Tagovi

Bili budale ili pametni - neka im ( nam) je sretno

Danas ćemo vjerojatno dobiti novu Vladu i Premijera. Najvažniji je zadatak pred njima donošenje državnog proračuna. Izgledno je da će se rashodi morati smanjiti za barem 5 milijardi kuna. Stavke na kojima se svakako mogu postići uštede su plaće i materijalni rashodi i to zato jer se upravo na tim stavkama gomilaju bespotrebni i nezakoniti troškovi. Posljednju tvrdnju lako je dokazati na primjeru Direkcije za korištenje službenih zrakoplova. Rashodi za plaće iz izvršenja državnog proračuna za 2014. godinu iznosili su 21.453.235.277,70 kn. U prvih 11 mjeseci 2015. ti rashodi iznose 22,68 milijardi kuna. Materijalni rashodi po izvršenju proračuna za 2014. iznosili su 7.595.305.496,01 kn dok u prvih 11 mjeseci 2015. oni iznose 9,19 milijardi.

Direkcija za korištenje službenih zrakoplova

U direkciji za korištenje službenih zrakoplova zaposleno je 13 osoba. Ravnatelj, zamjenik i savjetnik, 3 osobe u Odjelu letačkih operacija, 4 osobe u Odjelu održavanja zrakoplova i kontinuirane plovidbenosti i 3 osobe u Odjelu zemaljskih operacija i administrativnih poslova.
Rashodi za bruto plaće ( bez doprinosa na plaće – zdravstvo, zapošljavanje, ozljeda ) iznosili su prema izvještaju Vlade 4.518.777,93 kn ( prosječno po zaposlenom 28.966,52 kn ). Iz imovinske kartice npr. ministrice Opačić vidljivo je da bruto iznos njene plaće na godišnjoj razini za 2014. iznosi 399.701,16 kn. U direkciji je dakle za 10 osoba isplaćena plaća na razini plaće spomenute ministrice i još ostane 521.766,33 kn za preostala 3 zaposlena. Budući ravnatelj prima plaću dvostruko veću od Premijera ( Mladen Turković : bruto na godišnjoj razini 609.108,00 , neto 332.604,00 - pitam se na temelju kojih odluka Vlade, koeficijenata i visina osnovica ), možda koji djelatnik u Direkciji i prima plaću na temelju pripadajućeg koeficijenta za radno mjesto, visine osnovice i pripadajućih dodataka – ali je sigurno da je broj zanemariv ). Ne primi li Turković plaće u 2016. na temelju važeće visine osnovice i koeficijenta za to radno mjesto - i Tim Orešković i Marić su neprijatelji građana RH i budale na kvadrat. Ne da mi se sada propitivati Agenciju za istraživanje zrakoplovnih nesreća, ali se nadam da će to učiniti Timov tim. Unutar materijalnih rashoda spomenute Direkcije u 2014. su i službena putovanja – 420.663,19; stručno usavršavanje zaposlenika –1.081.186,76; službena radna i zaštitna odjeća i obuća – 105.262,91; usluge promidžbe i informiranja 11.390,69 kn.

Ured za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade RH

U Pododsjeku prehrane za potrebe Hrvatskoga sabora zaposlene su 2 osobe na neodređeno, Odjeljak kuharstva 8 osoba, Odjeljak posluživanja 28 osoba, Pododsjek prehrane za potrebe Vlade RH i Vladinih ureda 2 osobe, Odjeljak kuharstva 6 osoba, Odjeljak posluživanja 21 osoba. Pododsjek auto-servisa ima 36 zaposlenih.

Iz Izvještaja Vlade Z.Milanovića ( str. 2177 )

Pododsjek prehrane za potrebe Hrvatskog sabora je tijekom 2014. godine pripremio i
poslužio u restoranu samoposluživanja i restoranu zastupnika 42 990 obroka, što prosječno
dnevno iznosi 164 obroka. Pododsjek je dodatno odradio 4 svečana ručka i 1 svečanu večeru
u Državnoj rezidenciji Visoka 22, 8 svečanih ručkova - izložbeni stol u Hrvatskom saboru i
31 radni ručak u Hrvatskom saboru, 2 domjenka u Hrvatskom saboru i jedna svečana večera
za potrebe Ureda predsjednika Hrvatskog sabora. Nadalje, u sklopu Pododsjeka posluju glavni
šank i četiri čajne kuhinje u kojima se svakodnevno pripremaju i poslužuju topli i hladni
napitci za cca 500 osoba.
Pododsjek prehrane za potrebe Vlade RH i vladinih ureda je tijekom 2014. godine
pripremio i poslužio 24 000 obroka što prosječno dnevno iznosi 100 toplih obroka, a dodatno
je odradio: 1 svečani ručak, 3 domjenka, 13 radnih ručkova, 5 posluženja službenih puteva, 12
posluženja hrane i pića za potrebe Ureda predsjednika Vlade RH, 3 boravka stranih delegacija
u državnim rezidencijama. Nadalje, u sklopu Pododsjeka posluju glavni šank i 3 čajne kuhinje
u kojima se svakodnevno pripremi i posluži toplim i hladnim napitcima cca 200 osoba, a ima i
dvije izdvojene čajne kuhinje u Visokoj 15 (Državno izborno povjerenstvo) i Mesnička 23
(Vladini uredi) u kojima se pripremaju i poslužuju topli i hladni napitci za cca 80 osoba.
Također u Pododsjeku posluje i praonica i peglaonica rublja koja je za potrebe Pododsjeka
prehrane za potrebe Hrvatskog sabora i Pododsjeka prehrane za potrebe Vlade RH u 2014.
godini oprala i ispeglala cca 16 800 kg stolnog rublja.
Pododsjek autoservisa u 2014. godini skrbio je o 63 službena automobila, od toga 27 službena
automobila nabavljeno je početkom 2014. godine putem operativnog lizinga na 5 godina i
vlasništvo su leasing kuća. Tijekom 2014. godine prodano je 21 dotrajali službeni
automobil. Prevezeno je ukupno 1.007.853 kilometara i utrošeno 99.497,80 litara goriva.
Prosječna potrošnja goriva iznosila je 10 l/100 km. Ukupno u 2014. godini obavljene su 4840
vožnje i svaka je evidentirana i obrađena. U vlastitoj servisnoj radionici Pododsjeka izvršena
su 233 servisa i popravaka na službenim vozilima (redoviti servisi, izvanredni popravci,
kontrola i doljevanje tekućina, priprema za tehničke preglede). U ovlaštenim servisima
izvršena su 58 servisa i popravaka na službenim vozilima. U vlastitoj ručnoj autopraonici u
2014. godini obavljena su 2400 vanjska i unutarnja pranja službenih automobila.

Komentari

draga

moja marival, neće se naša nova narodna vlada, koja diše rvacki i katolički, bavit pizdarijama poput brojki. imaju oni prečeg posla, vratit dignitet braniteljima, ratu i istaknutim hrvatinama poput njihove cijenjene operativke josipe rimac koja je bila žrtva političkog progona. ali to je timov tim odmah riješio, evo i kako:

DORH je nakon provedene istrage odustao od kaznenog progona Josipe Rimac, HDZ-ove zastupnice i bivše gradonačelnice Knina, jer kako navode, nisu utvrdili da je počinila kaznena djela poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.
Ipak, USKOK je podigao optužnicu protiv Anna Marie Radić, koja je tijekom 2008. i 2009. godine bila ravnateljica Uprave za područja posebne državne skrbi Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva te je Josipi Rimac i njezinom suprugu omogućila da se domognu stana veće kvadrature nego što im je pripadala po Zakonu o području od posebne državne skrbi i Zakonu o obnovi.
U međuvremenu je Anna Maria Radić suspendirana sa svoje funkcije u Ministarstvu, no samo dan kasnije zaposlena na mjestu voditeljice Službe za EU fondove i edukaciju Hrvatskog crvenog križa. Josipa Rimac je potpredsjednica Hrvatskog crvenog križa.

domoljublje intesifies

Tko je glasao

Lignja, Ma Merival ima super

Lignja,

Ma Merival ima super naslov dnevnika

Bili budale ili pametni - neka im ( nam) je sretno

a, ti si Lignja ono prvo.

Tko je glasao

Hvala

na tvom inputu, Skvikač.

Tko je glasao

Mandatar Orešković:

Mandatar Orešković: "Gospodarstvo, zapošljavanje, BDP, podizanje životnog standarda, investicije, odgovornost, rad, napredak."

Kukuriku: "Ustaše, fašisti, kuku majko, cvilež, ustaše, jao nama, fašisti, nema više love iz proračuna mukte, ustaše, plač, mlaćenje prazne slame, lelek, ustaše, fašisti, propade nam Jugoslavija, ustaše, lupetanje, kenj, ser, truć, bla bla, ustaše, fašisti, mrmlj, frflj, ustaše, fašisti, kme, kme, kme."

Mandatar Orešković: "Fala na input."

------------------
[ Lux Veritatis ]

Tko je glasao

Lijepo da se netko bavi brojkama, svaka čast Marival

Od nečega treba početi pa nije zgoreg da počnu od sebe. No, ovo je samo vrh ledene planine pod vodom.

Javna nabava (na svim razinama) je ledenjak na kojem se Hrvatska nasukava i zbog koje će (ako potone) i potonuti.

Milijarde, pa i desetci milijardi, pljačkaju se bez odmora preko javne nabave. Kad bismo tu pljačku uspjeli zaustaviti Hrvatska bi isti čas bila sposobna bez novih kredita otplaćivati svoje dugove, a ostalo bi i za poticanja ulaganja i slično.

Javna nabava je ključ izlaska iz krize ili propasti.

"Fašisti budućnosti sami će sebe nazivati antifašistima!!!" Mudra proročanstva prošlosti.

Tko je glasao
Tko je glasao

Sve je jasno

@Sanjar61,

Hvala na linku. Doista je iz članka sve jasno. Još je žalosnije da se za sve te izdatke koji nisu realni sredstva osiguravaju zaduživanjem pa samo tonemo kao društvo sve dublje.

Tko je glasao

Iz izvještaja Vlade Državni

Iz izvještaja Vlade

Državni ured radi u podkapacitiranim okolnostima, naime, trenutno raspolaže sa 16 zaposlenih od ukupno predviđeno 42 (38,1%), od čega je 7 službenika primljeno u 2015. godini. Od početka rada ureda 2010.g., u uredu je zaposleno 30 državnih službenika, međutim, samo 3 službenika radi u kontinuitetu. Razlozi malog broja zaposlenih službenika su višestruki, a između ostaloga to su visoka fluktuacija zaposlenika, zabrana zapošljavanja sukladno Odluci o zabrani novog zapošljavanja državnih službenika i namještenika u tijelima državne uprave te posljedično neodobravanje proračuna za plaće za nove službenike, te u konačnici nedostatak interesa za rad u središnjoj javnoj nabavi.

Postupci javne nabave u 2014. i 2015. pokazuju npr. ( str.1907 Izvještaja Vlade ) da su očekivane uštede u 2014. za MS licence 40 milijuna kuna ( bez PDV-a )- kroz središnju javnu nabavu za tijela državne uprave postižu sr 25% niže cijene, za čišćenje prostorija planirane su uštede od 6 milijuna u 2014. i 25 milijuna u 2015. ( bez PDV-a ) samo smanjenjem učestalosti, usluge osiguranja ( auto- odgovornost ) ušteda 17 milijuna kuna ( bez PDV-a ) za 13.500 obveznih osiguranja i 1500 kasko osiguranja, elektroničke komunikacijske usluge ušteda od 20 milijuna kuna ( bez PDV-a ) u 2015. smanjenjem količine uređaja i novih pretplatnih brojeva.

Za računala i računalnu opremu provedeni su postupci u vrijednosti od 56,8 milijuna kuna ( bez PDV-a) u 2015. Elektroničke komunikacijske usluge u nepokretnoj mreži planirane su u 2015. u iznosu 175 milijuna, a poštanskih usluga 280 milijuna sve bez PDV-a, 55 milijuna tonera i tinti. I ima još puno toga. Kad se ovoliko može uštedjeti u jednoj godini, možemo samo pokušati zamisliti što se moglo učiniti u 10 godina.

Vjerujem da se od mog dnevnika o javnoj nabavi kao javnoj zabavi nije mnogo toga promijenilo. Nadajmo se da hoće.

Tko je glasao

Postavke za pregledavanje komentara

Odaberite svoje postavke za pregledavanje komentata i kliknite na "Snimi postavke" da aktivirate promjene.

Novi dnevnici

 1. Agrokorovanje od Feniks komentara 5
 2. ŠEFovske istine neka nestanu od aluzija komentara 0
 3. U Hrvatskom saboru mnogi zastupnici od drveta ne vide šumu od Feniks komentara 7
 4. Međunarodni cirkus Franjo Tuđman od Mucke komentara 13
 5. Neka dosadna razmišljanja o kapitalizmu i socijalizmu od Zoran Oštrić komentara 13
 6. Ne pakirati drugovima Saucha-Milanović / Slon ima velike uši da bi lakše skakao sa cvijeta na cvijet od Laganini komentara 10
 7. prijatelju, tražim ovlaštena potpisnika od aluzija komentara 0
 8. Dnevni SHOWinist – Revolucija je narodna igra sa pjevanjem i pucanjem od Laganini komentara 4
 9. sistem gospodara tuđeg života (osvježeno) od aluzija komentara 0
 10. Jedan čekića dok drugi žanje od bube komentara 8
 11. Plenkovićev zadatak: uništiti zauvijek Tuđmanov HDZ od ppetra komentara 137
 12. Dugoročni cilj: Prgometovom kandidaturom Plenković kani konačno ovladati zagrebačkim HDZ-om od sm komentara 14
 13. The Wariors, by Walter Hill - FILM od petarbosni4 komentara 1
 14. majmun jesam, jer moram biti čovjek od aluzija komentara 0
 15. Što bi bilo da smo 1991. u SFRJ … od Feniks komentara 40
 16. Ljevičari i pro-ljevičarski dio HDZ-a pokušavaju nagovoriti Brunu Esih da im svojom kandidaturom pomogne osvojiti Zagreb od ppetra komentara 16
 17. Rakarova dvostruka mjerila od MKn komentara 54
 18. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 69
 19. Kamate na uloženi kapital pristižu, jesu li naplative? od Feniks komentara 0
 20. Izbori u Nizozemskoj: kako će utjecati sukob s Turskom? od Zoran Oštrić komentara 1
 21. utopija nije ŠEFovanje ŠEFova USAVRŠAVATI ! od aluzija komentara 0
 22. ŠEFovanje ŠEFova... kako zaustaviti ! od aluzija komentara 0
 23. Samo luđaci i luđakinje će ovdje naći poveznicu s kraljicom Balkana od bube komentara 4
 24. ŠEFovanje ŠEFova... zaustavimo ! od aluzija komentara 0
 25. ŽURNO OTVORENO PISMO VLADI RH od petarbosni4 komentara 59

Tko je online

 • indian
 • magarac
 • padobranac
 • tenor

Trenutno online

 • Registriranih korisnika: 4
 • Gostiju: 35

Novi korisnici

 • mAjAdrK1IO
 • F1
 • valentino
 • justiceforall
 • sandy199