Tagovi

Ljudska prava

Pitanje ljudskih prava ili preciznije govoreći njihovo kršenje se putem medija bezbroj puta povlačilo bez da se ikada reklo jasno i glasno što su to ljudska prava, koja osnovna prava ima svatko od nas.

Osobno smatram da pojam ljudskih prava predstavlja neodređenu ideju da ne kažem ideologiju.kao što se tu komunizam i neoliberalizam.

Djelatnici HRTa smatraju da kršenje ljudskih prava predstavlja činjenica da tvrtka u kojoj su zaposleni provjerava kako se koriste službeni telefoni za koje HRT plaća račun.

Po mišljenju SAD-a do kršenje ljudskih prava u Hrvatskoj dolazi zbog neprijateljstva društva prema pripadnicima LGBT populacije.

Ujedinjeni narodi tvrde da Hrvatska krši ljudska prava Srba ne postavljanjem ćiriličnih ploča u Vukovaru.

Osim ovih ovdje stvarnih ili samo navodnih ljudskih prava postoji ih i cijeli tucet drugih stvarnih ili puno ćešće izmišljenih prava od strane medija i onih koji ih kontroliraju.

Jedna od ljudskih prava koje se najčešće spominje u raspravama je ono na slobodu mišljenja.

Za razliku od tog službenog pogleda o ljudskim pravima koje je stvoreno pod utjecajem europske kulture u istočnoj aziji je stvoren potpuno drugačiji pogled na ovo pitanje. Njihova (Kina, Japan, Vijetnam...) percepcija ljudski prava glasi da su sloboda mišljenja i demokracija najobičnije europske gluposti. Po njihovom razmišljanju osnovno ljudsko pravo na kojemu država treba raditi je poboljšavanje životnih uvjeta svojih stanovnika. Niti jedno ljudsko pravo pa čak niti ono na život pojedinaca ne može biti iznad toga prava.

Pretpostavljam da ćete svi biti iznenađeni kada pročitate da Ujedinjeni narodi tvrde da su Kina (i druge države) u pravu dok je europski pogled na ljudska prava u krivu. Prva stavka članka 55 povelje Ujedinjenih naroda koja se bavi ljudskim pravima tvrdi:
Po pitanju ljudski prava "Ujedinjeni narodi će promovirati podizanje životnog standarda, punu zaposlenost i uvjete za ekonomski i društveni napredak. Sve države su dužne raditi na postizanju tih ciljeva"

tek nakon te stavke dolaze sljedeće 3.

Razlog za pisanje ovog mog dnevnika su čitanje jedne kineske knjige o njihovom načinu razmišljanja i jučerašnja izjava britanskog premijera:
Previše vremena smo bili pasivno tolerantno društvo i govorili svojim građanima do kada ne kršiš zakon država te neće dirati.

U prijevodu cilj sigurnosnih mjera koje će uskoro donijeti Velika Britanija je onemogućavanje osoba koje se ne slažu s "britanskim vrijednostima" da iznose svoje stajalište u javnosti. Sastavni dio tih britanskih mjera će biti zabrana pisanja tweetsova i facebook poruka "sumnjivim osobama" koje ne krše zakone bez dopuštenja policije + puno, puno drugog.

Cilj ovog dnevnika je da potakne na maleno razmišljanje......

Komentari

citaj: legalno snimamo SVE

cavao u lijes USA ustava.. a to je tek pocetak "zakucavanja"

Starting at 5 p.m. ET on June 1, the bulk collection of American phone records by the National Security Agency will no longer be legally permitted, Spencer Ackerman of the Guardian reports.

Read more: http://www.businessinsider.com/nsa-bulk-us-spying-ends-june-1-2015-5#ixz...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

...uzmi ago koliko ti drago...

indian — Sub, 21/07/2012 - 01:29.
...vjerujem da bi Fromm danas revidirao misao "...o ljudskoj potrebi da individualnu slobodu i odgovornost koju ona nosi, poklone iracionalnim autoritetima i Velikim Vođama," otprilike u:
"...o ljudskoj potrebi da individualnu slobodu i odgovornost koju ona nosi, poklone bilo kome tko se pojavi i ponudi da njihovu odgovornost za njihov život ponese na svojoj grbi...pa i nek´ si naplati kol´ko mu padne na pamet, samo nek´ to,...tu nepodnošljivu odgovornost nosi bestraga"

Tko je glasao

totalitarizam u praksi a ne djelomicno ogranicenje

nije stvar u ljudskim pravima ili slobodi misljenja vec puno puno gore od toga... naime pojam prava ili slobode uvijek ima neka ogranicenja.. no nikad potpuna, diktatorska, totalitaristicka..

hocu reci da se u europi upravo pocinje provoditi plan NVO u punom smislu.. dakle, ne ogranicavaju se prava na drugo misljenje vec se ukida misljenje, kao i sloboda, .. bas kao sto se ukida i novac..

http://www.poslovni.hr/svijet-i-regija/od-iduce-godine-danska-ukida-plac...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

hocu reci da se u europi

hocu reci da se u europi upravo pocinje provoditi plan NVO u punom smislu.. dakle, ne ogranicavaju se prava na drugo misljenje vec se ukida misljenje, kao i sloboda, .. bas kao sto se ukida i novac..

Gluposti.

Možeš li precizirati koji je to događaj kojim se "upravo počinje provoditi plan NVO"? Tko je taj plan složio i tko ga provodi? Gdje je to ukinuto mišljenje, osim možda u Hrvatskoj kojoj kao da su vrane mozak popile, pa se nema čime misliti?

Nitko ne ukida novac, nego se daje sloboda trgovcima da organiziraju posao onako kako im bolje paše.

The Observer

Tko je glasao

Novac nece biti problem jer ga nece biti :)

Anonimnost štiti pojedine temelje građanskog društva. Ukidanjem gotovog novca ukinula bi se sloboda nepovjerenja u politiku državnih institucija. Vlade brojnih država svijeta, uključujući i Hrvatsku, provode razne projekte kojima žele provoditi „efikasniju naplatu poreza“, a pri tome žmire pred činjenicom kako mnogi namjerno više ne žele plaćati poreze jer su izgubili povjerenje u političare i njihova obećanja, i jer ne smatraju da za visoku cijenu poreza dobivaju adekvatno vrijedne protuusluge od te iste države.

Stoga je gotovina i sredstvo građanskog nadzora nad političkim subjektima.

Svakim ograničenjem uporabe gotovine građanima se ograničava sloboda samostalnog i suverenog raspolaganja najvažnijom imovinom – novcem. Ako je i maloj djeci jasno da je novac isto što i moć, onda je razumljivo da kad osoba nema svoj novac u svojim rukama, tada nema ni moć.

Konačno, valja postaviti i par vrlo jednostavnih pitanja: kome je u interesu da gotovi novac nestane, i tko će najviše profitirati njegovim nestankom?

Što je sve moguće učiniti u društvu u kojemu je ukinut gotovi novac? Uz nekoliko klikova mišem moglo bi se usporiti ili blokirati dotok novca toj i toj udruzi, sindikatu, ili osobi (primjer). Financiranje širih prosvjeda, a osobito financiranje udruga i stavova koji se protive idejama ‘establišmenta’ moglo bi se potpuno spriječiti, ili u boljem slučaju tehnički onemogućiti, zakočiti. Građanski neposluh u široj mjeri, odnosno masovnije akcije protiv bilo kojih centara moći bi mogle postati neizvedive. Možda to jesu manje vjerojatni scenariji, ali u bezgotovinskom društvu nisu nemogući; slijedom toga pravila upravljanja rizicima nalažu razmatranje svih mogućih rizika („ono što može poći po zlu, vjerojatno će poći po zlu“, rekao bi Edward Murphy). Proizlazi kako su slavuj i medvjed korisni instrumenti građanskih sloboda.

http://domagoj-sajter.from.hr/?p=264#.VVUCK_DUvm4

ne da mi se pisati kad je sve vec odavno napisano i objavljeno..

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Keš je

sloboda i neovisnost, a i sprečava kompulzivno trošenje, karakteristično za peglanje. Ja sam velik zagovornik keša :)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...ali? u bezgotovinskom

...ali? u bezgotovinskom društvu te nitko ne može orobiti...
(osim banke i države ako im se ćefne...)
...daklem, moremo spavati mirno, s punim povjerenjem. Vidijo sam na reklamama da su oni tu zbog nas...

Tko je glasao

A ti nisi čuo

za krađe identiteta, elektronske krađe i slično? Da ti ukradu kartice, bi li javio bankama i blokirao ih ili ne? Samo pitam...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

osnovno pitanje

,ali za mene osnovno pitanje predstavlja kada govorimo o elektroničkom novcu imaju li država i banke pravo da znaju na što ja trošim svoj novac ?

