Tagovi

Kandidati za gradonačelnika grada Zagreba, ...

... koji moj glas na izborima sasvim sigurno neće dobiti.

Svakodnevno svjedočimo javnom zaklinjanju u demokraciju, političku korektnost, poštenje, davanje šanse mladima, transparentnost u trošenju novca, pogotovo onoga iz džepova poreznih obveznika ... ali i manje javnoj nedemokratičnosti, pogotovo u unutarstranačkim odnosima, političke nekorektnosti, koja nije osobina samo velikih stranaka, pokušajte kod, primjerice „lesarista“, zastupati stavove i mišljenja koji su suprotstavljeni stavovima i mišljenju Dragutina Lesara.

Takvi postupci smatraju se činom gorim od krivokletstva i veleizdaje.

O poštenju ljudi iz hrvatskog političkog establishmenta, „naplavljenog“ Tuđmanovim „tsunamijem“, gotovo da i nema potrebe govoriti, ta tema je najbolje obrađena u „literaturi“ USKOK-a i DORH-a, osim namjerno zataškavanih i opstruiranih slučajeva. Ali i to govori o „poštenju“ onih iz redova hravtskog političkog miljea.

O transparentnosti trošenja novca i opet najbolje svjedoče istrage i sudski postupci.

Davanje šanse mladima ogleda se opet u pozicioniranju ljudi, koji nemaju ideoloških opredjeljenja niti vlastitog stava o bilo čemu, koji su i radi toga ili baš radi toga prepoznati kao „dobri dečki“, pa završavaju i u ministarskim stolicama. „Koristl“ koju će takvi ministri ostaviti u amanet narodu i državi bit će dugoročne, teško ćemo se oporavljati od njih.

U prošlosti, iz koje izgleda u ovoj zemlji nitko nema namjeru ništa naučiti, rugali smo se „partijskom monolitu“ koji je bio posljedica „demokratskog centralizma“, stava većine koji je obavezivao sve članove.

Ipak su u SK, bez obzira što on to nikad nije priznavao, postojali i članovi (i frakcije) koji su o mnogočemu zastupali mišljenja drugačija, pa i puno drugačija, od onih općeprihvaćenih, koja su morali zastupati. Tako su bile sasvm jasno vidljive ogromne razlike i na ideološkom planu, između primjerice Stipe Šuvara i Ivice Račana, te razlike, usudim se reći, bile su veće od razlika između predstavnika bilo koje političke opcije u redovima današnjeg hrvatskog političkog establishmenta.

„Demokratski centralizam“ je u dašanjem stranačkom životu conditio sine qua non svake političke stranke, samo se on ne zove tako, već se zove stranačka stega.

A ta stranačka stega je u odnoasu na demokratski centralizam podignuta na pijedestal i postigla status prave umjetnosti.

Pa onda ovlasti centralnih tijela i organa svake političke stranke uz gotovo nedodirljivost i faraonsku poziciju stranačkih čelnika, prokazuju nekadašnji SK kao oličenje demokratičnosti.

O svakoj stvari za koju je trebalo zauzeti stav u SK su organizirane široke javne rasprave u kojima je svaki član imo pravo iznijeti svoje mišljenje, granica je bila samo statut i program partije. Nastupati protiv statuta i programa partije značilo je njihovo neprihvaćanje, pa bi se onda moglo postaviti sasvim logično pitanje što netko, tko ne prihvaća osnovne dokumente partije, uopće ima tražiti u njenim redovima.

Danas mi je nezamislivo pod kojim bi se uvjetima u nekadašnjem SK mogla dogoditi situacija poput ove u SDP oko njihovog kandidata za gradonačelnika, da je GOSK grada Zagreba nakon provedenih rasprava u svim OOSK i kandidacijskog postupka između više kandidata, na prijedlog člana Predsjedništva CK SKH, izglasala kandidata za gradonačelnika aktualnog predsjednika GOSK, a onda se koji mjesec nakon toga predsjednik Predsjedništva CK SKH sjeti da taj kandidat nije dobar i da treba predložiti drugog i to upravo onog člana Predsjedništva koji je u GOSK predložio izabranog kandidata.

Ne samo da je to nezamislivo nego je i nepojmljivo i protivno zdravom razumu.

Dakle ukratko, Rajko Ostojić, član Predsjedništva SDP predlaže GO SDP kao kadidata SDP za gradonačelnika grada Zagreba Davora Bernardića, aktualnog predsjednika zagrebačkog SDP, a odbornici taj Ostojićev prijedlog, bez ijednog disonantnog tona u raspravi, jednoglasno prihvaćaju.

A onda se Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, sjeti da Davor Bernardić nije dovoljno „jak“ kandidat da se suprotstavi Milanu Bandiću i odnese pobjedu nad njim na predstojećim izborima za zagrebačkog gradončelnika.

Zoran Milanović zaboravlja da je na prošlim izborim on osobno stao iza kandidature Milana Bandića i to usprkos svim njegovim (pre)brojnim aferama i „nestašlucima“ koji mirišu na kriminal i da je Bandić, upravo zahvljujući SDP-u, na tim izborima i izabran.

Sazvano je Predsjedništvo SDP-a koje prihvaća Milanovićev prijedlog da zagrebački GO SDP poništi svoju odluku i da kao protukandidata Bandiću izglasa upravo Rajka Ostojića, dakle onoga koji je upravo predložio Davora Bernardića.

Pritom se Milanović poziva na nekakve ankete ćiji rezultati prokazuju Davora Bernardića kao kandidata nedoraslog Bandiću na predstojećim izborima.

Bernardić se buni, pita koje su to ankete, a Milanović odgovara urlanjem i prijetnjama ...

Po završenoj sjednici Predsjedništva SDP-a Ostojić mudro šuti, a Bernardić se samoproglašava „borcem koji ne odustaje“ ...

Epilog:

GO zagrebačkog SDP na prijedlog samog Bernardića opoziva Bernardićevu kandidaturu i jednoglasno izabire Rajka Ostojića kao kandidata za zagrebačkog gradonačelnika.

Ovaj postupak ukazuje na najmanje dvije stvari; duboku nedemokratičnost odnosa unutar SDP, a njegove čelnike prokazuje kao ljude bez ikakvog ljudskog integriteta.

O svojedobnom Sanaderovom kandidatu za predsjednika SDP-a, Zoranu Milanoviću, ne treba trošiti riječi, radi se o pozeru i političkom nasilniku, dakle običnom mlatimudanu, koji se dosad bezbroj puta pokazao kao čovjek bez ideološkog opredijeljenja i stava o bilo čemu.

Rajko Ostojić, pristajući na Milanovićevu manipualciju, prokazao se kao čovjek bez imalo časti, nije smio pristati na kandidaturu čak i da nije on bio taj koji je GO predložio Bernardića.

Davor Bernardić, pristajući na Milanovićevo nasilje prema sebi, prokazao se kao zadnji nevjerodostojini ljigavac, koji izvan politike ne vidi smisao svojeg postojanja.

Zato na predstojećim izborima za zagrebačkog gradonačelnika Rajko Ostojić moj glas dobiti neće, sve ni kad bih znao da upravo moj glas odlučuje hoće li Milan Bandić osvojiti i peti mandat i uništiti Zagreb do kraja, znajući da ga je ustvari uništio SDP, koji je Bandića ustoličio i podržavao tolike godine, usprkos svem zlu koje je radio.

Milan Bandić, kabadahija iz Pogane Vlake, iskonski mrzi i Zagreb i Zagrepčane, jer da nije tako, onda on Gradu i njegovim građanima ne bi radio to što im radi.

Naravno da ni on neće dobiti moj glas kao što ga ni dosad nije dobivao.

Komentari

@feniks otvorio problem...

komentiram oslonjen na UPORIŠNO SIDRO
Titanik (NE mijenjajući smjer) udario je u golemu santu leda i potonuo...

@feniks je opazio... SDP - Milanović
uradio je Bernardić „muljažu“,
naredio je kandidiranje Ostojića za gospodarenje Zagrebom,
budalasto je poništio demoKraciju procedure,
prokazao zagrebački SDP i Ostojića i Bernardića kao grješnike,

SDP - Milanović NIJE - poštovao statut i pravila stranke,
SDP - Milanović JEST - diktator,

@feniks je otvorio problem,

iako je konkretno SVE što je @feniks opazio...
ipak još...
postoji aktualna strategija i taktika za osvajanje zagrebačke hijerarhije ŠEFova (naredboDavaca) koja dopušta da se pravila krše...

jer
postoje ONI drugi koji također hoće osvojiti zagrebačku hijerarhiju ŠEFova (naredboDavaca)

Birači biraju gradoNačelnika pojedinca,
Birači će izabrati gradoNačelnika pojedinca,

SDP gradoNačelnik MORA imati predvidljivi bolji „zavodnički šarm“ od drugih kandidata,

(i zbog toga)
SDP je prekršio demoKraciju procedure,

SDP se sjetio da je Titanik (NE mijenjajući smjer) udario u golemu santu leda i potonuo...

SDP vjeruje da će ujedinjeni i složni NOVOM odlukom o kandidatu za gradoNačelnika i opet iznova osvojiti zagrebačku hijerarhiju ŠEFova (naredboDavaca)

gradoNačelnik neki će biti izabran, pa neka bude izabran,
siromah od gradoNačelnika neće imati puno koristi,

a to znači?

bolje je doma gladovati-izdržati-trpjeti nego se gnjaviti glasovanjem BEZ smisla i svrhe,

adfilantrop

Tko je glasao

izabrani nije više automatski i pobjednik

fenikse,

imaš pravo,

Danas mi je nezamislivo pod kojim bi se uvjetima u nekadašnjem SK mogla dogoditi situacija poput ove u SDP oko njihovog kandidata za gradonačelnika, da je GOSK grada Zagreba nakon provedenih rasprava u svim OOSK i kandidacijskog postupka između više kandidata, na prijedlog člana Predsjedništva CK SKH, izglasala kandidata za gradonačelnika aktualnog predsjednika GOSK, a onda se koji mjesec nakon toga predsjednik Predsjedništva CK SKH sjeti da taj kandidat nije dobar i da treba predložiti drugog i to upravo onog člana Predsjedništva koji je u GOSK predložio izabranog kandidata.

odlično si to uočio
baš u tome i jest razlika između onda i danas

problem je sdpa danas što procjenjuje da od sdpa izabrani bernardić možda ne bi pobijedio na demokratskim izborima za gradonačelnika zagreba
sa rješenjem koje su izabrali se ne slažem, ali ja nisam sdp, o tome će na kraju odlučiti sdpovi glasači

luka

Tko je glasao

@Feniks

Eto, što ti je strančarenje???!!! FUUUUJ!
I stvari se, kako viidim, povoljno odvijaju za dvojicu - Milana Bandića i Vladimira Ferdeljija! Ovim manevrima SDP je još jednom sam sebi uskočio u usta i zasrao motku! Ovaj hladni, autoritativni doktor idealan je za Maksimir da tamo pogledom streljka vrapce! Iako sam stari "antibandićevac", čak i on mi je draži nego ovaj koji mi liči na dr. Mengelea! I već smo imali iskustva s raznim doktorima - oni ne samo da mogu upropastiti dvadesetak pacijenata, oni mogu još više upropastiti cijeli jedan grad! I vi mislite da bi taj uštogljeni doktor išao zaprljati cipele u - Kozari bok!??
Ako Hrvatski laburisti, i još nekoliko manjih stranaka podrže Ferdeljija, onda Ferdelji pobjeđuje u drugom krugu! Najbolji potez HDZ-a bio bi da i oni podrže Ferdeljija - u tom slučaju SDP može predložiti i Slavka Šajbera, Ivu Latina i Zorana Milanovića zajedno (figurativno, kao jednu osobu) izgubit će!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Uporediti dr. Ranka Ostojića

Uporediti dr. Ranka Ostojića s dr. Megeleom je argumentirana kritika ?

Tko je glasao

ISPRIKA!

Isprika gospodinu dr. Rajku Ostojiću, ministru i kandidatu za gradonačelnika Zagreba zbog usporedbe.
Zaista mi je žao zbog nepromišljenosti!
Pozz,

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

ISPRIKA!

Ispričavam se dr. Rajku Ostojiću, ministru zdravstva i kandidatu za gradonačelnika Zagreba zbog neprimjerene usporedbe.
Zaista mi je žao zbog ove nepromišljenosti i nadam se da će isprika biti uvažena!
Pozdrav,

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

sve samo ne ferdelji, kažu sdp i hdz

ljubo,

promisli pa reci, zašto hdz ne može podržati ferdeljija
odnosno, zašto hrvatskom državom, i pod vlašću hdza i sdpa upravljaju ljudi kojima je moto
bilo tko samo ne ferdelji
samo ne holy
samo ne jurčić

samo nemoj sposobne, poštene i nesklone političkom posluhu

luka

Tko je glasao

@luka

Ako bi HDZ podržao Ferdeljija, nastali bi problemi s podršakama ostalih stranaka koje ipak polaze od nekih idejnih platformi. No, kako je sve očitije da idejne platforme igraju sve manju ulogu (ili čak nikakvu) nametanjem hladnog doktora Ostojića za kandidata cijeloj jednoj stranačkoj organizaciji, najvećoj u Hrvatskoj, Zoran Milanović kao očiti antitalent za politiku, uspio je uadatin udarac od kojeg se ova neće tako lako oporaviti. Naime uspio je:
1. poništiti uobičajenu proceduru u SDP-eu gdje se odluke ipak donose ili trebaju donositi u bazi stranke, a ne obrnuto,
2. doveo je u pitanje svoj kredibilitet, kredibilitet SDP-a u cjelini i naravno, samog Ostojića,
3. pokazao je već po tko zna koji put da zaustavlja svoje kritičare nemilosrdno i pokazuje kompleksaško-diktatorske crte, sve u ime očuvanja jedinstva stranke (Tuđman-Sanaderov model!!); dezavuirao je Bernardića koji je upravo potvrdio svojim lakim pristajanjem na rošadu, da je u biti i on karijerist,
4, pokopao je ideje socijaldemokracije u oduvijek najvećem industrijskom središtiu ex -Jugoslavije, danas Hrvatske,
5. stvorio šanse Bandiću da ostane u političkoj utakmici,
6.pokazao da nema ozbiljnih savjetnika i da vodi SDP potpuno voluntaristički, ili pak ima savjetnika i savjeta ali ih ne pirma, odnosno sluša samo svoj glas, odnosno samog sebe,
7. pokazao Evropi da grdo strančari, grčevito želeći vlast: on će je vrlo brzo izgubiti i na nacionalnomj razini,
8. i najvažnije, stvorio vrlo izgledne šanse Ferdeljiju za pobjedu u trci za gradonačelničko mjesto! a možda i šansu da se partijski duopol SDP-a i HDZ-a definitivno ukine i stvori blok "trećeg puta", jer jasno je kao sunce da su i HDZ i SDP prokockali sve šanse da decentraliziraju odlučivanje u Hrvatskoj odnosno razvijajaju demokraciju u Hrvatskoj! "Treći put" ne znači automatski boljitak, ali bi pokazao da građani Zagreba (i Hrvatske) nisu ovce!
Zbog svega toga, i da nema nijednog drugog razloga do inata (a razloga ima, prije svega stoga što Ferdelji ima muda suprotstaviti se umišljenku Milanoviću!!)!
GLASOVATI VALJA GRAĐANIMA ZAGREBA ZA FERDELJIJA!
Samo čudo, ili krađa glasova, mogu zaustaviti Ferdeljija!
Rajko Ostojić, kaj god!???
Zapravo, sve si mislim da uopće nema potrebe trošiti novce na predizbornu kampanju u Zagrebu. Izborne šanse Ferdeljija su najmanje 65 %, Bandića 20 % , doktora Streljnikova-Ostojića tek 15 %!
ŽIVIO NAM NOVI GRADONAČELNIK VLADIMIR FERDELJI!
(usput, ne računam ni na jednu dužnost u gradu Zagrebu, moj naraštaj i ja dali smo gradu Univerzijadu, autoput - obilaznicu, Aleju Bologne, brojna naselja Novog Zagreba, stanove solidarnosti, bolnicu u Dubravi, muzej Mimara, Klovićeve dvore, filmove, teatar(u gostima, KPT... književnost, "Vjesnikovu" kuću s vrhunskim izdanjima dnevnih i tjednih novina, zalet Sveučilišta, HRT - program i novu zgradu, Interconti, brojne ugostiteljske objekte, modne butike, Dinamo za prvaka države...).
Sve to u "crnom socijalizmu"!!!!

.

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Zbilja građani Zagreba gotovo

Zbilja građani Zagreba gotovo da nemaju izbora - jedini
izbor je Ferdelji!
Samo ljudi ne vole osjećaj kad nemaju izbora...
To bi mogao biti Ferdeljijev problem!

Tko je glasao

ostojic je obrazovan i

ostojic je obrazovan i pametan tip, jedan od rijetkih koji razumije hrvatski zdravstveni sustav i nije mi jasno zasto je prihvatio ovu kandidaturu koja bi ga na kraju mogla politicki mnogo kostati.

Tko je glasao

jedan od mnogih

edi3,

oprosti, postoje u hrvatskoj mnogi koji razumiju hrvatski zdravstveni sustav
(na primjer, velika većina razumnih ravnatelja bez obzira na političke boje)

luka

Tko je glasao

@edi3

Doktor Ostojić ostavlja dojam obrazovanog i pametnog tipa, ali on to nije - samo zadržavanje ministarskog mjesta do rezultata izbora za gradonačelnika, pokazuje da nije politički pametan odnsno da je običan ziheraš, karijerist i partijski vojnik!
Građani Zagreba će to znati primijetiti i kazniti, nadam se!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

Ocjena u usporedbi sa Savezom

Ocjena u usporedbi sa Savezom komunista stoji, tamo se doista više poštovala odluka nižih razina. Pod uvjetom, naravno, da je bila na nekakvom generalnom okviru. Ako se takva odluka ikako mogla podvesti pod "interese radničke klase i bratstvo i jedinstvo", nije dolazilo u obzir mijenjanje na način kakav je demonstrirao Zoran Milanović. Iako je u SK demokratski centralizam bio propisan programom i statutom, primijenjivao se prije formalnih odluka. Nakon što bi se odluka donijela, partijskom sekretaru ne bi padalo na pamet ne poštivati odluku "baze". Milanović je propustio "stranačku stegu" iskoristiti na vrijeme, diktatori se uostalom nikada i nisu opterećivali nekakvim procedurama, pa ga je ego jednostavno prisilio da ide silujući sve redom.

Ljudski mogu razumjeti Bernardića što je popustio pred ucjenom, zaposlenost supruge je danas jedan od uvjeta iole pristojnog života i ugroziti joj posao zbog vlastite ambicije i političke karijere bi bilo krajnje nepošteno prema njoj. Naravno da su ucjene takve vrste rame uz rame s mafijaškim metodama i "ponuda koju je teško odbiti". One više govore o samom Milanoviću i uskom krugu oko njega no Bernardić je popuštanjem možda i dobio plus kod supruge ali se politički eutanazirao. Političkom kapitulacijom je zapečatio svoju karijeru. Želi li se politikom baviti i dalje, izbor mu je sužen na snishodljivo klimanje glavom i uvlačenje kamarili iz Iblerovih dvora. Političaru bez mrvice političkog dostojanstva i narušenog ljudskog integriteta nitko ozbiljan više neće dati glas. Opstati i napredovati u stranci će moći jedino ako će imati jači ucjenjivački arsenal i ostalo pred čim je sad ustuknuo a za bilo kakve izravne izbore mu je bolje da se više i ne kandidira. Ostaje mu da ljubi šefov prsten i nada se milosti uvrštavanja na zborne liste za koje se glasa u paketu. Čovjek s integritetom na takvu političku karijeru sigurno ne bi pristao.

Što se tiče Ostojića, kad smo analizirali njegovu sposobnost za obavljanje ministarskog posla, zaključili smo da jest stručnjak za medicinu i zdravstvo ali da je upitno kako će i hoće li uopće moći uskladiti brojne obveze u politici, bolnici, na fakultetu te još niz povremenih drugih. Ako se nekako i uspio švercati uz ministarsku funkciju, uz gradonačelničku to nikako neće moći.

Grad je puno zahtjevniji od ministarstva. Tlapnje o nekakvom timu, što spominje, nisu više od frazetina koje ne mogu impresionirati nikoga tko se imalo razumije u funkcioniranje lokalne samouprave. Zagreb ne treba Kerumovog klona, Zagreb zaslužuje cijelog čovjeka. U tom je smislu Bandić za Ostojića nedostižan san. I za bilo kog drugog kandidata. SDP si nuđenjem "part time" gradonačelnika reže granu za koju bi se možda i mogao uhvatiti. Međutim, očekivati da će Ostojić napustiti sve druge funkcije i poslove koje obavlja kako bi se u potpunosti posvetio Zagrebu, mislim da nije realno. Možda na prvi pogled izgleda drugačije, ali SDP si je Ostojićevom kandidaturom pucao u koljeno, tik pred početak utrke. Baš me zanima kako će Ostojić odgovoriti na pitanje misli li biti "part" ili "full time" gradonačelnik. Očekivati da će makar obećati ostavku na sve druge funkcije poslije eventualne pobjede a kamoli da je da prije, također je nerealno.

Na kraju riječ-dvije o članovima gradskog odbora koji su opet jednoglasno pljunuli na vlastitu prijašnju jednoglasnu odluku. Očito je da političkog i ljudskog integriteta nema ni u jednom od njih jer se nijedno nije ni pobunilo a kamoli dalo ostavku ne pristajući biti robot za dizanje ruku kojim se upravlja iz udaljenog središta.

Van Gogh bi, da je živ i da je prisustvovao sjednici zagrebačkog gradskog odbora, našao bezbroj motiva za novo/staro remek djelo. Ta bi serija suncokreta za barem tri koplja nadmašila onu kojom se proslavio.

B-52

Tko je glasao

@sm

Van Gogh - Ili serija suncokreta, ili bi si odrezao i drugo uho!?

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

s.m. jos nista od mojih

s.m. jos nista od mojih glasackih mogucnosti, pa ti ovako dodjeljujem plus!:)

Na kraju riječ-dvije o članovima gradskog odbora koji su opet jednoglasno pljunuli na vlastitu prijašnju jednoglasnu odluku. Očito je da političkog i ljudskog integriteta nema ni u jednom od njih jer se nijedno nije ni pobunilo a kamoli dalo ostavku ne pristajući biti robot za dizanje ruku kojim se upravlja iz udaljenog središta.

na zalost, zivotni pramatizam ( profesionalno napredovanje vezano uz politicku stranku) je pretpostavljen vlastitom samopostivanju, pa bolje biti ljigavac koji ce profesionalno napredovati, nego li zivotni outsider sa stavom.

Tko je glasao

Ma zar nitko ni da se suzdrži

Ma zar nitko ni da se suzdrži izlažući još više pogledu golotinju stranačkih "gumenjaka"? Zar je baš moralo biti jednoglasno? Odluka bi tad prošla i sa samo nekoliko glasova "za" ali bi jedan dio rukovodstva gradskog SDP-a sačuvao obraz.

Nisam ja ni očekivao da će svi osim Milanoviću najbližih glasati protiv ili nekome od kamarile i fizički naškoditi, rukom gore ili nogom dolje, ali ovo je tragedija značaja šireg od onoga kako sad izgleda. Kako itko od članova gradskog politbiroa sad može izaći pred oči susjedima i poznanicima i agitirati za Ostojića a do prije dan-dva su već naveliko agitirali za Bernardića.

Zar nitko i od običnih članova nije našao za shodno pobuniti se javno? Sasvim je sigurno da egzistencija svakog ćlana stranke ne ovisi izravno o dvorskoj kamarili. Utoliko je svijetliji primjer Hatzivelkosa koji je ovdje, makar koliko stidljivo i skromno, ipak napisao kako misli da nasilno mijenjanje odluke gradskog odbora nije dobro. Žalosno je za SDP što se najjača kritika svela na ipak skromno "nije dobro".

Zanima me kako bi Ostojić ili bilo tko od egzekutora sad odgovorili na pitanje što ako neka anketa za mjesec-dva opet pokaže da SDP-ov kandidat ne stoji najbolje, hoće li opet postupiti isto?.

B-52

Tko je glasao

na žalost, u strankama koje

na žalost, u strankama koje su vec desetljecima na politickoj sceni i koje participiraju u vlasti ( drzavnoj ili lokalnoj) stranacki duznosnici su u pravilu egizstencijalno vezani uz dvorsku kamarilu.
rijetki su oni, tipa mirele holy, koji zele jasno izraziti svoj osobni stvar i vecina se ponasa po politickoj direktivi odozgo.
stranacki duznosnici su uhljebljeni po raznim upravnim i nadzornim tijelima drzavnih i javnih poduzeca ili rade u tim poduzecima kao politicki kadar i sigurno da svoju udobnu poziciju ne zele ugroziti sa suprostavljanjem onima od kojih ovisi to njihovo "napredovanje".
Hatzi je obican clan sdp-a koji svoju profesionalnu afirmaciju nije ostvario zbog toga sto je clan te stranke i naravno da kao takav ne ovisi o toj dvorskoj kamarili., pa javno moze nju i kritizirati za njeno nedemokratsko ponasanje.

Tko je glasao

Ali zato istarska ekipa ne

Ali zato istarska ekipa ne savija kičmu. Pravilno procjenjuju da ih paktiranje s Kajinom i ostalim kukurikašima, samo bez IDS-a, vodi u propast. Znaju da odbacivanje Jakovčića istovremeno znači i odbacivanje ostalih iz IDS-a. Jakovčić jest župan ali je po istarskim gradovima i općinama još mnogo drugih IDS-ovaca koji uživaju povjerenje gražana. Kako u SDP-u misle dobiti povjerenje tih građana, nije mi jasno.

Osim toga, Kajin definitivno nije osoba od povjerenja. Čovjek koji na ovakav način razbija vlastitu stranku, dvadesetdvije godine članstva nije malo, teško da se može pozivati na obraz i poštenje. Nije čak ni došao na sastanak stranačkog predsjedništva koje je prihvatilo sve njegoe uvjete za izbor IDS-ovog kandidata za župana. To znači da je otpočetka lagao, i IDS-ovcima i svekolikoj javnosti. Najvjerojatnije već tada u dogovoru s Milanovićem.

Ostane li ovako, SDP-ova frakcija koja ne trpi diktat iz središnjice može na izbore izaći sa svojom nezavisnom listom u kom slučaju Milanovićevci katastrofalno gube. S istim su trebali zaprijetiti Bernardić i zagrebački gradski odbor. Možda bi Milanović u tom slučaju ustuknuo. Ovako, bezlični Bernardić i klimalački gradski odbor su mu samo dali krila. Utoliko više, istarski SDP-ovci ne smiju popustiti pritiscima kojih će nakon ovog raskola sasvim sigurno biti. Ako ih Milanović i izbaci iz stranke, moraju samostalno izaći na izbore.

Krajnje je vrijeme da netko Milanoviću otvoreno da do znanja da uništava stranku. I ne samo nju. Obzirom na kadar koji raspoređuje na ključne funkcije, šteta je i po društvo.

B-52

Tko je glasao

Evo kako se reagira na diktat dvorjana

Iz SDP-a poručuju kako će u Istri, kao i na državnoj razini, koalirati s HNS-om i HSU-om. Dio članstva nije dobro primio odluku. Prvi je sastanak napustio predsjednik porečke podružnice SDP-a Arduino Matošević, a zatim vidno uznemireni istarski dožupan Vedran Grubišić. Među onima koji su napustili sastanak su i predsjednik vrsarske podružnice Serđo Popović, višnjanske Ljubomir Sirotić, predstavnici Tara-Vabrige, Cerovlja, Grožnjana i neki drugi članovi.
.
Od njih se moglo čuti da je do pobune došlo zbog nametanja SDP-ove središnjice da kandidat za župana bude "IDS-ov otpadnik" umjesto da se do kandidata dođe unutarstranačkom demokratskom procedurom.

SDP-ovi stratezi su ocijenili da će im HNS i HSU u Istri donijeti prevagu.

To ti je pamet za u Ligu naroda. S "nisam štupido" Kajinom će sigurno pokoriti Istru.

B-52

Tko je glasao

To ti je pamet za u Ligu naroda.

sm,

od kad to nisam čuo.

luka

Tko je glasao

@sm Kajin??

Ako postoje dvojica koji NE SMIJU postati istarski župani onda su to, na prvom mjestu, taj sve antipatičniji Kajin-stupido i stari olinjali mačak, Jakovčić!
SDP u Istri će, po naputcima MIlanovića, izgorjeti tj. totalno popušiti!
Kakvo je to ukupno gledajući, ružno strančarenje, užas!!!!
Kao jedan od 50 zagovornika uvođenja višestranačja u RH, počet ću se zalagati za vraćanje na tzv. jednoumlje! Više je bilo pluralizma u SK, nego u svim strankama RH danas zajedno! Poslušnicima i negativnom selekcijom koja se nastavlja dobiivamo na čelo gradova, županija, države, ispodprosječne kadrove, fuuuuj za takvu višestranačku političku trgovinu, fuuuuuj!

Lj.R.Weiss

Tko je glasao

cinjenica je da je danasnji

cinjenica je da je danasnji "demokratski centralizam" hrvatskih politickih stranaka jedan od postotalitarnih atavizama, ali je smijesno taj atavizam usporedjivati sa totalitarizmom komunisticke partije i pri tome tvrditi da je u toj partiji bilo vise demokracije nego li u danasnjim strankama!?

http://arhinet.arhiv.hr/_Generated/Pages/Stvaratelji.PublicDetails.aspx?...

feniks, obrati pažnju na ulogu politbiroa, izvršnih komiteta i njegovih raznih komisija prije nego sto zapjevas te isprazne ode o demokraciji u komunistickoj partiji!

Tko je glasao

@edi3

Kad bi ti ponešto znao i ponešto razumio, moždsa bi se i mogal razviti nekakva rasprava.
Ovako bi svaka rasprava s tobom bil produktivna kao i dojenje jarca u rešeto.

Čuj, politbiro!?
Znači ni SKJ ni DFJ/FNRJ/SFRJ nisu se postupno ni razvijali ni demokratizirali, po tebi i Karamarku ostali su zacementirani u 1945.!?
Na toj platformi bi netko trebao s tobom ozbiljno raspravljati!?

Vjerovao ti ili ne, ali sad doslovce, ono što je radio Tuđman i svi njegovi apologeti na planu redukcije demokracije komunisti se nisu usudili niti pomiisliti, a kamo li nešto naprviti u tom smislu.

Što bi se, kad su komunisti bili na vlasti, dogodilo primjerice predsjedniku IV Skupštine grada Zagreba (gradonačelniku) da je poništenjem GUP-a omogućio devastaciju podsljemenske zone?
Ja si tako nešto ne mogu niti zamisliti.

Tko je glasao

Feniks, Ne, nije im to padalo

Feniks,

Ne, nije im to padalo na pamet, no na pamet im je palo oduzimanje ljudima zemlju u građevinskoj zoni i davat je svojim članovima. Ak su bile parcele dosta velike, onda su gradili stanove za svoje ljude.

Kaj veliš na gradnju vile na Pantovčaku, gdje nikad niko nije stanovao, a služila je ko hotel Ljubičici bjeloj.

Tko je glasao

@Skviki

Kaj velim?
Pa isto ono što i uvijek; posadim te na obreznjaK Sulejmana Veličanstvenog, pa se na njem' vrti sve do svoje smrti!

Tko je glasao

Perfidne igre

@Feniks
U ovim igrama vladajućih nemoj računati na čast. Milanović želi "pokoriti" Zagreb iz dva razloga. Ukoliko SDP osvoji vlast u Zagrebu postaje apsolutni gospodar Hrvatske.
Ostojić kao ministar zdravstva mora u amanet donijeti i četiri bolnice u vlasništvu grada.

Kako doznajemo, Grad Zagreb planira sanirati bolnice u svojem vlasništvu (KB Sv. Duh, Srebrnjak, Goljak, Rockefelerova) i to prije svega iz decentraliziranih novaca. Grad se, naime, ne želi odreći vlasništva nad svojim bolnicama, što se podrazumijeva ako ih Vlada sanira, jer ne žele da se u budućnosti mijenjaju djelatnosti tih bolnica.

http://www.poslovni.hr/hrvatska/proracun-veci-za-04-za-sanaciju-11-milij...

Treba se dočepati i započete bolnice ( u prošlom stoljeću) u Blatu i učiniti prenamjenu zemljišta. U što? Ajd pogodite.
U čije bi se kese trebao slijevati novac holdinga ?
Ma koliko osobno imao sve, protiv Bandića, Uvijek ću prije dati ( ako nemam izbor veći od njih dvojice) glas njemu nego Ostojiću.
Na kraju: Kaj nam navek kamenjarci moraju upravljati metropolom ? Kaj ni domaćeg čoveka da svima njima jemput reče. Hote vrit nećemo vas.

Tko je glasao

cuj boltek, daj mi objasni

cuj boltek, daj mi objasni kome to ostojic treba donijeti u amanet zagrebacke gradske bolnice!?

Tko je glasao

sebi

@edi3
Sebi moj edi. Te bolnice bile bi prenamjenjene i postale bi ili elitne poliklinike u privatnom vlasništvu sa vrlo strogom namjenom za određenu populaciju. A što se tiče nezavršene bolnice u Blatu, već postoje neke "studije" i programi liječilišta ( toplica ) sjedinjenih sa centrom za golf. Još 70-tih su pronađeni izvori termalne vode od Horvaćanske pa preko do Jadranske avenije. Sve to čeka bolja vremena i investitore.
Sve kaj se da prodati i oteti biti će ozakonjeno ako im se dozvoli.
Pitaj ljude iz Remetinca, Botinca, Blata i okolnih nekdašnjih sela a sada grada Zagreba
pošto su prodavali poljoprivredno zemljište s jedne i druge strane Jadranske avenije. Prenamjena tog zemljišta je izvršena. Dovoljan ti je pogled na zemljovid da vidiš gdje su krajnje granice grada Zagreba. To je samo jedan mali dio kojeg zna večina zainteresiranih.
A ono što ne znamo moglo bi nas zgroziti.

Tko je glasao

boltek, btw. "kamenjara",

boltek, btw. "kamenjara", znas li sto radi punoljetan bosanac?
-ide raditi u sloveniju!
a znas sto radi punoljetan slovenac?
-ide traziti oca po bosni!

mislim da problem nije u bosancima, a ni u kamenjarima!:)

Tko je glasao

Pravi Zagrepčanci...

onih, s kulturnom tradicijom duljom od 2 koljena, pristojnog imovinskog statusa da ne moraju krasti... pa tog ti više nema u Zagrebu... Takvi su propali, rasprodali svoje kuće/stanove dok su još nekaj vredili i odselili se u Klinča Selo, Črnec ili u najboljem slučaju Blato ili Stupnik;)

U Zagrebu je ostalo nešto zagrebačke sitnileži, boranije i lumpenproletarijata, a u njihove kuće/stanove doselili su ovi iz Pogane Mlake (Vlake? Vlahe?)... I nije problem što su oni iz Pogane Mlake, nego kaj su pogani ...

Treba se boriti za mjesto gradonačelnika Klinča Sela ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Je a čuj luno

Daj mi jedno ime koje fakat drma Zagrebom , a da nije iz "Pogane Mlake" i da nije pogano, evo sam jedno... pa da drukam za njega/nju na izborima...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Odličan komentar

Ovim je manevrima SDP sam sebi iskopao jamu u Zagrebu. Uostalom, bilo je već i vrijeme...

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

@Bigulica

Opa ... častim te rukoljubom kad se sretnemo.

Tko je glasao

jest, ali je problem ostao

Naime, za koga glasati? Ja iz čiste zlobe poželim glasati za Bandića - čisto da bude što jači produkandidat ovakvoj SDP-ovoj politici, i općenito takvoj politici uopće. A i zato jer sam se kladio s @edijem u pivu.

Tko je glasao

eh...

Da bih ja glasala za Bandića, trebala bih imati jači motiv od pive - barem pizzu i pivu ;)

Problem stoji...

Ferdelji je npr. prema mom utisku tehnokrata - rado bih ga vidjela u vrhu Holdinga, ali ne na mjestu gradonačelnika...

Ima još nešto vremena za definiciju menija. Uostalom, uvijek čovjek može otić na roštilj, umjesto na nekakve glupave izbore;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Bigulica, Ja Bandića nemrem

Bigulica,

Ja Bandića nemrem smislit, no ak buš za njega glasala imaš kod mene picu, pivu i kremšnite.
Može i roštilj kod mene u dvorištu.

Tko je glasao

Najbolja ponuda do sad ;)

Sam ne kužim - zakaj bi me ti častio, ak bi ja glasala za Bandića kojeg ti nemreš smislit?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Nema se tu kaj kužit. Tak je

Nema se tu kaj kužit. Tak je kak piše i nema nikakvih skrivenih radnji.

Moje purgere treba tak dugo gulit dok ne shvate.

Tko je glasao

Uglavnom... trenutna ponuda:

Milan Bandić
Rajko Ostojić
Vladimir Ferdelji
Neven Botica

...ima još netko?

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

...

... ja se još nećkam... :)

Tko je glasao

Može...

samo ako si iz Klinča Sela ;)

*crno je crno, a bijelo je bijelo*

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Od 25. listopada 2017. godine na pollitika.com više nije moguće dodavati novi sadržaj (postove, komentare), niti je moguće kreirati nove ili se ulogirati na stare korisničke račune.
Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Najkomentiraniji članci

Najviše ocijenjeni članci

Najčitaniji članci