Tagovi

Halo Karamarko, daj mi zaposli kćer!

Današnji Novi list donosi potvrdu moje informacije da je Tomislav Karamarko u SOA-i zaposlio kći propalog špijuna Damira Lončarića, donedavnu zaposlenicu firme Hrvoja Petrača. Ali, novinari Sergej Abramov i Ladislav Tomičić otišli su i korak dalje te otkrili da je u SOA-i zaposleno još desetak osoba s jakim rodbinskim i stranačkim vezama: Mauricio Perović, Adriana Barišić, Ivana Mladineo, Petar Posilović, Mislav Korljan, Mario Odak, Branko Brletić, Marija Brajko, Dinko Majić, Jerko Ljubičić...

Dakle, slučaj Saše Perkovića, koji je posto savjetnik predsjednika RH za nacionalnu sigurnost temeljem zalaganja oca mu Josipa, nije usamljen u hrvatskom sigurnosno-obavještajnom miljeu.

Požurite na kioske po primjerak Novog lista želite li saznati tko su im bili jamci za posao u SOA-i.

Na ovome mjestu izdvojio bih slučaj Adriane Barišić, tajnice Tomislava Karamarka, kojoj je jamac njen otac Mladen Barišić, ravnatelj Carinske uprave, o čijoj sam špijunskoj suradnji s Josipom Perkovićem pisao u postu pod naslovom Skandal: Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić dobio čin pričuvnog bojnika HV-a na osnovu lažiranog potpisa?

Ravnatelj Carinske uprave Mladen Barišić, navodno je u izvrsnim vezama s premijerom Ivom Sanaderom, pa njegova kći koja ima uvid u sve što radi Tomislav Karamarko, može premijeru poslužiti kao izvrsna nadzorna točka u SOA-i. Osim toga, Adriana Barišić, živi u nevjenčanom braku s Antom Despotom, osobom koja je prošle godine napustila DC da bi odmah nakon izdaje Vesne Škare-Ožbolt, bila imenovana za člana uprave HEP-a, dobila od HEP-a kredit i kupila si stan od 125 kvadrata, odmah ispod onoga koji je u posjedu Milana Bandića.

A predsjednik Stjepan Mesić je predlažući Karamarka za šefa POA- (SOA-e) kazao da on ima zadatak provjetriti službu. Sam Karamarko je rekao da će kriterij za rad u službama biti profesionalnost, ne politika. Damir Kajin je naveo da će Karamarko osloboditi službe utjecaja politike i rodbine...

Komentari

Vrlo dobar članak 45 lines.

Vrlo dobar članak 45 lines. Zanima me znaš li što o kadrovskim poslovima u MORH-u. Svojedobno sam o tome u nekim novinama pročitao neki članak koji je imao fascinantne podatke o tome kolika je masa ljudi u MORH došla preko veze. Bila su spominjana prezimena ili mjesta porijekla, mahom u Hercegovini. Mislim da je bilo još u Tuđmanovo vrijeme i cijela stvar nije izazvala aferu kakvu je trebala. Kasnije nisam uspio naći nikakve podatke o tome. Ako nešto znaš, bilo bi zanimljivo da napišeš članak o tome.

Tko je glasao

Trenutno o tome ne

Trenutno o tome ne raspolažem sa svježim informacijama, no čuo sam da će reformom Vojne polcije većina vojnih policajaca koji će bez posla ostati u MORH-u biti premještena u SOA-u, što je više nego van svake pameti. Ni policijski specijalci nisu kvalificirani za rad u SOA-i, pa je ipak Karamarko posatavio svog prijatelja Milijana Brkića (policijski specijalac koji je odbio uhititi Tihomira Oreškovića i Mirka Norca 2000-e) za šefa Centra SOA-e Zagreb), a vojni policajci su još manje osposobljeni za poslove civilnih tajnih agenata.

No, kako je Karamarko tražio da djelatnici SOA-e imaju pravo na korištenje vatrenog oružja, ovo s vojnim policajcima u SOA-i me ni ne čudi. Stvara se militarizirana tajna služba nalik na SIGURNIMI (KGB, etc), a sve pod izlikom suradnje s Antiterorističkom koalicijom na suzbijanju međunarodnog terorizma.

Sve što ste oduvijek željeli znati o swingingu politike, medija i tajnih službi.

Tko je glasao

Jedan od razloga kako je

Jedan od razloga kako je moguće tako (o)lako zaposliti se u nekoj od tajnih službi je i činjenica da za zapošljavanje nije potreban nikakav javni natječaj ili bilo koja radnja koja bi se odvijala izvan tajnih službi (osim evidentiranja zaposlenja).

Nigdje više nego tamo diskrecijsko pravo voditelja ne dolazi do izražaja. I nitko ga nema pravo pitati zašto. Kad su svi državni poslovi kod nas obavijeni toliko gustim velom tajne, zamislite kako je tek u slučaju tajnih službi.

Nije bez utjecaja ni ona stara "Danas ja tebi - sutra ti meni" i sve varijacije toga. Profesionalizam igra samo u slučajevima gdje treba doista i odraditi nešto.

B-52

Tko je glasao

kao da neznas kak se dela

kao da neznas kak se dela :o)) pa zaposlis sve svoje, po nacelu nepotizma :o)) i onda ti sve u familiji ostaje :o)))

--->
photopublika.blog.hr

--->
photopublika.blog.hr

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 2. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 3. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 4. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 5. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 6. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 7. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 95
 8. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 9. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 10. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 11. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 12. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0
 13. Mala analiza od drvosjek komentara 46
 14. gospodari naši od aluzija komentara 0
 15. imati NOVO za posljedicu NOVU od aluzija komentara 0
 16. zadomspremni od drvosjek komentara 5
 17. NE jednakost zašto postoji od aluzija komentara 0
 18. Razotkrivanje: „Istanbulska konvencija“ je agresija na sve države koje su zaštitile brak kao zajednicu muškarca i žene od ppetra komentara 9
 19. I meni je žao svih nevinih od drvosjek komentara 31
 20. porezoPrimci naredboDavci ŠEFovi od aluzija komentara 0
 21. VLASNITVO I UPRAVLJANJE NJIME - ius gubernandi od petarbosni4 komentara 15
 22. Ne prestanete li s „pomirbom“, zakrvit ćemo se još i više od Feniks komentara 26
 23. kobna diktatura ŠEFovanja - ažuriranje 2017-08-16 od aluzija komentara 0
 24. naređenje/izvršenje (a za NE poslušnost kažnjavanje) od aluzija komentara 0
 25. Vlada treba služiti građanima od Mucke komentara 0

Tko je online

 • indian

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 1
 • Gostiju: 31

Novi korisnici

 • mmarijan
 • Crvena
 • gived
 • AlexD
 • Voltron