Tagovi

Maratonac trči posljednji krug

Milane, Milane, crni sine, što si uradio? Nije valjda da su te krivo savjetovali tvoji najbliži suradnici? Zar su se moje prognoze obistinile da će budući zagrebački gradonačelnik biti stečajni upravitelj posrnulog grada i nadzorni organ bankrotiranog holdinga. Lijepo si nas uvaljao..cccc....

A reci Milane tko ti je Čovića smjestio na čelo holdinga kad je on provjereno nesposoban menadžer koji je dovoljno štete u HEP-u napravio..tko ga je to nagradio za sve NEznanje i NEsposobnosti? Uz sav višak radnika on zapošljava i podiže plaće, a nama ispostavlja račun, i to po osobnom nahođenju, bez trunka savjesti i poslovne odgovornosti. Nije dosta, pa treba još kredita za održavanje likividnost tekućeg poslovanja? Došli smo u zonu sumraka, i nebo nad zagebom više nije plavo..i ono plače zbog mladosti koju su tvoji pajdaši gurnuli u dužničko ropstvo narednih par desetljeća, i nas skupa s njima. Tko će za taj neoprostivi grijeh odgovarati, Milane?

Ako ćeš me ovaj puta poslušati, krajnje ti je vrijeme da otpustiš sve podobne i nesposobne, i na taj način spasit ćeš nas od daljnje propasti. Gradonačelnik uvijek mora biti odgovoran i na strani interesa građana, jer u poslu prijatelja nema. Eh moj Milane, nikad od tebe profesionalca. Tako ti je to i u EU – nema prijateljstva kad je biznis u pitanju, a ti bi s prijatelom u prvu ligu..kaj god!

Drži se sad junački Milane, kada je najteže, kad brod tone a para nema, pojeli ste i popili trlala..sve znaš dalje..a platili niste..to baš i nije neka zagrebačka, a bogme ni bečka škola..otrči sada svoj posljednji maraton, jer kad zasjedneš u hladovinu na pantovčaku, bit će ti ljepše slušati ptice kako cvrkuću..

Nego, evo ti besplatan PR savjet..prije izbora u Areni otvori pučku, javnu kuhinju i nahrani svoje zagrepčance, jer ako pobijesne od gladi i počnu se smrzavat na ulici nećeš dobit nešto glasova, a svaki glas se broji. Na kraju, bilo bi to i u duhu socijaldemokracije, a i Kaptol bi ti tu vjerujem dao svoju podršku.

Ako poslušaš moj savjet, ja ću se povući i neću krenuti sa svojom predsjedničkom kandidaturom, i podržat ću tebe na predsjedničkim izborima. Mislim da je to dovoljno pošteno. A palo mi je na pamet da bi i Alku mogla uvjeriti da se ni ona ne kandidira, ali neka zato pjeva u Areni dok se milostinja bude dijelila..u skladu s publikom, npr. ovo:

dosta je bilo kruha i igara, s milanom na pantovčaku, imat ćemo više para...

esperanza

Komentari

A evo i prvih pozitivnih

A evo i prvih pozitivnih pomaka, bar onih retoričkih:
'Čović ima poštovati politiku ovoga Grada'
"Holding je druga priča, on dijeli sudbinu čitavog gospodarstva Hrvatske", kazao je Kojić dodajući da je zaduživanje te tvrtke jedna od opcija za spas te tvrtke. Bandić je, pak, kazao kako je imao sastanak s Upravom Holdinga te da im je poručio da će prvo ići na racionalizaciju troškova, a tek onda na dizanje kredita.
"Neću dopustiti da se pokriva dio nerada i neodgovornosti kreditom", kazao je Bandić, a prenio Business.hr.
Osvrnuo se na najavu predsjednika Uprave Ive Čovića o poskupljenju ZET-ovih usluga.
"Ne znam što je Čović izjavio, on ima poštivati politiku ovoga Grada. Politiku ne određuje Holding, nego Grad, a Grad je vlasnik Holdinga", kazao je Bandić napominjući kako poskupljenja komunalija neće biti.

Izvor: http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/10/28/0374006.html?pos=n1

Go Go Milane..s riječi na djela!

Tko je glasao

kakve veze ima čović sa

kakve veze ima čović sa bankrotom? to je sve dio projekta milana bandića kojim se održavao na vlasti sve ove godine. kad su bili lokalni izbori napisao sam da bandića može srušiti jedino ispražnjena gradska blagajna što će biti kraj i njegovog socijalnog programa i programa opće gradnje( sa svojim građevinskim pajdašima) kojima je kupovao birače. lagano je počelo! žalosno je da su birači toliko glupi da redovito nasjedaju na takve šarlatane koji prodaju maglu i da je potrebno otriježnjenje u obliku bankrota.

Tko je glasao

kakve veze ima čović sa

kakve veze ima čović sa bankrotom?
U grubo rečeno..prati cash flow, po labirintima gdje miševi se samo hrane. :)
Pa kako neće imat veze, jesi ti predsjednik uprave ili on?

Tko je glasao

u redu, ali nisu problemi

u redu, ali nisu problemi počeli sa njim. dugovi su bujali godinama, čović je imao nesreću da se pojavio u krivo vrijeme. uostalom, on veže konja gdje mu je gazda kaže.

Tko je glasao

Naravno da nisu, ali ni

Naravno da nisu, ali ni Čović nije tamo došao preko javnog natječaja nego su ga drugovi političari tamo postavili. Gazda je u ovom slučaju grad zagreb, a grad ima svoje zastupnike u gradskoj skupštini koji dobivaju valjda neka izvješća o radu holdinga, bar sam ih ja prije viđala. nikad nije jedan kriv, ali netko mora biti i odgovoran. Ako NO na čelu s Milanom Bandićem, kontrolira i nadzire rad uprave holdinga, znači da je i on odgovoran, a njega na odgovornost može pozvati samo gradska skupština.

Tko je glasao

NO u Hrvatskoj predstavlja

NO u Hrvatskoj predstavlja skraćenicu od : Nema Odgovornih.
U zadnje vrijeme možda se iza te oznake skriva i Nađi Odgovornoga između Nema Odgovornih.

Tko je glasao

Naravno da nisu, ali ni

Naravno da nisu, ali ni Čović nije tamo došao preko javnog natječaja nego su ga drugovi političari tamo postavili.
U vrijeme postavljanja covica nan celo otvorili smo tu temu Bandicev udar na pravni sistem. Zanimljivo je pratiti komentare u kojima se opravdava bandiceva i sdp-ova diktatura kojom su postavili covica. U to vrijeme Milanovic je u potpunosti podržavao bandića.

Tko je glasao

Jedna satira u stihu i rimi,

Jedna satira u stihu i rimi, pred izbore za predsjednika Hrvatske 2010.

Za predsjednika Hrvatske želim Ja!
Što hrvatskim suncem sja!
U koga se mogu kleti,
i ko me može ponijeti.
A tko će da bude taj?
Oj narode pomagaj.
Da se izabere čovjek pravi,
i narodu i državi.
Svaka stranka nudi svoga,
uzdižu ga sve do Boga.
Al najviše HDZ-e
pobijedit će stranke sve.
Pa i Hrvatice iz HDŽ-e
digle suknje pa bježe.
A neki Seks iz HDZ-e,
trči da se ogrebe.
Hadezeovka, ženska, zna,
hadezeovcu nešto da, da.
Ili ručak na travi,
ili ljubav na javi?
Hadezeovac neka gađa,
a hadezeovka neka rađa.
To se od njih sada traži,
da se stranka osnaži.
HDZ je stranka ta,
kraljica je Hrvata.
I po hrvatskim gorama,
i po dijasporama.
A ostale Hrvate,
njih mučnine zahvate,
gledajući HDZ-e,
pola Hrvata odvede.
Od Hrvatske bogate,
načini ljude rogate.
Da se bodu sa nekim,
isto tako rogatim.
Ali opet HDZ-e,
Hrvatima harač uvede.
Arogantno udara,
ne srami se ni cara.
«Harač, harač, rajo, harač,
jedino ste vi pomagač,
da spasimo državu,
njezin ponos i slavu.
Narod stupa na javu
«Hljeba, kruha, gospodaru,
od naroda tražite spas,
a političari iz HDZ, su doveli u ovo sve nas»
A hrvatska stranka SDP-e,
šuti, jer se boji stranke HDZ-e.
Njezin vođa, mlad i lijep,
opet drži politički rep.
Za koga da Hrvat glasa?
Da li za SDP, neodlučnog, ili za HDZ, asa.
A ovaj stihoklepac veli: glasaj za bilo koga,
ali iz stranke HDZ-e, za NIKOGA!

Tko je glasao

Sve pet osim što priča

Sve pet osim što priča koje sam čuo za Čovića se ponešto razlikuje:
Stvar ide tako da je Čović kad je ušao u Holding i shvatio u kojoj je sve to skupa banani pokušao zaustaviti tu suludu spiralu. Plan je bio da se Bandićevo suludo investiranje zaustavi, da se izbaci sav ovaj balast koji se u svim tim godinama uhljebio i počne zdravije poslovati.

Jasno, Bandolero je to odmah spriječio budući da su izbori bili pred vratima, a nepopularne mjere su, kao što sama riječ kaže, nepopularne! Ne treba ni spominjati da je ljudski balast koji je trebao biti nogiran upravo oni najvjerniji Bandićevi igrači (čudno, jelte?). Dakle, od svega ništa.

Ono što Čoviću treba zamjerati je, nakon što su zapravo svi njegovi planovi odbačeni, to što je ostao u Holdingu vjerojatno "zadržan" nemalim prihodima i raznim gadgetima koje takva fotelja omogućava.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Ne znam leddevet, ali takve

Ne znam leddevet, ali takve stvari u privatnom sektoru ne mogu se dogoditi. Kada bi ti npr. bio predsjednik uprave zg holdinga da li bi radio kao Čović? Nesavjesno i produbljivao postojeće dubioze jer ti ja to tako kažem? Mislim da ne bi. To je stvar poslovne etike i osjećaja odgovornosti. Nema opravdanja za nikoga, a najmanje za Čovića koji raspolaže s našim parama i ponaša se ko pijani milijarder. Zašto je prihvatio posao za koji nije sposoban, jer na kraju ako ćemo formalno pravno holding je društvo s ograničenom odgovornoću i on kao predsjednik uprave ima sve mehanizme u svojim rukama da radi u skladu sa zakonom o trgovačkim društvima, a gradonačelnik je tu samo nadzorni organ, ništa više, ništa manje. Ako ti meni ne činiš štetu u firmi, već naprotiv pokazuješ pozitivne pomake, ja neću imati argumenta da te smjenim ili pozovem na odgovornost. A upravo se o tome radi.
Ovakvo nesavjesno poslovanje koje zadužuje sve građane otvorit će i produbit već ionako veliku ekonosmku krizu, a nitko ne nudi rješenja već se samo daljnjim zaduživanjima krpaju rupe u očekivanju izbora. Nismo li taj film već odgledali pred lokane izbore, pa nam treba repriza da utvrdimo poruku filma?

Tko je glasao

Da slažem se, ovako je

Da slažem se, ovako je Čović postao poklopac za kontinuitet Holding svinjarija i logično je zaključiti da mu takvo okruženje nije baš pretjerano mrsko.

Vjerojatno su određeni položaji namazani ljepilom i kad čovjek jednom zasjedne teško se može više maknut.

leddevet

leddevet

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. A Fashion City For Variety and Style od queenmall komentara 0
 2. Užas: Dva gospodina i gospođa od rodjen komentara 0
 3. She's a sly one! Georgia May Jagger slinks on to the British Fashion Awards red carpet in sheer dress with snake motif od unddding komentara 0
 4. Advertisement purposes and affect analysis of unique curtain od fayecurtains komentara 0
 5. Krah procesa deinstitucionalizacije od bosancero komentara 0
 6. Čudne izjave g. Lovrinčevića od rodjen komentara 0
 7. Što moramo znati o rastu BDP-u od spvh komentara 5
 8. „Reforme u điru“ su štetna papazjanija od rodjen komentara 5
 9. Za politiku i još više za polis, ideje i ideologije su bitne, jer bez njih nema vizije i strategije od Zoran Oštrić komentara 6
 10. Što nakon razaranja WW3 od sjenka komentara 31
 11. Od posljedica brutalnog napada hrv. policajca, danas je umro Darko Pajičić od ppetra komentara 13
 12. Ekologija kao osnov razvoja: nešto pozitivno za svijet i za Hrvatsku od Zoran Oštrić komentara 8
 13. G. Karamarko je postao naš najbolji stručnjak za lokalnu upravu od rodjen komentara 0
 14. O Hrvatima i tikvicama od Belre komentara 2
 15. Sličnosti i razlike: Petrov se ponaša pametnije nego Adlešić i Friščić 2007.godine od sm komentara 21
 16. High Heel Shoes in Women's Fashion od kellynina komentara 1
 17. šefovska nova egzistencijalna pravila od aluzija komentara 6
 18. Što doista treba učiniti?!?! od marival komentara 10
 19. Na pozornici medija pojavila se nova vrsta glumaca od rodjen komentara 1
 20. Eks-predsjednik Sabora, eks-predsjednik Vlade, eks-ministri od ppetra komentara 40
 21. Zlatni delišes u demokršćanskom prednjem džepu od Belre komentara 9
 22. Otvoreno pismo Djeda Mraza od petarbosni4 komentara 6
 23. Otvoreno pismo Djeda Mraza od petarbosni4 komentara 0
 24. dragi Busola od luka komentara 20
 25. Teroristički napad u Parizu i vrijednost ljudskih života od mario121 komentara 8

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • Foma Fomič
 • rupert

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 2
 • Gostiju: 24

Novi korisnici

 • queenmall
 • unddding
 • Relja Koprolcec
 • root@pollitika
 • Belre