Tagovi

20 godina od pada Berlinskog zida!

Prije 20 godina na današnji dan, sa nevjericom i sa ushićenjem moja familija je sjedila za stolom i promatrala na TVu, pad Berlinskog zida, simbola komunizma.

Nakon otvaranja i propuštanja tisuća Njemaca, Njemci iz Istočne Njemačke su krenuli u Zapadnu Njemačku, obrnutog procesa nije bilo.

Na današnji dan cijeli svijet se prisjeća tog dana i gdje su bili i što su radili kad se desio taj prekarasan i izniman trenutak.

Osobno ja sam bila beskrajno sretna, jer sam znala da zločinačka komunistička jugoslavija neće i ne može opstati. Bila sam u pravu.

Njemačka se ujedinila i dan danas se osjeća razlika u mentalnom sklopu i bogatstvu između dvije nekadašnje države. Još uvijek stanovnici nekadašnje Istočne Njemačke, pate zbog razornog utjecaja komunizma na njihove mentalne sklopove.

U Hrvatskoj je situacija ista, iako deklarativno veliki Europejci, Hrvati su još uvijek u mentalnoj klopci komunizma, potpomognuti komunističkim kadrovima koji su i dalje, manje više tajno i prikriveno, kreatori Hrvatske politike i ekonomije.

Polančec načeo tvrdokornu "Hrvatsku Šutnju"

Vidi se prva napuklina na uvriježenoj i tvrdokornoj Hrvatskoj Šutnji.

Zahvaljujući Polančecu.

Napokon se počinje govoriti i pravosudno istraživati kriminal koji se od 2000 dešava u tkz. lijevom bloku. Nije lijepo živjeti u državi u kojoj se stalno forsira primjenjivanje najviših demokratskih standarda, isključivo na jedan dio politike, naroda i povijesti.

Dok se druga strana uz posprdne osmjehe, priglupe priče za malu djecu i otvorenu drskost, smije demokratskim standardima i radi nas sve budalama.

Sasvim je normalno da u Hrvatskoj jedan Čačić govori o manipulacijama i demokratskim standardima, a Saborski odbor ga je optužio za silne muteže i davanje poslova svojim firmama.

Sasvim je normalno u ovoj državi, da predsjednik vodi ekonomsku politiku i to tako da "sređuje" kredite "svojim" ljudima, pa onda kaže u prvoj izjavi da to nije istina. U drugoj izjavi da je samo malo istina, a u trećoj da je bio do grla u dogovorima, zvao i urgirao da Podravka daje kredite SMSu. I da je to normalno, što se uzbuđujemo i da mu nije jasno što taj "momak" Polančec ima protiv njega.

Ako ne EU, koje su druge opcije?

Hrvatska je na svojevrsnoj prekretnici, mora definirati svoju politiku i svoju budućnost, potpisivanjem Sporazuma sa EU, a neizravno sa Slovenijom o graničnom pitanju, a taj sporazum nosi određeni rizik da ćemo izgubiti dio teritorijalnog mora. Ne potpisivanje tog sporazuma će rezultirati sa dugogodišnjim prolongiranjem ulaska Hrvatske u EU.

EU nam daje opciju borbe na međunarodnom planu za svoje interese. Ako želimo biti dio tog svijeta, neizolirani i aktivni, trebamo prihvatiti tu ponudu. I radikalno zastupati nacionalne interese Hrvatske, pa ako treba i izazvati koji međunarodni incident na Geri ili u Savudrijskoj vali.

Sa druge strane, Hrvatska, s obzirom na svoju veličinu i mladost nema krug zemalja, sa kojima može trgovati i nastupati prema ostatku svijeta. Dakle, ne ulaskom u ni jedan geopolitički blok, Hrvatska postaje primaljiva lovina za političke i ekonomske interese jedne od dva preostala igrača u ovom dijelu svijeta.

Situacija na jugoistoku Europe je ovakva.
http://www.tportal.hr/vijesti/svijet/40786/Cilj-Turske-je-uspon-otomansk...
Turska ima planove uključivanja Bosne u svoju zonu interesa.

Zašto uništavati Hrvatsku ili Nobilov poučak?

Iako svakodnevno vidim i osjetim posljedice krajnje bezumne politike koja se vodi glede DR i političke i vojne garniture koja je pobjedila u DR, a koja danas sjedi u Haagu ili po domaćim zatvorima.

Kad se sagleda realna situacija u "regionu" vidljivo je da svaka država koja je nastala nakon raspada zločinačke jugoslavije u principu vodi politiku štićenja državnih interesa, zaštite osoba koje su zaslužne za samostalnost i koje su svojim angažmanom u nametnutom ratu, od strane agresorske Srbije, pokušale zaštiti svoje civile, kao i ratnike.

Sve države osim Hrvatske!

U Hrvatskoj se otvoreno iskazuje patološka mržnja, kao što ju je sinoć ponosno iskazao Ante Nobilo, koji kaže da bi opet i još više lagao i manipulirao, samo i isključivo kako bi uništio, zatvorio, zgromio Tuđmana i svakoga tko je bio dio obrane Hrvatske.

Sloboda, demokracija, tolerancija....a ne "usmjeravanje" misli i "stvaranje" javnog mišljenja!

Otužno je komunicirati sa velikom većinom u Hrvatskoj. Toliko umova zarobljenih u dogmama, toliko netolerancije, toliko neshvaćanja osnova slobode individue.

Živjela sam godinama u USA.
Živjela sam u društvu koje tolerira sve što ne krši zakon.

Pravo je otkrovljenje udahnuti slobodu, slobodu da budeš svoj i štuješ svoje Bogove, štuješ svoju tradiciju, ali ju nikome ni ne namećeš.

Pravo je zadovoljstvo osjetiti da te drugi čovjek prihvaća baš takvoga kakav jesi, ne pokušava gaziti tvoje Bogove i ne pokušava promjeniti činjenice tvog postojanja i načina poimanja svijeta.

Pravo je zadovoljstvo disati punim plućima, a ne se boriti za svaki dah.

Hrvatska je država gdje se ne diše, već se guši.

Ovdje na Politici.com sam se srela sa nevjerovatnim ljudima, ljudima koji otvoreno govore o "usmjeravanju" misli, "kreiranju" javnog mišljenja, bez da trepnu.

Osnove demokracije, koje su potpuno nepoznate u ovoj državi, nalažu da se svakoj osobi ostavi pravo kreiranja svog osobnog mišljenja i NE na deklarativnom nivou, već ISTINSKI.

Marina Lovrić-Merzle, četnikovanje i zapošljavanje 13 savjetnika, dokle?

Lijepo je vidjeti kako SDP vidi štednju, njihova županica Marina Lovrić-Merzle upravo zapošljava vjerovatno i 14 savjetnika sa plaćom od 5 000 kuna. SDSSovci nemaju brige, ako su bili tužioci u terorističkoj krajini, ako su izbačeni sa svih poslova zato što su direktno podržavali zločine, čak štoviše sudili i radili u sklopu zločinačke krajinske vlasti, tokom DR, županica će ih sve primiti.

Za sada ima 2 SDSSovca, ali sve mogućnosti su otvorene. Možda i kapetan Dragan dobije savjetničko mjesto kod Martine, jer ona voli sve pripadnike krajinske vojske, od običnih četničkih pobjegulja (http://www.sisak.info/?p=10005857) kojima ide u posjete do sudaca iz SDSSa, poput Nikole Sužnjevića.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/39847/Sisacku-zupanicu-savjetuje-...

Stvarno je teško promatrati kako vladaju ove "krvoločne" Ustaše i fašisti, koja količina mržnje i osvete vlada u ovoj državi.

Jakov Sedlar završava dokumentarni film o Anti Paveliću.

Nakon dugo vremena sam poslušala jedan interesantan razgovor i to sa Jakovom Sedlarom u sinoćnjim "Opasnim Vezama" sa Tihomirom Dujmovićem.

Jakov Sedlar je pozvan zato što završava snimanje dokumentarnog filma o Anti Paveliću. Bilo je pravo zadovoljstvo poslušati normalan razgovor bez politikanstva i "antifašističkog" pretencioznog i agresivnog laganja.

U filmu će se pokazati novi, nikad viđeni dokumenti, slike i zapisi iz arhiva po cijelom svijetu, o Anti Paveliću. Ovaj dokumentarni film neće imati NIKAKVU ideološku pozadinu, već će pokazivati činjenice, sve trenutno dostupne činjenice o Anti Paveliću i Ustaškom pokretu.

Kao što Sedlar kaže, troje političara je u velikoj mjeri odredilo modernu Hrvatsku, a to su- Ante Pavelić, Tito i Franjo Tuđman.

Svaki na svoj način.

Televizično veleizdajništvo!

Nekoliko puta sam se pozvala na izvrsnu emisiju Tihomira Dujmovića na Z1 "Opasne Veze" u kojima je Višnja Satrešina izvrsno opisala u kolikoj mjeri Hrvatska obiluje političkim amaterima za koje je karakteristična politička nezrelost kojom se ultimativno čini velika šteta Hrvatskoj.

Sinoć na svim vjestima se moglo vidjeti kako izgleda otvoreno televizijsko veleizdajništvo, Stipe Mesić opet kreće u rušilački pohod.

Okrivljavanjem Ministarstva obrane kako skrivaju tkz. topničke dnevnike, opet nam je zorno pokazao kako to izgleda, kad predsjednik jedne države otvoreno ruši institucije te iste države i to preko javne televizije.

Nakon toga kreće u napad na Jandrokovića, zato što je uputio protestnu notu Švicarskoj, glede nevjerovatnih optužbi na račun Marka Perkovića. Ako niste znali, objašnjenje zabrane ulaska u Švicarsku se temelji na tome što Marko Perković "obožava Ustaše" i svoje najveće uspjehe je postigao tokom "građanskog rata u Hrvatskoj".

Moram priznati da me je HDZ pozitivno iznenadio svojim čvrstim stavom, da se takve kvalifikacije NEĆE tolerirati NIKOME.

Panika na "ljevici"?

Ponukana rastom dnevnika u kojima već u naslovu prevladava esencija panike, užasa, nemogućnosti gledanja, mrtvih riječi na papiru, ne puhanju novih vjetrova, blokada pameti itd itd itd, odlučih malo analizirati čemu to odjednom. Mora da HDZu ide dobro.

Očigledno je zavladala panika na "ljevici", ni jedan plan im nije uspio, Sanader je otišao i to nisu uspjeli iskoristiti, došla je grda kriza i to im nije išlo na ruku, pa je Kosorica odblokirala pregovore, avvaaaj to se nikako nije smjelo desiti. Pa je uvela "harač" (inače izraz etabliran od strane Milanovića i SDPa), no sindikalni nemiri nisu uspjeli i nije srušena Vlada HDZa.

Onda je uletio najšlang HNSovac Čačić i po svim medijima počeo tuliti kao malo djete kad mu uzmeš igračku, Poolančeeec siđi sa vlasti, ti to neznaš ti to ne znaš, nakon hipnotičke seanse prebogatog HNSovca, koji se debelo namirio na Hrvatskom proračunu, Polančec ne odlazi.

Hrvatska je "krava muzara" za pola Balkana!

Prije nekoliko dana, ni ne sluteći, napisah u jednom komentaru kako nas pljačkaju kojekakvi "dotepenci" iz exjugo država, a nisam ni bila svjesna u kolikoj mjeri sam u pravu.

Prije par dana u jednom popodnevnom dnevniku, pogledah, kratku ali gorku vijest, kako je u Županji u garsonjeri, prijavljeno 40 ljudi, koji iz Bosne i Srbije, prvog svakog mjeseca, dolaze "pokupiti" socijalnu pomoć i dječiji doplatak i odmah se vraćaju natrag u Srbiju ili Bosnu.

Naravno ta vijest se više nikada nije emitirala, JL nije imao naslovnicu prepunu vrištećih naslova, jer su pljačkaši Hrvatskog proračuna, Srbi i Bošnjaci. U slučaju da je 1 kuna otišla u Hercegovinu slušali bi jedno 2 tjedna histeričnu vrisku iz svakog medija.

"Žao nam je, pretragom nije pronađen niti jedan članak koji bi odgovarao traženom pojmu." Ovo je poruka koju dobivam na svim tražilicama u Hrvatskim medijima. Niti jedan medij se nije usudio objaviti ovu vjest.

Niti jedan!

A ovaj primjer se odnosi samo na jednu garsonjeru u Županji, što mislite koliko je takvih "garsonjera" po Hrvatskim gradovima.

Novi dnevnici

 1. Plenković nastavlja izgubljenu Arbitražu s MOL-om, da bi krivnju za 5 milijardi kuna gubitka svalio s MOST-a i B.Petrova na HDZ od ppetra komentara 17
 2. NAŠA MISIJA od petarbosni4 komentara 0
 3. ŠEFovi reformiraju Republiku Hrvatsku od aluzija komentara 2
 4. Hrvatski nacionalni interes i kako ga steći od Feniks komentara 32
 5. Vrh HDZ-a onemogućava HDZ-u preuzimanje vlasti od ppetra komentara 3
 6. Može li Trump doživjeti i preživjeti inauguraciju od sjenka komentara 15
 7. Kao i hrvatsku državu, INU je prodala detuđmanizacija od MKn komentara 15
 8. Putevi i stranputice: Dvije godine mandata Kolinde Grabar Kitarović od sm komentara 6
 9. Fašizacija hrvatskog društva nesmetano napreduje od Feniks komentara 12
 10. Svemir je integralni organizam; uključuje i Kolindu od bube komentara 6
 11. Leakovina - Autodanuncijada - Nije li ljevica preživjela dovoljan broj 'Markovina'? od doza komentara 4
 12. iskustvo proizvodi vrijednost preživljavanja od aluzija komentara 0
 13. Božo Petrov i MOST napravili su 250 puta veću štetu RH, nego Hanžeković svojim ovrhama i spinovima od ppetra komentara 22
 14. Stop formatiranju diskova od robot komentara 13
 15. čovjek (SLUGA) MORA biti pokoran i poslušan čovjeku (ŠEF) od aluzija komentara 0
 16. dama s hermelinom i još 86 000 umjetnina od indian komentara 7
 17. Šteta od preko 5 milijardi kn građanima RH, traži ostavku Bože Petrova i hitnu akciju DORH-a od ppetra komentara 14
 18. Je li 2016. za Hrvatsku prijelomna godina? od vkrsnik komentara 11
 19. Politika Donalda Trumpa: ako su znanstvene činjenice suprutne mojoj politici, treba ukinuti znanost od Zoran Oštrić komentara 23
 20. O bankrotu ljevice u doba globalizacije od Zoran Oštrić komentara 4
 21. Međunarodni kazneni sud od Zlatno doba kap... komentara 1
 22. Veleizdaja Ustavnog suda RH od sjenka komentara 11
 23. Igra Plenkovića i Petrova, MOST-a i HDZ-a, odigrana na Badnjak, vulgarna je kao gluma Frljićevih glumica s državnom zastavom od ppetra komentara 5
 24. Izgubljena arbitraža: Upravljačka prava u INA-i nije predao Sanader, nego hrvatska vlada od sm komentara 49
 25. satnica obiteljskog preživljavanja od aluzija komentara 0

Najkomentiraniji dnevnici

Tko je online

 • bet
 • indian
 • Laganini
 • ppetra
 • Quinquaginta

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 5
 • Gostiju: 36

Novi korisnici

 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199
 • Puležan