Tagovi

„Lipo, ljepo,lijepo,lepo – latice su istog cvijeta“ (Petar Petrović Njegoš)

Ponovno sam u dilemi, da li napisati dnevnik ili komentar. Odlučio sam se za dnevnik, jer kolegi @bosancer-u, ne bih mogao odgovoriti kratko na njegov dnevnik, a ujedno sam htio odgovoriti i ostalim kolegama, koji su u komentarima na moj dnevnik, umanjivali opasnost od stvaranja tzv.“Treće Jugoslavije“.

Počet ću s dijelom koji je kolega @bosancero napisao u svom dnevniku, ne ulazeći u kolegin pojednostavljen pristup ideji „jugoslavenstva“.

U socijalističkoj jugoslaviji dolazi do emancipacije cijelog niza naroda koji su prie bili prisvajani od jednih ili od drugih. Sve do sredine osamdesetih činilo se kako je federalistički koncept prevladao integralistički no krizom i političkog i ekonomskog sistema na scenu ponovno nastupa integralistički koncept kao mimikrija veliksrpstva. No kako je kraj dvadesetog stoljeća donio mogućnost opstanka malih država dolazi do mogućnosti stvaranja nacionalnih država i na južnoslavenskom prostoru. Integralistički velikodržavni koncept koji je ponovimo po svojim značajkama koncept polovine devetnaestog stoljeća pruža snažan otpor koji uzrokuje teške patnje i stradanja. No na kraju kao retrogradni koncept biva poražen. No on potpuno kompromitira i federalistički koncept koji je tijekom sto godina bio nasuprot tako da danas na idejnom polju ideja jugoslavenstva ne postoji i nema straha od obnove bilo kakve jugoslavije. oni koji nas plaše s jugoslavenstvom zatvoreni su u svoj začarani krug nespremnosti pružanja novog koncepta Hrvatske koji nam je nužno neophodan te žele cementirati današnje stanje koje je neodrživo.

Ovdje bih se referirao i na komentare u mom dnevniku o Joviću, gdje su cijenjene kolege, izvoljele iznijeti procjenu, da ne postoji nikakva bojazan od stvaranja tzv.“Treće Jugoslavije“.
Osobno se ne slažem s takvom konstatacijom, dapače, mišljenja sam da postoji realna mogućnost, moguće ne u vidu neke nove države, ali unutar EU, svakako.

Vratimo se malo na pojam „jugoslavenstva“. Prema Wikipediji, „Jugoslaveni“ su naziv koji se na području bivše države koristio kao naziv za umjetnu naciju, koju su činili pripadnici raznih etničkih skupina.
Prema popisu stanovništva Hrvatske iz 2001. godine 176 građana Hrvatske izjasnilo se kao Jugoslaveni, a 89.130 građana nije se izjasnilo o svom nacionalnom statusu, pa se i oni ubrajaju u „ostale“, gdje se nalaze i Jugoslaveni.
Podaci nam govore, nadalje, da u svijetu ima 607.000 ljudi koji se izjašnjavaju kao Jugoslaveni.
- SAD- 328.000
- Kanada- 65.000
- Argentina- 60-80.000
- Ako tu ubrojimo i Hrvatsku s cca. 89.500
Onda dolazimo do one impozantne brojke od cca 607.000, jer su brojke za ostale zemlje samo provizorne.

Nisam siguran, nadalje, da je baš svima poznato, da postoji tzv.“Savez Jugoslavena“, koji je svoju osnivačku skupštinu održao 21.03.2010.godine u Zagrebu? Da i ne govorim o nekim udrugama, od kojih je najeksponiranija „Naša-Jugoslavija“, koja je čak zatražila da se u hrvatski Ustav, prilikom njegove promjene, unese i Jugoslavenska narodnost.
U Srbiji čak postoji tzv. „Stranka Jugoslavena“, koju je osnovao Blaško Gabrić u Subotici, a imaju i vječnike u Skupštini grada Subotice. Kako bi bilo jasno, od kuda toliko Jugoslavena u Vojvodini i Subotici, moram Vas podsjetiti, da su svi oni Hrvati, koji su se iz raznih razloga bojali upisati narodnost Hrvat, prilikom zadnjeg popisa stanovništva, izjasnili kao Jugoslaveni.
Kada uzmemo u obzir da je u Srbiji u tijeku registracija tzv.“Komunističke partije Jugoslavije“, kojoj bi na čelu trebao biti Titov unuk, Joška Broz, svi ti podaci nas vode k vrlo interesantnim zaključcima, a Vi ih sami izvedite.
Organizator osnivačke skupštine tzv.“Saveza Jugoslavena“ u Zagrebu, Dalibor Tomić u jednom svom interviu-u kaže:

Po opredjeljenju sam Jugoslaven, po zanimanju medicinski menadžer, završio sam dvogodišnji studij u Njemačkoj. Tim se poslom bavim već nekoliko godina, imam 45 godina. Volim da se družim s ljudima iz svih krajeva svijeta, pa time i iz svih krajeva nekadašnje SFRJ. Sudjelovanjem na brojnim radnim akcijama upoznao sam tadašnju zajedničku domovinu, njene prirodne ljepote, ljude i običaje.

Vrlo nevina izjava, da je čovjek pozdravi, kada na stranicama tzv.„Naše-Jugoslavije“, čiji je i dotični član, ne bi bilo napisa ljudi, kao što su Bogumil Bošnjak („Virtuelni sud zločinima nacionalizma“) ili Vuk Perišić („Da li je Jugoslavija morala da se raspadne?“).

Največi problem novoorganiziranih Jugoslavena je što opet negiraju druge, ističući kako “nisu opterećeni pečatima istorijske zaostavštine i potenciranja neznatnih razlika među plemenima”. Time definiraju sebe diskriminirajući druge koje svode na primitivniji oblik zajednice. Cinično tvrde kako “Jugoslaveni priznaju i prihvaćaju čovjeka bez obzira na nacionalnu ili vjersku pripadnost”.
“Jugoslaveni postoje, ponosni su na svoje opredjeljenje i jedina su alternativa nacionalizmu.” Zašto bi bili jedina alternativa nacionalizmu? Riječ je o lažnom univerzalizmu. Kao tobože općehumanistički podmeće se partikularni, jugoslavenski nacionalistički politički koncept. Jugoslavenski nacionalizam, bolje rečeno šovinizam, jer druge oblike kolektivne pripadnosti promatra kao inferiorne. Ideja kako svijet i život nemaju smisla ako se u istoj državi ne nalaze Ljubljana i Priština ili Opatija i Banja Koviljača prezentira se kao nadljudski uzvišena: “Jugoslavenstvo prevazilazi autističku moć razmišljanja svih koji su sami sebe ograničili ‘čistim’ i jednonacionalnim obilježjima ili uskogrudom ideologijom.“
Ovako gore nabacano su neke od maksima tzv.“novih Jugoslovena“.Možda je najbolja paradigma sudbine jugoslavenstva to što se danas zbog zločina nad zadnjim ročnicima. Jugoslavenske armije sudi Ejupu Ganiću koji je u tom trenutku bio član predsjedništva BiH iz reda “ostalih“, budući da se izjasnio kao Jugoslaven.

Pogledajmo, sad malo slućaj Dejana Jovića. Potpuno je jasno da dotični „znanstvenik“ spada u skupino novokomponiranih Jugoslavena, koji svoje stavove i teze, ne vuku iz komunističke ideologije, već iz stavova novih filozofa jugoslavenstva, kao što je recimo, već spominjani Vuk Perišić, koji u svojem tekstu pod naslovom „Da li je Jugoslavija morala da se raspadne?“ između ostalog kaže:
---
Slične su i mantre o velikosrpskom hegemonizmu i hrvatskoj izdaji. Prva Jugoslavija bila je nesumnjivo pod dominacijom srbijanskih političkih, dinastičkih i vojnih krugova i ta je dominacija bila ponekad nepodnošljiva, a najčešće slaboumna, ali nije izazvala propast Kraljevine, kao što je Radićev pokret nikada nije ozbiljno ugrozio niti je imao ambiciju da je fatalno ugrozi. Uostalom, sporazum Cvetković-Maček otvorio je put prema federalizaciji države. U Drugoj Jugoslaviji hegemonizma ove ili one vrste bilo nije, osim ako apsolutnu vlast anacionalnih komunista kakvi su bili Broz, Kardelj, Ranković i Đilas, ne nazovemo hegemonijom. Kada je Četvorka počela da se osipa i kada je iz raznih razloga sišla sa scene, Jugoslavijom su nakon 1980. dogovorno vladale republike i pokrajine., a čak su i nerijetka razočaranja hrvatskih Jugoslavena ostala u svojem biću integralistička i demokratska. Značaj nesrazmjerne zastupljenosti Srba u vojsci i policiji je preuveličan jer sve do 1987. nije postojao organizirani velikosrpski centar otkud bi se vukli konci zavjere. Čak ni Milošević nije imao hegemonističkih ambicija. Sa zadovoljstvom je otjerao Sloveniju i nije imao ništa protiv samostalne Tuđmanove Hrvatske osim što je htio da je umanji ili joj vrati kusur preostao od podjele Bosne. Bio je separatist koji je u odvajanju Srbije od Jugoslavije htio zgrabiti što više teritorija, a njegova projugoslavenska retorika bila je toliko providno lažna da u ovom kontekstu i ne zaslužuje osvrt. Navodno izdajnička Hrvatska bila je intelektualni Pijemont jugoslavenstva.

Ili možda, stavova jednako tako spominjanog Bogumila Bošnjaka:

Nevjerovatna i istovremeno presudna nezainteresiranost političara iz 90-ih godina prošlog stoljeća za mirnim rješenjem jugoslovenske krize eskalirala je jednim strašnim bratoubilačkim ratom, koji je mogao i morao biti izbjegnut. Nacionalizam, kao osnovno oružje u rukama pohlepnih i prema svakom drugom narodu ogromnom mržnjom nabijenih političara, prenosi se na narodne mase, koje u tim odlučujućim momentima nemaju mogućnost realnog prosuđivanja i ocjenjivanja situacije. Jedini izlaz vide u slijepom posluhu nezrelim i ovako važnom povjesnom momentu nedoraslim, izrazito nacionalno obojenim vođama. Nacionalistička epidemija zahvatila je sve jugoslovenske republike, a protivnici rata su ostali u neznatnoj manjini osuđeni na puko i bespomoćno posmatranje razvoja situacije bez ikakve realne šanse da bilo šta promijene. Nacionalistička stihija je rušila sve pred sobom ne osvrčući se na posljedice i žrtve.
-----
Uzročno-posljedičnim automatizmom, kauzalingom, na svaki postupak nasilja na jednoj strani i u jednoj sredini reagiralo se trostrukom osvetom na drugoj strani i sredini:
- Na nezakonite i vanustavne referendume o osamostaljenju Slovenije i Hrvatske, na kraju i središnje republike B-H, reagirala je JNA u tom momentu već jednonacionalna-srpska, jer su je pripadnici drugih naroda uglavnom već izdali i napustili. Ovakva JNA idealno je odgovarala i povampirenom velikosrpskom nacionalizmu.
- Na prve znakove ustaštva i prizivanja NDH, (Tuđman otvoreno u svojim govorima) pokreće se građanski neposluh Srba u Hrvatskoj, a četništvo u Srbiji i B-H.
- Na prve zločine nad Srbima u Hrvatskoj koji su pokrenuti cirkularnim pismom ministra obrane Hrvatske Gojka Šuška primjenom prokušanih metoda CIA-e o vođenju specijalnog psihološkog rata destabilizacijom teritorija putem ubojstava nevinih građana: Gospić, Petrinja, Vukovar, Osijek, Zagreb, Pakračka Poljana (jedino se Split nije odazvao ovom zločinačkom Šušak-Tuđmanovskom pozivu osim zločina u Lori), pokrenuta je JNA prema zapadnim granicama.

------
Početak kraja najavljen je uvertirom muslimanskih zločina nad Srbima na Bratuncu i posljedičnim konačnim fortisimom Srebreničkog krešenda sa 8.000 ubijenih Muslimana – osveta za Kosovo i cara Lazara koji su uvijek i u svim slučajevima u uzročno-posljedičnoj vezi. Zločinima je doprinjelo i formiranje kažnjeničkih formacija i uvoz mudžahedina, koji dinamiziraju zločine unoseći islamsko-fundamentalističke karakteristike likvidacija, edukacijom ubica, sa završnim ispitom za kvalifikaciju ubojice - oglednim klanjem i odsjecanjem glave srpskom ili hrvatskom zarobljeniku, a može i slučajnom namjerniku-inovjercu.
-----
Tito i KPJ su u maniri Novog Zavjeta zaključili ovu apokaliptičku fazu i Novim Zakonima socijalističkog samoupravnog razvoja pokrenuli najsvjetlije trenutke sveukupne južnoslavenske povijesti. Socijalistički razvoj Jugoslavije, koji je počeo obnovom razrušene zemlje dotad neviđenim oduševljenjem i okupljanjem jugoslavenske omladine na radnim akcijama, dotad nepoznate u svijetu, a kasnije najvećim razvojem do sada, Jugoslaviju doveo do najvišeg stupnja razvijenosti svih njenih dijelova, najsretnijim periodom svih njenih naroda do sada, i danas, nakon ove vremenske distance po izvršenoj kontrarevoluciji, dodatno potvrdio pozitivnim sve faze razvoja socijalističke Jugoslavije.
------
Jugoslaveni, iako postojeći, ali nepriznati narod, projektiraju budućnost, a nacionalisti projektiraju prošlost. Jugoslavenima je jezik za povezivanje-nacionalistima je jezik za razdvajanje. Jugoslavenska jezična paradigma je: svi naši jezici sujugoslavenski jezici, koji se govore prema vlastitom osjećaju i izboru, gdje god tko živi. Sva dobra književnost je za Jugoslavene jugoslavenska književnost. Za Jugoslavene kultura svih naših naroda je jugoslavenska kultura na ukupnom životnom prostoru Južnih Slavena - Jugoslaviji, a svi najveći njeni književnici-jugoslavenski su književnici.

Kada, cijenjeni kolege, sve ovo stavimo u jedan kontekst, pa tome dodamo Jovićeve stavove iznešene kroz blogerske aktivnosti, te njegovu mogućnost utjecaja na Predsjednika RH, zahvaljujući Predsjednikovim slićnim stavovima, da li netko još uvijek tvrdi da mogućnost tzv.“Treće Jugoslavije“, pa makar i u EU, ne postoji?

Sastanci Predsjednika u Opatiji i Mađarskoj sa srpskim pandanom, isprike iz Bosne, stvaranje nekih novih saveza na Bledu od strane Premjerke, javni pozivi da se povuče tužba za genocid, napadi na hrvatske branitelje, dizanje glava „povampirenih“ tzv.“antifašista“, izjednačavanje krivnje agresora i žrtve, kao i medijsko „pranje mozga“ u cilju stvaranja nekog novog „bratstva i jedinstva“ uz poznatu srpsku „tko nas,bre,zavadi“, sve to treba gledati kao jedinstvenu politiku zamagljivanja onog što se stvarno desilo na ovim prostorima, kao i želju EU država, koje nisu znale i/ili nisu htjele spriječiti događaje i nasilničku velikosrpsku politiku.
Pri tome, nije uopće bitno, što se razoreni gradovi, oskrnavljene crkve, deseci mrtvih i ranjenih, ne nalaze u Srbiji, jer za stvaratelje javnog mnijenja, te tzv."Nove jugoslavenske doktrine", sve su to kolateralne žrtve građanskog rata, koji se vodio u ovom slijepom crijevu Europe.
Pozdrav,
Molotov

Komentari

Događaje trebe gledati u

Događaje trebe gledati u malo širem kontekstu, recimo zanimljivo je što se dogodilo neki dan u Istanbulu.

Normalizacija i spuštanje tenzija — pa i retorikom "svi se ispričavamo" — je svakako prvi prioritet. Hrvatska nije Izrael. Ekonomska situacija u Hrvatskoj je u direktnoj korelaciji s rizicima, a rizici su vezani uz tenzije u susjedstvu.

Promjena retorike ("agresor", "žrtva", "izjednačavanje krivnje") je svakako dobrodošla.

Na platformi izgradnje mira, suradnje, spuštanja tenzija, dobrosusjedskih odnosa, itd. možda i Zapad ili Kina daju našto novaca.

Međutim, dobrosusjedski odnosi i promjena retorike ne znače da se išta "oprašta" ili skriva pod tepih. Znači tek da se može o problemima — od kojih su neki jako veliki — može razgovarati i rješavati ih civilizirano.

Veliko je pitanje što uopće može Srbija napraviti kako bi "platila" svoj dio odgovornosti (koji je lavovski)? Da pokloni Hrvatskoj tvornicu Zastava? Da svakom tko je prošao logore u Srbiji da tisuću eura? Da se javno ispriča?

Tko je glasao

Dragi gospodine

Dragi gospodine Molotov,

nekako mi se čini da je ono zlo sa zapada puno veće. Što Vi mislite?

Tko je glasao

@Veli Jože, Ne postoji zlo

@Veli Jože,

Ne postoji zlo s Zapada i/ili s Istoka, postoji samo zlo.
Problem je Hrvatske što nema osnovnu sastavnicu razvoja, nema ODGOVORNOSTI. Od tuda sve polazi.
Političari nemaju ODGOVORNOSTI za svoj narod.
Vlasnici nemaju ODGOVORNOSTI za ljude i dobra kojima upravljaju.
Nema ODGOVORNOSTI u obitelji, pa tako ni u društvu.
Neki ljudi nemaj ODGOVORNOST prema zemlji u kojoj žive i uvijek je ljepše kod susjeda, nego u vlastitom dvorištu.
Nema ODGOVORNOSTI prema povijesti, ni prema mrtvima ni prema živima.
Kad nema ODGOVORNOSTI prema povijesti, nema ODGOVORNOSTI ni prema BUDUĆNOSTI.
Drugarice, sad samo ODGOVORNOST zamjeni s LJUBAVLJU.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Problem je Hrvatske sto nema

Problem je Hrvatske sto nema odgovornosti......
i to nitko i ni u cemu! zato zemlja i jeste u takvom ocajnom stanju.
pa mi pade na pamet zlocesto pitanje - kad bi Srbija kojim slucajem imala para, i to puno para i dala Hrvatskoj izuzetno povoljan dugorocni mnogomilijardski Euro kredit, bi li doslo do uzajamne "bliske veze, onako ko' nekih zaruka"?
sto vi mislite?

Tko je glasao

@sumnjičavi

@sumnjičavi (neprovjeren)

Što bi rekao Asterix: "Mož' bit', al' mož' i ne bit'.

Slušaj, mene naučili stari ljudi, da udavača, prije j.......nja, mora donijet neki miraz, pa ako je to to, hvala Bogu. Kredit ne dolazi u obzir.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Tko je nama Hrvaticama i

Tko je nama Hrvaticama i Hrvatima nanjeo prvo i drugo "ZLO" o kojima pišeš?

Tko će nama nametnuti treče "ZLO" ako ne mi sami sebi?

Dragi kolega Molotov, ne boj se ti onoga koji ti se izravno prijeti i laje... njih smo od uvijek riješili jednim udarcem i svi su počinili "opću bežaniju".. tako piše u njihovoj historiji... svaka ofenziva je završila kao opća bežanija!
(PS tko misle mene napasti zbog ove izjave, neka prouči tu svoju "vojnu" prošlost i sve će biti jasno, ponavljam, "Vojnu" poviest.. ne "političku")

Kolega... boj se ti onoga koji u ime Hrvatsva se uzdiže i galami na sav glas! Takvi su u našoj političkoj prošlosti od uvijek bili prvi da provode politiku "ZLA"! Oni koji su radili i stvarali su na kraju prošli tako kako su prošli jer je vitar puhao u neki drugi smjer... i nitko nama nije kriv ni za prvu ni za drugu šugu koju smo nazvali "Yugo" i koja je vrijedila isto ako i ona kanta od tzv. automobila! Sami smo mi "Hrvati" krivi za obe te šuge! ako dođe do realizacije treče šuge (neovisno kako se zvala i na kojem temelju se gradila) u jedno sam opet uvjeren. Mi ćemo nju stvarati a ne nikakvi istočnjaci ili zapadnjaci, samo čekam dan da nama dođu mali zelini sa neba pa da možemo se njima prodati i klanjati se novim gospodarima sa drugi planeta... tada možda.. samo možda.. nećemo sami biti krivi sebi za svoja zla u ovom malim dilu kugle zemaljske koju zovemo "Lipu Našu".

PS. ja sam na kraju za uvođenje Engleski uz sve one promjene u gramatici koje sam jednom tebi spomenuo, Vot du yu tink about dis Von Molotov? ;)
(interna šala za one kojima nije jasno o ćemu baljezgam sa ovim u post scriptum)

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

@Jakša, ih tink das is niht

@Jakša,

ih tink das is niht gud, her Jakša.

Pozdrav
Molotov

Tko je glasao

Cijenjeni kolega

Cijenjeni kolega molotov.Vi,ili ste jako bolesni,ili ste jako bezobrazni.Prije ce biti ovo drugo.Predsjednik ste nekakve udruge koja sise krv ovom narodu,i radi svog interesa pisete to sto pisete i podjebavate li podjebavate.Hrvatska je izasla iz Jugoslavije i sada je to vec daleka proslost.Hrvatska je izasla iz Jugoslavije kao ona Krasova mala slatka bajadera.Mala, lijepa i slatka.I onda se pojaviste VI.Oslobodioci.Dragovoljci.Ali ne svi.Mala manjina koja je vidjela svoju sansu.Ne raditi nista,a zivjeti dobro.Osnovali ste preko 200 udruga.VAS 200 predsjednika(ne svi)svojom galamom ucjenjujete vladu.I ne samo vladu,nego svakog slobodnomisleceg covjeka.I vidi sto napraviste od Hrvatske,male slatke bajadere.I ne samo sto ste napravili nego je nastojite jos vise srozati do dna.Nije mi jasno kako netko koji KAZE da se borio za samostalnu Hrvatsku,za slobodnu Hrvatsku,moze toliko raditi protiv te iste Hrvatske.Vama je gospodine molotov (i vasim istomisljenicima na pollitici)stalo samo do osobne koristi i probitka.Zato uvijek iznova ubacujete teme o partizanima-ustasama,Jugoslaviji,Titu.Smatrate Hrvatsku svojom svojinom i mozete raditi (i uzimati)sto vam je volja.Jer eto vi ste se borili za to.Jadno.Jadno i bijedno da jadnije i bijednije ne moze biti.

Tko je glasao

Tenor,Vi,ili ste jako

Tenor,Vi,ili ste jako bolesni,ili ste jako bezobrazni.Prije ce biti ovo drugo.Predsjednik ste nekakve udruge (jugoslovenčina) koja sise krv ovom narodu,i radi svog interesa pisete to sto pisete i podjebavate li podjebavate.
Tako i ja sve ovo, bez ijednog argumenta ,samo te difamiram.
Ukratko, dokazao si da Molotov ima pravo!

Bert

Tko je glasao

tenor, mislim da ima istine

tenor, mislim da ima istine u tome sto pises.... no, mislim da si ipak malo pretjerao. pa, gospon Molotov se izjasnio za objavu RB pod odredjenim uvjetima!

Tko je glasao

@tenor, Hvala, cijenjeni

@tenor,

Hvala, cijenjeni kolega, što ste me počastili Vašom stručnom ocjenom da ipak nisam bolestan. O mojoj bezobraštini, ili Vašoj, prosudit će kolege na pollitika.com.
Ja nisam predsjednik "neke udruge" , već točno određene, koja ima svoj Program, a u njemu stoji, da NIKADA nećemo dozvoliti povratak bilo koje tvorevine, koja bi u samoj primisli imala natruhe jugoslavenstva. To dugujemo onima koji su svoje kosti ostavili diljem Hrvatske.

I što Vi, dragi kolega, znate o tome tko i kako ucjenjuje Vladu? Osim toga, izbacujete brojeve, a pojma nemate. Na državnoj razini postoje 42 udruge branitelja, lokalne se uglavnom samofinanciraju.
Pretpostavljam da takav znalac zna koliko ima udruga civilnog društva, na državnim jaslama, koliko oni "sišu", i tko ih sve plaća?
Vi sebe smatrate slobodnomislećim? Smiješno.

Nije mi jasno kako netko koji KAZE da se borio za samostalnu Hrvatsku,za slobodnu Hrvatsku,moze toliko raditi protiv te iste Hrvatske.

Ja to ne KAŽEM, ja to mogu dokazati, a Vi kolega, možete li to samo KAZATI?
Bacate samo frazetine, a argumenata nigdje, čime to dokazujete tvrdnju da ja radim protiv Hrvatske?

Smatrate Hrvatsku svojom svojinom i mozete raditi (i uzimati)sto vam je volja.Jer eto vi ste se borili za to

Točno tako, kolega, to je MOJA Hrvatska i onih koji su je stvarali i vjerujte, bit će točno onakva kakvu smo je htjeli, bez obzira i uprkos ovakvima kao što ste Vi i Vama slićni, euroni, podrepaši i ulizice bilo kojih moćnika.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

@Molotov, povokatorsku ulogu

@Molotov,
povokatorsku ulogu "tenora" koji nama ovdje u Hrvatskoj soli pamet iz Omahe, Nebraska, USA raskrinkao sam dnevniku "Eutanazirana polltika.com". Na žalost nije jedini koji se s određenom svrhom javlja iz inozemstva na ovom sajtu, ali svima njima, uz domaću ekipu je zajedničko posijati razdor u pollitici.com, jer nikad ni ne pokušavaju argumentirano se suprotstaviti mišljenjima u dnevnicima nego isključivo idu na vrijeđanje i relativiziranje teme. To već, bez obzira što misli mrak i ostali istomišljenici, nije slučajno.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

izjednačavanje krivnje

izjednačavanje krivnje agresora i žrtve, kao i medijsko „pranje mozga“ u cilju stvaranja nekog novog „bratstva i jedinstva“ uz poznatu srpsku „tko nas,bre,zavadi“, sve to treba gledati kao jedinstvenu politiku zamagljivanja onog što se stvarno desilo na ovim prostorima, kao i želju EU država, koje nisu znale i/ili nisu htjele spriječiti događaje i nasilničku velikosrpsku politiku.

Mišljenja sam da je toliko štete napravljeno da je u narednih sto godina nemoguće otplatiti i nadoknaditi je stradanicima i njihovim potomcima.
To je moguće platiti jedino jednoj EU, ali ta tvorevina ima dovoljno teškoća i bez "zaglađivanja" štetnih posljedica nastalih na ovom nesretnom podneblju.
Nasilno stvaranje nekakve južnoslavenske asocijacije, a bez novog krvoprolića jednostavno nije izvedivo.
Činjenica je da u današnjem vremenu nikome nije do klasičnog ratovanja, osim aktualnog gospodarskog ratovanja, na ovim prostorima neće se više ratovati.

Tko je glasao

Molotov Ne samo da sam sada

Molotov

Ne samo da sam sada dao svoje mišljenje o upornosti s kojom neki oživljavaju Jugoslaviju (ali u malo drugačijem kontekstu) nego sam čak to davno napisao ovdje na Pollitika.com, još negdje 25/04/2007, dakle točno prije tri godine, i to u članku "Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće" (http://pollitika.com/drumovi-ce-pozeljet-turaka-a-turaka-nigdje-biti-nece)!

http://frederikblog.co.cc/

Tko je glasao

@frederik, Ok, shvatit ću

@frederik,

Ok, shvatit ću ovaj upis kao kritiku same teme. U onom dnevniku si druže napisao:

Trebamo biti svjesni činjenice da smo ostali sami sa sobom, da nema više onih drugih koji su krivci. Sve što sada činimo, činimo sami sebi, a ako to ne činimo kako treba opterećujemo generacije koje dolaze. Vraćanjem u prošlost koja je iza nas, pretvara nas u "kradljivce" budućnosti vlastite djece. Ovako kad o svemu ovome razmišljam, mislim da tek sada shvaćam poznate stihove "Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće!".

Ma, slažem se ja s tobom, ali, kao što vidiš i ovaj je dnevnik na neki način nastao kao odgovor dnevnik kolege @bosancera i još nekih. Ispada da ja potenciram problem, ali, druže, on je prisutan, bez obzira koliko mi okretali glavu ili šutjeli o tom. Kao što vidiš, taj je problem naglo ušao i u visoku politiku, preko savjetnika Jovića.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

ooo, dosadila je već ta

ooo, dosadila je već ta tema i bogu i ljudima.

jesi čuo za: http://www.vecernji.hr/biznis/hep-u-zeleno-svjetlo-13-vece-cijene-elektr... ili možda http://www.vecernji.hr/vijesti/reforma-zdravstva-16-zagrebackih-bolnica-... ili http://www.vecernji.hr/regije/pokrenut-stecaj-tvrtki-kio-460-radnika-ost..., a i ovo je bolje http://www.vecernji.hr/scena/kristina-sajko-pobijedila-heidi-klum-realit...

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Molotove. Od kada bolujes od

Molotove. Od kada bolujes od straha stvaranja neke nove Jugoslavije? Kako to da ne bolujes od straha da ce ljudi uskoro biti gladni, da nismo do sada bili sposobni KONSTITUIRATI SVOJU DOMOVINU, da stvorimo Ustav koji ce biti po volji NARODA, ali bolujes i dalje od nove Jugoslavije?

I jos jedno prirodno pitanje koje slijedi. Jel te neko placa za poticanje atmosfere paranoje? Znam mnoge iz HDZa, SDPa, Todorice, Linice, Kutle i slicne kojima ovo sto pises izuzetno pase. Pa cisto da cujem, jel uspijes usput i ubost neku kintu?

gpgale blog

Tko je glasao

@Gale, i vi idete personalno

@Gale,
i vi idete personalno na autora dnevnika a ni ne pokušavate pobiti njegove argumente, bili dobri ili loši. Priznajte Gale, to je vaša nemoć, ali niste jedini u ovakvom poimanju diskusije.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

@gale, Interesantna zamisao,

@gale,

Interesantna zamisao, možda odlučim ubosti neku kintu, kolega. Pa, valjda iz osobnog iskustva, znate, da vam takvu informaciju neću dati. Uostalom, ni Vi meni ne kažete tko Vas plaća.

Problem je kolega, što sadašnji Ustav ima po Vašem i nekim drugim mišljenjima sastavnice koje Vam ne odgovaraju, pa ga treba hitno mijenjati. Treba pružiti mogućnost udruživanja. I ne bolujem ja od straha od neke nove Juge, jer se ni one prijašnje nisam bojao, pa sam je rušio oružjem. Oni koji su danas najglasniji u podršci politici raznih Jovića, usrali su se od straha, kad je na Hrvatsku krenula, pazi, Boga ti 4. Armija u Europi, i još nisu našli deterđent da operu smrad iz gaća, a neki su im se i pridružili.
I ima još jedan problem, svaki Ustav, koji nije po Vašoj mjeri, vjerojatno bi bio popljuvan.
To, dragi kolega, da li nekom paše, što ja pišem, puno me ne brine, više me zanimaju oni kojima to ne paše, jer ti su rak rana ove države, a razno razne Todoriće i slićne, riješit će mo u hodu.
Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

To, dragi kolega, da li

To, dragi kolega, da li nekom paše, što ja pišem, puno me ne brine, više me zanimaju oni kojima to ne paše, jer ti su rak rana ove države, a razno razne Todoriće i slićne, riješit će mo u hodu.

Nema koristi riješiti ih, ako ih se zakonskim putem ne prisili da vrate vrijednosti koje su pljačkaškom pretvorbom i privatizacijom prisvojili.
Političari plačenici će jako teeško izglasati zakone koji bi njima onemogućili priliv sredstava.
Prvotno je potrebno izabrati zastupnike priznate nepotkupljive stručnjake, izabirati ljude, a ne stranke, a tek potom računati na mogućnost realizacije pravednosti, drugi način je moguće izvesti jedino revolucijom, a to je preskupa i prekrvava rabota.

Tko je glasao

@blade777, Izborni zakon je

@blade777,
Izborni zakon je ključni problem, jer ovaka samo reciklira postojeće stanje u Saboru odnosno državi. Nemojmo biti smiješni, kad bi se zastupnici birali po većinskom personalno modelu, a ne po partijsko, namjerno kažem partiojsko a ne stranačkom, razmjernom sustavu od onih koji sada sjede u Saboru jedva da bi ih ostalo desetak.

Ali ni HDZ ni SDP nisu blesavi, pa od toga bježe kao vrag pod tamjana, a prijepori između Josipe Leke (SDP) i Vladimira Šeksa je samo predstava za javnost. Uostalom predložene ustavne promjene po potrebi EU su s obzirom u kakvom je stanju država znatno ispod razine potreba društva i građana. U jednom od prvih dnevnika u tekstu koji sam objavio još 2005. godine u mojim novinama "The Croatian American" pod naslovom "Hrvatskoj je potrebna rekonstrukcija države" ukazao sam na mnogo važnije državne i nacionalne probleme nego što su ove kozmetske promjene pod pritiskom EU. Na žalost zbog lijenosti i neodgovornosti nacionalne elite (HAZU, Matica hrvatska, Katolička crkva, Sveučilišna zajednica, studentska populacija, nevladine udruge itd) kritična masa još nije stvorena i ne će biti stvorena sve dok ne dogori do noktiju. Po sindikalnim prosvjedima ovih dana još smo daleko od toga, a bliska Grčka je za Hrvatsku i hrvatski narod još uvijek daleko. Dok je tako politička i tzv. intelektualna elita mogu mirno spavati.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Točno tako. Kozmetika.

Točno tako. Kozmetika.

Tko je glasao

Interesantna zamisao, možda

Interesantna zamisao, možda odlučim ubosti neku kintu, kolega. Pa, valjda iz osobnog iskustva, znate, da vam takvu informaciju neću dati. Uostalom, ni Vi meni ne kažete tko Vas plaća.

Vidis. Mene ne placa nitko.

Problem je kolega, što sadašnji Ustav ima po Vašem i nekim drugim mišljenjima sastavnice koje Vam ne odgovaraju, pa ga treba hitno mijenjati.

Znaci, tvoji argumenti su utemeljeni na objedama, lazima i provokacijama. Zbog cega bi se na pollitika.com-u trebala bastiniti takva komunikacijska atmosfera?

Oni kojima pase atmosfera s Jutarnjeg lista, neka odu tamo pisati. Ako pak hocemo da pollitika.com ne potone rapidno kroz ovakve provokacije, lazi i podmetanja, krzo toleriranje onoga sto unistava zdravu klimu, vjerujem da bi oni kojima je stalo do ove stranice, da se ipak prime malo zesce svoje urednicke uloge.

I jos jedan detalj koji se izgleda zaboravlja medju onima koji su ovdje dosli i sa dobrom namjerom. Losa komunikacijska atmosfera ne vodi nigdje, ne nudi nikakve zakljucke, nudi samo unakazivanje kultnog statusa pollitika.com-a. Pa tako, umjesto da ulazite u prepucavanja, kolege drage, jednostavno ostro sankcionirajte ono za sto nema mjesta na pollitika.com-u.

Lp svima i tebi Molotov.

A sljedeci puta kada se odlucis nesto pisati, nadam se ces se potruditi biti prije svega intelektualno posten. U suprotnom cu zakljuciti da nemas sta traziti ovdje.

gpgale blog

Tko je glasao

@gale, Ne samo da ste

@gale,

Ne samo da ste kolega, krenuli odmah u diverziju dnevnika, skretanjem pažnje onih koji čitaju, na potpuno nevažne stvari, već na kraju, kada Vam se jednako odgovori, pakujete drugom ono što Vii radite.

Znaci, tvoji argumenti su utemeljeni na objedama, lazima i provokacijama. Zbog cega bi se na pollitika.com-u trebala bastiniti takva komunikacijska atmosfera?

Ovo su Vaše riječi, ali i ovo:

I jos jedno prirodno pitanje koje slijedi. Jel te neko placa za poticanje atmosfere paranoje? Znam mnoge iz HDZa, SDPa, Todorice, Linice, Kutle i slicne kojima ovo sto pises izuzetno pase. Pa cisto da cujem, jel uspijes usput i ubost neku kintu?

pa i ovo:

A sljedeci puta kada se odlucis nesto pisati, nadam se ces se potruditi biti prije svega intelektualno posten. U suprotnom cu zakljuciti da nemas sta traziti ovdje.

Ja se nadam, dragi kolega, da će te Vi biti bar samo pošteni, o intelektu, teško da možemo raspravljati, što ste dokazali Vašim upisom.

Pozdrav,
Molotov

PS(To, kolega, što će te Vi zaključiti, je Vaša osobna stvar i Vaš problem, kao što je moja osobna stvar ono što ja zaključim o Vama.)

Tko je glasao

a razno razne Todoriće i

a razno razne Todoriće i slićne, riješit će mo u hodu.

Hodamo dvadeset godina ... onako u hodu

Tko je glasao

Počet ću s dijelom koji je

Počet ću s dijelom koji je kolega @bosancero napisao u svom dnevniku, ne ulazeći u kolegin pojednostavljen pristup ideji „jugoslavenstva“.
Dnevnik kao takav nije mjesto za široko elaboriranje geneze i razvoja jugoslavenstva. Kroz nekoliko natuknica koje odražavaju glavni tijek mojih razmišljanja dao sam osvrt na to pitanje.
Ovdje bih se referirao i na komentare u mom dnevniku o Joviću, gdje su cijenjene kolege, izvoljele iznijeti procjenu, da ne postoji nikakva bojazan od stvaranja tzv.“Treće Jugoslavije“.
Osobno se ne slažem s takvom konstatacijom, dapače, mišljenja sam da postoji realna mogućnost, moguće ne u vidu neke nove države, ali unutar EU, svakako.

Kako sam spomenuo ideja jugoslavenstva pregažena je povijesnim zbivanjima i kao takova zastarjela je te stoga nema niti nekakve bojazni od mogućeg ponovnog ujedinjavanja. Strah od zajedništva naših prostora preko EU vjerojatno je iracionalan jer bi pri tome takodjer kod nekih krugova morao postojati strah od EU u kojoj su Italija i Madjarska s kojima smo u prošlosti takodjer imali nesuglasica članovi. Stoga možemo postaviti pitanje postoji li opasnost da madjari zatraže Baranju i medjimurje ili italijani dalmatinsku obalu? Postoji li u EU medjudržavna suradnja koja nadilazi EU okvire? Koje države eventualno ostvaruju takvu suradnju? ovi iz naše jugoslavije ili sljedbenici Miške Broza relikt su prošlosti koji nema nekih realnih snaga za dobiti širi krug poklonika. Nostalgiju prema bivšoj upokojenoj državi najviše su producirali vladajućio krugovi u Hrvatskoj. Da je ekonomska situacija dobra danas se na bivšu upokojenu državu nitko ne bi osvrtao.
Nadalje ovdje se o jugoslavenstvu govori samo kroz prizmu integralističkog jugoslavenstva koji ja još nazivam jugoslOvenstvo, kroz prizmu nekakve mašine za mljevenje nacija koja izbacuje novu naciju jugoslavena. Kako je jugoslavija stvorena nakon nastanka modernih nacija kad su Hrvati već bili formirani kao nacija u današnjem smislu ta opcija mljevenja nacija niti 1918 nije imala mogućnosti za provedbu.

Tko je glasao

@bosancero, Strah od

@bosancero,

Strah od zajedništva naših prostora preko EU vjerojatno je iracionalan jer bi pri tome takodjer kod nekih krugova morao postojati strah od EU u kojoj su Italija i Madjarska s kojima smo u prošlosti takodjer imali nesuglasica članovi.

A, Vi kolega, mislite, da će posezanja za recimo morem prestati? Možda Zara ili Fiume neće biti na listi želja?

U nekoliko sam navrata napisao, zašto nisam euroskeptik, ja sam protiv bilo kakvog udruživanja u EU, jedan od razloga je i mogućnost stvaranja EUroslavije, ali ima ih na stotine.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

U nekoliko sam navrata

U nekoliko sam navrata napisao, zašto nisam euroskeptik, ja sam protiv bilo kakvog udruživanja u EU, jedan od razloga je i mogućnost stvaranja EUroslavije, ali ima ih na stotine.
I sto je onda rjesenje prema vama?

Tko je glasao

@bosancero, Jedino

@bosancero,

Jedino moguće:

SAMOSTALNA O NIKOM OVISNA REPUBLIKA HRVATSKA.

Država, koja gradi dobre odnose sa svima. Država koja ne prodaje svoja bogatstva strancima, koja ulaže u svoj razvoj i u svoje ljude,a samo na bazi partnerstva ulazi u odnose s drugim državama i narodima.
Država koja proizvodi na svojim poljima, u svojim tvornicama i troši svoje proizvode, a uvozi samo neophodno i to na bazi reciprociteta. Država koja drži do svoje povijesti, a ne umanjuje pravo tuđe, država koja zna kako je nastala na krvi svih svojih građana od stoljeća sedmog, bez obzira kojoj opciji pripadali i koje vjere ili narodnosti bili.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Alternativa neudruživanju u

Alternativa neudruživanju u nekakve ex-Yu, euro-Yu ili nedaj bože Atlansku-Yu je definitivna izolacija. Povucimo sve diplomate iz svijeta (postoji hipotetska upasnost od UN-Yu), prekinimo dijalog sa svima i sa susjedima (naročito njima) i dok ih gledamo preko mušice kalašnjikova, proizvedimo nuklearnu bombu.
Tako ćemo izbjeći svaku opasnost od stvaranja bilo kakve asocijacije sa ili bez predznaka Yu.

Blaženi Molotov. Završio agit-prop studije u Sjevernoj Koreji. Svaka ćast na odličnom uspjehu !

Tko je glasao

@Zoc, evo i vi ste se

@Zoc,
evo i vi ste se priključili ekipi koja ide "ad hominem", a ne "ad rem". To je odraz neznanja ne sposobnosti i nemoći.
stojte mi dobro.

Tko je glasao

@zoc, Da, vidim da je

@zoc,

Da, vidim da je Švicarska propala preko noći, a i ostale zemlje koje nisu u EU, krepavaju. Uostalom, zašto se ne udružimo s Kinom, i onako te tvoje Euro-atlantske integracije drže u malom đepiću.
Ja, ne razumijem taj stav, da Hrvatska ne može biti samostalna??!
Pa. tko nam brani sklapati ugovore s EU, bez ulaska u istu? Zar misliš da Europa ne treba Hrvatsku?
Bajka o spasu, kada se uđe u EU, je samo priča za malu djecu, napoj (ili kako bi ti rekao pomije) za narod.
Kada naši lijevodesni političari kažu da ulazak u nekakve integracije nema alternativu, odmah me učini opreznim, jer se uvijek ispostavi da je alternative bilo, samo što je oni "jadni" nisu vidjeli.

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Kada bi političari

Kada bi političari predstavljali istinite činjenice kako će u budućnosti Hrvatska u nekakvoj EU tvorevini morati financirati nerad i lijenost druguih(primjer pomaganja Grčkoj iako Grčka nije imala ratna stradanja),takve činjenice bi zasigurno i ovih neopredjeljenih 30% građana RH stavile na stranu protiv ulaska RH u ovakvu EU tvorevinu.
Zapamtite da u EU ima previše "parazita", da bi jedna Hrvatska mogla proći bez financiranja svih onih koji nisu naučeni raditi.

Tko je glasao

aaaa LOLčina. hvala što si

aaaa LOLčina. hvala što si me razveselio prije spavanja.
jedna hrvatska čiji je bdp na razini statističke pogreške ukupnog bdp-a država članica eu nekome će pomagati i nekoga će vaditi.
jedna hrvatska spašavat će grčku kojoj je jedna od najvećih zamjerki što je svaki 7. zaposleni zaposlen u javnim službama, a u spasilačkoj hrvatskoj tek svaki šesti je u javnoj službi.
i ista ta spasiteljica hrvatska ima stopu zaposlenosti nižu od europskog prosjeka, ali spašavat će europske neradnike.
ma blago državama članicama eu koje će čekat da ih hrvatska spašava.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

i ista ta spasiteljica

i ista ta spasiteljica hrvatska ima stopu zaposlenosti nižu od europskog prosjeka, ali spašavat će europske neradnike.
ma blago državama članicama eu koje će čekat da ih hrvatska spašava.

Bilo kako bilo, Hrvatskoj u EU slijedi nakon perioda prilagodbe nešto što se meni ni najmanje ne sviđa, a to je veća uplata u proračun od sredstava koje će Hrvatska povući iz tog proračuna(slično se događa Sloveniji).
Znači zadužujemo našu djecu i unuke za ono malo judinih škuda koje će naši političari "gladuši" potrošiti(period u narednom petogodišnjem razdoblju), a sve kroz samo njima smislene projekte i zbog evidentnih nesposobnosti.
Sve to će višestruko platiti generacije koje dolaze.

Tko je glasao

drago mi je što si se javio

drago mi je što si se javio nakon ovog zlostavljanja od strane jacksa.

mislim da treba razlikovati jedno od drugog. relacije koje sam iznijela su točne i stvarno zabrinjavajuće. zbog toga mislim da će se prije dogoditi da će hrvatska biti u položaju grčke, a ne u položaju onih koji grčkoj pomažu. druga stvar je uopće količina novca koja prokola našom malom državom, a koja je u eu na razini zaokruženja. naš bdp je, kad se uzme u obzir kupovna moć, jadnih 50-65 posto onog europskog. to su činjenice kojima treba pogledati u oči, a ne dizat prašinu.

ona opipljiva činjenica je naš bdp po nekih 55 mlrd $, dok će samo grčkoj EU i MMF iskeširati 135 mlrd € (€!) u naredne tri godine. prema tome, nemojmo se zavaravati da hrvatska ima love ikoga spašavati.

što se fondova tiče, tu se potpuno slažem. hrpa novca nam je na raspolaganju, a iskorištava se tek manji dio. čija je to krivnja? pretpostavljam vlasti na svim razinama (državna, lokalna, regionalna). puno se od svih projekata moglo iskoristiti i napraviti nešto dugoročno korisno, ali očito je to nama jednostavno preveliki napor.

osim toga, kad smo već došli do toga, mogu spomenuti da primjerice moj faks ne može tražiti novac za razvoj studija zbog načina na koji bolonja nije provedena. konkretno, radi se o tome da se u sustavu 3+2 poticaj dobiva za 2, u sustavu 4+1 za 1, a pošto smo mi u sustavu 5+0, dobit ćemo 0. a onda će opet biti na dnevniku kako nemamo prostora, kako nemamo kadrova i kako će, kako izgleda, uskoro ukinuti i demonstratorima ono malo što su im plaćali.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Bilo kako bilo, Hrvatskoj u

Bilo kako bilo, Hrvatskoj u EU slijedi nakon perioda prilagodbe nešto što se meni ni najmanje ne sviđa, a to je veća uplata u proračun od sredstava koje će Hrvatska povući iz tog proračuna(slično se događa Sloveniji).

Odakle ovi podatci? Slovenija ima i duplo veci BDP po stanovniku od Hrvatske, ali je debelo u plusu sto se tice uplata u EU proracun i isplata iz EU proracuna. Opet, minuta googlanja i dolazi se do TOCNOG podatka. Zemlja, koja je usporediva s Hrvatskom po BDP-u po stanovniku je prosle godine iz EU proracuna dobila otprilike 6 puta vise nego sto je uplatila.
http://en.wikipedia.org/wiki/Budget_of_the_European_Union#State_by_state...

Tko je glasao

Nemojte gledati tako

Nemojte gledati tako jednostrano i zavaravati se da će vam netko nešto dati badava. Zaboravite to jer ne živimo u stvarnosti u kojoj je tako nešto moguće.
Čime ćemo mi to nešto platiti i što je to što žele od nas.
Nije li to sve ono o čemu su naši preci sanjali, a mi smo u ovom našem teškom razdoblju ostvarili, i sada u toj prevelikoj euforiji nismo ni svjesni što imamo? Vraćamo se 500 godina unazad i prodajemo najveće vrijednosti za šaku judinih škuda.
Čime ćemo platiti, pitam vas ja ponovo.
Onime čime nitko nikada ne bi smi plaćati jer to nije njegovo, nego samo dano na korištenje. Zemlja koju koristimo i koja nam omogućava kakvu takvu proizvodnju hrane, mogla bi vrlo skoro postati nečija tuđa zemlja.
Mi nismo u prilici parirati sa prikazanim stvarnim vrijednostima, u nepovoljnoj smo situaciji, a baš zato će naša zemlja vrlo brzo postati samo zbroj prodanih katastarskih čestica.
Biti ćemo najamna radna snaga u "našoj" zemlji.
Samo Njemačka zlatna nasljednička generacija raspolaže sa bogatstvom od tisuću milijardi eura. Oformili su čitave sisteme koji pomažu tim ljudima kako da najkvalitetnije dođu do novih vrijednosti upravo kupujući vrijednosti u Jugoistočnoj Europi.
Hrvatska u Eu im je servirana ko na pladnju. Nema više nikakvih zapreki da pokupuju sve što se kupiti dade.
Ono što nisu uspjeli vladari Britanije, Njemačke i Francuske napraviti osvajačkim ratovima, to će sada uspjeti združenim snagama plasirajući nam "bezvrjedni papir".
Mi smo poput domorodaca koji su zasljepljeni ogledalcima, samo što nas zasljepljuje boja novca.
Tu je još i mogućnost emigracije ljudi iz prostora koji postaje nepovoljan za život. Klima u najzapadnijim dijelovima Europe počinje biti sve nepovoljnija i jasno je da će se iz tih dijelova postepeno ljudi iseljavati.
Zaštititi vrijednosti na ovoom ozemlju možemo jedino u samostalnoj RH.
Sve ostalo je špekulantski dobitak na račun generacija koje dolaze.

Vrednujmo svoj rad i nemojmo se dati podcjenjivati jer ne vrijedimo pet puta manje od naših zapadnoeuropskih susjeda, zapravo mi vrijedimo puno više jer naši preci nisu temeljili svoj prosperitet na istrebljivanju naroda i uništavanju njihovih kultura.

Sretan vam praznik rada!

Tko je glasao

@blade777, čestitam na ovom

@blade777,
čestitam na ovom komentaru i njegovom rakursu, a prije svega jezgrovitosti. Katastrofalna nam je politička, ali i šira nacionalna elita i zato nakon Beča, Budimpešte, Berlina, Beograda (dva puta) idemo kao Radićeve guske u magli u pravcu još jednog "B" - Bruxellesa. Čitava mašinerija, politička i medijska (koja je i onako 100-postotno u vlasništvu stranog kapitala, dok je HRT pod kontrolom slijepaca, neznalica i nacionalnih sabotera) galami kako nema alternative, iako alternativa i te kako postoji.

Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Čitava mašinerija,

Čitava mašinerija, politička i medijska (koja je i onako 100-postotno u vlasništvu stranog kapitala, dok je HRT pod kontrolom slijepaca, neznalica i nacionalnih sabotera)

Slijepci su u smislu nemogućnosti primjećivanja pravih vrijednosti, ali jako dobro primjete i vide mogućnost raspolaganja novcem, a to čine iako taj novac koji sami koriste predstavlja vrijednosti koje zbog toga nisu drugima na raspolaganju. Takvi postaju plaćenici, neovisno što radili i što iza njih ostaje.
Ono što njima izgleda poput velebnog djela, u realnoj objektivnoj stvarnosti je ništa drugo nego nedjelo.

Tko je glasao

@griotta, Kako bi neki ovdje

@griotta,

Kako bi neki ovdje rekli, tvoj upis je:

Katastrofaaaaaaaaa!

Pozdrav,
Molotov

Tko je glasao

Ja bi opet malo drugačije

Ja bi opet malo drugačije reagirao na taj upis.

Oni će pomoći jednoj Hrvatskoj ili kasnije nekakvoj BiH... te zemlje koje su pomogle osigurati da nitko ne sme nitkoga ubijati ni u Vukovaru ni u Srebrenici.... ti koji su službeno "promatrali" sva ta silovanja i ubojstva i na kraju ti isti koji danas sude našim braniteljima za sve što su oni promatrali i slikali te ko zna gdje sve ne predavali kojekakvim umno bolsnim i perveznim generalima! Takvi će pomoći nama?

Jooojjjjj.... kako se brzo sve zaboravi.

A možda nekima nije nikada ni smetalo to što su neki bili silovani i ubijeni, možda im je čak negdje duboko u njihovom biću i bilo drago!

kolega.. trošimo energiju tamo di ne triba ju gubiti, bez veze i uzaludno je svoje živce gubiti na zgubidane.

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

"....političari

"....političari predstavljali istinite činjenice kako će u budućnosti Hrvatska u nekakvoj EU tvorevini morati financirati nerad i lijenost druguih(primjer pomaganja Grčkoj iako Grčka nije imala ratna stradanja),takve činjenice bi zasigurno i ovih neopredjeljenih 30% građana RH stavile na stranu protiv ulaska RH u ovakvu EU tvorevinu.
Zapamtite da u EU ima previše "parazita", da bi jedna Hrvatska mogla proći bez financiranja svih onih koji nisu naučeni raditi"

ovo je komentar kojeg sam ja komentirala.
u svom sam komentaru iznijela samo činjenice. probaj jednom nešto pobiti.
molim te, ako ćeš komenitirati, barem probaj pratiti slijed rasprave, ovako je besmisleno.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Možda pratimo sve što se

Možda pratimo sve što se kaže!

i vidimo upravo gubitak vrimena u raspravi sa onima koji imaju nos do nebesa.... jer sa takvima jednostavno "nema smisla"!

Još kada bi mogla se spustiti na nivo nas smrtnika možda bi shvatila o ćemu govorim.

Do tada, uživaj u svom svitu i ne sekiraj se, svi diktatori ovoga svita su bili poput tebe! Tako da ne sumnjam u to da će i tvoja karijera jednog dana doći do izražaja. (i to sa sličnim ili istim razlozima)

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

ja ti želim sreću u tvojoj

ja ti želim sreću u tvojoj karijeri jer će ti, sudeći po ovome što si dosad pokazao, itekako trebati.
i molim te da nađeš neki drugi ventil za svoje komplekse.
ako ne želiš argumentirano raspravljati o onome o čemu se govori, molim te da se kloniš mojih komentara, pogotovo sa svojim ad hominemima (ako se to uopće može tako zvati pošto nemaš pojma o meni).

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Sve se vidjelo iz

Sve se vidjelo iz priloženog!

PS. život je prekrasan, pogotovo kada ga živim, za razliku od nekih!

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

pa da, sudeći po nalazu

pa da, sudeći po nalazu državne revizije za đurđenovac, vjerujem da živiš bolje i bezbrižnije od mene.
dragi jaks, argumentirana rasprava o bilo kojoj temi (osim ustaša i partizana, pliz) uvijek može, ali ako još jednom prema meni kreneš u kvazi-ad homineme - čuvaj me se jer neću okrenuti drugi obraz.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Sudeći po nalazima USKOKA i

Sudeći po nalazima USKOKA i krim policije je Palaričev kupleraj koji je napravio tu sramotu od revizije doslovce trebao biti pod istragom!

Naravno ZNA SE!

Te ostvarenje proračuna i rast BDPa na nivou JLPSe su pokazatelji koji nisu navedeni u tim njihovim izvještajim, kao ni u kojoj godini su koji propusti napravljeni (naravno moj grijeh št nismo počistili sve što su HDZovci ostavili iza njih)... no o tom po tom... sve se vidi ovdje i sve se zna... najviše je smetalo to što je svaka kuna transparentno utrošena i ni jedna "istraga" nije mogla ništa prištiti meni jer je sve bilo opravdano i provedeno te doslovce čisto evidentirano. Kako?
Jednostavno, uveo sam administrativne procedure po pitanju upravljanje sa javnim financijama koje su i dan danas aktualne u NATO. Od zahtjeva za neki projekt ili program pa sve do ugovora i naravno plačanje. Nešto što je neviđeno u RH!!!

To mogu i dokazati!
Kao što sam morao dokazivati na priko 6 lažni kazneni prijava od kojih je samo jedna išla na sud i već tri puta sam oslobođen... opet iz razloga što je SVE bilo vrlo transparentno provedeno i evidentirano, pa čak i ne propuste koje su bile na terenu!

Vjeruj mi to se jedino može definirati kao "legaliziran progon"... koji će jednog dana njih koštati glave.

Ad hoc.. nije ništa ovdje, već dolsovce se sve bazira na temelju one osobe koja se ovdje prezentirala nama svima i to više puta.

Ovo tvoje je ad hoc ... i to doslovce onako ofrlje na temelju poluinformacije koju su plasirali HDZovci kako bi pravdali utrošak od skoro 20 milijuna HRK za kupovinu vlasti u jednoj maloj općinici.... a ni jedna lipa nije meni bila namjenjena jer nisam ih htio prihvatiti... kada tebi takvi dokumenti nešto znače to opet samo potvrđuje tvoj kalibar i "obraz". sa jedne strane govoriš o "pravednost" a onda unerediš sve sa selektivnim prikazivanjem poluinformacije koju je plasirala partijska mašinerija. Točnije Antun Palarić i njegov SDUZU. Sadašnji "Ustavni Sudac"... i taj će da provodi "Pravdu" i da štiti Ustav RH... kao i oni koji se njemu ušupkavaju!

A ti si to što jesi.... i to dokazuješ.

Nemoj okrenuti drugi obraz... pliz.... dosta je i ovo što smo vidjeli.

A po pitanju mrtvaca tu se slažemo... nekrofilije je već previše u ovo državi.... i ta tema je izgleda neumorna.

LP

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

gle, državna revizija

gle, državna revizija rekla je svoje. to što ti ne priznaješ tu instituciju zaista je problem za sebe.
korelaciju bdp-a i ispravnosti upravljanja općinom zaista ne vidim. i zagreb ima vrlo dobar bdp, pa će se rijetki složiti da bandić gradom upravlja poštujući sva pravna pravila koja bi trebao poštovati.
državna revizija vrlo jasno govori o nepravilnostima, a onda ne vidim što imamo raspravljati o uvođenju nekih standarda.
osim toga, sjećam se trenutka kad smo, baš ovdje na pollitici, uvidjeli kako si utajio nekretnine koje posjeduješ izvan hrvatske na način da ih nisi unio u imovinsku karticu (pa se onda branio vlastitim neznanjem i/ili glupošću).

molim te, dozvoli da sumnjam u moralnu ispravnost svih onih koji ne unesu svu svoju imovinu u imovinsku karticu, a osobito ako se kasnije pojavi neko mišljenje, pogotovo kada je to mišljenje institucije koja odgovara izravno saboru koje je i dalje najviše predstavničko tijelo, o tome kako je u radu iste te osobe postojalo nepravilnosti koje su vezane uz financijsko djelovanje.

nagradno pitanje: a što ti misliš o takvima?

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Vidiš draga, sve što sam u

Vidiš draga, sve što sam u životu zaradio sam zaradio prije nego li sam uopće postao aktivan u bilo akvom javnom životu!

ZA RAZLIKU OD 99% ONI JUGOPROPALITETA KOJI SE BAVE POLITIKOM!

Također, da je Antun Palarić i njegov Središnji Državni Ured za Upravu makar 1% u službi ovog naroda koji živi u RH, ne bi bilo ovakvo kako je!

Treča i meni najvažnija stvar je ta da sve do jedan prijedlog kaznene prijave predan od strane HDZa koji se temelji na tu tzv. reviziju je pala u vodu, jer su slučajno dokumenti koji dokazuu da nije bilo ni 1% nezakonitosti u radu predani tim inspektorima koji su vodili istrage. SVE CRNO NA BILO!

a to što ja ne priznajem takve koji sebi misle da imaju pravo zarađivati priko grbače ovog naroda je također moja osobna stvar, jer prije bi sa čovjekom koji je bio u četnik sjeo i pričao nego li sa onim HDZovcima koji progone državljane RH čiji je jedini grijeh taj što su neistomišljenici!

A dalje tvrdim da ono što sam stekao u mojih 21 godinu života i boravka vani i što je ostalo vani, kao i moje pravo na penziju u mojoj rodnoj zemlji Australiji su stvari koje nemaju veze sa RH, a SVE što sam ovdje donjeo sam naveo, sve što sam ovdje uložio sam naveo vrlo transparentno i vrlo iskreno, nisam poput Sanadera da nisam naveo nekretnine, satove itd.... također meni je ideja "povlaštene" penzije nepojmljiva.... jer imam svoju koju ću dobiti samo zato što sam rođen tamo di sam rođen.

Kako ne bi sumnjao u sve oni koji nisu imali dvije kinte prije nego što su postali tzv. političari?

Kako ne sumnjati u moralnost jednog Palarića koji je doslovce osigurao propast digniteta svih ljudi koji žele nešto popraviti u ovoj državi... jer mu je ZNA SE tko tako naredio! i kako uopće priznati sustav koji stavlja takvu osobu za Sudca u USTAVNOM SUDU RH?

Vidiš, ti draga želiš sve preokrenuti u nešto što nije, jer si takva u duši, ja kažem vrlo jednostavnim riječima ono što je istina i što znam i također ne samo iz iskustva već uz dokaze mogu tvrditi.... ja ne glumim da sam nešto što nisam..jesam to što jesam i ne skrivam to.

Ličanin po genima, nikada dvoličan po karakteru.

i to svi koji me poznaju tvrde da sam sam sebi največi neprijatelj jer držim do svoje riječi.

PS. ako sam upravljao sa Općinskom Administracijom tako loše, kako to da smo otplatili više od 70% dugova te iste općine?
Kkao to da je za svaku kunu sve evidentirano u cijelosti? dokumentaciju koju nova HDZova vlast nije dala državnoj reviziji na uvid.... ali su pak dali USKOKovim i MUPovim inspektorima... kada su imali kopije tih dokumenata prije dolaska u tu Općinu?
Kako to da je sada općina opet u takvim dugovima da ni sam vrh HDZa ne zna što će i kako će na kraj sa tom njihovom garniturom koja sada vlada u toj općinici?
Kako to da NITKO iz tog SDUZU nije podigao optužnice protiv ove vladare koji glume da "vladaju" (jer u mojim kriterijima to je posao i treba raditi) i koji su njih "obmanuli" i to valjda slučajno?

Čudim se kako je to moguće da sam ja uz još par nas koji smo u RH ušli u javnu sccenu sa bogatsvom danas doslovce u situaciji di se nas progoni i na svakom koraku se otežava mogućnost normalnog života.. pa jel to nije protu Ustavno?

Također, jadno mi je i žalosno, da mogu dobiti pohvale od najviši dužnosnika razni međunarodnih institucija a ovdje nisam "podoban" jer ne vjerujem u "partijsku stegu" i ovaj "režimski" opresivni sustav u kojem moraš biti dupelizac i uvlakač da bi mogao "dobtii dio kolača".... naravno meni je to sve strano, jer sam se naučio u životu da si moraš zaraditi sve što želiš, ne ukrasti ili oteti... zato draga ja nisam za političara u RH... sudeči po tvojim podmuklim insinuacijama, osoba koja puca na to da bude "netko" u toj "eliti" jugopropaliteta koji sebe nazivaju "političarima" ovdje u RH.. rekao bi Čovjek.. Vidi kako se mala snalazi!...vidi kako se trudi upasti u tu garnituru!

Daleko si ti od osobe sa kojom bi ja ili večina kao ja ikda htjeli imati za društvo, jer kao što kažu "skim si takav si", no o tom po tom.... imam svoje društvo i sigurno nisu HDZovci među njima ni oni koji žele postati poput njih.

Informiraj se bolje drugi put, te pozabavi se sa načinom da se dokopaš svog cilja koji je ovdje za takve kao što si ti više nego "normalan", ne sumnjam da si spremna dati sve od sebe da "postaneš" netko u jednoj veličanstvenoj i moralnoj javnoj sceni RH.

PS. Što si ti ikada napravila za ikoga, pa čak i za sebe i svoju obitelj?

Moj sin ide npr. u školu koja sada ima dvoranu, zahvaljujuči njegovom Babi! ako ništa drugo makar je to nešto!
Moj sin ZNA da njegov tata se niakda nije prodao ni za koju cifru ili titulu!
Dovoljno je ovo po pitanju svega.

Jakša
"Tu fui, ego eris "

Obrisan

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Zvala sam se Verica Nikšić, imala sam 13 godina kada su me Srbi ubili u Širokoj Kuli jer sam se rodila kao Hrvatica od Laganini komentara 1
 2. Oni su ustaše? Pa odnosimo se onda prema njima kako zaslužuju! od Feniks komentara 13
 3. za dom spremni, za život nespremni od Zoran Oštrić komentara 1
 4. Zašto Hrvatska tolerira ustaški fašizam od sjenka komentara 51
 5. Otrovno pismo predsjedniku SDP-a Bernardiću od Laganini komentara 42
 6. Tisuće antidemokratskih sredstava u državi od rodjen komentara 1
 7. Poslušně hlásím je vinen Hrvatski bog Mars od lunoprof komentara 34
 8. HDZ se vraća stilu vladanja nepodnošljivom lakoćom od Feniks komentara 27
 9. Je li Božo Petrov još uvijek legalni predsjednik Mosta? od Zoran Oštrić komentara 7
 10. Lekovićev progon novinara, zataškavanje kriminala i demonstracija sile na zastupnicima u Saboru od Laganini komentara 10
 11. Genocid od petarbosni4 komentara 2
 12. Kad NATO Kolinda digne noge od sjenka komentara 25
 13. Brojevi za gospodu Plenkovića, Petrova i Bernardića 8 - 20 - 10 od rodjen komentara 1
 14. Analogije ili Vlada Idiotkracije od lunoprof komentara 48
 15. Zbogom banke. Dobrodošli bogati građani. od rodjen komentara 0
 16. Merkel i nacizam od Zlatno doba kap... komentara 62
 17. ŠEFOVI naređuju bez promjena i bez bitnih razlika od aluzija komentara 0
 18. Liječnik sadist od rodjen komentara 3
 19. Novi val nove vrste kriminala u građevini od rodjen komentara 6
 20. Kako elite osvajaju i porobljavaju neku državu! od Busola komentara 5
 21. Donald Trump protiv vjetroelektrana: prijeti li opoziv zbog zastupanja osobnih interesa? od Zoran Oštrić komentara 3
 22. Tripartitna vlast HDZ-a, MOST-a i SDP-HNS-a napada gradonačelnike Zagreba i Zadra, preko GRIZLI-DORH-a od ppetra komentara 9
 23. siromaha osiromašiti ili siromaha obogatiti od aluzija komentara 0
 24. Trump nije pobjedio od Zlatno doba kap... komentara 6
 25. mirko-test od Harlekino komentara 0

Tko je online

 • bet
 • Feniks
 • hlad
 • indian
 • Jura
 • Laganini

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 6
 • Gostiju: 40

Novi korisnici

 • sandy199
 • cheapdress
 • zijad
 • kristijanhorvat
 • mošapijade