Tagovi

Daj meni moje i baš me briga za Hrvatsku

Ja hoću da braniteljska prava koja želim imaju i moji unuci, želim 15 000 kuna primanja, želim da sam iznad Ustava RH, želim… mi želimo povećanje plaće, velike otpremnine sva prava iz kolektivnih ugovora bez obzira na financijsko stanje Hrvatske… mi želimo most Pelješac a mi izgradnju Istarskog ipsilona u punom profilu… 300 milijuna eura… baš nas briga koliko košta i da li nam uopće treba.
Mogu razumjeti branitelje šatoraše i njihov neuki primitivizam, mogu razumjeti i sindikalce koji su navikli godinama „žicati“ državu i tražiti svoja „prava“, pa i mještane u okolici Dubrovnika i zahtjeve za gradnjom mosta. Ali nikako ne mogu razumjeti čelnike IDS-a i njihov pokušaj političke ucjene kako bi dobili svoju „istarsku igračku“ bez obzira na stvarne prometne potrebe i financijske mogućnosti Hrvatske. No što je tu je.
Najviše zabrinjava nivo političke svijesti tih kvazi lidera raznih političkih strančica koji politiku ne shvaćaju kao upravljanje Hrvatskom i njenim interesima već pokušavaju ušićariti bilo kroz realizaciju privatnih interesa bilo kroz zadovoljavanje kolektivističkih težnji manjih skupina ljudi o kojima ovisi njihova politička egzistencija.
Naše su oči uprte u dvije vodeće stranke HDZ i SDP koje u pravilu ili volimo ili sotoniziramo i okrivljujemo za sve grijehe koji su nas snašli. A što je sa malim strankama koje se na našoj političkoj sceni sakrivajući se iza velikih stranaka ponašaju često još gore i bez imalo odgovornosti znajući da će kritike uvijek pasti na teret HDZ-a ili SDP-a?
Bit ću uz vas ako mi se da… to su njihove političke formule iliti ucjene iza kojih se kriju želje za ostvarenjima privatnih interesa i bez ikakvih političkih planova o boljitku Hrvatske. Hrvatska ih naprosto ne zanima.
Ne želim braniti ni HDZ ni SDP ali one barem pokušavaju, iako neuspješno naći odgovore na neka ključna pitanja koja nas muče. Male stranke kao IDS očito ni ne pokušavaju prikriti svoje ciljeve i želje koje sa interesima Hrvatske nemaju nikakvih dodirnih točaka.
Baš nas briga za Hrvatsku i 300 milijuna eura, dajte nama naše pa što bude. Ko j... Hrvatsku.
N Bezerić

Tagovi

Komentari

Ja Istranima skidan kapu. Kad

Ja Istranima skidan kapu. Kad bi baren svi tako držali do sebe i svoga kraja. Zato i jesu u pozitivi.

Tko je glasao

Ma su vrajži ti istrijani

Uvjerljivo najveći neto uplatitelj u proračun opće države je Grad Zagreb sa 13,7 milijardi kuna 'plusa' u razdoblju 2011-2013., a pozitivnu neto fiskalnu poziciju imaju još Istarska (795 milijuna) i Primorsko-goranska (731 mil.) te Zagrebačka županija (134 mil.). Nasuprot njima, najslabije su pozicije dviju istočnoslavonskih županija. U Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji kao najvećim neto primateljima iz općeg se proračuna potroši po 1,7 milijardi kuna više nego što se od njihovih građana prikupi prihoda u proračun opće države. Promatrano po stanovniku, najslabiju neto fiskalnu poziciju ima Ličko-senjska županija s manjkom od čak 13,2 tisuća kuna.

Svakog sam dana na istarskim cestama i sigurna sam da zaslužujemo bolje prometnice u Istri. I zbog građana i zbog turista koji nas posjećuju. Odavno. Zaslužujemo i bolju bolnicu. Odavno.

Tko je glasao

Mislim da imaš problem sa

Mislim da imaš problem sa više razina razumijevanja. Onako kako krivo nekoga razumiješ, tako nekog, opet krivo, uopće ne razumiješ.
I što je sad kriv IDS? Pa oni se ponašaju onako kako se ponaša HNS, ili HSU ili HSS....ili bilo koji lokalni šerif....Prije par godina je Đurđa rekla da je u Saboru digla ruku za neki zakon samo kako bi od Sanadera dobila 4 milijuna kuna za gradnju škole u Koprivnici.
I onda se spvhd čudi nekom IDS-u. :)))

A nije čudno dok je Ivan namještao kuma za veleposlanika, ili sam sebe kadrovairao kako bi uletio (jedva u EU parlament) itd, itd....

Tko je glasao

pričao mi je stariji lovac

kako su za Juge dovlačili Miku Špiljka u šumu Brezovicu u lov, pa ovog pa onog...da mu namjeste..natjeraju pred cijev kapitalnog jelena da se poslije kurči s trofejom....i da od njega izmole..iskamče ..isprose nekih dvadesetak kilometara asfalta kroz 2-3 sela....

prenešeno iz komunizma u demokraciju..sada se ide s ucjenom..podržat ćemo te ali moraš i meni nešto dati da mene moji podrže....tako to funkcionira...od prikupljanja poreza do posuđivanja novaca za zadovoljavanje tih potreba...

zato se sijeku vrpce..otvaraju pogoni i sl.

sve dobro...

Tko je glasao

Asti šta su nas priveslali pa

Asti šta su nas priveslali pa mi na sve to šta je prenešeno iz komunizma sad još plaćamo i porez, plaćamo ličit se, plaćamo školovat se, a zaposlit se sve teže.

Tko je glasao

Znas li Drvosjek

Koliko je Tito odstrijelio medvjeda, sa nogom na medvjedu i puskom u ruci, Breznjev pored.

Tko je glasao

Istarski Ypsilon

Ce dovoziti turiste, koji ce placati i to dijelom dobiju svi Hrvati. Zbog cega je gradjen i treba graditi A1, zbog Knina? Ili uticaja Beograda na Dubrovnik?
Strateski ce mo zaobici primitivni Balkan, BiH i zivjeti na Zapadu, bez Veze sa Istokom?
Kome smeta IDS i zasto?
Plomin?
Uljanik?
Profesor Bjelovucic nam ispricao 1990: probude ga u neko gluvo doba noci neki vazni komunisti, uplasio se on, ali vele trebamo Vasu pomoc.
Strogo poverljivo: turbina za Krsko zapela na putu od Rijeke ka Zagrebu. Specijalni kamion sa tri oslonca prijeti da se prevrne, cijeli put vec satima blokiran, vojna tajna.
Nisu putevi samo trosak, vec strateske veze i objekti od izuzetne vaznosti.
Tek toliko
Dipl. Ing. V. Rosic

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Čuli ste da je rečeno: Voli svoga bližnjega i mrzi svoga neprijatelja… od Zoran Oštrić komentara 12
 2. Saborsko istražno povjerenstvo, kako ga osnovati i onemogućiti mu rad od Feniks komentara 1
 3. preživljavanje u civilizacijskom sistemu od aluzija komentara 0
 4. reKapitulacija državnih političkih činjenica od aluzija komentara 0
 5. BUDUĆE DRUŠTVO I GLOBALNA DRŽAVA od petarbosni4 komentara 1
 6. državni politički rashod od aluzija komentara 0
 7. pobačaj i lopovi tuđe pameti od aluzija komentara 0
 8. čovjek kako živi svoj opstanak od aluzija komentara 0
 9. znanje pojedinca od aluzija komentara 0
 10. Dan neovisnosti od smogismogi komentara 1
 11. Pred izbore u Austriji: “mali Kenedy” postaje kancelar? od Zoran Oštrić komentara 0
 12. NEW SOCIETY AND GLOBAL STATE od petarbosni4 komentara 0
 13. ministri sumnjive vrijednosti od aluzija komentara 0
 14. Istru i Rijeku je oslobodila i matici zemlji priključila KC od Feniks komentara 84
 15. Pred referendum o otcjepljenju Katalonije od Zoran Oštrić komentara 28
 16. Fašistička obilježja od Skviki komentara 0
 17. živjeti od otpada i smeća od aluzija komentara 0
 18. Pred parlamentarne izbore u Njemačkoj (1): ankete i socijalna psihologija od Zoran Oštrić komentara 0
 19. Javno trganje originalnog znaka,mrtvom HOS-ovom ratniku,nije odavanje počasti nego izdajnička zlouporaba i zločiniziranje Hrvata od ppetra komentara 0
 20. demoKracija ministara od aluzija komentara 0
 21. I bez SAD, svijet nastavlja akcije zaštite klime od Zoran Oštrić komentara 0
 22. Predsjednik vlade RH, A. Plenković, odrađuje protiv SAD-a i predsjednika D.Trumpa, protiv KGK i protiv RH od ppetra komentara 2
 23. historijska top lista uspješnih opsjena/ra od indian komentara 98
 24. čovjek proizvodi uzrok i posljedice od aluzija komentara 0
 25. čovjek ima alat... alat ima čovjeka od aluzija komentara 0

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 0
 • Gostiju: 30

Novi korisnici

 • mikepear
 • psyPEbl
 • mmarijan
 • Crvena
 • gived