Tagovi

Dioničarska društva u nogometu

Doznajemo ,da nakon preoblikovanja Hajduka ( tzv. španjolskom modelu)koji je uz svoj dugo blokirani žiro račun trabao biti u stečaju,sada će postati d.d. Najveći dioničar će biti Grad Split,na koga će Država prebaciti svoja potraživanja( i neki će igrači postati dioničari jer imaju potraživanja prema Hajduku.Sve ono što se godinama događa u sportskim klubovima diljem lijepe naše nije se događalo ni tridest godina prošlog stoljeća u Americi kad je Cosa nostra,držala filmsku, sportsku i drugu " industriju"u svojoj mreži.

Mi sad imamo Zakon o sportu,koji bi trebao pomoći svima koji su zbog pohlepe ,pranja love i neprofesionlne igre dospjeli u govna, ali njihovi igrači .......Nadajmo se da politika neće olako prelaziti granice dobrog ponašanja ,preneseno znači ,prelaziti preko malverzacija i grijeha poslodavaca.Dokle će trajati konsolidacija, pitanje je vremena.Hoće li se i dalje prelaziti preko njihovih grijeha i pronaći neka nova zakonska nedorečenost ,pokazati će praksa.Hoće li Država i obrtnicima oprostiti dio duga od ,mislim cca.3mil. kuna, kao što su oprostili ,cca 700 milijuna kuna poreznog duga klubovima.
Odgovor zna samo vjetar.Bojim se da je to opet samo mazanje očiju.

Komentari

Rahmetli Smoje bi reka da se

Rahmetli Smoje bi reka da se balun crveni od sramote. Za razmrsivanje poljudskih intriga i recentne dirljive privatizacijske štorije bi mogli nešto više reći, metodom slučajnog odabira izabrana, prezimena Reić, Rožić, Buljan, Vidošević, Kaleb, Kovačević, Štimac, Fiorentini, Primorac, Todorić i, last but not least, Sanader. Koristila bi i spiritistička seansa nad žrtvom ne tako davnog nerazjašnjenog ubojstva u Zagrebu, valjalo bi saslušati i uznika jednog bavarskog istražnog zatvora a i gazda "najljepše nautičke marine" u Hrvatskoj zna pokoju tajnu. Svu tu lipotu, judi, zviri i beštimje, ko to more platit? Narod, biće narod more platit.

2decicrnog

Tko je glasao

NAVIJAČKA INKVIZICIJA piše

NAVIJAČKA INKVIZICIJA
piše Davorka Blažević, 28.07.2008 (Slobodna)

Hrgovićevo 'vješanje' primjer je patologije u hrvatskom nogometu, s travnjaka davno premještene na tribine, u klupske uprave, (kvazi)menadžerske aranžmane, koja zastrašujuće zrcali kvarnost zajednice u kojoj je 'igra s loptom' postala poligon nasilja.
Sinjski nogometaš kriv je već stoga što se drznuo obući plavi 'Dinamov' dres, nakon što je trajno proskribiran bijelim 'Hajdukovim'. Tako je presudilo tajno društvo navijačke inkvizicije i s ograde sjeverne tribine Maksimirskog stadiona osuđeniku' poslalo jasnu poruku: za tebe ovdje života nema !
Ništa u ovoj priči nije bezazleno i ne da se svesti na skupinu irelevantnih marginalaca koji su se oteli kontroli. Nogomet je, nema sumnje, više od igre, dapače, business par excellence u kojemu se vrti lova o kojoj domicilni tajkuni tek snuju, a talentirani dječaci postaju mete kojekakva opskurnog polusvijeta naviklog na 'kruh bez motike'.
Novac je ovom sportu donio korupciju, kriminal, reketarenje, mafijaške ucjene, navijačke bande spremne za rat do krvi... U jagmi za šuškavim novčanicama roditelji 'pre(o)daju' vlastitu djecu polupismenim menadžerima debelih krim-dosjea. Nogometne sinekure postaju unosnije od saborskih, nogometni dužnosnici u pravilu pouzdanici političke oligarhije.
A sprega 'najvažnije sporedne stvari na svijetu' s politikom kao primarnom sferom definiranja društva, rezultira sinergijom koja sada i na treninge uvodi policijsku zaštitu (sic!). Od koga ? Zar naših domoljuba, štovatelja klupskog i reprezentativnog dresa, hrvatske trobojnice ?
Naših veterana s prvih crta domovinske obrane, kojima se, eto, omaklo, pa su inkvizitorsko uže zategli za vrat prvorazrednog ratnog stradalnika prognanika čiji je otac položio život na 'oltar Domovine'.
Predugo takvi žare i pale ne samo sportskim borilištima, a sustav 'grijehom nečinjenja' korov širi, umjesto da ga drakonskim kaznama – istrijebi.

Tko je glasao

Nije mi namjera ulaziti u

Nije mi namjera ulaziti u polemike oko Hrgovića no htio bih istaknuti dva detalja. Prvi je da je Hrgoviću Šošo menadžer (svlačionica je naoko uspješno pročišćena od istoga), a drugi je detalj da su branitelji pokušali reehabilitirati činjenicom da mu je otac poginuo u Domovinskom ratu. Ispada da su osudili šikaniranje ne zbog samog šikaniranja već zbog činjenice da mu je otac poginuli branitelj. Interesantan je taj mentalni sklop koji predmnijeva da se samim sudjelovanjem u Domovinskom ratu ima više prava od sugrađana koji to nisu bili i kako se podrazumijeva da se zakon ne treba odnositi na "branitelje".

http://www.iza-gola.com/?p=101

http://www.index.hr/sport/clanak/redir/396486.aspx

Tko je glasao

dugovi će se prebaciti na

dugovi će se prebaciti na nas građane,a prihodi su već prebačeni u zna se čije džepove...

cvjetići

Tko je glasao

"Bojim se da je topet samo

"Bojim se da je topet samo mazanje ociju".Ne boj se ti nista.Uskoro ce ti se sve samo kazati.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 0
 2. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 3. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 4. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 16
 5. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 6. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 7. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 14
 8. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 9. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 10. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 11. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 12. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 13. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 14. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 15. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 16. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 17. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 18. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 19. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 20. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 21. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 22. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 23. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 24. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49
 25. satnica obiteljskog preživljavanja od aluzija komentara 0

Tko je online

 • aluzija
 • ppetra

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 2
 • Gostiju: 35

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan