Tagovi

„Izgubit ćemo kontrolu u ... vrtiću!“

„Izgubit ćemo kontrolu u ... vrtiću“,
rekao je.

-A što će Vam uopće kontrola u vrtiću?
Ta imate državne inspekcije, zavode, kontrolore! Zašto baš trebate „svoje ljude“ čak i u vrtiću? Što to morate u vrtiću kontrolirati preko njih? Tete, roditelje, djecu, čistačice,...?

-U gradu se zna tko je u Vodovodu, tko je u radio-postaji, tko u kojem državnom poduzeću, tko ide u koji sportski klub, .. tko ide u škole, pa i tko može voditi vrtić. Pustili bismo mi „nezavisne“, ali što ćemo, ako se, nakon što zasjednu u fotelju, upišu u drugu Partiju?
Tada će druga partija kontrolirati ...vrtić.

I tako, za stolom na kojem su krizni proizvodi: šunka, kobasica, sir, svježi hren, jaja, crno domaće vino, a nakon toga „ledeni vjetar“, pa vruća kava, u kasne sate, pri kraju dana, u kojem je bilo najnapornije maknuti se od stola, upoznah pravo, iskreno, partijsko biće.

-Znaš ona jedna je iz HNS-a, naše su dvije, a jedna je nezavisna. Pustili bismo mi tu nezavisnu, ali ... ode kontrola.

Riječ po riječ i došlo se i do pitanja znanja engleskoga jezika. Eto, nije čuo kako hrvatski EU-parlamentarci izvrsno pričaju engleski jezik, a bavi se politikom i rasađivao bi je u vrtić, iz straha da to ne učine drugi, njima iza leđa.

Evo, kaže: „ Što bi On, i pokazuje prstom na poduzetnika kojemu je malo bolje krenulo, pa je pozvao prijatelje da pomognu oko šunke, jaja, hrena i ostaloga što sam već nabrojala, u politici?

-On ti zna samo pošteno zarađivati. Istina, na tankoj je granici i stalno bi se s poreznicima dogovarao, kako da i oni nešto uhvate za državu, a da mu biznis sasvim ne uguše.
Tko bi njega birao, kada nema pojma o politici, a mora stalno i raditi; ni ženu ne stigne kontrolirati, a kamoli cijeli vrtić?

-Ja bih radije njega, taj zna zaraditi za sebe, za svoju obitelj. Ne bi taj otišao sa sirijskih naftnih polja. Čupali bi ga od tamo kao krpelja, a i mi kao država, bi nešto dobili.
Nije on pretjerano obrazovan- ne zna savršeno engleski, ali izvozi robu, uredno plaća radnike i ne pati od toga tko će kontrolirati vrtić. Ne traži ni da drugi volontiraju kod njega. Uredno plaća. Do sada nikoga nije pogazio, a sigurna sam da ne bi prodao zemljište namijenjeno invalidnoj djeci, niti bi išao po ženske u Dom za nezbrinutu djecu.

- Bez uvrede, ali On bi ti bio drugi Kerum.

Ah, ti nezavisni.
Svima idu na živce.
Zašto bi uopće bili nezavisni, kada svi lijepo mogu ovisiti jedni o drugima? Samo su smetnja pri vladanju.

...

Najgore što se može profi političarima dogoditi je da ih pobijedi nezavisni politički amater. Odmah otpada mogućnost kontrole do najsitnijih pora društva, do kanala i kanalića, do kapilara kojima plovi novac, dobra radna mjesta, poslovi za općinu, županiju, državu.
E, to je razlog zašto mediji svakodnevno izruguju Keruma, a njega baš i nije teško izrugivati. To dobro radi i sam.

Priroda je zaledila Split ove zime, i kriv je svakako... Kerum.
Nije nabavio zimsku opremu. Čak su, u nabavkama te opreme, ispred njega i Gospić, i Delnice, i kojekakve druge provincije.
Polomili se Splićani, zbog Keruma, a da je bio netko drugi umjesto njega, gusjeničari bi rovali Rivom i očistili je ne samo od snijega, već i od betonskih ploča.

Opržen zimskim iskustvom, Kerum bi morao, za gradske novce, nabaviti stotine tisuća sunčanih naočala, da Splićani i njihovi turisti, ne oslijepe zbog reflektirajućih svjetlosnih zraka na betonskim pločama, koje su ugradili zavisni- na vlasti, prije njega. Ti su očito ugovorili i isporuku sunčanih naočala u paketu s betonskim pločama, ali Kerum im se upetljao u poslovne planove.

A autorski zaštićene jarbole na Rivi i stolice obveznoga oblika, težine i cijene, nije izmislio Kerum, već ovi učeni, prije njega, koji su koristili usluge pravih umjetnika, a ne nekakvih Mucala i smucala.

Kriva je i Kerumova seka, što je izvadila novce iz banke u propadanju, i još se time hvali, a ne kao druga učena gospoda koja su hrabro ostala bez tuđih novaca.

Ta Vlajina, još se i hvali tim primitivnim činom čuvanja gradskih novaca, a u Saboru nema kompleksa od pravih političara, te kaže:
„ Namjerno sam superiorna, u odnosu na druge. Ta je moja superiornost i strogoća, moj obrambeni štit. A zapravo, ispod tog obrambenoga garda, ja sam samo jedna pčelica, i ništa drugo.“

Novinari su nemilosrdi prema Kerumu, a on nije čak ni upropastio:
Jadrantrans, Union- Dalmaciju, Dalmacijavino, Brodosplit, Jadrankamen, i stotine drugih poduzeća.
Nije prodao ni banke, ni Plivu, ni INU, ni pokušao srediti Podravku, ne pokušava prodati ni HPB, ni CO, ni Petrokemiju..., jer to rade učeniji i politički iskusniji od njega.
Što da nas Kerum upropaštava, kada ima onih sa znanjem, sa stilom, s bogatim radnim iskustvom privatizacije i prilagođavanja europskome i svjetskome tržištu.

„Yes, I can, ne govorim engleski, ali ja mogu sve“- Kerum.
„Jes! Tenk ju veri mač“- govorim engleski, profi političarka o svom cilju u EU-parlamentu.

I evo, Kerum i Seka su rame uz rame s profi političarima, u Saboru RH.

Kakav će suživot u Saboru biti između Keruma i onih za koje kaže: „Političari su lako pokvarljiva roba, možeš ih kupiti za par stotina eura, upropastili su Državu i „ovi“ narod“?

Istina, Kerum je zakasnio na konstituirajuću sjednicu Sabora, tako da se nezavisni zakunio da će služiti hrvatskome narodu, malo kasnije od zavisnih.
Neki su se zakunili već po treći, četvrti, ili peti puta, ali su možda držali "figu u džepu" i ovaj puta.

Tko će održati to svoje obećanje, a tko neće?

Dok je partijski podmladak u Splitu izvodio performans „Kerumopoly“, njihovi odrasli kolege po RH, igraju „Vrtićopoly“.

Možda je služenje hrvatskome narodu- kontrola vrtića?
...

Komentari

Tko je glasao

Ka Kerum

Udaran šakom na šank ka' Kerum
Vadin pare ka' Kerum
Sa frizurom ka' Kerum
Pročita san jednu knjigu u životu
Jednu više nego Kerum

Zgodan dnevnik, lijepo napisan, samo mi malo nedostaje "sigurnosnih elemenata" (ne kažem da je veleizdaja :-) jerbo sam uvjeren da bi Ka Kerum u toj poziciji odigrao kudikamo perverzniju partiju Vrtićopoly-a od Smranadera i Vlade Čačića.

Tko je glasao

Ppetra, Dnevnik ti je za

Ppetra,

Dnevnik ti je za 5.

Situacija postaje ko onda kad smo pjevali:

Pioniri maleni mi smo vojska prava,
svakog dana rastemo ko zelena trava

Tko je glasao

Genski i partijski Monopoly

Situacija postaje gora, jer onda se kontroliralo da vodeći ljudi budu članovi SKJ, a na nižim razinama, nije bila presudna partijska knjižica.

Tada su i komunisti provodili javne natječaje, a moglo se zaposliti i bez partijeke knjižice: evo i sama sam živi primjer za to.
Danas me ne bi zaposlili ni kao čistačicu u vrtiću, da mi suprug, roditelji, ... nisu u Partiji, ali pravoj- onoj koja "kontrolira upravo to javno poduzeće, ili javnu službu ".

Kako je tek upasti u pravosuđe?

Tamo čak traže i ekstra pravosudne gene, koje nose samo već zaposleni u pravosuđu, ili partijski podobni.

Ima ih u RH, na bacanje, na izvoz, ali tu ne vrijedi ona tržišna: čega ima previše cijena mu pad, jer tu se igra i genski i partijski pravosudni Monopoly.

Tko je glasao

Ideologija kontrole svih

Kao otjerali smo socijalizam,ali nismo koji su ga osmišljavali, i zabog toga je ostala kontrola života, pa i vrtića, a kako je sve manje radnih mjesta i ta kontrola donosi kontrolorima koje radno mjesto za one koji su na liniji sada stranke(jučer Partije).Uopće sve se više kontroliraju Sabor,mediji,firme,pojedinci,mjesne zajednice jer vlast ne smije ništa iznenaditi. O da i najvažnije kontroliraju se stranke, da ne bi bilo iskakanja i pravih i demokratskih pomijena, pa da zamislite užasa, da većina počne bolje živjeti. Da nisu kontrolirari ne bi nikad ušli u EU, ili da su htjeli kontrolori i da je to njihov interes ne bi naštimavali Ustav da ne uđemo. Uglavnom dok ja evo pišem netko me kontrolira. Živjela država kontrolirana od kontrolora.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Godina boli od otpisani komentara 4
 2. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 24
 3. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 4. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 5. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 32
 6. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 7. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 8. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 9. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 10. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 11. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 12. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 13. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 14. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 15. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 16. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 17. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 18. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 19. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 20. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 21. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 22. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 23. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 24. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 25. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • vjetarsjuga

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 45

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan