Tagovi

Euroatlantske integracije - pojam za označavanje nepostojećeg

Još jedan od zvučnih pojmova (kao što je npr. i pravna država) već je duže vrijeme i "Euroatlantske integracije". Naš predsjednik gotovo u svakom govoru bar jednom spomene te "Euroatlantske integracije" bez imalo saznanja o činjenici da takvo što ne postoji. Ta kombinacija riječi koja bi po svemu sudeći trebala obuhvatiti EU i NATO u jedan pojam je u potpunosti pogrešna. Naime, Europska integracija postoji, to bi bila EU, Sjevernoatlantska organizacija (NATO -ogranizacija, ne integracija) također, ali ta stupidna kombinacija nikako. Ne znam je li to do savjetnika koji pišu političarima govore pa im namjerno dopuštaju da lupetaju s takvim pojmovima ili do samih političara, ali dragi naši "izabrani predstavnici ovog naroda", nemojte više, molim vas. Ionako se od vas naslušamo svakakvih gluposti pa dajte bar onda te neke jednostavne izraze, kao netko tko predstavlja ovu zemlju i drži se visokoobrazovanim, koristite ispravno. Hvala na pažnji!

Komentari

ipak, uočih da se pojam

ipak, uočih da se pojam upotrebljava i u IRI-jevom istraživanju. naravno, ne znači to da je termin ispravan, ali potvrđuje da ima neko svoje značenje. jezik je ionako živa tvorevina, ne znam što je loše u tome da se uvode novi pojmovi, sve dok se zna o čemu se govori.

..............................................................................................
Get your facts first, then you can distort them as you please.

Tko je glasao

Pojam euroantlantske

Pojam euroantlantske integracije je skovan kao dio, da to tako nazovem, psihološkog djelovanja (skoro pa i rata) na glasačko tijelo ove naše jadne, ispaćene države kako bi se urezao u naš um kao nerazdvojna cjelina. Naravno, zbog nesposobnosti društva koje se naziva hrvatskim političarima i koje nije u stanju samo postaviti ovu državu na čvrste noge, naša država nije u stanju normalno funkcionirati u ovoj konstelaciji ako se ne "nasloni" na nekog "starijeg brata", a to bi bila Europska Unija. Ulazak u EU ima svoje prednosti i mane, ali s obzirom na naš mentalitet, a osobito mentalitet onih koji nas vode, to nam je jedini spas, jer da EU ne prisiljava političare da urede, barem donekle, ovu državu (u smislu uređivanja katastra, gruntovnice, sudstva, policije, zakona), i da veliki dio toga ne financira ili sufinancira, ovdje bi ostao veliki nered kakav odgovara ljudima na vlasti jer omogućava lov u mutnom. Što se tiče NATO-a, to je već druga i duga priča, tu me nitko ne može uvjeriti da bismo od toga imali koristi, ali da ne duljim pogledajte članak na ovom linku http://www.zamirzine.net/spip.php?article5206, jer tu je skoro sve dobro obrazloženo.
Jasno je da nas i ovi iz EU pokušavaju prisiliti da uđemo u NATO jer im treba topovsko meso (zašto da ginu njihovi dečki ako mogu poslati naše), ali ako čvrsto ostanemo pri tome da mi to nećemo, na kraju ćemo ipak ući u EU, jer smo im potrebni i zbog drugih razloga. Jedino što moramo ispoštovati sve druge obveze koje su važne za ulazak u EU. Ima više članica EU koje su neutralne, a neke od njih su i nove članice, a nisu to samo one stare. Znači, ako se ima dobar razlog, može se izboriti za neutralnost, a zar ima boljeg razloga od još svježih rana od onog našeg krvavog rata? Zar nismo već dosta krvarili?
Naša vojska može i mora sudjelovati samo u obrani teritorija Republike Hrvatske, ili (ako postanemo članovi EU) Europske Unije ako budu napadnute, a EU je isto tako dužna štititi svoju članicu Hrvatsku ako je netko napadne, bilo to kroz NATO ili na neki drugi način, jer kad je rat, onda se ne pita. NATO se baš nije pokazao kao neki zaštitnik svojih zemalja članica (ako nisu bili u pitanju interesi vodećih sila), pa ne jamči nikakvu našu veću sigurnost, a miješa se tamo gdje mu nije mjesto, a nama je još manje mjesto tamo kamo ni oni ne spadaju.
Čak su i svi važniji mediji upleteni u urotu šutnje o negativnim stranama članstva u NATO-u, što podsjeća na situaciju u komunizmu u kojem nije bilo cenzure, ali su postojale "preporuke" što se smije, a što se ne smije pisati, pa ako to nisi poštivao mogao si imati gadnih problema. Možda i sad neki "drugovi" iz nekih "komiteta" daju takve "preporuke".

Prema tome, ne smijemo biti toliko servilni, pa ni pod cijenu sporijeg ulaska u EU, ako se radi o životima naših mladih ljudi. Bio sam u našoj vojsci od 1991- 1996. i znam o čemu govorim kad govorim o ratu. Trebamo čuvati naše mlade ljude, a isto tako nam nisu potrebni teroristički napadi u našoj zemlji, a do kojih bi vrlo lako moglo doći ako se naša zastava viori u nekoj zemlji u kojoj joj nije mjesto i u kojoj mi nemamo nikakvih interesa. Tamo neka ginu oni koji te interese imaju, a to su velike sile.

Peregrine Falcon

Tko je glasao

riječ "euroatlanske

riječ "euroatlanske integracije" je skovao mate granić tamo negdje u drugoj polovici devedesetih, a riječ u principu podrazumijeva da nema ulaska u EU bez NATO-a (što je totalno krivo)

riječ se (slučajno ili namjerno) zadržala i eto, tu smo gdje jesmo

Tko je glasao

.... a riječ u principu

.... a riječ u principu podrazumijeva da nema ulaska u EU bez NATO-a (što je totalno krivo)

U teoriji.

U praksi se radi o eurohaškoatlanskim integracijama. Ulaska u EU nema bez dodatna dva sastojka ovog "integracijskog" procesa. Da nisu ovi, bili bi neki treći uvjeti.

Što misliš kako bi EU pregovarala da nema elemente ucjenjivanja. Normalno, zbog gospodskog ponašanja u stručnom djelu nadglasavanja i ucjena, sve se dogovara i obostrano utvrđuje. Ali zato imaju Haag sa strane ako zatreba smanjiti neku kvotu ili slično.

NATO je kazna Euorpi što se nisu sami oslobodili Njemačke okupacije...ne mogu bez njega a ne treba im

youtube.com/bijesdrugi

Preporučam i
youtube.com/maxprvi
Lion Queen blog

Tko je glasao

Za lupetanje, našim

Za lupetanje, našim političarima nisu potrebni savjetnici, zo mogu i sami. A pusta želja da ih Europa prihvati dovodi ih do toga da pričaju sve i svašta. Ja bih u stvari bio protiv bilo kakvih "integracija" kad bi postojala alternativa. Ali po svemu što danas znam, ne postoji.

Tko je glasao

Mi nekako te integracije

Mi nekako te integracije vidimo kao prisilu izvana za sređivanje kuće, koje nismo sami u stanju obavit.
Kad bismo znali da smo vođeni u pravom smjeru, manje bismo hrlili u integraciju.

Tko je glasao

Nakon ove sramne presude

Nakon ove sramne presude vukovarskim krvolocima, Hrvatska ne treba žuriti u EU. Oni su pokazali što su interesi tzv. Europe, a Hrvatska svakako nije na razini Bugarske i Rumunjske. O Srbiji da i ne govorim. Dakle, dokle god EU ne uvažava Hrvatsku kao svoju (a ne uvažava je, očito, čim dopušta ovakav slijed događaja), ni Hrvatska ne treba hrliti k Europi.

Taurunum

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 2. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 3. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 4. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 5. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 6. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 1
 7. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 95
 8. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 9. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0
 10. Trg maršala Tita od aluzija komentara 1
 11. UMJETNI VLASNIK od petarbosni4 komentara 6
 12. Stanje Firmi U Bosni I Hercegovini od AlexD komentara 0
 13. Mala analiza od drvosjek komentara 46
 14. gospodari naši od aluzija komentara 0
 15. imati NOVO za posljedicu NOVU od aluzija komentara 0
 16. zadomspremni od drvosjek komentara 5
 17. NE jednakost zašto postoji od aluzija komentara 0
 18. Razotkrivanje: „Istanbulska konvencija“ je agresija na sve države koje su zaštitile brak kao zajednicu muškarca i žene od ppetra komentara 9
 19. I meni je žao svih nevinih od drvosjek komentara 31
 20. porezoPrimci naredboDavci ŠEFovi od aluzija komentara 0
 21. VLASNITVO I UPRAVLJANJE NJIME - ius gubernandi od petarbosni4 komentara 15
 22. Ne prestanete li s „pomirbom“, zakrvit ćemo se još i više od Feniks komentara 26
 23. kobna diktatura ŠEFovanja - ažuriranje 2017-08-16 od aluzija komentara 0
 24. naređenje/izvršenje (a za NE poslušnost kažnjavanje) od aluzija komentara 0
 25. Vlada treba služiti građanima od Mucke komentara 0

Tko je online

 • hlad
 • ppetra

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 2
 • Gostiju: 28

Novi korisnici

 • mmarijan
 • Crvena
 • gived
 • AlexD
 • Voltron