Tagovi

Ministar Jovanović, čovjek dijaloga ili bez mozga!?

Da ministrom Jovanovićem nešto nije u redu bilo je jasno već na početku njegova minis/trovanja hrpom obećanja kako će on unutar svog djelokruga uraditi puno toga ... ma svašta nešto. I bogme jest odmah na početku mandata započeo pravi rat sa kako ga je i sam nazvao nogometnim „podzemljem“ kojeg je kao što znamo vrlo efikasno „očistio“ od svih nikada predstavljenih nedaća, a posebno se istakao uspješnim odstranjenjem iz hrvatskog nogometa onog tipa poznatog po „nećeš razbojniče“… dakle ministar je „ispunio“ sve kako je i mjesecima obećavao. Prevedeno na Hrvatski jezik onaj „nećeš razbojniče“ mu je baš lijepo pokazao tko od njih dvojice ima mozak (i još nešto drugo) a tko previše zuji a da meda uopće ne daje.

I sada bi taj tolerantni Jovanović kako i sam ističe rado poveo dijalog sa svim tim neistomišljenicima, posebno onih u svezi „zdravstvenog odgoja“ iliti svima onima koji napadaju njegovu Vladu ali je istovremeno u toj svojoj silnoj toleranciji istaknuo i mali problem. Tim kritičarima Vlade, posebno se iz rečenog da jasno iščitati onih iz redova predstavnika Crkve, po ministru Jovanoviću nedostaje mozak, no čini se da isto vrijedi i za sve ostale kritičare.

Lijepo naš ministar Jovanović zbori kada kaže da on jeste za oluju mozgova pri čemu posebno ističe kako nije bitno kojeg ste spola, vjerske ili stranačke pripadnosti već samo to da „imate mozak“, a kako ga kritičari po njemu očito nemaju, jasno je sa kim i o kakvom dijalogu ovdje uopće može biti riječ. Velikodušno nudi dijalog i predstavnicima Crkve uz tek jedan mali uvjet, dakako onaj prvi da imaju mozak ostaje kao preduvjet, a to je ni manje ni više već da se Hrvatska biskupska konferencija ispriča ne samo hrvatskoj javnosti kako je zavapio, već čak i njegovoj obitelji koja navodno zbog njihovih „dezinformacija i uvreda“ trpi, hladno i „hrabro“ izjavi Kukuriku ministar Željko Jovanović. I sve to očito kao čovjek pun ljubavi i razumijevanja prema svojim neistomišljenicima, onim bez mozga. Ako je suditi po svemu što je isti do sada sve izjavio ili uradio mislim da bi nadležna zdravstvena ustanova ili netko drugi žurno trebao ispitati što je sa njegovim mozgom, naravno,samo ako se prethodno utvrdi da ga isti uopće posjeduje.

Ministre Jovanoviću možda bi bilo puno bolje i efikasnije,i nadasve pošteno i ljudski da se vi i cijela Kukuriku Vlada javno ispriča svim građanima Hrvatske, dakle Hrvatima, za sve loše što ste nam svojom nesposobnošću, lažima i obmanama do sada napravili u ovih prethodnih godinu dana, a onda dok još možete u miru Božjem odete jer nam je svaki dan sa vama sve lošije. U međuvremenu slobodno poslušajte savjet svog premijera i prestanite komentirati… ili još bolje……

Najbolje će biti da do odlaska ne radite ništa jer će te samo tako napraviti i najmanje štete.

Komentari

Državne škole nisu leno klera

Jednom za uvijek,
Hrvatska nije teistička već sekularna država po Ustavu, Državne škole i njihov program nije u nadležnosti direktnog kreiranja ni roditelja ni drugih nedržavnih subjekata dakle ni klera. Dizanje na zadnje noge militantnih pojedinaca civilnog društva potpomaže manipulaciju klera koji to radi ciljano, ali s drugim ciljem no što javno proklamira.
Na državi je da javno i glasno kaže da školski program državnih škola nije nadležnost nikog osim države osim ako i ovdje neće prekršiti Ustav kao i u slućaju ugovora s Vatikanom...

Tko je glasao

Sjenka, Na državi je da javno

Sjenka,

Na državi je da javno i glasno kaže da školski program državnih škola nije nadležnost nikog osim države osim ako i ovdje neće prekršiti Ustav

A ko osporava državi da sprovađa školski program?

No vladajuči su prekršili ustav, i to onog momenta kad su krenuli oduzimat pravo roditelja na odgoj svoje djece (što u ustavu jasno piše).

Tko je glasao

kažnjavanje komentiranja na forumima...

http://www.civilnodrustvo.hr/index.php?id=71&tx_ttnews[tt_news]=4860&cHash=55ed2238284ce03b85db1c64ef113ae6

Pretpostavljam da ćemo svi morati malo pristojnije pisati :)

S pet tisuća kuna kažnjen je presudom splitskom Prekršajnog suda Davor R. (43) iz Splita zbog komentara na forumu stranice net.hr kojeg su uočile članice lezbijske udruge Kontra iz Zagreba te komentar, kao uvredljiv i prijeteći, prijavile Općinskom državnom državnom odvjetništvu u Splitu, prenosi H-Alter.
Davor je osuđen jer je, prema Optužnom prijedlogu ODO-a Split, 16. ožujka prošle godine komentar objavio s nakanom omalovažavanja i izazivanja bojazni kod osoba drugačije seksualne oprijedjeljenosti.
Pod nickom "cassanowa" je napisao kako nije normalno da netko 50 metara od sv. Duje "govori kako je normalno da se muškarci vjenčavaju međusobno i posvajaju djecu", da bi ljudi koji to mirno promatraju bili beskičmenjaci, jer "ljudi za vjeru daju život, a ne da se boje bacit kamen na sotonu", te je pozvao da im se organizacija Pridea omogući u Marjanskom tunelu, indirektno priprijetivši bacanjem "bojnih otrova". Sve je to začinjeno uvredama na račun gay populacije.

Tko je glasao

ministar s vaginom

ministar s vaginom :)))))))))))

Tko je glasao
Tko je glasao

uf, čuo sam krvavi odgovor na

uf, čuo sam krvavi odgovor na to pitanje, ali ipak prelazi granicu ukusa.
pa necu :)


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao
Tko je glasao

NARODNA VLAST

O jovanoviću i njegovom zdravstvenom odgoju su nekolicina inteligentnih i informiranih ljudi ovdje već sve rekli, nema se tu šta dodati. Nevjerojatna je glupoća tih ljudi, da ne shvaćaju da ovo što rade s ovom bolešćurinom od zdravstvenog odgoja će im uzeti desetine tisuća glasova i još desetine neodlučnih natjerati da glasaju kontra njih. Ono što ću ja reći a da mi je netko to rekao pred godinu dana proglasio bih ga imbecilom. Moguće je da rvati imaju goru vlast od hdza. Nažalost karamarku i ekipi da dođu na vlast biti će dovoljno da rade isto ono što je radio milanović i drugovi. Ništa. Ovi će se sami potjerati. Nažalost će doći oni a ne netko drugi, a nasreću će narodna vlast sjahati. I tako u krug. Sve dok ovaj bedasti narod ne počme upotrebljavati organ koji se zove mozak

Tko je glasao

narodna vlast

O jovanoviću i njegovom zdravstvenom odgoju su nekolicina inteligentnih i informiranih ljudi ovdje već sve rekli, nema se tu šta dodati. Nevjerojatna je glupoća tih ljudi, da ne shvaćaju da ovo što rade s ovom bolešćurinom od zdravstvenog odgoja će im uzeti desetine tisuća glasova i još desetine neodlučnih natjerati da glasaju kontra njih. Ono što ću ja reći a da mi je netko to rekao pred godinu dana proglasio bih ga imbecilom. Moguće je da rvati imaju goru vlast od hdza. Nažalost karamarku i ekipi da dođu na vlast biti će dovoljno da rade isto ono što je radio milanović i drugovi. Ništa. Ovi će se sami potjerati. Nažalost će doći oni a ne netko drugi, a nasreću će narodna vlast sjahati. I tako u krug. Sve dok ovaj bedasti narod ne počme upotrebljavati organ koji se zove mozak

Tko je glasao

Predavanje biskupa Pozaića

Predavanje biskupa Pozaića http://www.hrsvijet.net/index.php?option=com_content&view=article&id=255...

........Budući da su zakazali u odgoju roditelji i vjeronauk (!?), tako zbori Ministar, treba uvesti režimski odgoj. 'Kurikulum zdravstvenoga odgoja – u kojem se nalaze 'moduli o spolnoj/rodnoj ravnopravnosti i odgovornom spolnom ponašanju' – ne poznaje i odbacuje cjelovito vrednovanje osobe pojedinca, ustanove braka i obitelji.

Pod krinkom zdravstvenog odgoja nameće se program indoktrinacije ideologije homoseksualizma, erotizacije i seksualizacije djece od najmlađe dobi. Šutke se prelazi preko već dobrano poznatih zlih posljedica takvih eksperimenata s djecom širom svijeta.

Nakon 'ukazom' uvedene revolucije-odgoja više nema 'muško – žensko', više nema spola, postoji samo rod: proizvoljni izbor začudne ideologije. Više nema 'otac' i 'majka', nego 'roditelj A' i 'roditelj B'. Što će biti s djecom? – Vjerojatno: 'uradak U, V, Ž' - itd.

Neki se od tih zastupnika 'revolucije - prevrata' pozivaju čak i na Bibliju: kao da zaboravljaju da je Bog stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu!

Adam i Eva: 'Njih dvoje bit će jedno tijelo' (Post 2,24). Adamu i Evi udijeljen je prvi blagoslov u Knjizi života - Bibliji: 'I blagoslovi ih Bog i reče im: 'Plodite se, i množite, i napunite zemlju, i sebi je podložite!' (Post 1,28).

Taj božanski stvaralački čin, upisan u samu narav čovjeka – naravni biološki i moralni red, razlog je zašto muškarac ostavlja oca i majku, i postaje jedno tijelo, jedna duša, sa svojom ženom. Oni više nisu dvoje nego jedno. Kad njih dvoje budu jedno, mogu se naći u troje – nastanak novog ljudskog života, prokreacija nove osobe na sliku Božju.

Rodna ideologija, izrod ideologije homoseksualizma, niječe očitu činjenicu postojanja ljudskog bića kao muško i žensko, kao temelj obitelji i društva i budućnosti naroda, uvodi u poremećaj spolnog identiteta, a što je teška bolest (http://medical- dictionary.thefreedictionary com/ gender+ identity+disorder); Odatle izvire pitanje: 'Ima li ministar Jovanović vaginu?'

Ta je ideologija pobuna protiv činjenica, protiv evidentne stvarnosti, protiv zdravog razuma, protiv prokreacije, protiv prirodnog moralnog zakona; to je pobuna protiv Stvoritelja - Ljubitelja i Darovatelja života (Mudr 11,26).

Nakon što je dokinut nordijski 'Rodni institut' – zbog kako je objašnjeno šarlatanstva, ovaj ministar i njegov agent, u Hrvatsku uvode u ime znanosti 21. stoljeća – šarlatanstvo.

Sve je isplanirano i učinjeno tiho i konspirativno, urotnički, podzemno. I nije ih sram........

vjetarsjuga

Tko je glasao

Čemu uvrede ?

@DEMOS
Gospodin profesor u komentaru kaže da si čovjek u poznim godinama.
Na znam kaj bi rekel. Možda te poznaje. No po ovom dnevniku i mnogima do sada to se ne bi moglo isčitati.
Na što tebe podsjeća poziv Valentina Pozajića ( mogučeg nasljednika Bozanića) poziv na Oluju ? Znaš li tko je Pozajić. Jezuit ( Isusovac) ili član Družbe Isusove. Pomoćni biskub zagrebački. Dr.Prof. sc i kaj ti ga ja znam čega sve ne. Znači školovan čovjek.

U znanstvenom radu osobito se istakao na području bioetike pa je na Filozofsko-teološkom institutu Družbe Isusove osnovao i Centar za bioetiku, a istraživanja je vršio i usavršavao se u svojoj specijalizaciji na »Joseph and Rose Kennedy Institute of Ethics« u Washingtonu, na »Linacre Centre for Health Care Ethics« u Londonu te na »Instituto Borja de Bioetica« u Barceloni.

Taj čovjek pripadnik Družbe Isusove poziva na Oluju. Poziva na revitalizaciju Inkvizicije, po čemu je njegov red poznat. Hoće li nas koji ne mislimo poput Crkve ponovo proganjati i spaljivati ? Predstavnik crkvene hijerahije i reda koji redovito u bazilici u Palmotićevoj služi misu za Pavelića. Čemu sve te škole kad um ostaje u srednjem vjeku.
Ma neću više nabrajati jer konkretni dokazi kod ljudi poput tebe izazivaju ogorčenje , bijes i čudne reakcije. Bilo bi bolje da proučiš malo neke stvari pa onda to iznesi, ako i ti posjeduješ zrnce uma.

Tko je glasao

jes,

imali smo se priliku upoznati, tako da ne nagađam :)
profesor

Tko je glasao

Boltek, Več se godinama

Boltek,

Več se godinama poziva ulica od strane "ljevice", neki čak sazivaju anarhizam, a o masovnom vrijeđanju ljudi koji kulturno kritiziraju.

Svakoj kritici ljeve opcije se je uzvračalo uvradama i provokacijama, no ima jedna uzrečuca u Njemačkoj:

Kak se viče u šumu, tak dolazi i natrag.

Sad se glumi naivnost, a poznata je i ona:

Kak si sijal, tak i žanješ.

Tko je glasao

@Skviki

Več se godinama poziva ulica od strane "ljevice", neki čak sazivaju anarhizam, a o masovnom vrijeđanju ljudi koji kulturno kritiziraju.

O čemu ti govoriš? Čak i da je, kako kažeš, "ljevica" pozivala ulicu, a nije.

Govor mržnje, pozivanje na obaranje demokratski izabrane vlade silom, pozivanje na oružje i rat, to je tebi "kulturno kritiziranje"?

Nevjerojatno.

Tko je glasao

Agresija i nasilje nad većinom, u svrhu homo-pedizacije društva

Govor mržnje, pozivanje na obaranje demokratski izabrane vlade silom, pozivanje na oružje i rat, to je tebi "kulturno kritiziranje"?Demokratski izabrana vlada ne radi po svome programu "Plan 21" na osnovi kojega je dobila demokratske izbore, već nameće totalitarističkim metodama, cijelome narodu, po izvanjskome diktatu, strani "preodgoj", zadire u obiteljski i vjerski odgoj do te mjere da se njihov "preodgoj" može smatrati otvorenom agresijom na ljudska prava, agresijom na obitelj, agresijom na vjernike, agresijom na oko 90% stanovnika RH.

Demokratski izabrana vlada, umjesto demokracije provodi homo-pedoizaciju cijeloga društva. Obične ljude koji se ne slažu s takvim nametima progoni: izbacuje ih s posla, iz medija, dok se drugima diktatorski podmeću takve kvaziznanstvene teme i navodi literatura koja je obična izmišljotina seksualno rodno/spolno pomiješanih pojedinaca.

To je jedino nasilje koje se organizairano provodi: nasilje državne vlasti, državnih medija, državnih ustanova, nad gotovo cijelim narodom:
http://www.vecernji.hr/vijesti/procitajte-pismo-podrske-judith-reisman-u...

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sveuciliste-u-zadru-suspendiralo-prof...

Budući da ne daju mjesta demokratskim otporima: medije su okupirali svojim jednoumljem, djelatnike u državnim ustanovama proganjaju zbog neprihvaćanja njihova nenormalna diktata, mnoge plaše otkazima, ..., jasno je da zbog broja od preko 90% ljudi koji se protive takvoj presiji, ima mjesta za baš svakakve odgovore.

Nitko nije narod pokorio, a pogotovo "preodgojio", sirovim nasiljem, pa neće ni ovi koji nasilje provode takvim metodama da im mogu pozavidjeti mnoge diktature.

Otpor postoji, toliko je mnogoljudan da kakav će biti, ovisi o puno faktora!

Tko je glasao

Demokratski izabrana vlada ne

Demokratski izabrana vlada ne radi po svome programu "Plan 21" na osnovi kojega je dobila demokratske izbore, već nameće totalitarističkim metodama, cijelome narodu, po izvanjskome diktatu, strani "preodgoj", zadire u obiteljski i vjerski odgoj do te mjere da se njihov "preodgoj" može smatrati otvorenom agresijom na ljudska prava, agresijom na obitelj, agresijom na vjernike, agresijom na oko 90% stanovnika RH.

Plan 21: http://www.kukuriku.org/plan21/pitanja-i-odgovori/uvodenje-nastave-iz-zd...

Zdravstveni odgoj, uključujući seksualni, treba biti osnova za poznavanje vlastitoga tijela kao i za prevenciju od ozljeda i bolesti. Naš će prijedlog razmotriti stručnjaci iz području zdravstva i školstva i predložiti optimalne oblike nastave tog predmeta.


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Da, ali Štulhofer

nije stručnjak niti s područja zdravstva, niti s područja školstva (to što je on "seksolog", i što tu svoju seksologiju predaje na fakultetu, još uvijek mu ne daje kvalifikacije stručnjaka-pedagoga. Pedagogija je jedna druga znanost.)

Problem je u tome što "teoretska" ishodišta na temelju kojih je Štulhofer sastavio program seksualnog odgoja nisu ni za gram "znanstvenija" od teoretskih ishodišta onih koji se tom programu suprotstavljaju.

Problem je u tome što se jedan tradicionalni svjetonazor doslovno siluje kao neku "neznanstvenu" i zatucanu predrasudu, a pritom se kao argument koristi ista takva predrasuda - samo što je ona "moderna", tj. "u trendu".

Problem je u tome što iza ove dvije općenite rečenice koje si citirao nije bilo - ničega više! Ničega konkretnoga i jasnoga!

Problem je u tome što za "poznavanje vlastitog tijela, i za prevenciju od ozljeda i bolesti" nisu potrebna ama baš nikakva palamuđenja s područja "rodne ravnopravnosti", palamuđenja o homoseksualizmu, pornografiji i slično. S obzirom na ovo što si citirao, program su trebali sastaviti liječnici, a ne jedan - seksolog!

Tko je glasao

ne mislim ulaziti u raspravu,

ne mislim ulaziti u raspravu, jer je to u situacijama u kojima su stavovi unaprijed zacementirani besmisleno gubljenje vremena, ali me zanima jedna stvar.

zasto si ti komentaru dala minus? (za ovo troje me ne zanima, jer odgovor znam)
doslovno sam citirao (i linkao) dva izvora. sto je tu po tvom sudu zasluzilo minus? navodjenje podataka?


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Evo ti sada dajem

plus za pošteno pitanje!

Dala sam minus jer si ponudio taj citat kao protuargument tvrdnji da Koalicija ne ispunjava svoj program.

Te citirane rečenice su toliko općenite da ih se ne može smatrati "programom" nego ofrlje nabačenim natuknicama. Plan 21 nije izišao s ponudom Štulhoferovog programa seksualnog odgoja u školama. Možda se tada, prije izbora, SDP-u to nije činilo važnim.... Možda je bilo ono: "Samo neka mi dobijemo izbore, a poslije ćemo lako!"......

Sad se, nažalost, vidi da nije lako.....

Ja još uvijek mislim da se SDP ne sastoji samo od Zorana Milanovića, i vjerujem da ima mnogo SDP-ovaca koji ne podržavaju to njegovo nasilno kočoperenje iza kojega nema zapravo nikakvog ozbiljnog pokrića. I vjerujem da, kao što sve prolazi, mora proći i Milanovićevo doba..... Jer, to što on nudi je svojevrsni autizam i čisti isprazni šminkeraj.....

Tko je glasao

zastupnica urođene homoseksualnosti

Imamo jednu doktirnu koja tvrdi da je nešto "urođeno" (po tvrdnji autorice komentara) bolesno i grijeh.

Imamo drugu doktrinu koja tvrdi da su obje ravnopravne i da postoje.

Po kojoj je logici druga doktrna predrasuda?

Danas sam gledao više stotina dječice ... što bi se reklo "iz Dubrave" pred katedralom... od 12-15 godina... kako urlaju na svoje nešto starije sugrađane... dječica sva u crnom, više manje navijački izgled, uz povike "kurvetino", "ubij pedera"... i njihove sugrađane, vesele, nasmijane, u živim bojama - iako ih je 10x manje.

Ako su oba proizvodi doktrina, više mi se sviđa druga.

Tko je glasao

Elastičnost u svrhu prijevare i licemjerja

Pod ovo što si citirao moglo bi se sprovesti i podučavanje seksa sa životinjama- onako da "upoznaju vlastito tijelo" i da se pri tome "preveniraju od ozljeda i bolesti", seksa s prvim rođacima- "onako da upoznaju vlastito tijelo"..
Možda bi vlastito tijelo mogli spoznati i ... , smisli još što god hoćeš- sve bi moglo stati u tu "superelastičnu" floskulu u koju se želi upakirati nakarada koju nameću cijelome narodu, osim dijelu homo-pedo zajednice koja promiče te "vrednote" snagom moći bolesno bogatih krugova.

Što je @hatzi: misliš li da ste time spretno "upakirali" narodu nakaradu koju promičete, pa sada možete arlaukati "tko im je kriv" što ne čitaju program, onako kako mi mislimo?
Ili misliš, mi to moramo napraviti i što narod ima s time?

Pa dobro, kada se narod s time slaže, što mičete Karolinu i Slika Hrvatske, kada ste sigurni da Vam je narod svojim glasom dao odobrenje za to?

Što otpuštate profesora Poljakovića?

Što po školama i ustanovama promičete intelektualnu diktaturu i homo-pedo jednoumlje u stilu jednoumlja bivšega sustava?

Što se bojite volje naroda?

Ta dajte referendum pa da se vidi je li narod tu LAŽ ili taj PAKET, vidio u Planu 21, pa će se vidjeti je li taj PAKET, "manje" ili veće "zlo".
Bježite od referenduma, kao "vrag od svete vode", a nekada vam je referendum bio mjerilo demokracije i kritika za vladajuće!?

U tvome citiranome, vidim samo prave "elastične tvorbe", još od doba komunizma u kojemu si od jedne rečenice mogao stvoriti baš sve: podlogu za napredovanje, ali i razlog za zatvor.

I ja sam za zdravstveni, i seksualni odgoj, ali sigurno ne za seksualno nasilje nad djecom- što modul 4 je: seksualno nasilje nad djecom i manipuliranje kojim bi se djecu pripremilo za lakše homo i pedo robno tržište.

Još prije toga sam za razvoj gospodarstva, za veći broj radnih mjesta, za osiguravanje budućih radnih mjesta toj djeci.

Jadna li je EU, koja se umjesto proizvodnje i razvoja gospodarstva, kao glavnom opsesijom bavi dječjom seksualnosti zasnovanoj na kvaziznanosti homoseksualaca i pedofila, te nacističkoga seksualnoga zlostavljača djece.

Još je jadnija RH, jer upija taj njihov jad, kao neku vrijednost kroz teško nasilje nad društvom.

Ovo se ne tiče samo "tvoje ekipe", jer bi i ova "druga ekipa" vjerojatno radila isto.

Ta nakaradni seksualni odgoj je uvjet za ulazak u nakaradnu zajednicu neravnopravnih naroda i narodnosti, ujedinjenih u jednoj ideji: ideji širenja homopedo seksa i uništavanju obitelji i vjere u svrhu stvaranja nove nacije- zombija koji su spremni raditi do besvijesti za nemoguće niske nadnice i pripremati od najranijega doba, svoju djecu, kroz državne škole, za bogato i raznovrsno seks tržište 21.stoljeća

Tko je glasao

uf koja burna reakcija. a


Preselio sam blog. Od travnja nove dnevnike možete naći na:
aleksandar-hatzivelkos.from.hr
[new time, new place]

Tko je glasao

Manipuliranja i lažiranja nasuprot preko 90% stanovništva RH

uf koja burna reakcija.
a samo sam linkom pokazao da ne pricas istinu.
Samo si pokazao da pokušavate svašta podmetati pod "zdravstveni odgoj" . Preko 90% vjernika u RH, ne prihvaća tu "svaštariju", a ti bi da su oni glasovanjem na izborima potvrdili da su protiv samih sebe, tj da su bili za gluposti koje im sada nameću.
Svašta!

Prava manipuliranja i lažiranja! Tko još pada na to?
Narod očito ne, a tvoji su valjda u tu "nedužnu rečenicu" utrpali europski zadatak promoviranja neprirodnoga u prirodno i preodgoja stanovništva, otimanjem odgoja iz ruku roditelja u ruke propagatora rodno/spolne zbunjenosti i njihove "novovjerne" sekte.

Tko je glasao

Preko 90% vjernika u RH, ne

Preko 90% vjernika u RH, ne prihvaća tu "svaštariju", a ti bi da su oni glasovanjem na izborima potvrdili da su protiv samih sebe,...

Ne, oni nisu glasanjem na izborima potvrdili da su protiv sebe. Oni su odgovaranjem na anketu potvrdili da ih je više od polovice protiv onoga što zastupaju biskupi!

Nebrojeno smo puta već vidjeli da biskupi svoje stavove o svjetovnom bez ikakvog prava zaogrću u navodnih "90% vjernika".

Niti je ičim dokazano da vjernika ima 90% niti da oni podržavaju baš svaki stav biskupa.

Red bi bio da se u ozbiljnim raspravama već jednom prestane koristiti neistine.

B-52

Tko je glasao

Vjernica nisam,

a glasačica SDP-a jesam!

No, ovo što radi i kako radi Jovanović, očito uz podršku svog šefa i cijele Vlade - to smatram totalnom svinjarijom!

Svinjarija je tim veća što to ne rade iz uvjerenja, nego iz ego-tripa i totalne površnosti. Kladim se da ni Milanović ni Jovanović do sada nisu u svom životu posvetili ni minutu vremena na razmišljanje o tome što bi trebao biti smisao i društvena svrha seksualnog odgoja u školama, a još manje na lik i djelo dotičnog Štulhofera kojemu su dali da sastavi taj program.

Da su o tome imali ikakvog pojma, sigurno bi bili oprezniji, naprosto iz instinktivnog političarskog poriva da se prilikom plivanja održe na površini. A sad kad su zasvinjili, taština im više ne dopušta da to priznaju.

Tko je glasao

Je, samo ne znam gdje je u

Je, samo ne znam gdje je u tvom komentaru poveznica s mojim.?!?

Osporio sam tezu o nekakvoj 90%-tnoj potpori biskupima, po tko zna koji put.

Još se nije našao niko tko bi me demantirao..

B-52

Tko je glasao

Niti je ičim dokazano

da se i određeni broj nevjernika ne slaže s biskupima glede seksualnog odgoja. To je poveznica s tvojim komentarom.

Tko je glasao

Kad sabereš @sm

sve vjernike,
jer sve konfesije su protiv ovog programa ,bar tako kažu njihovi vjerski dostojanstvenici ,ispada i više.

Ovdje je moderno napadati samo katoličke biskupe ,dok se pravoslavne i muslimanske vjerske prvake ne dira.

To potvrđuje moju tezu da je ovo isprovociran sukob samo sa katoličkim klerom i da se time podrivaju nacionalni osjećaji Hrvata. Katolička vjera. Isprovociraj ih preko vjere i preko djece ,pomoću LGBT i prikaži ih ksenofobičnim, fašistima koji osporavaju prava manjina ,kako gay onda i ostala.

Evo ,ovo pred katedralom je čista provokacija incidenata.

To bih izjednačio sa mitingašima Slobodana Miloševića.

Preko pedera i lezbi se testira otpornost naroda na provokaciju , da se vidi koliki im je prag tolerancije,dokle se smije ići.

Uglavnom ,ovo nije u interesu samih LGBT ,jer ih se koristi kao lakmus papir ,kao svojevrsnu petu kolonu ,a pete kolone kad tad stradaju.

Ti također govoriš o #potpori" ,mođ si mislit ,kao da su izbori.

Ovdje se radi o prirodnom pravu ljudi da svoju djecu zaštite od negativnih utjecaja ,kao što ga sklanjaš s kiše i vjetra i sl.

LGBT od toga rade politiku gdje se može govoriti o potpori.

Trenutna vlast to koristi kao spin i zamajavanje naroda preko medija jer nema rješenja za bitnije probleme.

sve dobro...

Tko je glasao

lijevo vs. desno

Zanimljivo kako se često iskazivanje postojanja "lijevog pučanstva" shvaća kao provokacija , dok se iskazivanje postojanja "desne reakcije" (bacanje kamenja, mlaćenje i slično) tretira kao vremenska nepogoda, kao nešto što se mora dogoditi.

Točno jednako tako su vođe nacionalsocijalizma objašnjavali "razumljivu ljutnju Nijemaca" nad pretučenim Židovima na samom početku.

Tko je glasao

Nije tako@zap

to što ti nazivaš desnim reakcijama je puka...
-samoobrana

koja je prirodno pravo.