Kada govorimo o našim osobnim ljudskim pravima današnja tipična zapadna država zagovara pravo na "ženidbu" i bračni život pripadnika LGBT zajednice, pravo da pripadnici vjerskih manjina imaju svoje crkve/hramove/džamije itd itd

S druge strane ta ista tipična zapadna država smatra da ima pravo znati tko s kim spava (mobitel), tko s kim priča (mobitel), što mi čitamo i na što mi trošimo svoj novac (to zanima i banke).

Ja s druge strane smatram da država i banka krše moje ljudska prava ako kontroliraju s kim i gdje ja spavam, što ja čitam i na što trošim svoj novac.

Iz moje perspektive ispadne da država (i banke kada govorimo o novcu) potiče ljudska prava "nevažnih", malenih manjina dok istovremeno gazi ljudska prava svih nas uključujući i te iste pripadnike sitnih manjina koje ona navodno štiti.

Normalno to je samo moj pogled na ljudska prava

Tko je glasao

dalo bi se o tome na više razina...

... razumijem strah ljudi nad (tuđom) kontrolom svojih troškova.

No uopće ne razumijem zašto se ovom problemu pristupilo ovako - jednostrano.

Danas imamo na desetke mogućnosti "novčanih transfera" kojima je skoro nemoguće uopće ući u trag. Od raznih paypalova do bitcoina. Uopće ne vidim način (za sada) gdje će ti netko uopće moći (i htjeti) išta kontrolirati).

Postoje već sada i beskontaknte prepaid kartice - dakle "na donositelja", gomilu toga možeš platiti s (prepaid) mobitela - dakle, uopće nije stvar u tome da ti netko kontrolira potrošnju, već da se stvarno izbjegne baratanje gotovinom.

Tko je glasao

da se mujo ne dosjeti ...

Computer Misuse Act was snuck in under the radar as secondary legislation.
http://arstechnica.com/tech-policy/2015/05/uk-government-quietly-rewrite...

VLADA Ujedinjenog Kraljevstva potajice je usvojila zakon koji izuzima špijune (GCHQ), policiju i druge obavještajce od progona zbog hakiranja osobnih računala i mobilnih telefona, doznaje Ars Technica.

Sporne izmjene "Zakona o zlouporabi računala" progurane su kao amandmani bez ikakve javne rasprave. "Čini se da regulatori i povjerenici zaduženi za nadgledanje obavještajnih službi, baš kao i nevladine udruge, nisu obaviješteni ili konzultirani o zakonskim izmjenama, nije bilo javno debate," navodi organizacija Privacy International koja je prva doznala za "potajice usvojene akte" i koja je u svibnju prošle godine pokrenula postupak protiv ilegalnog djelovanja obavještajaca i policije zbog masovnog hakiranja.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ujedinjeno-kraljevstvo-korak-blize-or...

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

identificirati, otkriti, uhititi i transferirati gotovínu u Haag

...kao i obično, ti pitaš "zašto ne?" mjenjati svoj život samo zato što se to nekome zaprdlo...
A ja se, kao i obično, pitam...tko su to "oni" kojima se zaprdlo da mi mjenjaju navike kojima sam zadovoljan. Kao što sam zadovoljan i svojim životom...
...očito vas ima puno koji bi svoja nezadovoljstva nametali i onima koji nezadovoljni nisu.
I zašto bi uopće ja kao takav objašnjavao svoju poziciju? pa ja bih te stvari ostavio kako jesu. Koristim račune preko kojih mi dolaze prihodi, a kartice koristim kada mi to odgovara. Novac? novac je novac...i ako je moj, onda je moj i nema razloga da ikome polažem račune zašto tako a ne ´nako.
...na to kako to lijepo depersonaliziraš banku i službenike države kao da su fizički jedno tijelo a ne skupovi tisuće i tisuća pojedinaca koji su ovlašteni da kontroliraju prihode, s čime nemam problem, ...ali imam problem s time da imaju potpuni pristup informaciji kako i na koji način živim i na što radosno trošim, s kime pijem , kuda idem, možda i koga .hm, ..s kime spavam, koliko mi djeca imaju džeparac, jesam li susjedu platio za štene, ili sam u fušu u susjedstvu platio ili bio plaćen?
...što to briga ikoga od tih tisuća "ovlaštenih"?
...i ako kupujem samo svinjetinu za jelo, možda, možda bih bio nesimpatičan nekom "ovlaštenom" koji je, metnimo, musliman..zašto da ja na to mislim?
...ili me od sutra počnu zanimati bordeli, a moj "ovlašteni" tog časa bude rigidna feministkinja kojoj bude antipatično...i nanesem joj svojim iznenadnim interesom za prostitutke duševnu bol?
...zašto da ja na to mislim? ako želim u svom životu biti anoniman, tražim da mi se to i omogući...
Eto toliko, da pristojno, i onako toplo ljudski bar nešto kažem.
Stvar je puno složenija, svi to znamo. I dalekosežnija...to znaju samo oni dobro informirani
...i nije za raspravu na forumima...

