Tagovi

Kratak podsjetnik

Da li su pompozno provedene promjene dva resorna ministra i ravnatelja policije rezultirale najavljenim plodovima u borbi protiv organiziranog kriminala? Može li se RH uopće obračunati sa organiziranim kriminalom i korupcijom?
Odgovori nam stižu u obliku kritika iz međunarodne zajednice, te najave mentorstva u rješavanju tog zla. Dakle, nismo sposobni, ne znamo i bili ste i ostat ćete sluge. Mediji o tomu se baš nešto rad' i ne oglašavaju, a one koji to čine proglašavaju beznačajnima. Već viđena i poznata matrica koja me svaki put nanovo oduševljava svojim licemjerjem.
Kroz svoje komenatre na pojedine dnevnik ovog bloga se učestalo vraćam na teme koje pomalo, ali sigurno idu ka zaboravu. Ili barem to rade-opet- mediji. Kako se ne bi zaboravili ili prepustili autizmu, pokušajmo vidjeti ad-hoc metodom gdje smo sad ili u kojem su statusu neki od najeksponiranijih slučajeva po pitanju sigurnosti u hrvata (ili barem u našem glavnom gradu):

1. Ubojstvo Ivane Hodak
-status:NERIJEŠEN
-motiv:nepoznat
-počinitelj:nepoznat
-naručitelj:nepoznat
-komentar:ni otac se više ne oglašava, mediji izlaze s novim kalkulacijama.

2. Ubojstvo Ive Pukanića, OA "Balkan Express"
-status:NERIJEŠEN
-motiv:nepoznat
-počinitelj:uhapšeno nekoliko sumnjivaca, dvojica osumnjičenih u bijegu
-naručitelj:nepoznat
-komentar:obrada osumnjičenih u tijeku, suradnja sa SOA, VSOA i policijama iz regije u lociranju i hvatanju osumnjičenih koji su u bijegu. Borovec najavio nagrađivanje svih djelatnika MUP-a koji su sudjelovali u operativnoj akciji "Balkan Express". Najavljeno je osnivanje Uskočkih ureda. Najavljene izmjene, dopune i promjene u zakonskoj regulativi po pitanju borbe protiv organiziranog kriminala.

3. Ubojstvo Adrijana Čupića
-status:NERIJEŠEN
-motiv:nepoznat
-počinitelj:osumnjičeni u bijegu
-naručitelj:nepoznat
-komentar:u procesu lociranje i hvatanje osumnjičenog.

Od gornjih činjenica, koje površno obrađuju samo jedan malen segment vrednovanja stupnja sigurnosti, se ne može pobjeći. Ono što dodatno iritira je kako tobože imaju osobe koje su bile uključene u Pukanićevo ubojstvo- di su onda vidljivi rezultati?! Naravno tu je i izostanak blagoglagoljivih komentara inače rječitih Peška, Brade, Presvetlog i Zgodnog. Koji li je razlog tomu?
Zaista, iskreno se nadam kako ću idući ponedjeljak unijeti promjene u opise trenutnog statusa gore navedenih kriminalnih slučajeva.

Komentari

pa ne samo da gore navedeni

pa ne samo da gore navedeni slučajevi nisu riješeni, nego to je kod nas pravilo. nije razriješen ni uzrok za tragediju na Kornatima, niti je itko istupio i preuzeo odgovornost, što se ustvari dogodilo i dalje nitko ne zna. i kod nas je uvijek tako, sa svim aferama. svi upleteni optužuju jedni druge i peru odgovornost sa sebe, kad treba preuzeti odgovornost nigdje odgovornog. bitno da mediji redovito iznose afere na svjetlo dana i tako javnost redovito dobija svoju kost za žvakanje, i bitno da kad se nešto desi da galamdžije obećavaju, riješit ćemo, otkrit ćemo a onda se to sve brzo zaboravi, dođe nova afera i tako to lijepo ide.. nitko još ne sjedi u zatvoru zbog onog što je učinio ovoj državi.

Tko je glasao

@nemesis, vidio sam da si

@nemesis,
vidio sam da si glasao protiv, a ne vidim komentara. Kad vec jesi znatiželjan sam, ako smijem to biti, zašto?
Ili je glasanje već unaprijed odredjeno bez čitanja sadržaja dnevnika?! Vođeno onim " nije bitno što kaže nego tko kaže" i iako me ne znaš? Kao u dobra, stara vremena haaa;)

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

prijatelju, nisu nas

prijatelju, nisu nas šljivili onda a bogami sada još i manje!

sad ti je ovo: ne gledaj me što radim slušaj što govorim!

Tko je glasao

Apsolutno Marino, za

Apsolutno Marino, za drugaricu je bitno tko kaze. Ali, ne opterecuj se s njome i njojzi slicnima. Uz pozdrav.

Tko je glasao

da si glasao protiv ispravak

da si glasao protiv

ispravak netočnog navoda:

treba stajati:

da si glasala protiv

Dragi moji, lijepi pozdrav!

Tko je glasao

Thanks LQ!

Thanks LQ!

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Nažalost gotovo sam 100%

Nažalost gotovo sam 100% siguran da će promjena biti, ali u samo u proširenju negativnih trendova, jer i ove kozmetičke promjene s ministrima su djelo hobotnice čiji su kraci čvrsto umreženi upravo u zlo protiv kojeg se već 18 godina samo deklarativno bore.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

Može li se RH uopće

Može li se RH uopće obračunati sa organiziranim kriminalom i korupcijom?
Hmmmm, malo ću razmisliti pa javiti........ ni u kom slučaju uz sadašnju vladjuću elitu gdje je malo onih koji nisu 'omastili brk'.
Ono što dodatno iritira je kako tobože imaju osobe koje su bile uključene u Pukanićevo ubojstvo- di su onda vidljivi rezultati?!
Nema ih niti će ih biti!
Svi smjerovi kojima istraga ide su krivi!
Kakva duhanska mafija i kakvi bakrači!
Slučaj je daleko van dohvata elite. Za deteljnije informacije o ubojstvu Pukanića obratiti se:
http://www.sis.gov.uk/output/sis-home-welcome.html

cogito ergo sum

Tko je glasao

Naivno je vjerovati da će

Naivno je vjerovati da će vladavinu prava uspostaviti vlast koju obnašaju i kontroliraju osobe, koje bi se da institucije pravog sustava funkcioniraju, trebale prve naći na udaru policije i pravosuđa.

"Što vrijedi galopirati ako se krećemo u pogrešnom pravcu!"

Tko je glasao

nakon skoro dva desetljeća

nakon skoro dva desetljeća policija je počela raditi svoj posao. zapravo, ne bi ga ni radila da se nije desilo umorstvo pripadnice zlatne mladeži, prezidentovog frenda i izručivanja najodlikovanijeg hrvatskog generala i glasovitog izvješća EK o napretku Hrvatske.

Ono što dodatno iritira je kako tobože imaju osobe koje su bile uključene u Pukanićevo ubojstvo, te izostanak blagoglagoljivih komentara inače rječitih Peška, Brade, Presvetlog i Zgodnog

izostanak njihovih komentara i iskakanje iz TV prijemnika je dobar odmor za mozak jer su dužni mnogo toga za objasniti. jedino što nestrpljivo očekujem rezultate istrage koja je zasada zahvatila samo bratstvo jedinstvenu mafiju Hrvatske i naših susjeda. hoće li voditelji istrage biti dovoljno hrabri zagrebati ispod površine, ostaje nam vidjeti jer izvješće EK nije nimalo štedilo naše vladajuće što debiloidni mediji zaobilaze u širokom luku.

Tko je glasao

Marijuan, Europa nije

Marijuan,
Europa nije čekala i poslala nam je poruku, kao i US preko "beznačajnog" (kako neki kažu na ovom blogu) "Washington Timesa". Osobno sumnjam da će voditelji istrage dobiti instrukcije da grebu dublje. Strah me je da u najgoroj inačici (The worst Course Of Action) ovo ima za cilj usporavanje nastojanja RH ulaska u EU, te uravnoteženje ulaska sa ostalim zemljama iz regije. Volio bih da sam u krivu.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

Europa nije čekala i mi

Europa nije čekala

i mi čekamo. u petoj brzini :-)
sorry nisam mogao odoljeti.

Tko je glasao

ne mogu ti progutati ono o

ne mogu ti progutati ono o ocu! dogodilo mu se ono što ni najljućem neprijatelju ne biš poželio! zar nije dovoljno što je radost života položio u grob kraj svog djeteta, što je svaki kvazi novinar mogao nabaciti kakav "zanimljiv" detalj, što su je oblatili da gore ne može, ti bi još da ti valjda piše svoje teme i dileme na blogu? pa zar nemaš djecu? zar nemaš dušu? pusti jadne ljude ne trljaj im sol u ranu!
sve ostalo je OK ali pusti te jadne ljude da život svoj i svoju radost oplakuju i prebole....ma neće nikad, ali .....

Tko je glasao

@fuminati, tumačenje

@fuminati,
tumačenje rečenog je na čitatelju, a meni nije bilo ni na kraj pameti namjera povrijediti Hodaka kao oca i trljanje rane solju ikomu, a kamoli njemu . Ako već želiš usmjeriti temu u tom smjeru OK.
Otac sam šestoro, dvoje sam izgubio i neshvatljivo mi je njegovo ponašanje nakon ubojstva njegove kćeri- kao ocu koji je gubio. Zadovoljan? Moj stav kao i što ti imaš pravo na SVOJ!
Zbog toga ovaj blog i služi- da se pročita i prati misao pisca dnevnika, a ne da se izvlače zlonamjerna osobna tumačenja i podmeću kao "kukavičja jaja".
S ovim si ti meni nanio soli na ranu!
Ali, kao što "braća" muslimanu kažu "Allahu Akbar"- ja bih dodao na to i milosrdan prema svima.
Ništa zlonamjerno, samo komentar.

--------
Crni

"Neki političari su duševni bolesnici pa od države prave ludnicu!"

Tko je glasao

molim te primi moje

molim te primi moje izvinjenje!

ako pogledaš sve moje komentare na tu temu - svi su isti: pustite jadne roditelje na miru - ne trujte im uspomenu! ja sam mama i ako se ičega bojim - bojim se za sreću i zdravlje svoje djece! u usporedbi s njima sve je drugo nevažno!

Tko je glasao

Po arapskome..... 'In

Po arapskome..... 'In šala'.... tako kažu da je to sve u Božjim rukama..... ako je Božja volja... onda neka tak bude!

Mi znamo reći kako ni zlatni kavez nas ne može spasiti od sudnjeg dana.....

i svaki život kao i smrt ima svoj razlog.... nekada nama nije jasno zašto... ali nekime je ta smrt donjela dobro... ili će donjeti pravdu.... ili će jednostavno neke malo probuditi......

Smrt nije ružna stvar.... način i razlog ukidanje života može biti ružno.... ali smrt uvijek ima svoje pozitive koje donosi onima koji su ostali na ovome svijetu!

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Po arapskome..... 'In

Po arapskome..... 'In šala'....
In šala? :) Teško. Piše se "inšallah" ili "inšalah". I izražava nadu, a ne rezignaciju, kad se govori o nečem što se očekuje: "ako Bog da".

To sam naučio davno (slično kao i "mašallah", a ako se arapski kaže "Sve je u Allahovim rukama" (što je česta sintagma), ne znam.

