiju postavljati. Možda ste skloni terorizmu? Pošto se danas sex i nasilje u medijima sve češće miješaju, kao i stvarnost i zbilja, a majmun radi ono što majmun vidi, ima da u budućnosti doživimo sexualno uzbuđenje svaki put kad nas budu tukli. Sve po zakonu, razumije se. Zadovoljstvo će bez sumnje biti obostrano, onako egalitaristički i nediskriminatorno po spolu i dobi.

U zadnje vrijeme, jedan od boljih izvora za najgluplje vijesti postao je određeni "nacionalno-klerikalni" hrsvijet.

Tako oni uvelike olakšavaju pisanje ove rubrike, vršeći selekciju najboljeg materijala. Pa imamo: "Stručnjaci otkrili kako je lijenost bolest", popraćeno par dana kasnije sa: "Nerad poguban za zdravlje".
Zapamtite, cilj je prevencija svih bolesti, pogotovo onih koje se pojavlju u medijima. 2 plus 2 jednako ? ajde,napregnite vijuge.

i šećer za kraj: krave siluju kako bi vi pili mlijeko, kažu prijatelji životinja. Sad, ne znam je li dozvoljeno diskriminirati na osnovi mentalne bolesti, očito nije kad se ovo pojavilo u medijima. To je vama vaša borba dala, i to je samo početak. Oni preferiraju GMO sojino mlijeko, pa su nakon napada na Mavrovića i njegove svinje, branjenja prava akvarijskih ribica našli i nove razloge za brigu. Ne zaboravite, meso je i velik izvor co2! Prema tome, ima da svi u budućnosti budemo vegetarijanci. Osim ako nas ne nahrane sa ovim novim umjetnim mesom iz Nizozemske.

No čak je i snažni Željko uvidio kako je ipak dobro jesti meso, kad ga je pretukao onaj mesožder Lennox Lewis. Vidite, meso daje snagu i uzrokuje agresivnost, eventualno će ga smjeti jesti policajci.

Da se stoka siluje diljem svijeta to je živa istina, no izgleda da nam to ne smeta odveć. Možda već sad jedemo premalo mesa?

Inače, sigurno znate da je najpoznatiji i najreklamiraniji diktator u povijesti zagovarao vegetarijanstvo i bio veliki prijatelj životinja. Da, da, dobri stari Adolf. Eh da se vrati sigurno bi cvao od sreće. Europa se integrirala, vegetarijanstvo i prijatelji životinja marširaju, rad oslobađa od bolesti, a uniforme su opet sexy.

Komentari

S nekim stvarima se slažem, s nekikma baš i ne

Smerdel je, koliko sam vidio, bio u pravu. Nije se naravno radilo o tome da je škrt dati 18 kuna. A Ustav iz 1990. je u bitnom dobar. Bila je tada široka javna rasprava, kasnije je politička kasta ukinula sve te gluposti kao "nasljeđe komunizma", Šeks je jednom rekao da su javne rasprave "komunistička izmišljotina", ja sam pisao jedan amandman i vrlo slična formulacija onoj koju sam predlagao bila je i usvojena.

Izrugivati se s nečijim prezimenom "kao da je došlo iz nekih prošlih vremena" krajnje je nekorektno.

Isto tako, sprdati se s time kako je netko "boležljivog izgleda" i "feminiziran".

Željko Mavrović je ostao vegetarijanac i nakon što je izgubio od L. Lewisa. Bio je vrhunski boksač, a vegetarijanac - to je stvarno fascinantno i nije za ruganje. Lewis je bio deset kila teži i to je bila njegova prednost; nije "pretukao" Željka, iako je bio jasno nadmoćan - pobijedio je na bodove.

Tko je glasao

mislim da Željko nije

mislim da Željko nije vegetarijanac, nego da danas jede i meso, iako za to, kao ni za količine ne mogu garantirati, no nigdje izričito ni ne piše da on sad jede meso. sjećam se da je izjavio nakon borbe negdje da je možda ipak trebao jest meso . uopće se ne rugam Željku iako ne vidim zašto se vegetarijanstvu ne bi trebalo rugati, kad se već rugamo Bosancima, Hercegovcima, svetoj stolici i tako dalje. Tojest ne rugamo se, nego se šalimo ;). pogotovo ako vegetarijanac uzgaja svinje za klanje. ne vidiš u tome štos?

ako je objektivna izjava o vanjskom izgledu nekoga kao boležljivog i feminiziranog sprdnja, onda sam se sprdao, zašto i ne bi? istina danas i jest sprdnja u krajnjoj liniji, jer farsa u kojoj živimo je nevjerojatna. Ova "sprdnja" ima svoju literarnu i kognitivnu vrijednost u kontrastu sa vrlo macho policajcima i njihovim dobroćudnim psima koji će te čvrste riječi tog nježnog čovjeka provesti u djelo.

Hrvatski ustav je tragikomičan. Da je dobar, ne bi imali ovakvu situaciju, i to još sve po zakonu i ustavu.

"izrugivanje s nečijim prezimenom"? uopće se ne izrugujem prezimenu, prezime ko prezime, nego je samo vrlo zanimljivo, iako nisam provjeravao, da dotična gospođa ima isto prezime i vjerojatno dolazi iz jedne od onih "dinastija" koje su prezime napravile za vrijeme Juge, a sada u novom sistemu, slobodnoj i demokratskoj Hrvatskoj, gle čuda, evo ih opet... daleko od toga da je ona jedina...

Što se tiče gospona ustavooživotvotvorca, koliko je bio u pravu ili nije nit znam nit me zanima nit je bitno.. i ostali su često u pravu, ali po pravu završavaju po sudovima, čak i zatvorima. On najvjerojatnije neće.

osim toga, ja sam općenito politički nekorektan, dok je to još uvijek dozvoljeno :P

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Što se tiče gospona

Što se tiče gospona ustavooživotvotvorca, koliko je bio u pravu ili nije nit znam nit me zanima nit je bitno..
Mislim da je bitno. Ismijavati nekoga na osnovu polovičnih informacija u najmanju je ruku nekorektno, a osim toga dovodi u pitanje vjerodostojnost autora.
Zbog navedenog događaja (u kojemu je sudjelovao i Smerdel) Autocesta Zagreb Macelj je 27. rujna priznala grešku i ispričala se onima koji su imali neugodnosti

Što se tiče Ustava, u njemu ne vidim ništa tako problematično da bi ga trebalo generalno odbacivati. Ali vidim problem u nefunkcioniranju pravne države pa je slijedom toga i Ustav tek nešto vrijedniji od papira na kojemu je napisan ... i sam priznaješ da se Ustav ne poštuje kada kažeš
i ostali su često u pravu, ali po pravu završavaju po sudovima, čak i zatvorima. On najvjerojatnije neće.
Ustav o tome kaže:
Članak 14. Svisu pred zakonom jednaki.

Tko je glasao

moram reći da me ovo

Ja uopće ne ismijavam gospodina Smerdela, ne bi mi to palo na pamet, nego se smijem situaciji, koja u krajnjoj linji i jest smiješna, a postala je još smiješnija kad se autocesta ispričala. da, gospodin Smerdel je itekako u PRAVU, a da se autocesta ispričava jako lijepo govori o tome tko je glavni baja u selu.

Članak 14. hrvatskog ustava. svi su jednaki, ali neki su jednakiji. kao očiti primjer: izvršna, zakonodavna i sudska vlast, i diplomati. Oni ustav, očito, mogu i mijenjati po volji. Sad, nekako mi se čini da su oni ipak malo jednakiji pred tim zakonima.

Da ja zaustavim crni policijski BMW koji piči po žutoj traci i tražim vozačku i osobnu.. pa ne znam, mislim da to ne bi bilo dobro po mene.. nikako..

Ovog ljeta sam se vozio po autocesti Zagreb Split i zanimljiva kolona je prošla pokraj mene pri brzini od otrpilike 150-160 kilometara na sat. bijeli policijski bmw sa sirenom, pa neki crni džip, pa iza njega jedan crnibmw, pa iza njega još jedan crni džip, a sa strane još jedan crni džip, zauzimajući traku i pol. Gdje se mogu javiti za takav policijski eskort?

Vidiš, postoji mali problemčić sa svim tim zakonima, uključujući ustav. Oni znače ono što oni kažu da oni znače, a ne ono što ti misliš da oni znače. Hrvatski ustav ne radi ništa osim što vlasti jamči vlast, dok god oni dole vjeruju u njega, i u krajnoj liniji ga ne nikad niti ne pročitaju. Tko ga i pročita, uglavnom ga i ne razumije.

Pa i sama "trodioba vlasti" je prilično zanimljiva koncepcija, kako praksa i pokazuje
Ne poštujem ustav? što to znači? kao, ne odajem mu poštovanje, ili ga se ne držim? Istina, da se držim ustava, vjerojatno bih bio u zatvoru. Držim se zakona, a pošto ih je 95% neustavno, automatski se ne držim ustava.

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

"osim toga, ja sam općenito

"osim toga, ja sam općenito politički nekorektan, dok je to još uvijek dozvoljeno :P"

Samo pazi da od mraka ne bi dobio odgojni minus :-)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

U vrijeme meča s Lewisom

U vrijeme meča s Lewisom Mavrović je bio makrobiotičar što je nešto drugačije od vegetarijanstva.
Također, Mavrović ni danas nije vegetarijanac.

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

pogledao sam "makrobiotiku" i

pogledao sam "makrobiotiku" i tamo lijepo piše kako makrobiotika savjetuje izbjegavanje mesa. Nejedenje mesa = vegetarijanstvo. sad naravno imamo podvrste i jednog i drugog kao što općenito sve religije, sekte, kultovi imaju različite grane, no matematički gledano može se reći kako su makrobiotika i vegetarijanstvo dva 90% preklapajuća skupa.

Dao sam ti plus eto tako što si dao jako dobar primjer kako funkcionira prosječni mozak danas. Do sutra će se svađati oko terminologije (nije govno neg se pas posro) bez da uopće pokušaju proniknuti u stvarnost koja leži iza riječi. Uz pravi izbor riječi moguće je vrlo lako manipulirati percepciju. Vrrrrlo lako. Samo treba znati tko šta podrazumijeva pod određenim pojmom i to je to.

evo recimo ono dijete što studira pravo potpuno je zamijenilo pravdu i istinu pravom. Ona je naučila jako mnogo riječi i te riječi za nju su sada jedina istina. Zato će, kada diplomira, dobiti onaj lijepi četverokut da ga stavi na glavu, simbol toga da je ona sada isPRAVljena. Kad bih želio ulaziti u psihologiju mogao bih to i dublje analizirati kroz pozitivno-povratne podražaje svaki put kad je sve isPRAVNO izrecitirala na ispitu, te dok u razgovoru sa kolegama, dičeći se svojim znanjem nailazi na odobravanje okoline, tako učvršćujući gotovu koncepciju, ali neću.. ili možda već jesam?

Onaj drugi, i ne samo on nego i mnogi drugi.. on je protiv cenzure ali je za političku korektnost. On bi da se slobodno kritizira, ali pretežito ono što on kritizira. On gine za slobodu govora, ali samo politički korektnog govora. Otrpit će on i politički nekorektno, ali dok je politički nekorektno u manjini. On je za osobne slobode, ali protiv ekonomske slobode. Gdje je ograda između ekonomske i osobne slobode? ondje gdje ju poPRAVE. On je za osobne slobode, ali je za diktaturu većine, zato jer se to zove demokracija. On je za prirodu i povratak prirodi kroz nove tehnologije, živi u gradu, te sebe zove građaninom. on je za napredak, kroz stare filozofije. Što to sve znači? ništa, tojest sve, ili bilo što..

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Majstor!

Majstore, ovo ti je komentar bolji od dnevnika i svega što sam unazad tjedan dana pročitao (uopće pročitao a ne samo ovdje pročitao).
Ako budeš imao vremena i volje, ne bi bilo loše ovaj komentar pretvoriti u jedan dobar dnevnik.

Tko je glasao

originalno nisam niti napisao

originalno nisam niti napisao da je "vegetarijanac", to je izjavio Oštrić. Makrobiotičar, vegetarijanac, tralalanac, vegan.. činjenica jest da nije baš jeo meso.. zovi to kako hoćeš.. to ti stoji i u potpisu ;)

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Smijeh je lijek. Ponekad

Smijeh je lijek.

Ponekad je najbolje izvrgnuti ruglu ili sprdnji naše već poznate slabosti.

Malo me začudila reakcija na ovaj satirični dnevnik; tjeranje mak na konac nekih činjenica, koje za satiru nisu bitne.

Dnevnik sam s guštom pročitala; ne mogu sad glasat, ali hoću.

Pozdrav
Mirtaflora

Tko je glasao

Politička nekorektnost može biti dobra...

... ako je stvarno dosljedna, kao u South Parku koji se sprda sa svime. Sarkazam može biti kiselina koja rastvara predrasude. (Pred-rasuđivanje: stereoptipi i gotove šeme, koje nas oslobađaju obaveze da sami rasuđujemo.) Ali kod tebe PMSM previše se vide tvoje vlastite predrasude. No, KJTV, moglo bi se to popraviti, ako ovu formu književnosti želiš gajiti i postići u njoj vrsnost.

Tko je glasao

Southpark obilato koristi

Southpark obilato koristi stereotipe i gotove sheme. Što se tiče vrsnosti, kad bi me netko za ovo plaćao i kad bih imao više od 10-15 minuta vremena, sigurno bi bilo i bolje. No u krajnjoj liniji, ljepota je u očima promatrača.

p.s. tek mi je sad sinulo. ti u stvari misliš kako je politička korektnost u osnovi dobra?

Dok dobri šute, zli caruju

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Zna Indijanac ali ne zna Plenković!!!! od otpisani komentara 13
 2. Obranimo HEP, ne dajmo naše svjetlo onima koji bi ga odnijeli drugima! od ppetra komentara 7
 3. president Trump od Zlatno doba kap... komentara 6
 4. Pernarov teror ima dalekosežne posljedice po Hrvatsku / Domovinski zakon i Domovinska sigurnost jedini jamac stabilnosti od Laganini komentara 21
 5. Human Rights Watch, slučajno ili namjerno, pridružuje se naci-četničkom hibridnom ratu Četničke Džamahirije protiv Hrvatske od Laganini komentara 5
 6. Godina boli od otpisani komentara 5
 7. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 49
 8. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 9. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 10. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 42
 11. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 12. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 17
 13. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 14. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 15. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 16. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 17. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 18. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 19. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 20. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 21. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 22. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 23. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 24. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 25. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23

Tko je online

 • bet
 • otpisani
 • ppetra
 • Skviki

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 4
 • Gostiju: 38

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan