Tagovi

Ima li Hrvarska političare?

Što više prgledavam napisane dnevnike i komentare ne mogu a da se ne upitam jednu jednostavnu stvar.
Ima li Hrvatska političare? Tko sve kod nas u vlasti i Saboru ne nosi naziv političar? Ljudi od kojih čujemo svašta, kojima se rugamo,(s razlogom ili bez) ismijavamo i čudimo na izražavanju dostojnom pučkoškolca s 4 razreda.
Ako nema političara nema ni politike. Pa čega onda zapravo ima ?
Vrlo jednostavan odgovor na razna filozofiranja.
Borba za vlast je primarni cilj svih stranaka i "političara"
Vlast nije u službi naroda već kapitala stečenog na ovaj ili onaj način.
Sticanje osobne dobiti glavna je preokupacija " političara ".
Cjelokupna vlast da ne kažem i država izručeni su velikim korporacijama
domaćim tajkunima i lokalnim i regionalnim moćnicima.
Pretvorba do 1994. kada je 50% dionicama " dano " radnicima bila je humana nakon otimačine koja je nakon toga uslijedila.
Sve su to skuhali " političari" koji su imali pizzerije, lokale, nešto malo kapitala i puno njuha da na lak način dođu do ogromnog bogatstva.
Njihov način poimanja demokracije i slobodne Hrvatske Države svodio se na "tarzanovo" lupanje po prsima ističući svije " Hrvatstvo".
Stvorili su liberalizam po svojoj mjeri. Narod ? Za narod ih nije bilo briga. Narod se branio i obranio od Srpskog hegemonizma. Ali kako se obraniti od svojih "političara" ?
Ti naši političari posjećaju me na pijani liječnički konzilij gdje svaki liječnik preporuča svoj lijek i način liječenja a da nitko ne želi ili ne zna pravu dijagnozu odnosno bolest.
I što sada? Upropastivši sve što se moglo izlaz se traži u EU.
Ili je pijan kočijaš ili je konj slijep. EU i SAD svoje su narod/e prodali
multinacionalnim kompanijama, bankama, MMF-u i mirno čekaju katastrofu. A katastrofa nailazi. Ona iz tridesetih bila je mačji kašalj naspran ove koja dolazi. " Političari" to ne žele vidjeti.
Hrvatski je narod 13 stoljeća opstao bez ičije pomoći. Samo su nam uzimali i krali. Tukli nas i tlačili. Hrvati su preživjeli. Prehranili su se i
svojim trudom, znanjem i mukom. Još smo hranili i druge.
Sada imamo gladnih ljudi.
"Političari" u to ne vjeruju. Zaokupljeni su sami sobom ili Remetincem.
Jedan ministar ili recimo političar valjda ima toliko u glavi da zna da se ne može voziti u tramvaju ako mu fali jedna kuna. Ispričavam se ne mora znati jer se ne vozi u tramvaju. Dobar gospodar zna da ne može potrošiti više od onoga što ima. Sve ostalo je dug koji vodi u još veči dug kad nemaš gdje zaraditi da vratiš prijašnji dug.
Zapravo filozofirali mi ili ne, uptrebljavali dijagrame, statistike, nerazumljive riječi i izraze, sve se svodi na jednostavnost.
Dali sam ja političar za svoj narod ili za sebe ?

Tagovi

Komentari

Nema tu lijeka dok se ne

Nema tu lijeka dok se ne riješi OVO!

Tko je glasao

Dobro sročeno samo iskreno

Dobro sročeno samo iskreno pesimizma i konstatacija pesimizma normalno čovjeku samo šteti...nije problem u političarima kao političarima...problem je u narodu...političare čini narod...a činjenica je da smo mi kao i preostale narodne skupine na prostoru bivše Yugoslavije jednostavno izgubili vrijednosti koje su u socijalizmu i postojale...još ne mogu a da ne spomenem da smo mi većinski plemensko društvo..podobno diktaturi a sa očitim nedostatkom građanske svijesti...političari su samo produkt naše većinske zaostalosti i nedostatka građanske kulture koja je nepoznat pojam prosječnom hrvatu...sama činjenica da se ne znamo suprotstaviti takvom načinu vladanja u našoj zemlji od početka naše države govori dosta o nama kao ljudima...protiv vlasti se bori svaki pojedinac, ali problem je kod nas što mi nemamo osjećaj odgovornosti...nikoga ništa ne zanima osim što ga zanima njegova egzistencija...pa krenite od sebe...da li se netko od vas ikada priključio kakvom legitimnom načinu borbe protiv vlasti? pogledajte jedan Split...Kerum...to vam je eklatantan primjer nepotizma korupcije i plemenskog tipa vladanja koji je uspostavio pravu feudalnu utvrdu usred Splita...nedavno nas je napustio gospodin Sanader...o njemu ne trebam trošiti previše riječi a kamoli o njegovom načinu vladanja...jednostavno da zaključim sa određenom dozom realnog pesimizma, mi smo jednostavno nesretni što se nalazimo na Balkanu...to je naša najveća tragedija...pozdrav i sretno

Tko je glasao

Jednostavan odgovor na Vaše

Jednostavan odgovor na Vaše pitanjeje: Hrvatska ima političare, ali jako malo ih je moralnih.

Tko je glasao

Voda, volio bih kad biste mi

Voda,
volio bih kad biste mi odgovorili koji su to imenom i prezimenom po vama moralni, pa čak i koji su to političari, dakle ne politikanti i fiškali. Hrvatska jednostavno nema u postojećim strankama političare koji bi zasluživali poštovanje birača ili naroda, jer nitko od njih ne vodi računa o čl. 1. Ustava u kojemu piše: U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu...
Kako je sve u Hrvatskoj postavljeno naglavačke naši tzv. političari se ponašaju kao da vlast prozlazi od političara i da pripada njima. Najbolji dokaz za to je da mogućnost raspisivanja referenduma postoji u Ustavu zahvaljujući HDZ-u i SDP-u samo kao fikus, i da se izbori održavaju po proporcionalnom a ne po većinskom modelu. Kad bi se održavali po većinskom modelu u Saboriu ne bi sjedilo ni 10 zastupnika od sadašnjih 153.
Stojte mi dobro.

Tko je glasao

Svako po svojoj prosudbi

Svako po svojoj prosudbi određuje tko je moralan a tko ne , za mene netko može biti moralan ali za Vas ne mora. Svatko sam treba odlučiti na osnovi djelovanja političara tko je moralan političar, a tko ne. Sami ste napisali

:Hrvatska jednostavno nema u postojećim strankama političare koji bi zasluživali poštovanje birača ili naroda, jer nitko od njih ne vodi računa o čl. 1. Ustava u kojemu piše: U Republici Hrvatskoj vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu...
Kako je sve u Hrvatskoj postavljeno naglavačke naši tzv. političari se ponašaju kao da vlast prozlazi od političara i da pripada njima. Najbolji dokaz za to je da mogućnost raspisivanja referenduma postoji u Ustavu zahvaljujući HDZ-u i SDP-u samo kao fikus, i da se izbori održavaju po proporcionalnom a ne po većinskom modelu.

Tko je glasao

Pitanje morala nije ono

Pitanje morala nije ono što muči Hrvatsku, jer moral nije vrijednost. Karakter je više od vrijednosti. I dok se moral može prosuđivati temeljem proizvoljnih kriterija, s karakterom to nije slučaj.

Odnos politike i političara prema Ustavu je dominantna društvena paradigma Hrvatske. Ali, taj odnos ništa ne govori ni o moralu ni o karakteru. Govori samo jedno: da političari ne poštuju slovo Ustava, koliko ni pas petu nogu. Što je najgore, Ustav su pisali i pišu ordinarni kriminalci i pijanice, da bi ga, po potrebi, sami kršili kako im puhne. Da ne govorimo o saborskoj praksi usvajanja isključivo neustavnih zakona.

Tragična je činjenica da su sindikati prikupili preko 810.000 potpisa građana za referendum i sada tuka od navodne predsjednice Vlade otvoreno tvrdi da ne živimo u ustavnoj republici, nego u klasičnoj diktaturi. Naravno da je to istina, ali da je na čelu Vlade kakve demokratske i civilizirane države, završila bi u ludnici prije nego bi trepnula. Ali, kada je već došla na vlast poput gansterske konkubine, zašto ne bi građane zajebavala u zdrav mozak? Očito je da to prolazi bez posljedica.

"Jadni psiholozi, čine dobro djelo. Zaista. Ponekad je psihoterapija od velike pomoći jer kada se nalazite na rubu ludila, kada vam malo nedostaje da pobjesnite, nalazite se u stanju koje može dovesti, ili do ludila, ili do misticizma. A mistik je suprotnost luđaku. Je li vam poznat znak po kojem možete znati jeste li se probudili? To je pitanje koje si tada postavljate: "Jesam li ja lud ili su oni ludi?" To je baš tako jer mi jesmo ludi. Cijeli svijet je lud. Potvrđeni luđaci! Jedini razlog zbog kojeg nismo zatvoreni u nekoj ustanovi je taj što nas je previše. Zaista smo ludi. Živimo s ludim zamislima o ljubavi, o vezama, o sreći, o radosti, o svemu. Mislim da smo toliko ludi da smo došli do one točke u kojoj, kada se svi slože oko nečega, možete biti sigurni da je to krivo!" - A. Mello

Tko je glasao

Promjenom vrednosti morala

Promjenom vrednosti morala ono što je sada moralno postače nemoralno.

Sami ste napisali:Tragična je činjenica da su sindikati prikupili preko 810.000 potpisa građana za referendum i sada tuka od navodne predsjednice Vlade otvoreno tvrdi da ne živimo u ustavnoj republici, nego u klasičnoj diktaturi. Naravno da je to istina, ali da je na čelu Vlade kakve demokratske i civilizirane države, završila bi u ludnici prije nego bi trepnula. Ali, kada je već došla na vlast poput gansterske konkubine, zašto ne bi građane zajebavala u zdrav mozak? Očito je da to prolazi bez posljedica.

Znači koliko sam shvati nemoral vlada, a ostali moralni su ludi.

Tko je glasao

Voda, ako tvrdite da je jako

Voda,
ako tvrdite da je jako malo moralnih, znači da po vašem sudu oni postoje, ali niste odgovorili tko su oni. Naravno, ne morate odgovoriti, ali onda vašu tvrdnju da takvi postoje smatram upitnom.

Tko je glasao

Zar želite da Vam netko

Zar želite da Vam netko govori što je moral ? Ono što je za mene moralno ne mora značiti da je i za Vas. Ja Vam ne mogu reči ova je osoba moralna, a ova nije, sami prosudbu o moralnima i nemoralnima morate donijeti, jer ako Vam ja kažem tko je moralan ili nemoralan, tada je to moja prosudba, a ne Vaša. Po mojoj prosudbi nisu baš svi amoralni, vjerujete li Vi u to ili ne., jer svaki čovjek u sebi sadrži bar malu dozu pravoga morala, ali boji je se da ne ispadne glup ili lud zbog nje.

Tko je glasao

Voda, i vi se služite

Voda,
i vi se služite starim trikom da skećete s glavne teme.
Ovdje se ne radi o tome što je moral, nego o tome koji su po vama političari moralni, jer ste napisali da je jako malo političara moralno. Prema tome, ako ne znate potkrijepiti svoju tvrdnju, a ona je da je jako malo političara moralno, treba te je i argumentirati, a ne prebacivati raspravu na to što moral. To nije tema, bar vam je to jasno, ako nije s vama je uzaludno diskutirati.

Tko je glasao

vkrsnik Zašto mislite da

vkrsnik
Zašto mislite da moram napisti koji su politčari po meni moralni, da bih argumentirao svoju tvrdnju da je malo političara moralno, zar mi toliko vjerujete pa če te za njih glasati na izborima. Nije bitno koji su političari po mom sudu moralni, bitni su oni koji su po Vama moralni. Vi trebate odlučiti a ne ja.

Tko je glasao

a jesi i ti zapeo. on misli

a jesi i ti zapeo. on misli da je on moralan, samo mu neugodno priznati.

My Soul

Tko je glasao

ispričavam se za duplić.

ispričavam se za duplić.

Tko je glasao

Hrvatska u politici ima

Hrvatska u politici ima uglavnom lopine, beskičmenjake i karakterne pičke. Uz bilo koju od tih osobina ide i totalna nesposobnost rada za opće dobro. To je odavno poznato i gola činjenica iza koje ne bi trebao stajati upitnik.

Tko je glasao

Ima li Hrvatska političare?

Ima li Hrvatska političare? Tko sve kod nas u vlasti i Saboru ne nosi naziv političar? Ljudi od kojih čujemo svašta, kojima se rugamo,(s razlogom ili bez) ismijavamo i čudimo na izražavanju dostojnom pučkoškolca s 4 razreda.

U Hrvatskoj je oko milijun i sedamsto tisuća ljudi koji su nepismeni ili imaju nezavršenu osnovnu školu ili samo osnovnu školu.

http://www.dzs.hr/Hrv/censuses/Census2001/Popis/H01_01_07/H01_01_07.html

tako da skupinu od 40-ak posto svih birača ne treba zanemariti.

Ti naši političari posjećaju me na pijani liječnički konzilij gdje svaki liječnik preporuča svoj lijek i način liječenja a da nitko ne želi ili ne zna pravu dijagnozu odnosno bolest.

Usporedba i nije neka. Da li si ikad u životu vidio pijani liječnički konzilij?

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. tržišno umiranje od aluzija komentara 0
 2. Hrvatska izranjavana terorističkim napadima "civilnih" ćelija i pojedinaca, DORH I SOA igraju play station. od Laganini komentara 0
 3. Netočna dijagnoza ILO-a o uzroku siromaštva od rodjen komentara 0
 4. Lov u mutnom: Afera će biti sve dok ne odlučimo kakvu poljoprivredu želimo od sm komentara 9
 5. vlasnici birača od aluzija komentara 0
 6. Živi zid se ruši, a (ne)javna HRT mu nabrijava rejting skrivanjem istine od javnosti i zataškavanjem afere „Falsifikatori“ od ppetra komentara 19
 7. Analiza dijela dnevnika SPVH-a od rodjen komentara 0
 8. Opozicija koja to nije i privilegije koje to nisu od rodjen komentara 0
 9. Teen scammed buying prom dress online urges other to look out od likedress komentara 0
 10. Predsjednički izbori u Austriji: pobjeda ljevičara u finišu!!! od Zoran Oštrić komentara 36
 11. Business od goldbusiness komentara 2
 12. kazneno djelo koliko je opasno počiniti od aluzija komentara 0
 13. EgyptAir let MS804 - još jedan false flag AAA osi od sjenka komentara 9
 14. Prava i društvo od čovjek iza gomile komentara 86
 15. Od Crnoje preko Hasana do Tome od drvosjek komentara 105
 16. Krug se zatvara: Karamarko će teško izbjeći odgovornost od sm komentara 44
 17. Lažna obećanja ljevice ili jesmo li spremni snositi posljedice od spvh komentara 5
 18. Ruganje pravnoj državi, ruganje demokraciji, ruganje zdravoj pameti u izboru „Ustavnih sudaca“ od ppetra komentara 18
 19. Zagovornici "privatizacije" laprdači od rodjen komentara 2
 20. RH prepuna je upravitelja u kvaru, ONI uništavaju od aluzija komentara 0
 21. Afera INA od Zlatno doba kap... komentara 54
 22. Dostojanstvo mu nitko ne može dati ili uzeti, dostojanstvo se živi od ppetra komentara 46
 23. Samica, dragovoljan izbor od otpisani komentara 14
 24. Postizborna koalicija mora postati predizborna od luka komentara 12
 25. Može li HDZ postati moderna proeuropska demokršćanska stranka? od sm komentara 111

Tko je online

 • Laganini
 • leddevet
 • magarac
 • sm

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 4
 • Gostiju: 36

Novi korisnici

 • mirjana malbaša
 • likedress
 • fashty
 • poliedu
 • regoczu