Tagovi

Kako se gradonačelnica skoro spotaknula o zakon.

Da koprivnicka vlast nije bas vicna provoditi proceduru vidljivo je iz nekoliko dnevnika koje sam prije nekog vremena napisao no protekli dogadjaj pokazuje sve razmjere do kuda moze ici bahata vlast.
Sto se naime dogodilo?
Na dnevnom redu sjednice gradskog vijeca bila je tocka dnevnog reda u kojoj odredjuju granice mjesnih odbora. tocka dosta bitna jer uskoro slijede izbori za mjesne odbore i SDP nastoji prilagoditi sebi neka podrucja da bi mozda i dalje bio privid njihove neprikosnovene vladavine i na nivou MO koje su do sada potpuno umrtvili i koji ne igraju nikakvu ulogu. No da bi se to sprovelo prvo jedan mjesni odbor treba odrzati sastanak i zatraziti pripajanje odredjenih ulica i nakon toga drugi mjesni odbor iz kojeg izdvajaju ulice mora donijeti odluku s kojom to dopusta. Da bi donijeli odluku mora predsjednik mjesnog odbora sasvati sastanak vijeca mjesnog odbora te na sastanku donose odluku. No da bi sve to malo pojednostavili i skratili postupak predsjednica mjesnog odbora potpisala je odluku o izdvajanju ulica bez sastanka vijeća mjesnog odbora. Te odluke dospjele su na dnevni red sjednice gradskog vijeća. No zaplet pocinje kad neki oporbeni vijećnici shvate da sastanaka nije bilo te da je predlozena odluka vijeca MO u stvari krivotvorina. No obzirom da vladajuci imaju svoje ljude i medju oporbom na vrijeme su upozoreni te je preko noci odluka povucena a gradonacelnica je amandmanom sve vratila u prvobitnu situaciju anulirajući s time odluke vijeća MO i s time je izbjegla biti suučesnik u kaznenom djelu krivotvorenje sluzbene isprave članak 279 KZ-a st. 2 koji kaze:
(2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se i tko neistinitu službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis uporabi u službi ili poslovanju kao da su istiniti.
Kazna predvidjena za to djelo je: kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina.
No sad ostaje slijedece pitanje. Iako je na gradskom vijecu ova odluka koju je potpisala predsjednica MO ignorirana te nija imala daljnjih ucinaka ona je i dalje krivotvorina te podlijeze
Članak 279.

(1) Službena ili odgovorna osoba koja u službenu ili poslovnu ispravu, knjigu ili spis unese neistinite podatke, ili ne unese kakav važan podatak, ili svojim potpisom, odnosno službenim pečatom ovjeri takvu ispravu, knjigu ili spis s neistinitim sadržajem ili koja svojim potpisom, odnosno službenim pečatom omogući izradbu isprave, knjige ili spisa s neistinitim sadržajem, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.
Ostaje sad pitanje hoče li gradonačelnica upoznata s počinjenjem kaznenog djela to djelo prijaviti ili će zaštititi predsjednicu MO koja je iz njene stranke?

Novi dnevnici

 1. Izvanredni parlamentarni izbori u Velikoj Britaniji 8. lipnja od Zoran Oštrić komentara 2
 2. porezna sjekira od aluzija komentara 0
 3. ŠEF tko je... od aluzija komentara 0
 4. Zeleno-lijeva koalicija u Zagrebu od Zoran Oštrić komentara 0
 5. Peticija protiv porezne reforme-protiv Poreza na nekretnine hrvatskih građana od ppetra komentara 17
 6. Plenković, čovjek od slame od Mucke komentara 14
 7. Ćirilica u Vukovaru od acinum komentara 7
 8. djevojka... puteno je prvi put... od aluzija komentara 0
 9. Komentar križnog puta i Rimu od petarbosni4 komentara 0
 10. novčani promet kupaca od aluzija komentara 0
 11. DORH i pravosuđe su osnovni i najteži problem Hrvatske, koji zajednički produbljuju MOST i najdetuđmanizatorskiji vrh HDZ-a od ppetra komentara 8
 12. Agrokor je potvrdio... ŠEFovanje ŠEFova je potrošeno od aluzija komentara 0
 13. USA i Rusija u ŠEFovskom sukobu od aluzija komentara 0
 14. imati svoj... zaključak od aluzija komentara 0
 15. afere, skandali, zločini - crna kronika od aluzija komentara 0
 16. Cudan smo mi narod od DeVeT komentara 0
 17. Cudan smo mi narod od DeVeT komentara 3
 18. Igra (valjda) počinje, ishod neizvjestan od Feniks komentara 25
 19. ŠEFovi hoće tehnoMudrolije bez radnika od aluzija komentara 0
 20. Vrijeme "svirke" je isteklo, valja "sviralu za pas zadjenuti" od Feniks komentara 16
 21. konstante ŠEFizma... NE zaboraviti od aluzija komentara 0
 22. Za Agrokor- napad na RH odabrali su trenutak-u kojem RH ima za "premijera" jedača srpske čokoladice iz ruke četnika Vučića od ppetra komentara 30
 23. Zašto Agrokor ne smije preuzeti Plenkovićev povjerenik od sm komentara 14
 24. Koprivnički lapod od bosancero komentara 2
 25. Agrokor MORA biti groblje siromaha od aluzija komentara 0

Tko je online

 • indian

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 26

Novi korisnici

 • talk500
 • mAjAdrK1IO
 • F1
 • valentino
 • justiceforall