Tagovi

Kotrlja se! Sve brže i brže...

Izborna nam je godina sve brža i brža. Iz dana u dan se sve više zahuktavaju događanja na našoj političkoj sceni. Našoj, upotrebljavam kao zbirnu zamjenicu, za Banana Republiku Hrvatsku koja se sve više približava izborima koji će, po mnogo čemu, biti presudni za ovu zemlju. Možda se pitate zašto, kada RH postaje sve sređenija i dosadnija zemlja.

Stvari nisu onakve kakvima se čine. Znam da mi se može prigovoriti da sam pristran, ali je činjenica da Republika Hrvatska stoji na mjestu tri godine HDZovog mandata na vlasti. Iako veliki i jaki na riječima, kao što to obično biva s konzervativcima, HDZovci nisu napravili apsolutno ništa na području društva, unutarnjeg uređenja i ekonomije da bi ova zemlja išla naprijed. Imali su nekoliko uspjeha na području vanjske politike te sređivanja stanja nakon rata, ali se sve u svemu svodi na ispravljane glupih pogrešaka koje su sami napravili.

Ne moram vam pisati da je dug umirovljenicima nagomilan za vrijeme HDZovih Vlada do 2000.te. Osim toga, slučaj Ante Gotovine je ispao iz ormara samoga HDZa koji je, predvođen Franjom Tuđmanom, glumatao nacionalni suverenitet i pokušavao se nadmudrivati s puno jačima i utjecajnijima. Omogućivanje povratka Srbima, obnova i izgradnja porušenih kuća također je još jedan zloduh prošlosti koji se ispilio iz HDZove politike.

Nikako mi nije jasno kako ljudi, i dalje, mogu podržavati stranku i političare koji, osim što nemaju ideja, znanja i mogućnosti/kapaciteta, napraviti nešto pozitivno za zemlju koju volim i u kojoj živim, rade stvari koje, može se reći, su tempirane bombe za bilo koga tko dođe iza njih. Problem je u tome što se bilo koja Vlada koja dođe iza Sanaderove mora, u prvo vrijeme, baviti saniranjem svega lošeg što su napravili i pokretanjem Hrvatske koju su zaustavili.

Ako mi ne vjerujete da namjerno rade loše, prije svega iz neznanja, a onda zbog razno raznih interesa, pogledajte slučaj "Sunčanog Hvara". Svjesno su lagali i obmanuli javnost tvrdeći da je riješ o javno-privatnom partnerstvu s ORCO grupom. A ustvari je riječ o privatizaciji državne tvrtke iza leđa javnosti. Jer Hvarani ne bi nikada pristali da se, kako su ga smatrali, njihov "Sunčani Hvar" proda. Da je stvar odmah riješena sa Slovencima, hoteli bi, odavno, bili u funkciji, a Hvarani bi znali čiji su i na koji način je netko došao do njih.

Kada se malo zagrebe pod površinu, vidite da nije riječ o bezazlenim stvarima. Iako se može činiti da je riječ samo o razlikama u stilu vođenja politika, između lijeve Vlade i desno-konzervativnih Vlada, stvari su puno dublje. Konzervativci, kao što se može vidjeti po svijetu (pogledajte Georga W. Busha i njegova opravdanja za rat u Iraku), ne biraju sredstva kako bi ostvarili svoje političke ciljeve. I spremni su zbog toga, bez uvijanja i ustručavanja, lagati birače koji su ih doveli na vlast. A ti isti birači im i dalje daju glas. Zanimljivo, zar ne?!

Pusa! Velika! Za sve one koji su takvi kakvi jesu!

Komentari

Svi dosadašnji članci su

Svi dosadašnji članci su odlični, ali ovaj me se posebno dojmio. Žalosno je, što je to samo kap u moru "bezazlenih stvari". Nadam se da će ljudi već jednom shvatiti da oni nisu pokrenuli Hrvatsku, već su je bacili na koljena. Sramota. Pohvale za sve napisane tekstove.

Tko je glasao

Gledaj, oni po direktivi svi

Gledaj, oni po direktivi svi čitaju knjigu. Samo jednu. "Moć pozitivne misli". I doista su povjerovali da su pozitivni. Kolektivno.To ti je nešto poput halucinacija.
Dodaj tome oko pola milijuna klijenata koji su kupljeni. I odu kola nizbrdo.

Tko je glasao

Naivno je misliti da ova

Naivno je misliti da ova vlast samo ne zna (premda je i to istina). Pored notornih gluposti i nekompetencija ima i drugog. Ima u gotovo svakom zakonskom prijedlogu kojeg Vlada uputi u Parlament poneki komadićak, članak u pričuvi, odlomak nečeg, koji otvara vrata lopovluku, korupciji i zamagljivanju stvari. Nije to bez veze, rekao bi svaki normalni paranoik. Klijentelističko društvo (a HDZ to jest) postavlja pravila prema svojoj porirodi. Klijentelistička i prilagođena potrebama abonenata. Pa se krug korumpiranih širi. Što je krug širi, to je manja mogućnost da netko vlasti stane na rep. Ali stara je istina da se može neke ljude varati svo vrijeme i sve ljude neko vrijeme. Nemoguće je sve ljude varati svo vrijeme. Koliko god se trudili.

nvuljanic

Tko je glasao

ne bih se složio da Sanader

ne bih se složio da Sanader nije pokrenuo hrvatsku!

mislim da je sasvim očigledno da ju je pokrenuo ali nizbrdo

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. ...sretan Božić svima koji do njega drže... od indian komentara 4
 2. Ima li nade za nas. od mario121 komentara 3
 3. Badnjak, ljubav, tri studentice i ekonomski? od rodjen komentara 3
 4. Stop modernom nogometu ! od Busola komentara 6
 5. EU - Evropa - Izrael, Palestina, Hrvatska i - Piculin promašaj (2) od Ljubo Ruben Weiss komentara 9
 6. Legenda o mišu i Jaguaru od StarPil komentara 20
 7. Uspjeh Nezavisne liste mladih u Vrgorcu. Recept za Hrvatsku? od Zoran Oštrić komentara 9
 8. Sučeljavanje treće / The meaning of life od Laganini komentara 15
 9. Zakonski razlozi zašto ne birati g. Josipovića od rodjen komentara 4
 10. kultura stola od aluzija komentara 1
 11. EU - Evropa - Izrael, Palestina, Hrvatska i - Piculin promašaj (1) od Ljubo Ruben Weiss komentara 34
 12. Stranke za predsjednika RH od Mucke komentara 13
 13. Rizične izjave državnih dužnosnika, prva od rodjen komentara 0
 14. Ima li nade? od Weteran komentara 8
 15. Ratni zločinac Čermak - slika i prilika Hrvatske od sjenka komentara 77
 16. Panika u Rusiji od Zlatno doba kap... komentara 18
 17. bogataš biti tko izbjegava? od aluzija komentara 0
 18. Rast 2015. = nastavak propadanja države od rodjen komentara 14
 19. Sirotinjo i Bogu si teška od boltek komentara 40
 20. stranački birači biraju predsjednika RH od aluzija komentara 1
 21. Rad lokalne samouprave od bosancero komentara 3
 22. Nekoliko 'pravih' pitanja predsjedničkim kandidatima, ali ne u stilu a'la ramljak od StarPil komentara 101
 23. Znanost: Ratnik i ubijanje – killology od bube komentara 36
 24. 1% od magarac komentara 36
 25. državni proračunci u krizi gospodarenja čovjekom i prirodom od aluzija komentara 0

Preporučeni dnevnici

Tko je online

 • lunoprof

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 20

Novi korisnici

 • Det_Jojima
 • Buzdovan
 • ljubbica
 • mario121
 • Gigaset