Tagovi

Hypo Banka - balkanski lanac praonica novca???

Kao što sam već nekoliko puta ponovio, stavove koje ovdje iznesem su plod logičkog promišljanja stanja stvari, na osnovu dostupnih podataka iz medija. Istraživanje i podastiranje konkretnih dokaza ostavljam za to stručnim osobama koje od toga žive (novinari, odvjetništvo,....)

Hypo Banka mi je zapela za oko kada sam slučajno doznao da je jedan poduzetnik dobio izravni kredit od njihove poslovnice u Austriji za svoj projekt sa nekretninama u Hrvatskoj. Dobio sam neslužbenu informaciju da nije riječ o kreditu, već o njegovom novcu, plasiranom kao kredit, uz naravno odgovarajuću proviziju onima koji su takav aranžman omogućili.
Kako naravno nisam imao konkretnih dokaza, već samo indicije, nisam obraćao previše pažnje jer znate kak to ide. Netko ljubomoran pa plasira laži....

Onda sam saznao iz medija da Zagorčeve Predbendarske vrtove (ono ruglo u Tkalčićevoj) također financira Hypo Banka. Pa smo jedno vrijeme mogli čitati da je pod vrlo čudnovatim okolnostima Pašalić dobio kredit od Hypo Banke za svoje eko-naselje u Odri.
E onda je počelo smrdit, čak štoviše zaudarati. Saznao sam da je Hypo Baka u Austriji jedna od manjih banaka, mislim cak na 13. mjestu na njihovoj ljestvici. A i da je usko povezana sa Heiderom. I za čudo milo vrlo jaki igrač, upravo na ovim našim prostorima opustošenim ratom, sa sustavom kakav nam je, a nije ništa bolji niti u Bosni niti u Srbiji. Usudio bi se reći još i gori. Tamo je ta banka također u vrhu kao i kod nas. U Sloveniji nisu toliko jaki, ipak je to uređenija država od naše, pa nema toliko mjesta za operacije sa lokalnim ratnim profiterima.
E sad da ne duljim sa svojim razmišljanjima, nekako se zaključak nameće sam po sebi. Je li Hypo banka jedna velika i dobro organizirana praonica rublja. Najjaći lanac praonica novca na području Hrvatske, Bosne i Srbije? Bilo bi vrlo zanimljivo kada bi se dobi popis svih njihovih poslova ne samo kod nas, nego i u susjednim zemljama, te popis njihovih klijenata. Mislim da bi rezultat bio vrlo zanimljiv.

A i DORH bi trebao biti itekako zainteresiran, kad već Ured za sprećavanje pranja novca u 9 godina, osim što je primao plaće za svoje zaposlene nije učinio ništa.

Komentari

Tema je sjajna. I nije ovo

Tema je sjajna. I nije ovo jedina banka. Nekako imam paranoidni utisak da sve (i strane i domaće) banke u Hrvatskoj jurišaju na nekretnine dok ne uđemo u EU. Koliko će tu zaraditi samo Bog zna. A tko će nam biti gazda (vidi mene euroskeptika!) znaju svi. Nemam nikakvih dokaza za nezakonistosti poslovanja banaka (tzv. rizični plasmani koji uopće nisu rizični jer banka preuzima nekretnine i zarađuje deseterostruko), ali sam uvjeren da je i KIM jedan od poteza u tom lancu. Ovaj je slučajno (?) otkriven, ali stotine prolaze neotkrivene. O tome nitko ništa.

nvuljanic

Tko je glasao

Zaboravio sam napomenuti da

Zaboravio sam napomenuti da je poduzetnik iz priče sklapao poslove za naše firme u inozemstvu i na konto toga podijelio veliki kolač sa onima s kojima je posao sklopio. Vecinom u bivšem istočnom bloku. Love ko pljeve vani na računima ali je problem kako je pretočiti u HR. Mislim, uvijek se mogu naplatiti konzultantske usluge, ali kako je riječ o enormnim iznosima, ode 45% državi. Onda je bolje dati 10% bankovnim činovnicima i lovu plasirati ko kredit.

Tko je glasao

i tomicu horvantincica

i tomicu horvantincica uvijek prati hypo banka...... jednom sam cuo jednu pricu kak tomice uzme kredu napravi objekt... te onda jednostavno prestaje placati leasing, kada napalti odredjeni svotu za svoju proviziju od prodaje, pa sve to ondanavodno prezme hypo pod svoje okrilje....

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

To bi se moglo tumačiti da

To bi se moglo tumačiti da je Tomo samo čovjek od slame a projekt i financije su od hypo banke koja za nekoga pere lovu.

Tko je glasao

Austrijski političar se

Austrijski političar se zove Haider. I ne bi me čudilo da ima veliki utjecaj na Hypobanku. A kako se on kao pravi desničar ne brine previše o zakonima, nego ih znade već godinama vješto izigravati i izbjegavati, onda bi ovo s Hypobankom moglo biti točno. Ako je točno, onda ćemo to i doznati. Jer austrijski sustav to neće kriti. Pa ćemo sve doznati i o Zagorčevim i o Pašalićevim kreditima ili "kreditima".

Tko je glasao

Hvala na ispravci, nisam se

Hvala na ispravci, nisam se uopce potrudio pogooglati jel Haider ili Heider :-))

Istraga u Austriji je u punom jeku i jedva cekam rezultate..

Tko je glasao

Ma meni je to jasno. Samo se

Ma meni je to jasno. Samo se pravim važan kako dobro znam njemački.

Tko je glasao

prema nekim mojim

prema nekim mojim informacija, koje su vise manje pouzdane, Hypo je glavni financijer tome horvantincica. oni njemu daju fiktivan leassing, te se pocinje s gradnjom, no tomo ne vraca leassing, vec gradjevinu proda natrag HYPO-u uz neku solidnu proviziju.... sada probaj ustanoviti zakaj naprimjer miki toliko iznistirada tomo gradi po gradu...

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. ŠEFovi... ŠEFovanje... država... proračun... od aluzija komentara 0
 2. Lećevica pokazuje budućnost Hrvatske: zemlja staraca, renti i smeća od Zoran Oštrić komentara 0
 3. Zagrepčani prepoznali „rukopoloženog“ i odbacili ga. Hasanbegović naprema Plenković 2:0 u velikim gradovima Zagrebu i Osijeku od ppetra komentara 6
 4. ako staneš ispred Plenkovića od aluzija komentara 0
 5. Dilema SDP-a: kad momčad loše igra, je li kriv (samo) trener? od Zoran Oštrić komentara 3
 6. Prva očita posljedica izbora u Zagrebu: ukida se ime Trga maršala Tita od Zoran Oštrić komentara 18
 7. iPhone user would like to buy another iPhone od arvin komentara 0
 8. civilizirano živjeti od aluzija komentara 0
 9. ŠEFovi... prije... a što znače... NOVOM ... ŠEFU... od aluzija komentara 0
 10. ŠEFove post-izborne RH milijunaši već ugovaraju od aluzija komentara 0
 11. 100 godina vladavine Beograda nad Hrvatskom, kako izaći iz psihološkog i fizičkog ropstva? od Laganini komentara 23
 12. Proslava Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope à la HDZ-iana od Feniks komentara 3
 13. čovjek bez prihoda ogladni od aluzija komentara 0
 14. POVODOM DANA POBJEDE NAD FAŠIZMOM od petarbosni4 komentara 24
 15. faraon-izam... i... plenk-izam od aluzija komentara 0
 16. Lokalni izbori u Zagrebu: 1. za Tomaševića, 2. protiv Bandića od Zoran Oštrić komentara 12
 17. Deveti krug (za trg) pakla od Feniks komentara 2
 18. otkaz od aluzija komentara 0
 19. Za ideale ginu budale, pokornima bar nešto kapne od Zoran Oštrić komentara 9
 20. znanstvenici uništavaju bez kažnjavanja od aluzija komentara 0
 21. Nevjerodostojni srušio crvene ćuprijanere od ppetra komentara 6
 22. Nešto o logoru Jasenovac - nažalost, moramo ponavljati od Zoran Oštrić komentara 18
 23. majmun sisavac od aluzija komentara 1
 24. Kolike su globalne zalihe sirove nafte? I koliko je to danas važno? od Zoran Oštrić komentara 8
 25. ...i bit´će to happyending story? od indian komentara 16

Tko je online

 • z00ey

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 35

Novi korisnici

 • arvin
 • IMOTA MORLAK
 • pzbunj
 • Zbunj
 • talk500