Tagovi

Na braniku ugleda s velom tajni

Tomislav Horvatinčić, photo by Jutarnji list

Hrvatska je jedna stvarno zanimljiva zemlja. Ono s čime bi se u svakoj normalnoj zemlji ponosili, kao što je objavljivanje imena branitelja, ili pak objavljivanje poslova kojeg je u oštroj konkurenciji izborio privatni partner grada, ovdje se takvi podaci kriju kao što zmija krije noge. O registru branitelja puno smo slušali ovih dana, ali čini se da ćemo u buduće i o tajanstvenom partneru grada Zagreba. Jedino što se zna je ime tog partnera grada Zagreba, Tomislav Horvatinčić. No ako želite saznati nešto o poslovima tog partnera za grad Zagreb, naići će te na tajnovitost.

Jutarnji list: Pročelnik Gradskog ureda za prostorno uređenje Davor Jelavić u srijedu je još jednom ponovio da ne može komentirati izdavanje lokacijskih dozvola Hoto grupi za njezin projekt unutar bloka na Cvjetnom trgu. Također nije mogao odgovoriti na pitanje zašto je Grad investitor rampe u Varšavskoj ulici koja će se napraviti za potrebe podzemne garaže lifestyle centra.

- Ne smijem ništa reći radi ugleda Gradskog poglavarstva i investitora Horvatinčića koji je partner Grada, a ne lopov kakvim ga se u zadnje vrijeme prikazuje u medijima - rekao je Jelavić.

Zanimljivo je to kako su poslovi koji se tiču svih građana ovog grada odjednom postali tajna. Građani su očito postali previše znatiželjni što se očito nikako ne sviđa nekim ljudima koji za sebe tvrde da je sve pošteno i transparentno. No svakako je najsmješnija (ili najtragičnija) izjava kako se radi ugleda Gradskog poglavarstva i investitora ne smije ništa govoriti.

Oduvijek sam mislio da se samo šuti kad je u pitanju kakva sramota ili kriminal, no očito su nova vremena donijela i nove standarde. Sada se izgleda šuti kad su u pitanju „poslovi na dobrobit građana“ i jedino što možete saznati od njih je da se tu radi o „poštenim poslovima“ i da im treba vjerovati na riječ. Pomiriti se s činjenicom da te vrijeme pregazilo i nije teško, ali kad su nositelji novog vremena ljudi dvostruko stariji od tebe onda ti stvarno dođe da se zapitaš što se to k vragu događa? Nisu li ono i potpredsjednici HFP-a čuvali svoj ugled tajnim djelovanjem?

cnn.blog.hr

Novi dnevnici

 1. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 2. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 3. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 4. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 5. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 6. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 7. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 95
 8. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 9. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 10. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 11. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 12. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0
 13. Mala analiza od drvosjek komentara 46
 14. gospodari naši od aluzija komentara 0
 15. imati NOVO za posljedicu NOVU od aluzija komentara 0
 16. zadomspremni od drvosjek komentara 5
 17. NE jednakost zašto postoji od aluzija komentara 0
 18. Razotkrivanje: „Istanbulska konvencija“ je agresija na sve države koje su zaštitile brak kao zajednicu muškarca i žene od ppetra komentara 9
 19. I meni je žao svih nevinih od drvosjek komentara 31
 20. porezoPrimci naredboDavci ŠEFovi od aluzija komentara 0
 21. VLASNITVO I UPRAVLJANJE NJIME - ius gubernandi od petarbosni4 komentara 15
 22. Ne prestanete li s „pomirbom“, zakrvit ćemo se još i više od Feniks komentara 26
 23. kobna diktatura ŠEFovanja - ažuriranje 2017-08-16 od aluzija komentara 0
 24. naređenje/izvršenje (a za NE poslušnost kažnjavanje) od aluzija komentara 0
 25. Vlada treba služiti građanima od Mucke komentara 0

Tko je online

 • indian

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 24

Novi korisnici

 • mmarijan
 • Crvena
 • gived
 • AlexD
 • Voltron