Ako jedna zanemarivo mala grupacija zahtjeva nešto od većine stanovništva ,posebno nešto ovako ogavno kao što je uvođenje rodne ideologije u školske programe ,prikazivanje homoseksualaca kao pozitivaca koji propagiraju LJUBA ,moš si mislit , upućivanje djece u neke tajne života neprimjerene njihovoj dobi ..

ima se pravo na samoobranu.

prirodno pravo ,nitko ti ga ne mora dati ,uzmeš si ga sam.

Mislim da za sada LGBT još i dobro prolaze ,međutim pitanje je gdje su granice tolerancije .

Ovakvim svojim ponašanjem doći će do reteriranja u odnosu na iste. Ponovno se ne budu mogli okupljati na Zrinjevcu i sl. ,nastradat će i nevini ,a njihovi lideri ( njihovi Martići i Babići ,njihovi šešelji i Miloševići ) će se izvući.

Uz to još će se i obogatiti ,jer ovo se ne radi badava.

sve dobro...

Tko je glasao

tolerancija :)

Meni je jako drago da su čuvari tradicionalnih vrijednosti tako senzibilni pa skaču na ogromnu ugrozu od 200-tinjak dječice šarenih boja koja se ljube. Nema veće prijetnje našoj državi od toga.

Međutim - gdje su ti isti desničari kada treba "odstraniti" lažne branitelje? Kada prosvjeduju radnici Jadrankamena? Kada treba dati podršku nekom skupu pred Saborom?

Većina desničara u ovoj zemlji su bili i ostali što su i uvijek bili - šaka jada bez snage osim kada je omjer snaga 10:1, čuvari izmišljenih vrijednosti i savršeni otkrivači unutrašnjih neprijatelja.

Znaš, čuvari tradicionalnih vrijednosti nisu vikali "Ne damo našu djecu" ili "Nećemo zdravstveni odgoj"... vikali su "Ubij, ubij" - a to nema veze sa samoobranom. Vikati "ubij" djetetu je kretenizam.

Tko je glasao

skaču na ogromnu ugrozu od

skaču na ogromnu ugrozu od 200-tinjak dječice šarenih boja koja se ljube
Da, bilo je zanimljivo gledati petstotinjak muškarčina koji se osjećaju ugroženima od dvjestotinjak "tetkica". Baš je moćna ta svjetska urota pedera i lezbi. :-)

Tko je glasao

Sukob vjernika i agresivnih Kinsey-"novovjeraca"

Oni su odgovaranjem na anketu potvrdili da ih je više od polovice protiv onoga što zastupaju biskupi!Ankete po narudžbi, dobro je poznata stvar. Samo jedan referendum bi pokazao svu bijedu te ankete.
I nije to sukob Crkve i vladajućih, već sukob vjernika i novovjeraca u europsku i svjetsku "religiju" koju nameću diktatom.

Niti je ičim dokazano da vjernika ima 90% niti da oni podržavaju baš svaki stav biskupa.Nema se što dokazivati tko je vjernik, a tko ne, jer za to je dovoljna slobodno izražena volja, a koja je provedena na popisu stanovništva.

Oni koji mrze što je u RH više od 90% izjašnjenih vjernika, nametali bi svoja viđenja "pravih" i "nepravih vjernika, a o tome koliko je to mizerno i logički neutemeljeno, evo u komentaru:
http://pollitika.com/ha-ha-ha-oooo#comment-406694

Tko je glasao

aaa boljševici napadaju!!!

Evo, krenulo je... u ime naroda :D

Tko je glasao

Agresija i nasilje nad većinom

Napadaju menjševici!:)))

Nema ih nego nešto posto, a "preodgajali bi cijeli narod prema svojoj rodno/spolnoj zbunjenosti!

Tko je glasao

eh...

Lako je boljševicima kad imaju tebe kao glasnogovornika... Mi moramo svaki sam, nismo tako jedinstveni da znamo što onaj drugi misli.

Tko je glasao

ali sigurno ne za seksualno

ali sigurno ne za seksualno nasilje nad djecom- što modul 4 je: seksualno nasilje nad djecom i manipuliranje kojim bi se djecu pripremilo za lakše homo i pedo robno tržište.

Ako je modul 4. sve to što pišeš, što li je tek stvarno, fizičko nasilje nad djevojčicama i dječacima do kojeg je dolazilo u redovima onih koji naučavali vjeronauk.

Kamo sreće da su barem jednako histerične i s pozivom na oružani boj protiv bile reakcije biskupa i grozdovski nastrojenih pojedinaca u društvu. A što smo u tim slučajevima viđali?

Samo relativizaciju i retorički vrlo mlitave, tek formalne osude. Ovo stvarno već dolazi do točke kada se razuman čovjek mora zapitati da tko je tu lud, tko zbunjen i gdje su se skrili normalni.

B-52

Tko je glasao

Ni biskupi, ni

grozdovski nastrojeni pojedinci u društvu nisu nikakvi instrumenti represije. Instrument represije je država.

Prema tome, kakve god bile reakcije biskupa i grozdovski nastrojenih pojedinaca na fizičko nasilje nad djevojčicama i dječacima, nebriga, propusti i nesankcioniranje kriminalnih djela ide na dušu državi, a ne njima.

Brkaš razine, uspoređuješ neusporedivo, i zamućuješ upravo tamo gdje bi trebalo biti sve jasno kao pekmez: sekularna država treba pokazati svoju sekularnu moć na taj način da ju ne zanima kako će "biskupi itd." pokušavati "pokriti" svoja kriminalna djela, nego da ta kriminalna djela sankcionira po osnovi pozitivnih sekularnih zakona.

S druge strane, ta ista sekularna država, želi li biti država svih svojih građana, mora uvažavati i poštovati mišljenja, uvjerenja i svjetonazore svojih građana, što u demokraciji uglavnom znači: nalaziti najsretnije kompromise između raznih sukobljenih strana.