Tko je glasao

očito NAS ima puno?

Ne bih znao - tipkam u jednini.

U većini dućana u Zagrebu na blagajni stoji natpis "Cigarete i bonovi za mobitele se prodaju SAMO za gotovinu".

Dakle - u tom slučaju prodavač NE prima tvoj "plastičan novac".

Jednako tako, na internetu većinu stvari ne možeš kupiti BEZ "plastičnog novca".

Dakle - u tom slučaju prodavač NE prima tvoj "papirnati novac".

Zaključak - prodavač odlučuje što će primati, a što ne. Netko će prihvaćati sve, netko samo određene načine, netko će ti dati popust (recimo za gotovinsko plaćanje). NJEGOVA odluka.

I sada dođe vijest gdje nekakvo tijelo - zbog čestih upita TRGOVACA - planiraju dozvoliti tim istim trgovcima da odbiju tvoj "papirnati novac" - netko vidi nekavu urotu??

Osim toga - naveo sam nekoliko primjera plaćanja "plastikom" koji su 101% anonimni.

p.s. Kada u Konzumu kupuješ svinjetinu i plaćaš gotovinom - jesi li siguran da od onih 101 kamere koje su te tamo snimile nemaju programe za prepoznavanje lica? :) Ono, da paranoju dovedemo do kraja... ili kad to ideš raditi anonimno kod seljaka, uzeti svoju svinjsku polovicu da te nije pratilo desetak satelita?

p.s.2. Ako dođe do potpune ugroze onda će se, budući je novac konstrukt, prijeći na plaćanje kutijama cigaretama, alkoholm, viagrama, nečim... neće trgovina propasti zbog straha od kupovine.

Tko je glasao

Par nabačenih razmišljanja

Otkad je to postalo normalno da nam smanjuju prava, a da mi pritom još i surađujemo? To je perverzija modernog društva, ozbiljan znak bolesti - trpiš ne zato što moraš (tako je oduvijek bilo), nego jer hoćeš.

Tako, za ne baš jeftine proizvod, sam ga tražiš po nepreglednim policama, važeš, pakiraš, tegliš, stavljaš u ceker brzinom munje i još moraš platiti baš kako je trgovcu najpovoljnije.

Njegovo veličanstvo kupac, klijent, mušterija, partner... otvoreno je i drsko preimenovan u - consumer, kupuje i plaća na način kako je NJIMA draže i povoljnije. Konzumenti su roblje, besplatna radna snaga u službi njihovog profita.

Usput, ima tome već desetak godina, u Americi je bilo dosta dućana koji su kažnjavali plaćanje kešom, tj. davali popust na plaćanje karticom, tako da ovo zapravo nije ništa novo niti revolucionarno.

P.S. dovoljna je i sitnija ugroza, primjerice nestanak struje zbog jakog nevremena, pa da cijela plastična priča padne u vodu. To je očito prihvatljiv rizik za trgovce, pitanje je je li i za kupce.

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

nestanak struje?

Želiš reći da će ti mega-ultra shoping centar primiti gotovinu dok nema struje?

Prvo - ne može ti izdati račun. Drugo, ne može skenirati robu. Treće - ne vidi te :) Ne vidim tu neku prednost gotovine nad plastikom.

p.s. Ja i dalje ne vidim poveznicu s tim da je netko cehovsko udruženje DOZVOLILO svojim trgovcima da AKO ŽELE odbiju gotovinu - s nekakvom teorijom urote...

Tko je glasao

Microsoft

Da li ti to vidiš ili ne je nevažno.

Ovo je u određenom smislu rasprava o totalitarizmu i demokraciji.

U totalitarizmu neki umišljeni Napoleon ti govori što ti moraš raditi, koji proizvod ti moraš koristiti.
U demokraciji te nitko nema pravo prisiljavati da koristiš neki proizvod.

Tićeš reći da te shoping centar koji prima jedino kartice ne prisiljava da u njemu kupuješ. Ja ću reći da je to danas istina, ali to sutra više neće biti istina jer će te svi shoping centri prisiljavati da ne koristiš novac nego samo kartice. Pošto svi živimo u demokraciji to prisiljavanje neće ići brzo kao što Microsoft prisiljava korisnike na novu Skype verziju (za primjer pogledat internet rasprave) nego će se za početak povesti PR kampanja koja će one koji plaćaju novcem proglasiti "seljacima" kao što se to radilo u Australiji (za primjer), Švedskoj i slično. Kada ta PR kampanja završi samo će maleni broj ljudi još koristiti novac,a tada će država doći i reći ima li smisla da još uvijek u opticaju držimo papirnati novac ako ga samo 10-20 % ljudi koristi ?

Strogo ekonomski i politički gledano između te procedure i one u nekoj diktaturi jedina razlika je da bi diktator uredbom od jutra do sutra zabranio papirnati novac, dok u demokraciji to traje ajde recimo 20 godina pošto se želi ljude "educirati" da koriste kartice.

Rezultat je na kraju isti pošto oba režima na kraju krajeva ukinu papirnati novac,a to je jedino važno u ovoj priči.

Tko je glasao

s konja na žirafu...

... ono kada u rečenici "Danska trgovačka komora preporučila je da trgovine i službe dobiju mogućnost odustajanja od gotovinskog plaćanja. Taj prijedlog još treba odobriti parlament, ali dobije li zeleno svjetlo, prodavači će od siječnja 2016. moći početi odbijati gotovinu." od riječi "dobiju mogućnost" dođeš do teorije zavjere.

Ah...

Tko je glasao

da se mujo ne dosjeti, a ni

da se mujo ne dosjeti, a ni danska ne bude sama..

Države bi imale izravnu korist uslijed nemogućnosti utaje poreza te bitnog rezanja krila organiziranom kriminalu, zaključio je u svom izlaganju ua Financial Times ovaj engleski ekonomist.

Bivši američki ministar financija i profesor Harvarda, Larry Summers je na nedavnoj konferenciji znanstvenika koju je sazvao Međunarodni monetarni fond predložio i konačan korak: potpuno ukidanje gotovine. Naime, ministar financija pod Billom Clintonom koji je umalo postao i šef američke središnje banke sada pod Obamom, pred okupljene je postavio problem: Fed već drži temeljnu kamatnu stopu na nula postotka, ali gospodarstvo još uvijek šepa makar je stopu nemoguće spustiti i ispod toga. Dakle u minus, da tako onaj tko ima novac bude i "kažnjen" za tu nesocijalnu rabotu. Jer treba trošiti, kako bi se ulagalo i kako bi "svima bilo bolje".

BBC, CBS, Financial Times, Time, Wall Street Journal, Wired, te brojni drugi utjecajni mediji, u zadnje vrijeme pišu o neminovnom dolasku bezgotovinskog društva, društva u kojemu gotovi novac – papirne novčanice i kovanice – uopće više neće postojati, već će biti potpuno iskorijenjene te zamijenjene karticama i različitim oblicima elektroničkog, mobilnog i tzv. beskontaktnog plaćanja (posebne kartice, čipovi u mobitelima, i sl.). Većina njih ističe samo pozitivne strane bezgotovinskog društva, a o negativnima ili ne promišljaju, ili ih namjerno prešućuju. Budući da je gotovi novac u uporabi već oko 5000 godina dobro je upoznati se s nekim posljedicama mogućeg ukidanja i nestanka gotovine, kako pozitivnima, tako i negativnima.

http://domagoj-sajter.from.hr/?p=264#.VVUCK_DUvm4

http://www.24sata.hr/svijet/svi-peglaju-kartice-svedska-zeli-ukinuti-pap...

http://www.srednja.hr/Novosti/Svijet/Cijenjeni-profesor-predlaze-ukidanj...

http://www.index.hr/novac/clanak/buducnost-ukida-li-se-gotovinsko-placan...

ostalo potraziti u belosvetskoj stampi

lunoprof
(Luna)

Tko je glasao

Ljudska prava se ne mogu

Ljudska prava se ne mogu uspoređivati s ideologijom. Svaka ideologija je iskrivljeni oblik uvjerenja i svijesti te najveći neprijatelj ljudskih prava.
Ideolozi svih vrsta i boja uvijek i iznova nastoje svoje ideje i interese prikazati kao ideje i interese cijelog jednog društva i jedne zajednice.
Budući da im to u potpunosti ne uspijeva ( zato što su ljudi različite individue i imaju svoja vlastita uvjerenja i stavove ) moraju koristiti ucjene, prijetnje i silu kako bi ušutkali slobodno umne kritičare svoje ideologije.
Ljudska prava upravo trebaju da štite pojedinaca od agresivnog kolektiva i ideološkog sustava koji nastoji ubiti slobodu pojedinca i napraviti od njega poslušni nekritički dio kolektiva.

Te gluposti što Kinezi i Vijetnamci brbljaju i ovo što pišeš da je britanski premijer rekao samo su pokazatelji straha tih elita od naroda i straha od propasti njihovi vlastiti ideologija.
Osjećaju elite da odozdo tinja pobuna, osjećaju da sve teže uspijevaju opravdati svoj sustav i svoju vlast, osjećaju mogući gubitak privilegija i stoga teže ugušiti javnu kritiku i slobodu mišljenja naravno pod banalnim izgovorom tipa zaštite društvenih vrijednost i rada za veće opće dobro.

Tko je glasao

prava

Budi ljubazan pa mi navedi koja su po tvom mišljenju osnovna ljudska prava ?
To me stvarno zanima pošto svatko od nas ima drugu interpretaciju tih prava što ćeš se sigurno složiti predstavlja određeni problem i od tih prava stvara nekakav mit .

Da ne bi bilo nesporazuma ja podržavam interpretaciju ljudskih prava kakva je napisana u povelji UNa, dok su sve ostalo za mene gluposti.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Otrovno pismo predsjedniku SDP-a Bernardiću od Laganini komentara 8
 2. Tisuće antidemokratskih sredstava u državi od rodjen komentara 1
 3. Poslušně hlásím je vinen Hrvatski bog Mars od lunoprof komentara 33
 4. HDZ se vraća stilu vladanja nepodnošljivom lakoćom od Feniks komentara 18
 5. Je li Božo Petrov još uvijek legalni predsjednik Mosta? od Zoran Oštrić komentara 5
 6. Lekovićev progon novinara, zataškavanje kriminala i demonstracija sile na zastupnicima u Saboru od Laganini komentara 5
 7. Genocid od petarbosni4 komentara 2
 8. Kad NATO Kolinda digne noge od sjenka komentara 24
 9. Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10 od rodjen komentara 1
 10. Analogije ili Vlada Idiotkracije od lunoprof komentara 48
 11. Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani. od rodjen komentara 0
 12. Merkel i nacizam od Zlatno doba kap... komentara 62
 13. ŠEFOVI naređuju bez promjena i bez bitnih razlika od aluzija komentara 0
 14. Liječnik sadist od rodjen komentara 2
 15. Novi val nove vrste kriminala u građevini od rodjen komentara 6
 16. Kako elite osvajaju i porobljavaju neku državu! od Busola komentara 5
 17. Donald Trump protiv vjetroelektrana: prijeti li opoziv zbog zastupanja osobnih interesa? od Zoran Oštrić komentara 3
 18. Tripartitna vlast HDZ-a, MOST-a i SDP-HNS-a napada gradonačelnike Zagreba i Zadra, preko GRIZLI-DORH-a od ppetra komentara 8
 19. siromaha osiromašiti ili siromaha obogatiti od aluzija komentara 0
 20. Trump nije pobjedio od Zlatno doba kap... komentara 6
 21. mirko-test od Harlekino komentara 0
 22. Točno i netočno g. Varoufakisa od rodjen komentara 0
 23. Njemačka deset mjeseci pred parlamentarne izbore: ide li Merkel po četvrti mandat? od Zoran Oštrić komentara 15
 24. Je li Andrej Plenković pobjednički ili gubitnički premijer od vkrsnik komentara 3
 25. Nastavite govoriti od Stanivuk komentara 1

Najkomentiraniji dnevnici

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 22

Novi korisnici

 • Puležan
 • Ljerka Ivanković
 • Harlekino
 • trtamrta123
 • Astricaster