Tko je glasao

Zapravo je "In šaʾ

Zapravo je "In šaʾ Allāh", u latiničnoj transliteraciji (a stvarno se piše arapskim pismom).

Tko je glasao

Zapravo je "In šaʾ

Zapravo je "In šaʾ Allāh", u latiničnoj transliteraciji

Hrvatski jezični portal navodi inšalah ili inšallah, a jednako i bosanski pravopis. Mislim da se tu koristi pravilo o već udomaćenom izrazu (kao značenje navodi se reg: akobogda) i načinu kako se piše.

Tko je glasao

إن شالله ?

إن شالله ?

Tko je glasao

Šaku maku .. habibi? Alif

Šaku maku .. habibi?

Alif hala... Hyro i zoki!

OK hajmo ovako probati....

In = U ... ne onaj koji se nosio za vrime NDH već kao rijeć... 'U'... kada psuješ npr... '' U vražju mater'' itd...

Šala... pa ne moram valjda objasniti što je to....

Kada uzmeš u obzir kako sam napisao njihov izraš onako kako se kaže (normalno koristeći naš jezik) onda dobijemo izraz koji ima više smisla nego da kažem bilo što drugo.....

Ali eto.... neka se mene ispravilo ono službeno.....

Na kraju samo mogu se izraziti poput jednog dobrog gosta u Arapskim krajevima... i reći kako svaki moj Habibi tamo koristi 'in šala' svaki dan!

:)

Jakša

Obrisan

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Neka institucije sistema rade svoj posao od Weteran komentara 0
 2. monoKracija hoće li ugroziti RH? od aluzija komentara 0
 3. Prosvjed branitelja - apdejt od Weteran komentara 76
 4. Ministarstvo branitelja hitno preimenovati i reformirati od Argus komentara 48
 5. Je li Hrvatska spremna za još jedan građanski rat? od Feniks komentara 43
 6. Verbalni terorist Nenad Stazić napada 100-postotne invalide od vkrsnik komentara 3
 7. Trebaju li političkoj stranci neaktivni članovi? od Zoran Oštrić komentara 0
 8. Medijsko to jest Sveučilište Sjever na entu od bosancero komentara 0
 9. Zašto sam za zabranu zajedničkih lista na izborima (a protiv referenduma) od Zoran Oštrić komentara 10
 10. HDZ nakon Siska hoće li osvojiti RH? od aluzija komentara 3
 11. Vargate od Weteran komentara 16
 12. Kukuriku koalicija sigurno plovi prema debaklu od vkrsnik komentara 70
 13. ona i mi od aluzija komentara 0
 14. Kapital i rad, tržište i država (povodom intervjua s Antunom Vujićem) od Zoran Oštrić komentara 7
 15. Invalidi u minskom polju od timashine komentara 89
 16. Opereta "Invalid je invalid" protiv HRVI, ali i svih branitelja i protiv RH od ppetra komentara 66
 17. Ekonomska sloboda u svijetu od Tko je John Galt komentara 9
 18. Hrestomatija veleizdaje od MKn komentara 60
 19. Ograničenje prava glasa? Ne, ali potiče na razmišljanje od Zoran Oštrić komentara 8
 20. Slon u staklarni ili diskriminacija od boltek komentara 147
 21. Možda im nije jasno, da HRVI ne žele više promatrati uništavanje države koju su stvarali? od ppetra komentara 39
 22. O budućnosti europske energetike u Brislu i Londonu od Zoran Oštrić komentara 3
 23. Prosvjed branitelja od Weteran komentara 209
 24. Prigovor savjesti, kvalitativno i figurativno od lunoprof komentara 75
 25. Dignitet i percepcija od StarPil komentara 23

Preporučeni dnevnici

Tko je online

 • ppetra

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 28

Novi korisnici

 • win64
 • Damtiplesku
 • Laganini
 • jeffrey
 • Turist s razlogom