Tko je glasao

Celnici udruge grozd su

Celnici udruge grozd su izasli na izbore (buduci da se radi o preimenovanoj stranci HRAST) i na izborima dobili par promila. Pokusali su organizirati skup, ali nije bilo nikakvog odaziva. Jedini relevantniji skup do sada je bio neonacisticki skup s par stotina sudionika ispred katedrale. HDZ je po pitanju podijeljen buduci da je vise clanova HDZ izrazilo potporu tom zdravstvenom odgoju. Crkva preko udruge GROZD moze bez problema poceti s postupkom za referendum, medjutim ocito je da to ne zeli.
Celnik udruge GROZD govori da je masturbacija stetna zdravlju, susenju ruke i slicnim stvarima. Javno skolstvo se mora drzati znanstvenih cinjenica. Ukoliko Foma Fomic, neonacisti i udruga Grozd govore da je masturbacija stetna za zdravlje i da djeci to treba reci (to pise i u alternativnom programu udruge), s takvim stajalistem nema kompromisa buduci da je to neistina. Sto bi sad kompromis bio- nece vam se osusit ruka nego samo prst.
Ukoliko neka skupina ljudi tvrdi da su se u Jasenovcu pjevale operete i jele kremsnite, a druga skupina tvrdi da je bio koncentracijski logor u kojem je ubijeno par milijuna ljudi, sto bi bio kompromis. Ubijeno je sto tisuca dok su jeli kremsnite? Nema kompromisa, vec iskljucivo ono sto je utvrdjeno istrazivanjima u Jasenovcu. Ukoliko neki koji su i protiv zdravstvenog odgoja tvrde da su newtonovi zakoni bez veze, onda je kompromis pretpostavljam da se u programu spominje samo prvi, a ne i drugi zakon.
Ukoliko Foma Fomic, neonacisti i udruga Grozd tvrdi da su homoseksualci devijantni, kompromis bi bio da su homoseksualci poludevijantni? Opet, nema kompromisa buduci da u RH postoji zakonodavstvo koje sankcionira i zlocine iz mrznje i diskriminaciju. Zadaca javne skole je i da svu djecu pripremi na zivot u drustvu i drzavi u kojoj vrijede odredjeni zakoni. Naime, ako kod kuce (a po zelji Fome Fomic, neonacista i udruge Grozd i u skoli) cuju da su neke skupine devijantne, sutra ce ih na poslu diskriminirati ili na ulici kamenovati. Tim postupcima ce doci u sukob s zakonom.

Tko je glasao

Treba osuđivati sve napade na djecu

Ako je modul 4. sve to što pišeš, što li je tek stvarno, fizičko nasilje nad djevojčicama i dječacima do kojeg je dolazilo u redovima onih koji naučavali vjeronauk.Praksa za teorijsko obrazovanje iz modula 4.- homopedofilija u najvećem broju slučajeva.

Inače se homo-napadi na djecu rado tumače kao "obična" pedofilija, kako bi se zadržala slika o simpatičnim čudacima koji su nenasilni.
Najveći broj slučajeva fizičkoga nasilja nad djecom "onih koji su podučavali vjeronauk" je homoseksualne usmjerenosti, ali se to zataškava jer nije zgodno kvariti idealiziranu sliku o njima.

Homoseksualci rado idu u službe gdje ima puno muškaraca, pa i među svećenike, u vojsku, ..., a neki idu i među učitelje, među političare,...

Treba osuđivati sve napade na djecu, pa zato i toliko protivljenja "zdravstvenome odgoju" - jer predstavlja napad na djecu.

Tko je glasao

Treba osuđivati sve napade na

Treba osuđivati sve napade na djecu,...

Pa to i govorim, no ne nalazim što misliš o tome zašto na stvarne napade izostaju reakcije klera koje bi bile barem tolikog stupnja i intenziteta kao ovo obrušavanje na obrazovanje djece kojim se, između ostalog, takvi napadi preveniraju.

Nije li u redu da se djeca osposobe prepoznati već i neprikladne dodire a kamoli ne da roditeljima trebaju prijaviti svaki takav slučaj ataka na sebe. Pokušavam odgonetnuti zbog čega se biskupi tome protive. Ne želim vjerovati kako im je nekakav interes da djeca ostanu needucirana i time nemoćna da prepoznaju neke od oblika spolnog zlostavljanja. Svaki roditelj, bez obzira na vjeru, bi morao biti zainteresiran za tu vrstu osposobljavanja i senzibiliziranja djece.

B-52

Tko je glasao

Kako se zaplićeš u

iracionalno i nepošteno mišljenje! "Prepoznati već i neprikladne dodire" - to valjda misliš na naprekladne dodire popova i vjeroučitelja!..... Ali, kako zamišljaš da ih se može naučiti što su neprikladni dodiri popova i vjeroučitelja, ako ih se pritom uči da će neprikladni dodiri "sekularnih" pedera u njihovom sekularnom životu biti normalni i prirodni?

Potpuno bizaran način razmišljanja!

Ako je homoseksualizam prihvaćen kao jedan od društveno normalnih i ravnopravnih načina ispoljavanja seksualnosti, onda se taj stav proteže i na sekularnu i na crkvenu zajednicu! Da li pritom homoseksualci unutar crkve krše neka interna crkvena pravila - to se nas, sekularnog dijela društva koji nije dio te zajednice, naprosto ne tiče! To je njihov interni problem!

Tko je glasao

'Sekularni neprimjereni

'Sekularni neprimjereni dodiri pedera' podlijezu kaznenom zakonu. Isto kao i neprimjereni dodiri bilo koga. Koliko se moze iscitati iz tvog upisa, a buduci da sve svoje upise temeljis ili na vlastitom iskustvu ili crnoj kronici, pretpostavljam da su te neprimjereno i sekularno dodirivale lezbijke (vjerojatno se nije radilo o pederima ) . Ne razumijem zasto u tom primjeru nisi obavijestila svoju najblizu policijsku postaju.

Tko je glasao

Naravno,

ovdje sam mislila samo na dimenziju homoseksualizma kao "prirodnog" i društvenog prihvatljivog oblika seksualnosti. O kaznenom djelu pedofilije sam napisala u drugom komentaru.

Načelo bi trebalo biti: ne tiče me se kako i u kojoj mjeri članovi neke organizacije (crkve) krše svoj "statut", jer to meni (sekularnoj državi) ne može biti isprika ni za što. Mene zanima samo da svi članovi moje organizacije (građani države, pa dakle i pripadnici crkve) poštuju "statut" države, a da za njegovo kršenje budu primjereno sankcionirani. I gotova priča.

Ukratko: ne možeš djeci od 12, 13 godina govoriti o nekakvim "neprikladnim dodirima", a pritom u svom programu obuke polaziti od uvjerenja da su ta djeca već seksualno aktivna, i da im sad još samo moraš objasniti što da čine da bi se zaštitili od neželjene trudnoće i prenosivih spolnih bolesti! Što su uopće "neprikladni dodiri" sa stanovišta osobe čiju seksualnu aktivnost podrazumijevaš, smatraš je "realnošću", i ne pada ti na pamet da je štitiš ili odgovaraš od takve aktivnosti?

Nemojmo se,zaboga, vaditi i ispričavati licemjerstvom crkve i popova dok nam iz vlastitih tvrdnji svako malo proviruje isto takvo licemjerstvo!

Tko je glasao

Tko u programu polazi od

Tko u programu polazi od uvjerenja da su djeca seksualno aktivna? Zasto opet lazes? Inace, sekularni i klerikalni pedofili neprimjereno dodiruju iskljucivo seksualno aktivne dvanaestogodisnjake. Nisi li prije tjedan ili dva tvrdila da se djeca radjaju s televizijskim upravljacem u ruci i da nikakav odgoj nije potreban jer vec sve tako i tako sve o seksu znaju. Ne iskace li licemjerstvo onda iz tvojih potpuno suprotstavljenih argumenata?

Tko je glasao

Homopedoseksualci, a ne pedofili bolje odgovara istini

Inace, sekularni i klerikalni pedofili neprimjereno dodiruju iskljucivo seksualno aktivne dvanaestogodisnjake. Iz tvoje riječi "dvanaestogodišnjake", jasno je da ti pedofili namjerno i isključivo dodiruju mušku djecu- dakle oni su homoseksualci i svoju homoseksualnost nameću muškoj djeci.
Ali, tu važnu notu seksualnoga nasilja nad mladim muškarcima, pod nasiljem homo-lobija mora se izbjegavati, jer u javnosti treba stvarati sliku da su svi oni samo simpatični dečki koji vole.

Dakle oni pedofili u crkvenim redovima ( raznih vjera) u gotovo 100% slučajeva su homoseksualci, ali ne žele ih tako imenovati jer o ovima mora ostati lažna slika da su baš svi "dobri", da nisu silovatelji, nasilnici,.. i odatle i naziv pedofili ( ne zvuči tako loše - kao da samo vole djecu), a trebalo bi ih nazivati pedoseksuaci ili još preciznije u slučajevima napada na mušku djecu: homopedoseksualci.

Tko je glasao

ppetrino ppatrijarhalno ppripetavanje

Tvoje laži i podmetanja, a ujedno i suštinsko nepoznavanje teme, što te ne sprečava da se o njoj opetovano izjašnjavaš, naprosto je gnjusno - u tolikoj mjeri da bi te i sam GROZD trebao izbaciti iz svojih redova.

Pedofilija, osim što se najčešće događa pod svetim okriljem porodice, ogromnom većinom je izvršena od strane heteroseksualnih muškaraca, najčešće oženjenih i s djecom, češće je usmjerena prema djevojčicama (ali se u glavama poput tvojih djecojčice žrtve broje valjda pomnoženi faktorom 0,1), a i pedofili koji biraju isključivo muške žrtve su najčešće heteroseksualci.

Ima ih i takvih kojima je sve svejedno, kao u primjeru ovog popa...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Homopedoseksualni silovatelji među klerikalnim pedoseksualcima

.. su u najvećem postotku.

a i pedofili koji biraju isključivo muške žrtve su najčešće heteroseksualci.stvarni nisu, nego lažni heteroseksualci, a stvarni su homoseksualci i pobliže: homopedoseksualni silovatelji!

Dakle ima heteropedoseksualaca i homopedoseksualaca.

U crkvenim krugovima, što u katoličkih, što u pravoslavnih,... i nekih ostalih), uglavnom su homopedoseksualci koji "diraju" mušku djecu!

Budući da su crkveni najgori, uz učiteljske i ostale uključene u odgoj djece, onda treba istaknuti da je preko 90% (možda i više) od crkvenih pedoseksualaca (neprimjereno je zvati ih pedofilima, jer siluju djecu, a ne da ih vole) baš homopedoseksualaca.

Ovo ostalo o heteropedoseksualcima je poznato, a ja to baš i ne bih nazivala pedofilija, jer onaj kraj te riječi znači "voljeti", negopedoseksofilija.

Tko je glasao

Vjerovanja i narodska kazivanja

Muške žrtve češće isplivaju i izazivaju veću zabrinutost u patrijarhalnim društvima (poput našeg) zbog okoštalog stava da se curicama "ne radi zapravo ništa neprirodno", te da su si curice "dijelom i same krive jer zavode". U stvarnosti, djevojčice su češće žrtve pedofilije od dječaka, a i češće su žrtve seksualnog iživljavanja. Dječaci, žrtve seksualnog iživljavanja (kojima se radi "ono"), baš kao i djevojčice, u pravilu su žrtve heteroseksualaca.

U svakom slučaju, statistički, više trebaš paziti na svoga unuka (i unuku) zbog - heterooca, heterodjeda, heterostrica, heterosusjeda, heterobratića, popa... - nego od homoseksualca.

(možeš ti meni sad lupati minuse, ali pametno bi ti bilo da ovo zapamtiš)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci