Tagovi

Mudrost srca iliti moj Zagreb

Nemrem više ,da prostite ,bljuje mi se na naše licemjerje .

Pravi smo domoroci, kad je u pitanju dodvoravanje svijetu.
Koju smo lovu sprašili za ovo jebeno skijanje(inače sam i ja skijaš). Došao sam igrom slučaja večeras u Gradsku kavanu i doslovce popizdio,vidjevši gdje neki poluproizvodi hrvatskih likova preseravajući se puni alkohola i dosta njih puni koke ,u krugu sponzorušica uz klopu i cugu ,gdje pokušavaju dokazati da smo civilizacijski mi ipak Evropa.
Zbrisal sam a dečki taksisti( večinom zagrepčani) u Bakačevoj su bili zgroženi "art efektom"Gradskih vlasti.
A, jučer je Seve uz euforičnu balkanštinu hrvatske mladeži pokazala koji smo mi papci. Seve je mogla u svakom slučaju biti i bolja(zna ona posao) a ne poput tamo neke Karleuše zajedno sa onom izblajhanom Imoćankom. Bilo je žalosno a od spektakla samo prvo slovo, popularne nam riječi sranje.
Usput onak,žal mi je bubnjara jer je moral za neku sitnu lovu lupati po bubnjevima, da su mu se vjerojatno jaja zalijepila za stolac od hladnoće jer Seve je vjerojatno dobro "pazarila" vrteći štiklu, cicu i guzicu.
Balkansko socrealističko sranje od " spektakla" na južnjački način . Puna Metropola "Rolingstonsa"i deset "portabl" pišaona nasred našeg Trga Ban Jelačića. Prostitucija nacionalnog bića .
Dubrovnik nije Dubrovnik od prije , nima više Splita do Splita od prije, a Zagreb je više bio evropski grad 1936 i 1971 nego danas.
Moji dragi Zagrebčani nemojmo se dati "asimilirati" od strane južnoslavenskih lokalnih plemenskih zajednica jer bi mogli postati prosjaci puni buha. Demokracija i slobodan izbor uvijek da ali ne nametanje nečega što nije naše.
S druge strane Sindikati koji k.... čekate,kaj vam je šljiva , izađite sad i štrajkajte, ako ništa onda zbog "BOLNICA" u svim većim centrima Hrvatske ili čekate da i vas pozovu u saborske zastupnike.

Netko mora prozvati neodgovorne likove koji rasipaju novac poreznih obveznika vjerujući da " igrama i cijenom kruha" mogu fascinirati narod i Evropu.
Neću o drugim sranjima sada pisati .
Zdravstvo ,zdravstvo i naš čovjek . Dajmo našem čovjeku da se osjeća ko čovjek.
Odležite u bilo kojoj bolnici u Hrvatskoj i shvatit ćete
stupanj razvoja naše kulture življenja.
Svaka čast liječnicima i sestrama u uvjetima u kojima uvjetima rade.
Htio sam jednom biti liječnik . Sad znam da je bolje da nisam.
G. Bandiću Gradonačelniće priznajem učinili ste dosta pozitivnih stvari u Zagrebu ali nikak da se odmaknete ,unatoč Vašoj principjelnosti od neke populističke naivnosti.
Neki će mi prigovoriti na ovu rečenicu i reći da vas kritiziram i istovremeno amnestiram
da sam kontradiktoran ali sklon sam vjerovati da ipak želite dobro Zagrebu.Pa ,dajte stanite na loptu , promislite dobro, zajebite nogometne i rukometne arene , tunele i garaže u Donjem Gradu , metroe i pišaone ,mislite na ljude.
U jednom sam dahu napisao niz misli koje su mi pale u ovaj kasni noćni sat
Nisam toliko ljut koliko tužan kao i taksista koji me vozio kući.
Laku noć Zagrebe.

Komentari

Ponekad dajemo savjet premda

Ponekad dajemo savjet premda znamo da ga mudrac ne treba a glupan ne prima.
Glupani su uvijek tako sigurni da čine velike stvari a bistri ljudi su puni sumnje.
Nažalost danas u uspjeh ne vodi ni inteligencija ni rad.
Sve je energija.
Promašaj je krivo uložena energija g. gradonačelniće .Napravite dakle ,od svega što je nama naizgled krenulo krivo ,najbojje što se može.
Ovaj svijet je doista zbrka stvari. Zdravlje je, zapravo ,temelj za uživanje svih drugih darova koje život pruža.
Nemožemo više živjeti da bismo živjeli,već da stvorimo nešto novo i dobro. To bi trebala biti himna današnjice,jer to je naša potreba.
Daj nam Bože bar neko vrijeme raj u najam da shvatimo čemu težimo.
Prestanimo biti prosjaci na vratima bogatih. Odlučimo se za sreću i za smijeh. I potrudimo se da do toga dođe jer naša bodućnost ovisi o tome što vi sada mislite.

stepski vuk

Tko je glasao

Bravo Davore, ovo je više

Bravo Davore,
ovo je više od komentara - poezija u prozi!

ragusa

Tko je glasao

G. Bandiću Gradonačelniće

G. Bandiću Gradonačelniće priznajem učinili ste dosta pozitivnih stvari u Zagrebu ali nikak da se odmaknete ,unatoč Vašoj principjelnosti od neke populističke naivnosti.
Što je on napravio pozitivno? To da je mogao Zagreb zadužiti i više, mogao je zaposliti više prijatelja i podanika bez zakonskih procedura, moglo je više ulica potonuti i više gradskih četvrti biti obskrbljeno zatrovanom vodom, mogao je srušiti i HNK, mogao je otvoriti više slijepih ulica, kupiti više stanova... Mogao je na prosvjednike poslati policiju?
Mogao je napraviti i više štete i duga, tko kaže da neći. Ima još dvije godine.
Bandić nije demokrata i mora otići.

Tko je glasao

Znaci, Bandic je slican

Znaci, Bandic je slican Cacicu. Previse su nadobudni obojica, a i sve sto god su dosad izgradili, izgradili su s posudbinama. Stoga, u skart s obojicom.

Tko je glasao

Nebi uspoređivao Bandića i

Nebi uspoređivao Bandića i Ćačića jer mi nije poznato da su protiv Ćačićevih odluka građani potisali peticiju i izašli na prosvjede.
Izgraditi nešto pod svaku cijenu nije uspjeh. Nije uspjeh kada se radi u mraku, kada se ne zna tko gradi i koliko to košta. Nije uspjeh graditi ono što građani ne žele. Nije demokracija ne poštivanje volje građana, ne poštivanje zakona, uvođenje pristojba taksa i sličnih nameta.

Tko je glasao

ujutro kad se probudiš i

ujutro kad se probudiš i pročitaš ovaj svoj dnevnik, reči ćeš : što mi to bi sinoć ? Naravoučenije : dnevnike uvijek treba pisati u 03.00...dakle, dnevnik ti je odličan...

Tko je glasao

Bod je dokaz da se slažem s

Bod je dokaz da se slažem s (većinom) izrečenoga. Kažem većinom, jer baš i ne vjerujem previše u onaj poziv Bandiću. On je 'tvrdo zajašio', zato su sad na redu faraonski projekti.

Odležite u bilo kojoj bolnici u Hrvatskoj i shvatit ćete
stupanj razvoja naše kulture življenja.

Mnoge bolnice su u lošem stanju, ali ne sve. Dođite npr. u dubrovačku bolnicu, pa ćete vidjeti da može i drugačije. U svakom pogledu!

ragusa

Tko je glasao

Drago mi je da je

Drago mi je da je tako.
Pozdrav Dubrovniku .

stepski vuk

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci