Tagovi

Kume, pošto zastupnik?

Hrvatska je nakon godina socijalizma, komunizma, jednoumlja i ne slobodnog tržišta doživjela “preporod”. Dobili smo višestranački sistem, demokratsko uređenje slobodno tržište. Maštoviti, kakvi jesmo, sve navedeno prilagodili smo svojim potrebama. Tako smo demokratske izbore proširili i omogućili da pokojnici preko svojih zastupnika biraju. Isto tako uz malo novca u drugoj državi stvorili smo dijasporu i omogućili im da glasaju. Da bi se postao BiH dijaspora dovoljna je izjava, Hrvat sam i vjerujem u jednog boga, Ivu Sanadera..

Zastupnicima pokojnika i plaćenoj “dijaspori” taj njihov bog omogućiti će raj u Hrvatskoj. Ako se malo potrude nekažnjeno će maznuti nešto novca ili nekretnina, ili će se instalirati na kakav položaj te će sebi i zemljacima osiguravati zaposlenja, poslove, škole i fakultete .

Ta dijaspora u Hrvatskoj ima veća prava od samih građana RH. Oni imaju prednost kod zapošljavanja, prednost na izbornim listama, prednost kod kupnje dionica, prednost u bolnicama, prednost u školama, fakultetima. Dijaspora drma državnim institucijama, gradovima i županijama. BiH dijaspora ima dvojno državljanstvo, oni biraju u dvije države a za kriminal ne odgovaraju niti u jednoj. U Hrvatskoj ne plačaju porez. Oni mogu pljačkati, varati i ubijati. Kad prigusti dovoljno je preći granicu i koristiti onu drugu putovnicu.

S obzirom na stanje u Hrvatskoj: inflacija, korupcija, kriminal, stagnacija, kaos u pravosuđu, nemoć u policiji i impotencija u saboru, demokracija nam i nije “bog zna kaj”.

Da ne bi sve ostalo na “nije bog zna kaj”, već da bi se stvar pogoršala, “elita” je krenula deformirati slobodno tržište. Poput stoke prodaju se zastupnici. Tako je HDZ kupio zastupnike i od Čačića preuze županiju. Sličnim modelom srediti će se i Zagrebačka županija. Cijena zastupnika, baš kao na pravom tržištu, ne objavljuje se javno. Ovdje svakako ne treba zaboraviti na kupnju stranćica koalicijskih partnera. HSS i HSLS su kupljeni državnim poduzećima, naftovodi i podravke date su đurđama i jožama na upravljanje. U Hrvatskoj upravljanje državnim poduzećem znači uzmi, nosi, vozi, pljačkaj i uništavaj. Kriv ne možeš biti.

U Zagrebu, Bandić nastavlja s bosanskom demokracijom. Nakon što je uvjerio Rađenovića da ne želi biti direktor u Zagrebačkim cestama te novinara Muljuša da ne želi svjedočiti u sudskom procesu Bandića protiv Munira Podumljaka, Bandić kupuje zastupnika u gradskoj skupštini. Pero Kovačević je za Bandića skinuo hlače i gaće u zamjenu za mizerno radno mjesto u Holdingu. Nakon školovanja kod lažnog magistra Đapića, Kovačević će sigurno puno pomoći Bandiću u obmanjivanju javnosti, u uzdizanju velikog vizionara u nebeske visine.

Ovim postupkom je jedini vlasnik Zagrebačkog holdinga i jedini član skupštine, preuzvišeni SDP-ovac Milan Bandić proširio listu mitom kupljenih konkurenata. Pero Kovačević pridružio se Jošku Moriću, Stipi Tojčiću, Mirku Ljubičiću Švepsu, Nenadu Ivankoviću, Mislavu Žagaru...
S obzirom na način rada i “moral” navedenih aktera predlažem promjenu naziva holdinga. Promjenom naziva Zagrebački holding u Bordel holding precizno bi opisali aktivnosti koje se obavljaju u toj mračnoj tvorevini. U taj Bordel svakako se ne ubrajaju vrijedni radnici i radnice koji su i koji dalje rade u poduzećima prisilno uključenih u holding. Ta crvena tvorevina s crnom djelatnošću ima svrhu zamračenja: imovine, novca i zdravog razuma.

Kako prema važećim zakonima nije moguće zapošljavati odnosno mititi konkurente, uputio sam DORH-u Kaznena prijavu protiv Slobodana Ljubičića zbog nezakonitog zapošljavanja Joška Morića. DORH stilom i načinom kakvim je doveo državu u bezakonje: nesposoban, bahat i pokvaren, na moju prijavu nije odgovorio. Zahvaljujući takvom DORH-u koji ne odgovara na kaznene prijave građana i policije Bandić i Ljubičić, kao i Sanader i HDZ mite dalje. Kupuju zastupnike, policajce, odvjetnike. Tko se ne može kupiti može se zastrašiti, prebiti ili likvidirati. I tu neće biti problema s pravnom državom. Policija je toliko nesposobna da će se sve akcije, ubi, kupi ili zaprijeti, zagubiti u njihovim ladicama. Posebno mjesto nesposobne policije drži Zagrebačka policija. Da bi bili sigurni da ih neće procesuirati kriminalci se obračunavaju u Zagrebu. Vikendom dolaze iz drugih krajeva i sređuju konkurenciju. U Zagrebu policija stvarno nikad ništa bitnog nije otkrila. Oni svoje inspektore suspendiraju ako pokrenu “nezgodnu” istragu.

Čak se i Bandić sprda iz zagrebačke policije. Policije koja mu je mnogo puta progledala kroz prste.

Da bi stvar tako dobro funkcionirala potrebna je kontrola medija. To je mafija riješila, uvedena je demokracija s kontrolom informacija. HRT kao najutjecajniji medij kojeg plaćaju građani, kontrolira samo jedna stranka. HDZ.

Za svaku vijest pita se vrh HDZ-a.

Ako bi se ipak mediji ili novinari odvažili i nešto objavili mimo volje vladajućih čeka ih sudbina Ferala ili sudbina poput one novinara Miljuša.

Nakon svega navedenoga pitam se, što će hrvatskoj akcijski planovi za suzbijanje korupcije i sređivanje pravosuđa? Korupciji i pravosuđu ide jako dobro i bez “zaštite”akcijskih planova i europskih zakona. Doktor Ivo spojio je nespojivo, uz europske zakone bez problema provodi balkansku pljačku i korupciju. Sve se radi javno, kupuju se zastupnici, izglasavaju zakoni poklanja INA MOL-u, priča se o poštenju, demokraciji... Tko je tu normalan?

Komentari

sta ocekivati od lika koji

sta ocekivati od lika koji se javno hvali da je savjetovao bandicu da laze oko "vodice za usnu supljinu"... a boktepitaj oko kolko jos ozbiljnijih stvari od voznje u pijanom stanju ga je sajvetovao...

"Iako mu je Bandić formalno nadređen, jedini je član skupštine Zagrebačkog holdinga i njegova bi trebala biti zadnja, gradonačelnik previše duguje Ljubičiću.

No, odakle nekadašnjem partijskom aparatčiku s Trnja, rođenom u Runovićima pokraj Imotskog, takva moć? Čime je toliko zadužio Milana Bandića?

Milan Bandić, gradonačelnik i šef zagrebačkog SDP-a, zapravo je Ljubičićev projekt, za koji je dao i podosta svojega novca.

– Bilo tko mogao bi biti Bandić s novcem i radom koji sam uložio – izjava je koja se pripisuje Ljubičiću. Zbog toga Bandić i sluša svoga Kikaša. Poslušao ga je kada je pijan izazvao sudar i pobjegao. Tada je, na Kikašev savjet, javnosti slagao da je koristio vodicu za usta s alkoholom, a još je jednu prozirnu laž plasirao na njegov savjet..."

http://www.klubimocana.com/web/content/view/6/1

Tko je glasao

Sve što si napisao, na

Sve što si napisao, na žalost, istina je. Ja bih na sve to mogao samo dodati da u demokraciji ljudi imaju vlast kakvu sami izaberu.
Po prirodi sam prilično skeptičan, ali mislim da će se dobar dio toga morati riješiti do našeg ulaska u EU. Za početak, pitanje korupcije u najširem smislu te riječi, što su uostalom i pokazali kada su nam nedavno blokirali pristup EU-fondovima.
Što se tiče dvojnog državljanstva "dijaspore" iz BiH, mislim da će se i to morati riješiti, i to iz vrlo jednostavnog razloga: kada mi muđemo u EU, naša će vanjska granica prema BiH, CG i Srbiji postati i vanjska granica Unije. Prevedeno, to znači da će se vrlo brzo pretvoriti iz "meke" u "čvrstu" granicu, a sva je prilika da ćemo za državljane tih zemalja morati uvesti i vize (naravno, ako ih EU do tada ne ukine, a ako ih ukine, imat ćemo onakvu granicu kakvu sada imamo sa Slovenijom). To ne znači da će se Hrvatima iz BiH automatski oduzeti hrvatsko državljanstvo, jer ono spada u kategoriju "stečenih prava", a i nije ga moguće oduzeti po Ustavu RH (mada ni tu mogućnost ne isključujem, put se uvijek našđ!), ali posljedica toga bit će i teži put za kriminalce.
Apropos kupovanja vijećnika i zastupnika, nisam baš siguran da će se to riješiti. Toga ima i u drugim zemljama, a u velikoj je mjeri rezultat mentalnog sklopa ljudi.

Tko je glasao

što se sve dosad napisalo o

što se sve dosad napisalo o Mr Bandiću, ispada (nekako po logici) da je onda njegov stranački šef - Al Capone !

Tko je glasao

Al Capone nije - jer je

Al Capone nije - jer je blagopokojan- Ali ZnaSe, tko u političke igre uključije pokojne u dijaspori. To je još jedan spin - misliš da ga vodi AlCapone - a kad tamo .....

Tko je glasao

Tko je Al Capone u Hrvatskoj

Tko je Al Capone u Hrvatskoj teško je reći. Dali je to netko tko vodi poslove iz zatvorskih vinograda ili je to netko tko gradi ceste i stanove poakazati će vrijeme. Vjerujem da ima nekoliko Caponea u Hrvatskoj. Njima se klanjaju i Sanader i Bandić. Oni će poslušno za uru i ubiti ako treba.
Caponei su strogo podjelili područja djelovanja i uglavnom ne ratuju međusobno. Državno odvjetništvo i policija mafijin je servis.
Da nije tako hrvatska mafija bila bi zatvorena po modelu Al Capone. Utaja poreza i porijeklo novca. Dali su Bajić ili Šuker pitali Pašalića, Zagorca, Rajića, Petraća, Sanadera, Bandića od kuda njima novac i dali su za imovinu platili porez? Nisu i u ovom sastavu neće.
Trenutno Sanader radi za naftni lobi, poklanja INU MOLU. Imali li tu prste uz Šterna i Žužul?
Nebi li netko trebao upitati Sanadera kako to da za jednu dionicu MOL-a treba dati tri inine. 1999. godine odnos tih dionica bio je 1:1.
Očito je netko pokrao INU. Tko? Poslovođa na crpki?

Tko je glasao

Očito je netko pokrao INU.

Očito je netko pokrao INU. Tko? Poslovođa na crpki?
INA non stop služi za iznimne svjetske uspjehe.

Odavno je rang da se poslovođama, pored osnovne i rodne kuće te kakve vikendice, profesionalno servisiraju i lovačke vikendice i razno. A sve dalje i iznad je više nego non stop imperijalno, prava snaga za operacije po širokim područjima. Imperijalne zgrade INA-Trgovina, Naftaplin itd. su tek mali znak imperijalne snage. Tu je uvijek svega kao u priči. I pored toga što je porodila i hrani više zvjezdanih uspjeha, očigledno je INA i dalje jaka. Kao i proračuni.

A obratiti se kome - najvjerojatnije je najbolje maršalu. Previše se nepotrebno gubi energije po raznom sporednom, ipak je on glavni igrač, kao i Mao, Staljin itd.

P.S. Krasti je ipak možda neprimjerena riječ. Kao i mafija, dobro je Štern objašnjavo da je to što mi zovemo mafija zapravo elita. Ako bi bili malo samokritični, zar baš to nije blisko većini snaga, borba za prestiž njihove mafije, tj. elite. Ili obrnuto, koliko se snaga ne bori za svoje mafijaše, tj. elitu, ono kad žustro objašnjava je, ali ...?

Tko je glasao

Očito je netko pokrao INU.

Očito je netko pokrao INU. Tko? Poslovođa na crpki?

Kad to pročitam se sjetim da je INA bila jedno vrijeme vlasnik nekakve naftne firme u Rusiji.

Ili se možda varam?

Tko je glasao

Sibirske bijele noći?

Sibirske bijele noći?

Tko je glasao

Koliko se sječam te sibirse

Koliko se sječam te sibirse noći su prodane na brzinu jer su bile promašaj a jedan od tvorca tog promašaja bio je Boris Šprem. Taj isti tip sada se gura na televiziju da bi nam objasnio koliko je dobro što vlada mjenja dionice s MOL-om.
Da je vlada dobar gospodar ne bi trebala privatizacija i rasprodaja svih mogučih državnih firmi. Zanimljivo, vlada ne zna upravljati IN-om a gura se da bi upravljala MOL-om. Možda bi trebalo to pustiti neka oštete mađare. :-)

Tko je glasao

Koliko je meni poznato,

Koliko je meni poznato, prodane jesu na brzinu i to za 70-ak milijuna dolara, ali su vrijedile dugoročno neusporedivo više. Prvo su se u INI busali u prsa o poslu stoljeća kako će dobro zaraditi, a onda su promijenili ploču i prodali bušotine.

Evo šta google izbacuje:
http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1B2GGFB_enHR263&q=Sibirske+bijele...

Tko je glasao

Seneka, U čijem je

Seneka,

U čijem je vlasništvu bila INA 2002 godine kod prodaje Sibirske Noči i ko je bil na vlasti?

Tko je glasao

Silverci je dole već dao

Silverci je dole već dao kronologiju. Štern koji je bio HDZ-ov ministar je bio jedan od ključnih igrača te prodaje makar se pravio blesav. U rusiji je st vorio jake veze tako da je sada i doveo Trigranit koji gradi Arenu sa Ingrom za rukometno prvenstvo i koji će po istom principu ispumpati puno novaca poreznih obveznika od čega će dobar dio završiti u njegovom džepu. Postao je svjetski igrač nakon što je kao ministar igrao kvalifikacije. Tvoje pitanje je ciljalo vjerojatno da je tada na vlasti bio SDP odnosno koalicija, a da je Dragičević postao capo di tutti capi INA-e kao Mesićev zet. Ali to nema veze s ovom transakcijom. Moraš gledati whole picture, a ne samo jednu dvije varijable.

Tko je glasao

Seneka, Ja nisam na niš

Seneka,

Ja nisam na niš ciljal, samo sam htel nekaj doznat.

Več sam par put napisal da sve dojde jedan dan van.

I s tobom se bi i okladil za rundu kremšnita da buju na ovim stranicama neki radili skupa, makar se sad međusobno svadiju.

Tko je glasao

Našao si me. Inače sam

Našao si me. Inače sam više za slano, ali kremšnite obožavam. A što se suradnje tiče pozdravljam svaku takvu inicijativu.

Tko je glasao

Evo kronologije. silverci

Evo kronologije.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Nije Boris Šprem nego Davor

Nije Boris Šprem nego Davor Štern je taj o kojem pišeš.

silverci

"Isto i jednako nisu ni isto ni jednako."
silverci

Tko je glasao

Točno, ispričavam se zbog

Točno, ispričavam se zbog greške i zahvaljujem na ispravci. :-)

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Međunarodni cirkus Franjo Tuđman od Mucke komentara 0
 2. Neka dosadna razmišljanja o kapitalizmu i socijalizmu od Zoran Oštrić komentara 12
 3. Ne pakirati drugovima Saucha-Milanović / Slon ima velike uši da bi lakše skakao sa cvijeta na cvijet od Laganini komentara 6
 4. prijatelju, tražim ovlaštena potpisnika od aluzija komentara 0
 5. Dnevni SHOWinist – Revolucija je narodna igra sa pjevanjem i pucanjem od Laganini komentara 4
 6. sistem gospodara tuđeg života (osvježeno) od aluzija komentara 0
 7. Jedan čekića dok drugi žanje od bube komentara 8
 8. Plenkovićev zadatak: uništiti zauvijek Tuđmanov HDZ od ppetra komentara 137
 9. Dugoročni cilj: Prgometovom kandidaturom Plenković kani konačno ovladati zagrebačkim HDZ-om od sm komentara 14
 10. The Wariors, by Walter Hill - FILM od petarbosni4 komentara 1
 11. majmun jesam, jer moram biti čovjek od aluzija komentara 0
 12. Što bi bilo da smo 1991. u SFRJ … od Feniks komentara 40
 13. Ljevičari i pro-ljevičarski dio HDZ-a pokušavaju nagovoriti Brunu Esih da im svojom kandidaturom pomogne osvojiti Zagreb od ppetra komentara 16
 14. Rakarova dvostruka mjerila od MKn komentara 54
 15. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 69
 16. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 0
 17. Izbori u Nizozemskoj: kako će utjecati sukob s Turskom? od Zoran Oštrić komentara 1
 18. utopija nije ŠEFovanje ŠEFova USAVRŠAVATI ! od aluzija komentara 0
 19. ŠEFovanje ŠEFova... kako zaustaviti ! od aluzija komentara 0
 20. Samo luđaci i luđakinje će ovdje naći poveznicu s kraljicom Balkana od bube komentara 4
 21. ŠEFovanje ŠEFova... zaustavimo ! od aluzija komentara 0
 22. ŽURNO OTVORENO PISMO VLADI RH od petarbosni4 komentara 59
 23. ŠEFovi profiteri talentirani su ŠEFovi od aluzija komentara 0
 24. "Afera dnevnice", skrivena i zajednička igra tripartitne vlasti i DORH-a od ppetra komentara 49
 25. Limeni Tuđman je mali, plitak, zaostao i jeftin od Mucke komentara 6

Tko je online

 • marival

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 28

Novi korisnici

 • mAjAdrK1IO
 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199